forum.gif
Lūdzu padomu par spoguļkamerām
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Lūdzu padomu par spoguļkamerām
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 25.02.10 13:06 labots
 citēt
Sveicināti!
Mana mazmeita visai nopietni aizraujās ar fotogrāfiju - visus manis pirktos aparātus nodzinusi līdz nullei:face-grin: Uz pamatskolas izlaidumu gribētu uzdāvināt viņai spoguļkameru - nu tā līdz Ls 500 (ar visu optiku). Iesakiet, lūdzu, kādas firmas ražojumu un kādu modeli pirkt? Es, šais lietās profāns būdams, metu acis uz Nikon D3000, pretendente uz dāvanu , savukārt, par Canon gudri spriež.... Palīdziet!
Publicēts: 25.02.10 13:08
 citēt
ja pretendente sapnjo par canon vaag pirkt canon. lauzt nevajag - iespeejams ka jau par veelu. man beerni (4/7) jau tagad zin ka sinoniims vaardam fotoaparaats ir nikon :)
Publicēts: 25.02.10 13:09
 citēt
nekadu D3000, D60, D40 utt..
Uzmanibu japieversh vai aparatam der AF objektivi, ja reiz baigi patik bildet, tad jaskatas talredziigi. Pa 500 ls varetu but kads D80 fochuks. Ja nemtu lietotu varetu atrast ari ar kadu standart optiku iesakumam.
 citēt
tev ir beerni?
vini ari blogoo?
 citēt
Par nikon d80 piekriitu...
labs apaatins..
Publicēts: 25.02.10 13:12
 citēt
maneejie veel nespamo, bet fotografee jau.

suudi taadi, ka D80 jaunu vairs nevar iegaadaat :( bet nupat kaut kur sludi redzeeju - mazlietotu rumpi deva pa 200
Publicēts: 25.02.10 13:12
 citēt
man beerni (4/7) jau tagad zin ka sinoniims vaardam fotoaparaats ir nikon :)

protams, jo tie ir Tavi bērni
Publicēts: 25.02.10 13:13
 citēt
Laciz: sinoniims vaardam fotoaparaats ir nikon :)

pilnīgi piekrītu! :)
Publicēts: 25.02.10 13:16
 citēt
izvēloties, kaut vai vislētāko Canon spoguļkameru, būs mazāk problēmu ar objektīviem, vairākās nominācijās
Publicēts: 25.02.10 13:31
 citēt
Gudris:Jāpērk ir Canon..lielākā firma pasaulē...katram otrajam ir Canon...būs daudz domu biedru un ar aprīkojumu ar nebūs problēmu...liels klāsts lietotām štellēm...viennozīmīgi Canon ir līderis...līdz nesākam runāt par attēla kvalitāti !
Gudri - ja par DSLR tad liideris pasaulee ir nikon. negribu Tevi saruugtinaat, bet to es labi zinu.
Publicēts: 25.02.10 13:44
 citēt
Gudris:Jāpērk ir Canon..lielākā firma pasaulē...katram otrajam ir Canon...būs daudz domu biedru un ar aprīkojumu ar nebūs problēmu...liels klāsts lietotām štellēm...viennozīmīgi Canon ir līderis...līdz nesākam runāt par attēla kvalitāti !

Nesapratu Tevi. Ko dod domu biedru daudzums un aprīkojuma klāsts, ja ar to kvalitāti tā ir kā ir....?
Publicēts: 25.02.10 13:48
 citēt
Anir, kā nosaka līderi? Neticu, ka Nikons pārdod vairāk spoguļkameru kā Canons
Publicēts: 25.02.10 13:50
 citēt
Pitbullis:Sveicināti!
Mana mazmeita visai nopietni aizraujās ar fotogrāfiju - visus manis pirktos aparātus nodzinusi līdz nullei:face-grin: Uz pamatskolas izlaidumu gribētu uzdāvināt viņai spoguļkameru - nu tā līdz Ls 500 (ar visu optiku). Iesakiet, lūdzu, kādas firmas ražojumu un kādu modeli pirkt? Es, šais lietās profāns būdams, metu acis uz Nikon D3000, pretendente uz dāvanu , savukārt, par Canon gudri spriež.... Palīdziet!

