forum.gif
Parazitēt vai pelnīt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Parazitēt vai pelnīt?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.02.10 11:15
 citēt
www.satori.lv...

diskusija protams sākas komentāros :face-smile:
Publicēts: 26.02.10 11:25
 citēt
Dievzemītē par naudas pelnīšanu runāt var, ja esi piesūcies valsts pasūtījumam vai kasei. Cita starpā šobrīd tik aktuālie 4ATA dati tomēr parāda, ka bez milzīgā aizņēmuma varbūt tomēr varētu iztikt, vai ka tas tiek noēsts.

Jāsaprot ir viena lieta - fotogrāfiju daudzi ir uztvēruši kā savu sapni, iespēju praktizēt mākslu ar ātriem un taustāmiem rezultātiem, bet reāli visiem citiem neinteresentiem, patērētājiem fotogrāfiju pasūtīšana nav svarīga lieta. Foto nevar uzziest uz maizes. Foto ir patīkama izklaide, tik daudzi ir nepamatoti pieņēmuši, ka fotogrāfija var cilvēkiem kaut ko aizstāt - teātri, kino, grāmatu, sporta aktivitātes. Rezultātā ir vērojams fotogrāfiju bums pie modelēties kāriem meitukiem (neko neprotu, bet pumpu nav - labi, būšu modele) un individuāli gadījumi, kad tās pieprasa vairāk (kāzas). Un viss.

Pasākums, kas no biznesa viedokļa ir balstīts uz aplamiem pieņēmumiem un nopietnā līmenī izmaksā tik, cik vairums nespēj to apmaksāt (kā jebkuru citu labu un importētu lietu).
Publicēts: 26.02.10 11:27
 citēt
Profesionālie fotogrāfi taisa naudu, kamēr fotomākslinieki nespēj pelnīt un viņus dotē valsts.

Šis teikums vienīgais iekrita acīs.
Tad kuri ir tie, kurus dotē valsts??? Es nevienu tādu nezinu. Ja tas ir izdomājums, tad pilnībā uzreiz sasit rakstu :)
Publicēts: 26.02.10 11:34
 citēt
Gudris:booring

Gudri, kas tev tas par meituku ar onkuļa seju uz vāka? :)
No Alvila iedvesmojies? :D
Publicēts: 26.02.10 12:45
 citēt
Haiduks:
Tad kuri ir tie, kurus dotē valsts??? Es nevienu tādu nezinu. Ja tas ir izdomājums, tad pilnībā uzreiz sasit rakstu :)

Haidūk, aizbrauc uz Juurmalu, pie turienes cieniijamajiem foto maaksliniekiem Kreicberga un Martinsona, un vareesi paskatiities uz tiem kurus dotee valsts..
Un taadus es vel daudz zinu.. ;)
Publicēts: 26.02.10 13:45
 citēt
Varbūt, bet ne pa foto līniju :D, pat ja foto ir piesegs naudas plūsmai.
Publicēts: 26.02.10 13:58 labots
 citēt
Profesionālie fotogrāfi taisa naudu, kamēr fotomākslinieki nespēj pelnīt un viņus dotē valsts.

Šis ir klasiskais manipulācijas paņēmiens - viltus izvēle. Izvēlies vienu vai otru, bet citas alternatīvas netiek pieminētas. Kā piemēru varētu minēt gadījumu, kad bērns negrib ēst putru. Tādā gadījumā viņam tiek piedāvāta putra ar zemeņu zapti vai putra ar aveņu zapti. Bet putra anyway.

Tas pats arī šeit - autors pilnīgi apzināti izkropļo esošo stāvokli fotogrāfijā. Jo bez diviem augstākminētajiem variantiem pastāv vesela buntīte citu variantu: profesionālis, kurš neko nespēj nopelnīt, amatieris ar neregulāriem ienākumiem un fotomākslinieks, kuru valsts nedotē, bet naudu viņš tomēr nopelna nesliktu. :-)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):