Lutum - palieku dumaaks un dumaaks, tas tiesa. Driiz buushu tik pat dums kaa vecteevs. bet iet "skatiities" uz cilveeku, kuram komunikaacias valodaa dominee "fokaashanaas" man liekas diivaini. var jau paviipsnaat, bet esmu bijis simtiem reizhu fotosesijaas pie zernova, deinata, kleina, rozenfelda... sorii par spamu Kas attiecas uz Gudri, es neesmu tik stulbs, lai neredzeetu, ka ir paaris lampu nolikshanas sheemas kaut kur juutuubee savaarstiitas un standarta pozas. sejas izteiksmes paarsvaraa patupas - man vinja bildes par fotografeejamo cilveeku neatklaaj neko - tas noziimee PILNIIGI VIENALDZIIGAS. sorii par spamu
dansiga: cermabyx, iemaaciises, kaa NEPAREIZi to dariit .....
Un vai tad tā arī nav liela pieredze un ieguvums - zināt kā ir darīt nepareizi?? Galu galā, ja cilvēkam nav pašam sava galva uz pleciem un visu, ko viņam stāsta šis uztver kā absolūtu patiesību, tad pēc definīcijas viņš neko nevarēs iemācīties - tikai akli kopēt. Tādiem cilvēkiem uz kursiem jēga iet nav. Tā ka man šķiet, ka daudz kas ir aktarīgs no klausītāja - no visiem kursiem, kaut arī pašiem sūdīgākajiem, domājošs cilvēks priekš sevis vienmer kaut ko noderīgu iegūs.
Un vispār, dansiga, Tu esi redzējusi klātienē kā Gudris strādā ar modeli, lai varētu teikt, ka viņš to dara NEPAREIZI?
Nu vinjsh nemaca grupas. Tik individuala apmaciba . Bet ja tu rikosi, moshka vinjsh bus gatavs par naudinju izlasit lekciju. Teu pasham navernjaka ari bus intersant!
cermabyx, tur jau taa lieta, ka maaceklji nezinaas, ka tas ir nepareizi - pienjems kaa par pareizo variantu ..... buus tas pats, kas ar Janbo - kursh maacaas tikai no bloga gudrajiem ;-((((
Kaa stradaa? Man , personiigi, pietiek ar redzeetajaam fotograafijaam ....
Gudris, man nav veelme tagad rakaaties pa Tavaam bildeem un analizeet ... (taa nav atrunaashanaas, bet man ir citas daraamas lietas). Audzis esi, bet veel augt un augt un augt, bet labi ... neturpinam - gaumes lieta .... un lai Tev veicaas kursu vadiishanaa....
mmax: moshka vinjsh bus gatavs par naudinju izlasit lekciju.
ar visādām gudrām lekcijām ir pilns internets un jūtūbe...man vairak intrese praktiskā pusē !
Praktiska puse nau vajadzigs skolotajs. Ta ir praktika, kura cilvekam pasham naksies pielietot zinashanas. Un ja cilvekam jatajumu nau, tu nevaresi vinjam iesist galva. Ja meginasi gan zinashanas gan praktiku iedot vienlaicigi, tad kaut kas bus zaudets. Parasti notiek ta, kamer kads foche, citie uzdod jautajumus ko un ka.
Laciz:fokaaties ar maaciis nez vai tikai gudri spriedelees...
Ar katru dienu sāk šķist, ka tu paliec dumāks un dumāks - vecums??? Diez - visi tādi paliekam?
Domāju, ka ir vesels bars, kas var no gudra daudz ko pamācīties - vai viņš te bija minējis, ka jānāk profiņiem??? Labu laiku atpakaļ - Lunis rakstīja (ar visu to, ka viņam ir pieredze fotojomā) ir vērts apmeklēt citu fotogrāfu kursus - pamācīties sīkus knifiņus - da jebko, kā modeli dīda utt. 25 Ls nav tā mūža nauda, lai to nevarētu atļauties - iesācējiem pat iesaku. PS. Gudris man par reklāmu nemaksā Svolač
Laciz, šito es neteicu , bet pilnībā piekrītu. Gudris ar savu darbību ir tālu ticis!!! strādā, eksperimentē... un nekur naf teikts, ka viņam viss būtu, kā atskaite jāatrāda. Bet blogā no laika gala pieņemts, kas ko dara, to aptaisa... , pat admiņi darīja, lai izmainītu bloga seju, un stipri cieta.