bet ja par kameru tad jāpērk to kas bērnam patīk vai arī tiešām canon. būs daudz vienkāršāka dzīve vēlāk. nedomāju, ka bildes kvalitāte atšķirsies vienas cenu grupas kamerām lielajiem ražotājiem.
Publicēts: 25.02.10 13:53
 citēt
ak34:Anir, kā nosaka līderi? Neticu, ka Nikons pārdod vairāk spoguļkameru kā Canons
tas ir fakts.
Publicēts: 25.02.10 14:02
 citēt
vai tad tapēc ka visi braukā ar Golfiņiem, tā tapēc ir vislabākā mašīna?! I dont think so...
Publicēts: 25.02.10 14:07
 citēt
kādas firmas apparātus viņa lieto tagad??
Publicēts: 25.02.10 14:08
 citēt
nu nevajag viņiem spoguleni....
labāk labu ziepi ar zoom....
Publicēts: 25.02.10 14:15
 citēt
Te ir viens piedāvājums - www.fotosiena.lv...
Publicēts: 25.02.10 14:16
 citēt
siers:Te ir viens piedāvājums - [url=http://www.fotosiena.lv/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7529

+]http://www.fotosiena.lv/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7529
+[/url]
Publicēts: 25.02.10 14:23
 citēt
Jolan:kādas firmas apparātus viņa lieto tagad??

Pirms pāris gadiem iekš eBay pirktu Kodak Z712IS. Tak jau nopietnāks par "ziepjutrauku" . L-jā šis modelis nav bijis pieejams, ekrāns " nobrucis", caur lodziņa skatu meklētāju kāda gan bildēšana? Man pašam patika opcija 16:9.
Mans pirmais fotoaparāts 12 gados bija Smena, 17 gados pie Zenīta tiku....
Publicēts: 25.02.10 14:26
 citēt
tad ir vienalga ko pirkt Canon vai Nikon.Mazmeitai reliģiskā piederība vēl nav izveidojusies.
"siers" ieteikums par D80 ko pārdoe fotosienā ir ok.Iesaku
Publicēts: 25.02.10 14:28
 citēt
anonims_:
siers:Te ir viens piedāvājums - [url=http://www.fotosiena.lv/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7529

+

Spriežot]http://www.fotosiena.lv/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7529
+
Spriežot[/url] pēc līdz šim brīdim gūtās informācijas, piedāvājums tiešām labs. Vien neesmu gatavs pirkumu veikt šobrīd, naudiņa nepieciešama citiem mērķiem. Līdz 12. jūnijam, kad dāvana jāpasniedz, laika vēl gana...
Publicēts: 25.02.10 14:28
 citēt
Gudris:Lētajā galā Olympus attēla kvalitātes ziņā konkurentu nav...palasiet dpreview cameralabs utt. resnajā galā es pirktu Nikon D3x ar jauno digitalo 70-200....bet cena sanaak tāda pati kaa midformātam :what:

esi bildējis ar to Nikonu. Šonedēļ starp citu viens Nikona bildētājs stāstīja, ka viņam, piemēram, nepatīkot Nikona 70-200/2.8, jo slikti fokusējoties. Kā reizi bildē ar D3x.
Publicēts: 25.02.10 14:36
 citēt
Gudri, domāju ka nē. gan jau ka iepriekšējais, bet nedomāju ka nikonu zemē pēkšņi nirvana iestājusies.
Publicēts: 25.02.10 14:38
 citēt
Ir bijusi kaut viena tāma kurā aizskarot Canon/Nikon nepanestos spams kurš tad ir labāks :face-grin:
Publicēts: 25.02.10 14:43
 citēt
Mongoose:Ir bijusi kaut viena tāma kurā aizskarot Canon/Nikon nepanestos spams kurš tad ir labāks :face-grin:

