ja nav noslēpums - kas tavos kursos ir 50 ls + pvn vērts un kāda ir tava pasniedzēja kvalifikācija ? sasniegumi zinātnes laukā netiek ieskaitīti portretu klons neesmu
Esmu dzirdējis Luxffere lekcijas. Ļoti sakarīgas. No visām dzirdētajām labākās un saprotamākās. Iesaku visiem, kas vēlās strādāt ar studijas gaismām , bet naf priekšzināšanu. Vienīgais "trūkums" , nestāsta atsevišķi par pupu fotografēšanu...
NilsS:ja nav noslēpums - kas tavos kursos ir 50 ls + pvn vērts un kāda ir tava pasniedzēja kvalifikācija ? sasniegumi zinātnes laukā netiek ieskaitīti portretu klons neesmu
Ja domā par to vai esmu studējis fotogrāfiju vai nē... tad atbilde ir nē neesmu studējis foto, tāpat kā parējie 90% LV fotokursu pasniedzēju... Domāju ka manas zināšanas fizikā ir pietiekamas, lai varētu stāstīt par gaismošanu...
Kursus lasu tādēļ ka ik pa brītiņam uzrodas cilvēki kas intresējas tieši par gaismošanas kursiem, laikam jau LV nav kas to pastāsta... tas ka ir labi fotogrāfi tas jau cits stāsts, tik vai ir tādi kas to māk citiem izstāstīt...
kasparsf:spriežot pēc viņa bildēm viņš visu pārgaismo vai gaismu neieslēdz vispār!
Tu par manām bildēm? Ja tā man gan intresētu konkrātākas viedoklis ar konkrētiem piemēriem. Ir jau feini Tev tā globāli visu nolikt...
Sadalu viedokli. Nevis tāpēc, ka digitālā versijā nekam neder, bet tāpēc, ka diez ko daudz digitāli netiek publicēts, a sadrukātais materiāls kaut cik ir manīts, un patīk.
NilsS: pasniedzēja kvalifikācija ?
doktora grāds fizikā (ja runa ir par gaismu) ir o.k.?
Haiduks:Esmu dzirdējis Luxffere lekcijas. Ļoti sakarīgas.
Stāsts jau ir par to kā ko regulēt kā kas ko iespaido. Tālāk kā katrs pielieto jau ir pēc viņa vajadzībām un gaumes izjūtas...
Man pašam arī sanācis pabūt dažādos gaismošanas kursos, lekcijās, piemēram, Broncolor studijas gaismošanas lekcijās...
Mana ideja kursiem ir tāda lai cilvēks saprastu gaismas būtību un pats apdomātos kā gaismu izmantot... Es nevienam savu gaismošanas stilu neuzspiežu!
Vislabākā atziņa no Luxferre stāstītā bija, ka jebkurš fotogrāfs fiksē ar fotoaparāta palīdzību tikai un vienīgi gaismu... Sapratīsi gaismu, iespējams (bet ne noteikti) būs arī bilde. Nesapratīsi gaismu, nav variantu būt bildei, jo nav bildes pamata - gaisma. Nu un par to, vai Luxferre kaut ko saprot no gaismas, te jau kāds minēja
Esmu redzeejis kaa Krishjaanis vada lekcijas par gaismaam - visu cienju ... un ja kaads shaubaas par savaam zinaashanaam gaismoshanaa - ja ir iespeeja, noteikti aizejiet ...
Neņemšu... , bet bij kādreiz doma kādu fotoizbraukumu vasarā uztaisīt...
Še tev... It kā jau pieklājīgi uzvedos... Ja kas, mums vēl ir nepadarīts darbiņš... Atceries tēmu par zibspuldžu impulsu analīzi CFI? Vajadzētu tomēr saorganizēties.
kas jūs par cilvēkiem esiet, cik var spamot, apdirst, utt, kaut kāda žults jūsos sēž, nav kur izgrūst !!!
šie kursi taču jums nav vajadzīgi !
šitā nedari, tiksi vienā sarakstā ar mani... es arī savu laiku sāku, ka aizrādīju par dažu tipu uzbraukumiem citiem fotogrāfiem. Tagad skaitos super kāŠĶīgs, un ....
Luxferre:
Nu tur arī tā atšķirība. Es biju uz maksas workšopiem, nevis uz kaut kādiem pārdevēju lekcijām...
var uzzinat, ko tieshi jus tur macija? Un ka vispar ar programmu uz jusu kursiem?
Tie bij pirms kādiem 3-4 gadiem Maskavā... mēģināšu atrast programmu ar pasniedzējiem utt. Saucās viņi broncolor, jo šamējie nodrošināja ar tehniku reklāmas nolūkos...
protams tie laiki ir aptuveni un tematikas arī aptuveni. Šis tas programmā papildinās, šis tas pazūd. Katrai grupai man sanācis savādāks stāstījums, bet ideja nemainās.