forum.gif
"Darbs ar Modeli" razborkas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / "Darbs ar Modeli" razborkas
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.03.10 10:39
 citēt
imgfoto:Nē man nav. Domā man tāds vajadzīgs?

Pieļauju, ka tev nav vajadzīgs. Galu galā, esmu sastapis ļaudis, kuriem ne tikai vidussskolas, bet pat pamatskolas diploms (sertifikāts) nav vajadzīgs. Un ne tikai sertifikāts, bet arī pamatskolā dotās zināšanas.
Lai stumtu tačku ar kūtsmēsliem, taču nav nepieciešams zināt nevienu no Ņūtona likumiem!
Publicēts: 09.03.10 10:56
 citēt
Laciz:Protams, ja kādam vienīgajam ir kāds īpašs sertifikāts, tad var dabūt pa blatu valsts pasūtījumu. Tikai kādam draudzīgam onkulim nolikumā jāieraksta ka jābūt noteiktajam sertifikātam. Ja smalkāk - var apjautāties gūgles tantei...
Tā jau sanāk ar to, ko likt uz sviestiņa - ja roka rocinju mazgaa... Atceros gadiijumu, kad viena tipene pirmaa nopirka heksodrukas mashiinu un tai tipenei bija jaavinnee pasuutiijums - nu nolikumaa taa arii ierakstiija - jaanodroshina heksodruka... :D
eksistenci nodroshina draudzeeshanaas ar pareizajiem onkuljiem.

wot te pa auzām bradā, pietiek!!!
Sertifikāts daudzās nozarēs ir vienīgai dokuments, kurš atļauj strādāt un ieņemt attiecīgu amatu. ja sertificēto ir mazāk, kā pieprasījums- naudas papīrs ir sertifikāts, ja otrādāk, vari bāzst savu sertifikātu kur gribi :D
dansiga labi zin, cik latvijā trūkst sertificētu ceļu būves inženieru :), bet firma, lai darbotos šajā jomā ir jābūt vismaz vienam sertificētam ceļubūves inženierim , kaut t;adam, ko jaf uz nestuvēm nēsā, bet dzīvam :D:D:D
Žēl, ka fotogrāfu vidu, kas grib baigi pelnīt, nevajag sertifikāciju... uzreiz pazustu tie eN-tie mutes bajāri, kuriem visi pārejie ir slikti... jo uzreiz paši būtu NULLES
Publicēts: 09.03.10 10:58
 citēt
Laciz:
Gudris:Tu arii esi pareizais Onkulis ?:what:
Nope. man ir tikai tas ko godiigi nopelnu. un dodu darbu citiem - godiigu darbu. taa man beerniibaa iemaaciija.

A kas ir GODĪGS darbs?
Pa fotoblogu ņemties darba laikā ir godīgs darbs :D
Publicēts: 09.03.10 11:04 labots
 citēt
Haiduk - navajag meegjinaat visaa saskatiit kaut kaadus uzbraucienus sev. Taas nav auzas - taa ir reaala prakse - rakstiit nolikumus konkreetai firmai, tai skaitaa prasiibas peec dazhaadiem sertifikaatiem.
Haiduks:
Laciz:ope. man ir tikai tas ko godiigi nopelnu. un dodu darbu citiem - godiigu darbu. taa man beerniibaa iemaaciija.

A kas ir GODĪGS darbs?
Pa fotoblogu ņemties darba laikā ir godīgs darbs :D
Man kā firmas īpašniekam ir pilnīgi pofig ko kāds domā par manu darba laiku. :face-devil-grin:

Un kaut kaa neredzeeju Tevi aizraadiitaaju pucinjaa kad muusu eksministrstavsumtabiedrsunprotezhee par muusu nodoklju maksaato naudu seedeeja savaa siltajaa ministra kreeslaa un pavadiija stundas chatojot...
Publicēts: 09.03.10 12:04
 citēt
Haiduks:
Laciz:Protams, ja kādam vienīgajam ir kāds īpašs sertifikāts, tad var dabūt pa blatu valsts pasūtījumu. Tikai kādam draudzīgam onkulim nolikumā jāieraksta ka jābūt noteiktajam sertifikātam. Ja smalkāk - var apjautāties gūgles tantei...
Tā jau sanāk ar to, ko likt uz sviestiņa - ja roka rocinju mazgaa... Atceros gadiijumu, kad viena tipene pirmaa nopirka heksodrukas mashiinu un tai tipenei bija jaavinnee pasuutiijums - nu nolikumaa taa arii ierakstiija - jaanodroshina heksodruka... :D
eksistenci nodroshina draudzeeshanaas ar pareizajiem onkuljiem.