Tevis teiktais nozīmē, ka ir vien divi varianti - N vai C ? Ja tā, dzīve vieglāka kļūst....
Publicēts: 25.02.10 15:37
 citēt
Nikon - tas vienkaarshi ir kruta, bet jaareekjinaas ka ar servisu ir pagruuti, un objektiivi ir daargaaki (piemeeram tas pats 50mm 1.8f, Nikonam ir par apm 35% daargaaks kaa Canon)
Canonam pie mums ir plashaaks objektiivu klaasts, labs serviss..
Taa ka, lai ko njemtu, abi labi..
Publicēts: 25.02.10 15:42
 citēt
Jonatans:Nikon - tas vienkaarshi ir kruta, bet jaareekjinaas ka ar servisu ir pagruuti, un objektiivi ir daargaaki (piemeeram tas pats 50mm 1.8f, Nikonam ir par apm 35% daargaaks kaa Canon)
Canonam pie mums ir plashaaks objektiivu klaasts, labs serviss..
Taa ka, lai ko njemtu, abi labi..
pie mums nav servisa. pie mums tiira putekljus. taapat kaa nikonam arii canona visaa eiropaa ir paaris servisa tochkas. vinjiem pat baltijaa uz trim valstiim nerenteejas tureet nopietnu aparatuuru. vienkaarshi canon skaljaak bljauj par savu "servisu". zinu ko runaaju jo kaadu laiku cieshi naacies sastraadaaties ar nikon baltijas paarstaavnieciibu maarketinga shtellees

kas attiecas uz 1,8 objektiiviem, tad panjem rokaa vienu un otru - pat no metra attaluma redzams, ka canon ir reaals plastmasas gjoshinieks... tas pat nav subjektiivi...
Publicēts: 25.02.10 15:42
 citēt
Mongoose:Ir bijusi kaut viena tāma kurā aizskarot Canon/Nikon nepanestos spams kurš tad ir labāks :face-grin:

Nikons tagad ir labāks par Canonu, bet tas ir uz šo brīdi. Situācija ik pa laikam mainās. Turklāt runā na Nikoni mazāk lūstot
Publicēts: 25.02.10 15:44
 citēt
živut že ļudi, man papiks nekad nav dāvinājis NEKO par 500ls :cry:
Publicēts: 25.02.10 15:51
 citēt
Nikon kardānu - motoru sistēmas, lētajam - dārgākajam galam +/-. Canon, maini kameru modeļus, no vislētākās, līdz dārgajam galam, kaut pilnai matricai, ar objektīviem nav problēmu, uzreiz var pirkt labus stiklus, tie derēs gan Canon 1000D gan Canon EOS 5D Mark II, nemaz nerunājot par visu modeļu burzmu starp tiem. tā arī Canon priekšrocība, attiecībā pret Nikon....vēl, jau iepriekš pieminēja - objektīvu cena. Canonam tā būs ievērojami zemāka. :face-smile:
Publicēts: 25.02.10 15:57
 citēt
Domā, ka mazmeita būs priecīga staipīt lielu un smagu kluci, ko sauc par spoguļkameru? Varbūt drīzāk kaut ko šādu?

www.dpreview.com...

Bet, runājot par Canon un Nikon - Nikon neapšaubāmi ir līderis, bet skatoties uz stiklu cenām nelabi metas - normāls zooms lētāk par 1kLs nemaksā. Es iztieku ar Pentax, un man par 1 kLs sanāk veseli 2 labi stikli.
Publicēts: 25.02.10 16:18
 citēt
Na nepatīk Nikon cenas objektīviem ir piemēram Sigmas. Tām arī ir labi objektīvi. Pats gan sēžu Canon sistēmā un diez vai tuvākajā laikā to mainīšu
Publicēts: 25.02.10 16:28
 citēt
Gudris:man patīk ka ne kanonisti ne nikonisti neruna par bilžu kvalitāti...bet liek uzsvaru uz masvarīgaam sekundārijām :face-smile:

