Sveicināti! Mana mazmeita visai nopietni aizraujās ar fotogrāfiju - visus manis pirktos aparātus nodzinusi līdz nullei Uz pamatskolas izlaidumu gribētu uzdāvināt viņai spoguļkameru - nu tā līdz Ls 500 (ar visu optiku). Iesakiet, lūdzu, kādas firmas ražojumu un kādu modeli pirkt? Es, šais lietās profāns būdams, metu acis uz Nikon D3000, pretendente uz dāvanu , savukārt, par Canon gudri spriež.... Palīdziet!
ja pretendente sapnjo par canon vaag pirkt canon. lauzt nevajag - iespeejams ka jau par veelu. man beerni (4/7) jau tagad zin ka sinoniims vaardam fotoaparaats ir nikon
nekadu D3000, D60, D40 utt.. Uzmanibu japieversh vai aparatam der AF objektivi, ja reiz baigi patik bildet, tad jaskatas talredziigi. Pa 500 ls varetu but kads D80 fochuks. Ja nemtu lietotu varetu atrast ari ar kadu standart optiku iesakumam.
Gudris:Jāpērk ir Canon..lielākā firma pasaulē...katram otrajam ir Canon...būs daudz domu biedru un ar aprīkojumu ar nebūs problēmu...liels klāsts lietotām štellēm...viennozīmīgi Canon ir līderis...līdz nesākam runāt par attēla kvalitāti !
Gudri - ja par DSLR tad liideris pasaulee ir nikon. negribu Tevi saruugtinaat, bet to es labi zinu.
Gudris:Jāpērk ir Canon..lielākā firma pasaulē...katram otrajam ir Canon...būs daudz domu biedru un ar aprīkojumu ar nebūs problēmu...liels klāsts lietotām štellēm...viennozīmīgi Canon ir līderis...līdz nesākam runāt par attēla kvalitāti !
Nesapratu Tevi. Ko dod domu biedru daudzums un aprīkojuma klāsts, ja ar to kvalitāti tā ir kā ir....?
Pitbullis:Sveicināti! Mana mazmeita visai nopietni aizraujās ar fotogrāfiju - visus manis pirktos aparātus nodzinusi līdz nullei Uz pamatskolas izlaidumu gribētu uzdāvināt viņai spoguļkameru - nu tā līdz Ls 500 (ar visu optiku). Iesakiet, lūdzu, kādas firmas ražojumu un kādu modeli pirkt? Es, šais lietās profāns būdams, metu acis uz Nikon D3000, pretendente uz dāvanu , savukārt, par Canon gudri spriež.... Palīdziet!
bet ja par kameru tad jāpērk to kas bērnam patīk vai arī tiešām canon. būs daudz vienkāršāka dzīve vēlāk. nedomāju, ka bildes kvalitāte atšķirsies vienas cenu grupas kamerām lielajiem ražotājiem.
Pirms pāris gadiem iekš eBay pirktu Kodak Z712IS. Tak jau nopietnāks par "ziepjutrauku" . L-jā šis modelis nav bijis pieejams, ekrāns " nobrucis", caur lodziņa skatu meklētāju kāda gan bildēšana? Man pašam patika opcija 16:9. Mans pirmais fotoaparāts 12 gados bija Smena, 17 gados pie Zenīta tiku....
tad ir vienalga ko pirkt Canon vai Nikon.Mazmeitai reliģiskā piederība vēl nav izveidojusies. "siers" ieteikums par D80 ko pārdoe fotosienā ir ok.Iesaku
siers:Te ir viens piedāvājums - [url=http://www.fotosiena.lv/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7529
+
Spriežot]http://www.fotosiena.lv/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7529 + Spriežot[/url] pēc līdz šim brīdim gūtās informācijas, piedāvājums tiešām labs. Vien neesmu gatavs pirkumu veikt šobrīd, naudiņa nepieciešama citiem mērķiem. Līdz 12. jūnijam, kad dāvana jāpasniedz, laika vēl gana...
Gudris:Lētajā galā Olympus attēla kvalitātes ziņā konkurentu nav...palasiet dpreview cameralabs utt. resnajā galā es pirktu Nikon D3x ar jauno digitalo 70-200....bet cena sanaak tāda pati kaa midformātam
esi bildējis ar to Nikonu. Šonedēļ starp citu viens Nikona bildētājs stāstīja, ka viņam, piemēram, nepatīkot Nikona 70-200/2.8, jo slikti fokusējoties. Kā reizi bildē ar D3x.