wot te pa auzām bradā, pietiek!!!
Sertifikāts daudzās nozarēs ir vienīgai dokuments, kurš atļauj strādāt un ieņemt attiecīgu amatu. ja sertificēto ir mazāk, kā pieprasījums- naudas papīrs ir sertifikāts, ja otrādāk, vari bāzst savu sertifikātu kur gribi :D
dansiga labi zin, cik latvijā trūkst sertificētu ceļu būves inženieru :), bet firma, lai darbotos šajā jomā ir jābūt vismaz vienam sertificētam ceļubūves inženierim , kaut t;adam, ko jaf uz nestuvēm nēsā, bet dzīvam :D:D:D
Žēl, ka fotogrāfu vidu, kas grib baigi pelnīt, nevajag sertifikāciju... uzreiz pazustu tie eN-tie mutes bajāri, kuriem visi pārejie ir slikti... jo uzreiz paši būtu NULLES

Vai tad tieši to arī Anirs nerakstīja - lai kaut ko darītu vajag sertificētus onkuļus vai tantes. Prasība pēc sertifikāta nav kāda izdomāta, bet paredzēta MK noteikumos. Tas ir vēl labāk sakārtots pasākums kā kaut kāds prasts nolikums. iespējams var teikt ka sertifikāts tur tiešām vajadzīgs, bet kamēr prasības pēc tā bus kat kādos valsts idotos likumdošanas aktos, tas nav nekas cits kā mēģinājums sakārtot tirgu, lai varētu no tā izmest ārā nevēlamus konkurentus.

Par laimi foto jomā ir grūti izdomāt pamatojumu, lai uztaisītu kādu likumu par sertifikāciju. Konkursu nolikumos gan var drošī prasīt šādas muļķības, lai tiktu vaļā no nevēlamas konkurences. Ir liels skaits nozaru, kur sertifikācija eksistē tikai lai mazinātu konkurenci.
Publicēts: 09.03.10 12:16
 citēt
ak34, elementāri- ir izglītības diploms, pielaiž pie sertifikācijas, naf diploma, nepielaiž.
Ar ko fotogrāfs (zemākā izglītiba) ir pārāks par eletriki (zemākā izglītība), kuram sprieguma pielaides sertifikats ir obligāts, lai strādātu.
Par Aniru, varbūt esmu izlaidis kur viņš ko sakarīgu saka par sertifikātiem. Vēlāk labošos un izlasīšu, ceru, ka tā ir kā tu saki :D Es izlasīju tikai šādus vārdus; <Protams, ja kādam vienīgajam ir kāds īpašs sertifikāts, tad var dabūt pa blatu valsts pasūtījumu.> Murgs.
Publicēts: 09.03.10 12:18
 citēt
Haiduks:Ar ko fotogrāfs (zemākā izglītiba) ir pārāks par eletriki (zemākā izglītība), kuram sprieguma pielaides sertifikats ir obligāts, lai strādātu.

kaut vai ar to, ka fotogrāfa darbības rezultātā viņam pašam un citiem gūt traumas ar iespējami letālu iznākumu ir relatīvi mazāka iespēja.
Publicēts: 09.03.10 12:23 labots
 citēt
Tev jebkas ir murgs, jo Tu vai nu nemaaki lasiit vai arii funkcionaalais analfabeetisms neljauj uztvert domu. Vai arii veelme izraut no konteksta lai savas spalvas paspodrinaatu.

Mana doma bija vienkaarsha - ja darba veikshanai vajag A un B sertifikaatu, tad vienmeer var izdomaat arii C, ja firma X speciaali ir to ieguvusi.
Publicēts: 09.03.10 12:40
 citēt
Laciz:Man kā firmas īpašniekam...

Jau kuro reizi - kaa lasu, taa baaz visiem aciis kaads Tu firmas iipashnieks!
Neapniik?
Publicēts: 09.03.10 12:48
 citēt
Jonatans:
Laciz:Man kā firmas īpašniekam...

Jau kuro reizi - kaa lasu, taa baaz visiem aciis kaads Tu firmas iipashnieks!
Neapniik?
jaa apnika.
Publicēts: 09.03.10 12:49
 citēt
Haiduks, jaaa zinu situaaciju ar sertificeetiem celju inzhenieriem. Zinu, kas tiek prasiits, lai nokaartotu sertifikaatu ... un taapec skatos uz to visu diezgan skeptiski. Zinu cilveekus ar sertifikaatiem, kam zinaashanu par celju projekteshanu NEKAADU ....
Publicēts: 09.03.10 12:55
 citēt
dansiga:Haiduks, jaaa zinu situaaciju ar sertificeetiem celju inzhenieriem. Zinu, kas tiek prasiits, lai nokaartotu sertifikaatu ... un taapec skatos uz to visu diezgan skeptiski. Zinu cilveekus ar sertifikaatiem, kam zinaashanu par celju projekteshanu NEKAADU ....

... bet bez tā sertifikāta nevar. Es pats sev netīšām nokārtoju divus, nekad nedomāju, ka vēl kādreiz ņemšos ar celtniecību. un re, noderēja :)
Bet tev tekstā ir kļūda, ceļu būves sertificētam speciālistam naf jāmāk projektēt, bet ir jāmāk izpildīt viss (jauzbūvē), kas ir projektā, un no sevis nedrīkst neko mainīt.
Publicēts: 09.03.10 12:57
 citēt
versatile:
Haiduks:Ar ko fotogrāfs (zemākā izglītiba) ir pārāks par eletriki (zemākā izglītība), kuram sprieguma pielaides sertifikats ir obligāts, lai strādātu.

kaut vai ar to, ka fotogrāfa darbības rezultātā viņam pašam un citiem gūt traumas ar iespējami letālu iznākumu ir relatīvi mazāka iespēja.

Atkal kļūda... fotogrāfs var traumēt cilvēkus uz mūžu, eletriķis parasti tikai sevi :D
Publicēts: 09.03.10 13:05
 citēt
haiduks, manaa tekstaa NAV kljuudas .... es runaaju par "sertificeetiem" celju projekteetaajiem .... kuri pat nezina, kaa pareizi jaaprojektee apmales ;-((( Un tas, ka nevar bez sertifikaata .... un kaa dabuu tos sertifikaatus - tur jau taa skumja ... Arii shii joma ir devalveejusies
Publicēts: 09.03.10 13:29
 citēt
nez vai mēslu vaboļu filtrēšanas sertifikāts Haidukam ar ir, jeb iztiek ar to pašu spridzinātāja
Publicēts: 09.03.10 13:32
 citēt
Haiduks:... bet bez tā sertifikāta nevar. Es pats sev netīšām nokārtoju divus, nekad nedomāju, ka vēl kādreiz ņemšos ar celtniecību. un re, noderēja :)
Bet tev tekstā ir kļūda, ceļu būves sertificētam speciālistam naf jāmāk projektēt, bet ir jāmāk izpildīt viss (jauzbūvē), kas ir projektā, un no sevis nedrīkst neko mainīt.
Ar ko fotogrāfs (zemākā izglītiba) ir pārāks par eletriki (zemākā izglītība), kuram sprieguma pielaides sertifikats ir obligāts, lai strādātu.

zini, Haiduk, vēlreiz tu pasaki ar šo visu "esmu vecs perdelis, impotents ar nošļukušu pakaļu un es neļaušu nevienam, kam stāv nākt manā pirtiņā un bildēt vāveres, jo man ir bail, ka veiksmīgas erekcijas gadījumā kādam var būt cietāks un stāvēs ilgāk un viņš dabūs MANIS savāktās vāveres"

tava pirtiņa ir taču tavs "netīšām" sertifikāts. trešais "netīšām"...

tu nemāki nopelnīt un padalīties, tikai vāc tukšās pudeles, kuras nevienam nevajag... žēl noskatīties uz cilvēku, kuram nav varēšanas, bet ir sertifikāts par drīkstēšanu...
Publicēts: 09.03.10 14:49
 citēt
fottto:
imgfoto:Nē man nav. Domā man tāds vajadzīgs?

Pieļauju, ka tev nav vajadzīgs. Galu galā, esmu sastapis ļaudis, kuriem ne tikai vidussskolas, bet pat pamatskolas diploms (sertifikāts) nav vajadzīgs. Un ne tikai sertifikāts, bet arī pamatskolā dotās zināšanas.
Lai stumtu tačku ar kūtsmēsliem, taču nav nepieciešams zināt nevienu no Ņūtona likumiem!

Da neņem visu tā pie sirds:) Doma jau ir laba ar tiem sertifikātiem, tikai pie mums tas parasti izpaužās - konkurences mazināšana, liekēžu-arodorganizāciju uzturēšana utt.utjp... Pie mums jau ir izgudrots, ka vajag sertifikātu lai strādātu ar POS terminālu, kases aparātu un tamlīdzīgas triviālas lietas...

Dziļi ticu, ka ir cilvēki, kas labrāt gribētu, lai ar PS drīkstētu naudu pelnīt tikai tie, kam ir sertifikāts, tikai viena nelaime - ieliekot ko tādu likumdošanā iznāktu negodīgas konkurences radīšana, par labu vienam programm ražotājam, jo ko darīt ar tiem, kas mālē ar GIMP, COREL, Serif, ACDSEE... :D:D:D
Publicēts: 09.03.10 14:52
 citēt
pietiktu jau ka sakaartotu tirgu vismaz taadaa apspektaa, ka nevar pelniit naudu ja lieto nelegaalu softu.
Publicēts: 09.03.10 14:54
 citēt
Laciz:pietiktu jau ka sakaartotu tirgu vismaz taadaa apspektaa, ka nevar pelniit naudu ja lieto nelegaalu softu.

Galīgi piekrītu!!! Tik vai pacients fotto bez darba nepaliktu un ko vispār saka Adobe, kantoris, kuru viņš, cik saprotu pārstāv, ja čalis pēc būtības ņeļegaļščinu veicina, nečeko vai skolniekiem ir legāls softs?:D:D:D
Publicēts: 09.03.10 14:56
 citēt
nu skolniekam var buut triaalis... :)
Publicēts: 09.03.10 15:00 labots
 citēt
Neiedomājos...tad jau viss čikiniekā:)
Publicēts: 09.03.10 15:02
 citēt
Laciz:pietiktu jau ka sakaartotu tirgu vismaz taadaa apspektaa, ka nevar pelniit naudu ja lieto nelegaalu softu.

+1. Nebūtu klientiem jāskaidro, kāpč frīlanseris var lētāk. Tiesa, patīkami, kad klients tomēr atnāk atpakaļ :)
Publicēts: 09.03.10 15:05
 citēt
dansiga:haiduks, manaa tekstaa NAV kljuudas .... es runaaju par "sertificeetiem" celju projekteetaajiem .... kuri pat nezina, kaa pareizi jaaprojektee apmales ;-((( Un tas, ka nevar bez sertifikaata .... un kaa dabuu tos sertifikaatus - tur jau taa skumja ... Arii shii joma ir devalveejusies

bet tad viņi diplomu ir nopirkuši par auniem (baraniem), un sertifikāts naf vainīgais.
Publicēts: 09.03.10 15:21
 citēt
Haiduk, bet tā jau ir ka mūsu izglītības sistēma sākot no pamatskolas ir sajāta tā, ka ir viena vienīga viduvējību kalve...augstskolas savā vairumā ir tādi paplašināti tālākizglītības kursi, lai kāstu naudu no jauniešu vecākiem...ko te līdz sertifikāts?;) Tikai to, ka iegrožo konkurenci vai tad ne?
Publicēts: 09.03.10 15:24
 citēt
petersonsphoto, skauž tomēr, dikti skauž :)
No nekā tādu žuls devu izsviest, nu super :D
Publicēts: 09.03.10 15:33
 citēt
imgfoto:Haiduk, bet tā jau ir ka mūsu izglītības sistēma sākot no pamatskolas ir sajāta tā, ka ir viena vienīga viduvējību kalve...augstskolas savā vairumā ir tādi paplašināti tālākizglītības kursi, lai kāstu naudu no jauniešu vecākiem...ko te līdz sertifikāts?;) Tikai to, ka iegrožo konkurenci vai tad ne?

Nepiekritīšu!!! Viduvējības pašas izaug, jo nemāk paņemt to, ko viņām dod, bet viduvējības vēl ir tās masas , kas zin un māk, bet nerada.
Bet ir arī mums slavenības. Mani operēja ļoti jauns kardioķirurs, bet viņš nebija viduvējība :), viņš bija slavenība :)
Tā kā nepielīdzini visus kādam vidus standartam. Bet pat likumā ir teikts, ka par valsts ierēdni var strādāt ar tikai ar augstāko izglītību. Un tas ir, nevis lai ierobežotu konkurenci, bet lai stimulētu iet mācīties. Lai nebūtu, kā te petersonsphoto eksplodēja, kad uzrakstīju, ka mani sertifikāti baro, un bez sertifikāta man būtu tiešām jāmetās ar viņu kopā pie pudelēm:face-kiss:
Publicēts: 09.03.10 15:49
 citēt
imgfoto: Doma jau ir laba ar tiem sertifikātiem

Kā tu domā, kas sēž lidmašīnā pie stūres - cilvēks ar sertifikātu vai kāds, kas apguvis lidošanu pašmācībā? Tas pats attiecas uz autoskolas (planiera, lidmašīnas, helikoptera, kuģa) apmācības instruktoriem. Pie kura iesi mācīties?

Ja tev ir jāpieņem darbā cilvēks, kurš tavā žurnālā apstrādās visādu amatieru saģenerētas bildes, lai tās varētu izmantot drukāšanai vai televīzijā (PAL un NTSC) u.c., tu meklēsi apmācītu un sertificētu speciālistu vai vienkārši labu cilvēku?

Sertifikāts nav vajadzīgs vietās, kur nav darīšanas ar drošību un naudu, t.i. visās amatieru blēņu būšanās (fotogrāfēšanā un apstrādē). Tikko runa ir par profesionālu darbu, tā nepieciešama izglītība un izglītību apliecinošs dokuments.
Publicēts: 09.03.10 15:52 labots
 citēt
Haiduks:Atkal kļūda... fotogrāfs var traumēt cilvēkus uz mūžu, eletriķis parasti tikai sevi :D
nu, ļepezdriķis var "0" ar fāzi sajaukt. 220 V uz zvana pogu palaist.
un ja fotogrāfs bez sertifikāta, ratifikāta un inaugurāta uzbildēs cilvēku, tā, ka viņš pēc makāka izskatās, cilvēks varēs sevi mierināt ar domu, ka tas jau nav sertificēts fotogrāfs.
a ja sertificēts fotogrāfs uzbildēs un cilvēks uz bildes pēc makāka izskatīsies, tad točna trauma uz mūžu! :face-crying:
Publicēts: 09.03.10 15:53
 citēt
haralds:
Haiduks:Atkal kļūda... fotogrāfs var traumēt cilvēkus uz mūžu, eletriķis parasti tikai sevi :D
nu, ļepezdriķis var "0" ar fāzi sajaukt. 220 V uz zvana pogu palaist.
un ja fotogrāfs bez sertifikāta, ratifikāta un inaugurāta uzbildēs cilvēku, tā, ka viņš pēc makāka izskatās, cilvēks varēs sevi mierināt ar domu, ka tas jau nav sertificēts fotogrāfs.
a ja sertificēts fotogrāfs uzbildēs un cilvēks uz bildes pēc makāka izskatīsies, tad točna trauma uz mūžu! :face-crying:

:D:D:D
Publicēts: 09.03.10 15:57 labots
 citēt
nu vot - pastaasts taads: no dullaas pauliines: ja valteriisha fotograafs buutu sertificeets celtnieks, tad nebuutu nokritis no celtnieku trepeem zaarkaa skaisto nelaikji fotografeedams. tad i nebuutu ne pie tiesas vilkshana ne kaazu uzparikte... taapeec i ne tas sliktaakais variants ka fotograafs ir arii sertificeets celtnieks.

ps. visi personaazhi, kaa juus saprotat, ir izdomaati :D
Publicēts: 10.03.10 15:09
 citēt
Haiduk, kāda žults? vnk tevis teikto sanāk tā izlasīt. un fakts ir tāds, ka tev tikai seksuālā vampīra sertifikāta pietrūkst. nu oža man uz to piesūkšanās gribētājiem tāda sakāpināta... smird...

vai man skauž tamdēļ? it nemaz! drīzāk brīnos kā cilvēks nodzīvo līdz cienījamiem gadiem un joprojām nodarbojas ar cūcībām. un man tikai atliek skatīties un mācīties kā nebūt tādam "sertificētam"...

fotogrāfs ar celtnieka sertifikātu (netīšām) un pirti tas taču ir kruta!..
Publicēts: 10.03.10 16:28
 citēt
petersonsphoto:Haiduk, kāda žults? vnk tevis teikto sanāk tā izlasīt. un fakts ir tāds, ka tev tikai seksuālā vampīra sertifikāta pietrūkst. nu oža man uz to piesūkšanās gribētājiem tāda sakāpināta... smird...

vai man skauž tamdēļ? it nemaz! drīzāk brīnos kā cilvēks nodzīvo līdz cienījamiem gadiem un joprojām nodarbojas ar cūcībām. un man tikai atliek skatīties un mācīties kā nebūt tādam "sertificētam"...

fotogrāfs ar celtnieka sertifikātu (netīšām) un pirti tas taču ir kruta!..

Palabosim... celtnieks ar diviem sertifikātiem, kuram hobijs ir fotografēt, un kurš māk organizēt arī atpūtas pasākumus... un ko darīt, ja esmu skabarga (viens gan blogā teica- ezis) dažiem skaudīgiem tīršķirnes latviešiem pakaļā :D
Piedod, savādāk tevi saprast nevar.
Publicēts: 10.03.10 16:30
 citēt
a man zato ir ausveise, ka protu ar kases aparātu apieties! :grimace:
Publicēts: 10.03.10 23:20
 citēt
haralds:a man zato ir ausveise, ka protu ar kases aparātu apieties! :grimace:

... un tu varēsi pie tā sēdēt, bet pfoto tikai maksāt :D
Publicēts: 10.03.10 23:23
 citēt
lūdzu izbegt offtopic, atgriežamies pie "darbs ar modeli":face-devil-grin:
Publicēts: 11.03.10 09:50
 citēt
dansiga:Haiduks, jaaa zinu situaaciju ar sertificeetiem celju inzhenieriem. Zinu, kas tiek prasiits, lai nokaartotu sertifikaatu ... un taapec skatos uz to visu diezgan skeptiski. Zinu cilveekus ar sertifikaatiem, kam zinaashanu par celju projekteshanu NEKAADU ....

Tas jau sīkums, lielāka sāpe, ka nevienam ceļu projektētājam nav nekādas sajēgas par ceļu būvēšanu. Tādejādi šamie svaos bezgala nodempingotajos projektos neko jēdzīgu nespēj saprojektēt, lai tas nejēdzīgais cēlājs pēcāk varētu uzbūvēt.
Publicēts: 11.03.10 10:09
 citēt
eu nu ielieciet kadu bildi, tik smuka modele un tik garlaicigas sarunas
Publicēts: 11.03.10 10:33
 citēt
Romis:lūdzu izbegt offtopic, atgriežamies pie "darbs ar modeli":face-devil-grin:

Kas te ko atgriezsties...
kas strādājis, tas strādās ar modeli :D
kas spamojis par darbu ar modeli, tas spamos :D
Publicēts: 11.03.10 12:20
 citēt
Shadow:eu nu ielieciet kadu bildi, tik smuka modele un tik garlaicigas sarunas

+
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2