dansiga:cermabyx, tur jau taa lieta, ka maaceklji nezinaas, ka tas ir nepareizi - pienjems kaa par pareizo variantu ..... buus tas pats, kas ar Janbo - kursh maacaas tikai no bloga gudrajiem ;-((((
Kaa stradaa? Man , personiigi, pietiek ar redzeetajaam fotograafijaam ....
Tad jaf Janbo drīz būs gudrāks par pašu............................. ............................. Dansigu , ko tad darīsi, iesi pie Janbo mācīties
CerambyX:Laciz - jautājums tomēr paliek atklāts - vai totāls un absolūts iesācējs, kas NEKAD ar modeli nav darbojies, arī no Gudra neko neiemācīsies?
Esmu bijis kopā ar Gudri, redzējis, kā viņš strādā, kā to uztver modele (lielākā daļa fotogrāfu tikai blicē no visām pusēm, kad kāds uzliek pozu, bet gudris ir tas, kas nekaunās un uzliek pozu). Te piemērs www.fotoblog.lv... , uzliku pozu un visi plenēra fotogrāfi tikai mauca, nebija neviena vairāk priekšlikuma... tad padzinu visus vienā pusē, lai uztaisītu kopbildi pasācienam, kuru arī izvēlējās laikraksts Gudris ir malacis, ka ko organizē, un nūģiem un nītiķiem laikam viņu neapturēt, tikai ar putām uz lūpām te spamot
Jā - apstiprinu. Ir vesels bars kas no Gudra var mācīties. No katra cilvēka var kaut ko mācīties. Es vienmēr esmu uzsvēris - kamēr būs autoservisu meistari, kas labi taisa auto un vinjiem pie sienas ir tipa "fhm" kalendaars ar taadaam bildeem, tikmēr atbalstu. Jo mani interesee, lai manu auto labi sataisa. Tāpat vienmēr esmu uzsvēris, ka fotogrāfus kas grābstās gar nepilngadīgām meitenēm ir jāsēdina cietumā, nevis jāļauj sarunāt prasības atsaukšana ar vecākiem. Atsevišķas personas palūgšu šo tēmu neizvērst, jo kāreiz redzēju sapni, kur viens papucis teicās publicēt kaut kādas meitenēm rakstītas vēstules draugos. Bet sapņi jau lieta slidena - mēdz piepildītis. Es jau neko
Jonatans:He he, par vecajiem autoratliidziibas % vel bij kaa bij, bet tagad, paaugstinaatos kaut kaa toch nevelk maksaat.. Piemeeram, ja no projekta nopelniitajiem 1000Ls atdodot visas valstij "pienaakoshaas daljas" man paliek 569Ls, nu tad ir bik zjeel.. toties varu mierinaat sevi ar domu, ka kaadiem 5 pensionaariem buus pensija..
Kaut kā tā... Man, kā piemēram, no samaksātās autoratlīdzības 300 latiem pēc attiecīgiem nodokļiem atlika tikai Ls 196.77...
Jonatans:He he, par vecajiem autoratliidziibas % vel bij kaa bij, bet tagad, paaugstinaatos kaut kaa toch nevelk maksaat.. Piemeeram, ja no projekta nopelniitajiem 1000Ls atdodot visas valstij "pienaakoshaas daljas" man paliek 569Ls, nu tad ir bik zjeel.. toties varu mierinaat sevi ar domu, ka kaadiem 5 pensionaariem buus pensija..
Kaut kā tā... Man, kā piemēram, no samaksātās autoratlīdzības 300 latiem pēc attiecīgiem nodokļiem atlika tikai Ls 196.77...
Elton - peec autoratliidziibas... nu nez kaa Tu reekjini. 15% no summas neapliekas, tad no 255-26%, man sanaak 233 lati..... tas ir vismaz TIK cik es maksaaju cilveekiem par autorliigumu... Tevi apmeta???
Eltons:
Elton - peec autoratliidziibas... nu nez kaa Tu reekjini. 15% no summas neapliekas, tad no 255-26%, man sanaak 233 lati..... tas ir vismaz TIK cik es maksaaju cilveekiem par autorliigumu... Tevi apmeta???
Gudris:normāli cilveeki laiž caur SIA un nemaksā neko
Laizh cauri un taalaak - pastaasti ko dara normaali cilveeki kad vinjiem ir sia kontaa 1000 Ls ....... visaadi cheki, skaidrs, bet skaidra nauda? Sheemas? Pastaasti man kaa firmas ipashniekam!
Jonatans:Pag pag, autoratliidziiba jau kaadU laiku vairs nav 15%
26% bet 15% neapliekaas. taa iisumaa.
Gudris:
Laciz:aizh cauri un taalaak - pastaasti ko dara normaali cilveeki kad vinjiem ir sia kontaa 1000 Ls ....... visaadi cheki, skaidrs, bet skaidra nauda? Sheemas? Pastaasti man kaa firmas ipashniekam!
ak dievs...vai patiešām nezini kā darbojas SIA nodokļu shēmas ? paprasi portreti viņs Tev pastāstīs kā jāpērk fočiki caur SIA
un kur likt tos fotoaparaatus? taa nav nauda... Gudri - Tev ir sia vai Tu tikai teoritizee????
Laciz:un kur likt tos fotoaparaatus? taa nav nauda... Gudri - Tev ir sia vai Tu tikai teoritizee????
veseli divi
nu re un tagad iedomaajies - es no neo nopeerku Tavus datus un redzu, ka uz Tavu siju karaajas 20 fotoaparaati un aizsuutu pie Tevis vid, lai Tu vinjiem tos fotoaparaatus paraadi
Nelasīju visu, bet iedomājos, ko te tauta ir sarakstījusi, ja ņem vērā , ka Gudris piedāvā kursus Domāju, ka no jebkura var kko iemācīties. Gudra bildes nav sliktas...jautājums ir par stilu utt. Katram savs. Pat labprāt aizietu. Man gan vairāk interesē plenērs, kā bildēt modeli, kurai nav 90-60-90. Un vispār man pēdējā laikā vairāki ir teikuši, ka pārāk daudz enerģijas tērēju modelei...raudu, smejos, lecu, dejoju, bļauju utt. kopā ar viņu, lai tik dabūtu emocijas. Pārāk daudz no manis tas prasa. Varbūt tā nevajag, bet savādāk nevaru. Nesen te lasīju, ka tikai nejēgas nemāk ar modeli strādāt un nemāk modeli poziņas ieteikt....esmu nejēga. Tas nav viegli. Ja Tev nedēļā 3 sesijas, tad MAN paliek pa grūtu
alora: Tas nav viegli. Ja Tev nedēļā 3 sesijas, tad MAN paliek pa grūtu
Daris vissu pareizi tā arī viss notiek Redz ja tev jau ir vismaz 3 sesijas nedelja tad atliek domāta ka varbūt biznesa virziens jāmaina , tādu "Salmugalvu" kā Gudris ir pilnas malas vinien principa nekas nespīd šai jomā ji viņi tika "Kopē no Gramatas" par cik Gudris vel lasīt nemāk tad no Trubas lūr kur tādi paši muļķi saliek savus meslus , tev tač galva ir taoec NOGURDINA , nekas būs 7-6 sesijas pa nedēlū domāsi ka varbūt vērts pacelt cenu un bilodēt mazāk , pēc tam vēl mazāk un tad jau mierīgi varēsi iztikt ar tām pašam 2-3 sesijām pa nedēlu un nebūsi pārstrādājusies būsi apmierināta ar savu darbu un naudiņas ar būs pietiekami Dzīvē jāprot notiekt prioritātes , varbūt tev vienikarši ir radies jaunas prioritātes nekā agrāk kurām verts pieversties Tik neskaties uz Gudri viņš tipisks kompleksains lūzers , virziens kurā tu pati velc ir PAREIZ bet Gudriskais ir pilnīgs grāvis bez variāntiem , esmu daudz tādus gudrveidīgos redzējis un pieredzējis FINŠS viens