Nikon - tas vienkaarshi ir kruta, bet jaareekjinaas ka ar servisu ir pagruuti, un objektiivi ir daargaaki (piemeeram tas pats 50mm 1.8f, Nikonam ir par apm 35% daargaaks kaa Canon) Canonam pie mums ir plashaaks objektiivu klaasts, labs serviss.. Taa ka, lai ko njemtu, abi labi..
Jonatans:Nikon - tas vienkaarshi ir kruta, bet jaareekjinaas ka ar servisu ir pagruuti, un objektiivi ir daargaaki (piemeeram tas pats 50mm 1.8f, Nikonam ir par apm 35% daargaaks kaa Canon) Canonam pie mums ir plashaaks objektiivu klaasts, labs serviss.. Taa ka, lai ko njemtu, abi labi..
pie mums nav servisa. pie mums tiira putekljus. taapat kaa nikonam arii canona visaa eiropaa ir paaris servisa tochkas. vinjiem pat baltijaa uz trim valstiim nerenteejas tureet nopietnu aparatuuru. vienkaarshi canon skaljaak bljauj par savu "servisu". zinu ko runaaju jo kaadu laiku cieshi naacies sastraadaaties ar nikon baltijas paarstaavnieciibu maarketinga shtellees
kas attiecas uz 1,8 objektiiviem, tad panjem rokaa vienu un otru - pat no metra attaluma redzams, ka canon ir reaals plastmasas gjoshinieks... tas pat nav subjektiivi...
Nikon kardānu - motoru sistēmas, lētajam - dārgākajam galam +/-. Canon, maini kameru modeļus, no vislētākās, līdz dārgajam galam, kaut pilnai matricai, ar objektīviem nav problēmu, uzreiz var pirkt labus stiklus, tie derēs gan Canon 1000D gan Canon EOS 5D Mark II, nemaz nerunājot par visu modeļu burzmu starp tiem. tā arī Canon priekšrocība, attiecībā pret Nikon....vēl, jau iepriekš pieminēja - objektīvu cena. Canonam tā būs ievērojami zemāka.
Bet, runājot par Canon un Nikon - Nikon neapšaubāmi ir līderis, bet skatoties uz stiklu cenām nelabi metas - normāls zooms lētāk par 1kLs nemaksā. Es iztieku ar Pentax, un man par 1 kLs sanāk veseli 2 labi stikli.
Gudris:man patīk ka ne kanonisti ne nikonisti neruna par bilžu kvalitāti...bet liek uzsvaru uz masvarīgaam sekundārijām
Tur nav ko runaat - tas viss ir pashsaprotami! Neviens spogulists laiku neteerees diskuteejot par bilzju kvalitaati ar kautkaadu shtrunta 4/3 ziepju formaatu.. ha!
Nezinu vai Nikon būs labāk,bet noteikti būs interesantāk,jo Nikona spoguļkamerās var raw'us konvertēt JPEG'os un vēl dažādus sīkumus klāt bildēm likt + D-lightning .... tādā veidā ar to kameru varēs vairāk paspēlēties,bet Canon liekas labāks,jo kaut vai vecos m42 stiklus labi pieņem un slēdzi korekti liek,ko Nikons nedarīja. Tātad,manuprāt,labāk ņemt Canon,jo objektīvi tam ir lētāki 40d + 50mm f1.8 )))
Runa nav par bērnu, runa ir par pusaudzi. Pirmkārt.... Otrkārt, veca gada gājuma cilvēks būdams ( izrādās, ka esmu 3 gadus par vecu, lai varētu šajā saitā oficiāli piereģistrēties), ļoti labi saprotu, ka ĪSTĀ FOTOGRĀFIJA top ne digitāli, bet uz filmas. Dieviņ tētiņ, man bail pat iedomāties, cik var izmaksāt fotofilmu apstrādes izejmateriālu un iekārtu iegāde.... Treškārt, mani iepriecina šī bloga apmeklētāju atsaucība ,vakarpusē, kad mazmeita atgriezīsies no ģimnāzijas, pasaukšu, lai palasa še sarakstīto. Visdrīzāk, pati piereģistrēsies šeit, un padomus lūgs. Man atliks vien viņas vēlmes izpildīt. Topika sākumā minētās summas ietvaros. Mazgāšu rokas nevainībā.... Ir jau ērti novelt atbildību uz citiem, vai ne?