Tur nav ko runaat - tas viss ir pashsaprotami! Neviens spogulists laiku neteerees diskuteejot par bilzju kvalitaati ar kautkaadu shtrunta 4/3 ziepju formaatu.. ha!
Publicēts: 25.02.10 16:30 labots
 citēt
Gudris:man patīk ka ne kanonisti ne nikonisti neruna par bilžu kvalitāti...bet liek uzsvaru uz masvarīgaam sekundārijām :face-smile:
vai gudrim nav vienalga ar kaadiem paliigliidzekljiem fokaa?
Publicēts: 25.02.10 17:09 labots
 citēt
ja man buutu beerns es tam filmu aparaatu nopirktu. bez elektroonikas. ko lidziigu nikon fm2 vai fm3 ar kaadu gaisho fiksu.

taa atiistiitu vairaak berna domaashanu un bernam butuu stimuls dabut kabatas naudu filmiņām...
Publicēts: 25.02.10 17:21
 citēt
Nezinu vai Nikon būs labāk,bet noteikti būs interesantāk,jo Nikona spoguļkamerās var raw'us konvertēt JPEG'os un vēl dažādus sīkumus klāt bildēm likt + D-lightning .... tādā veidā ar to kameru varēs vairāk paspēlēties,bet Canon liekas labāks,jo kaut vai vecos m42 stiklus labi pieņem un slēdzi korekti liek,ko Nikons nedarīja. Tātad,manuprāt,labāk ņemt Canon,jo objektīvi tam ir lētāki 40d + 50mm f1.8 )))
Publicēts: 25.02.10 17:26
 citēt
andre:ja man buutu beerns es tam filmu aparaatu nopirktu. bez elektroonikas. ko lidziigu nikon fm2 vai fm3 ar kaadu gaisho fiksu.

taa atiistiitu vairaak berna domaashanu un bernam butuu stimuls dabut kabatas naudu filmiņām...

Runa nav par bērnu, runa ir par pusaudzi. Pirmkārt....
Otrkārt, veca gada gājuma cilvēks būdams ( izrādās, ka esmu 3 gadus par vecu, lai varētu šajā saitā oficiāli piereģistrēties), ļoti labi saprotu, ka ĪSTĀ FOTOGRĀFIJA top ne digitāli, bet uz filmas. Dieviņ tētiņ, man bail pat iedomāties, cik var izmaksāt fotofilmu apstrādes izejmateriālu un iekārtu iegāde....
Treškārt, mani iepriecina šī bloga apmeklētāju atsaucība ,vakarpusē, kad mazmeita atgriezīsies no ģimnāzijas, pasaukšu, lai palasa še sarakstīto. Visdrīzāk, pati piereģistrēsies šeit, un padomus lūgs. Man atliks vien viņas vēlmes izpildīt. Topika sākumā minētās summas ietvaros.
Mazgāšu rokas nevainībā....
Ir jau ērti novelt atbildību uz citiem, vai ne?
Publicēts: 25.02.10 17:30
 citēt
Pitbullis:Otrkārt, veca gada gājuma cilvēks būdams ( izrādās, ka esmu 3 gadus par vecu, lai varētu šajā saitā oficiāli piereģistrēties)

Kur šādu infu esi atradis? Varbūt es arī pa vecu? :)
Publicēts: 25.02.10 17:32
 citēt
vinieks:
Pitbullis:Otrkārt, veca gada gājuma cilvēks būdams ( izrādās, ka esmu 3 gadus par vecu, lai varētu šajā saitā oficiāli piereģistrēties)

Kur šādu infu esi atradis? Varbūt es arī pa vecu? :)

Reģistrācijas vietnē slīdeklis apstājas uz 1950 gada. Es no 1947....
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas