forum.gif
Kā atsķirt profesionālu fotogrāfu no amatieru fotogrāfa?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā atsķirt profesionālu fotogrāfu no amatieru fotogrāfa?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 28.02.10 19:14
 citēt
nu un cik tev no shiim ipashiibaam piemiit?
Publicēts: 28.02.10 19:16
 citēt
Nu te jau vārāk lingvistiska diskusija tulīt būs:D
Vispār jau 2/3 oberīšu LA skaitās profesionāli aktieri, kas pat biedru naudas ārodbiedrībā maxā...:D
Publicēts: 28.02.10 19:17
 citēt
Laurelz:nu un cik tev no shiim ipashiibaam piemiit?

vcinjsh ir maaciijies muuzikas skolaa :exciting::haha:
Publicēts: 28.02.10 19:17
 citēt
Sviesc kaukaads :D

Profesionaalis ir tas kas ar to maiziiti pelna
amatieris tas kursh to dara no darba briivajaa laikaa

paareejais viss demogogija
Publicēts: 28.02.10 19:18
 citēt
Kinomehāniķis neder ? :bad_smile:
Publicēts: 28.02.10 19:18
 citēt
1. Fotogrāfam ir laba pieredze komunikācijā ar cilvēkiem - vairāk jā nekā nē
2. Fotogrāfija tiek uzņemta ar profesionālu foto tehniku - laikam jā
3. Fogrāfam ir pieejams vismaz viens rezerves fotoaparāts - ir
4. Pieredze darbā ar Adobe Photoshop - ir
5. Fotogrāfija ir fotogrāfa pamatdarbs - cita nava:D
6. Fotogrāfam ir prasmes uzstādīt un lietot studijas gaismas - ir
7. Fotogrāfs ir beidzis mākslas vai fotoskolu - 2 gadi mācoties par zīmēšanas skolotāju skaitās?:D
Publicēts: 28.02.10 19:27
 citēt
Fotogrāfija tiek uzņemta ar profesionālu foto tehniku - Mario Testino? Terijs Ričardsons?

Fotogrāfam ir prasmes uzstādīt un lietot studijas gaismas - Helmuts Ņūtons?

Fotogrāfs ir beidzis mākslas vai fotoskolu - Terijs Ričardsons? Roberts Ādamss?
Publicēts: 28.02.10 19:28 labots
 citēt
a bildes čalim ta sūds krietna tiesa !!!
nu bet za to PRO sūds....
studioglamour.lv...
pošla/nekāda ideja, pašķībs balanss ( uz sarkano/zilo ) izskatās, ka bliezts ar vienu nabaga gaismu ( laikam jau trūkums nav negods ) pōzas vienkārši glamūrs - pirmie secinājumi redzot pro galeriju.
Krietna daļa amatieru TO dara labāk, tepat blogā piemēru netrūkst
Publicēts: 28.02.10 19:31
 citēt
Gudri - Tu esi amatieris vai profesionaalis?
Publicēts: 28.02.10 19:31
 citēt
baigais dirsējs tas čalis :D
Publicēts: 28.02.10 19:40
 citēt
Gudris:
Laciz:Gudri - Tu esi amatieris vai profesionaalis?
Profesionāls amatieris

Profesionāls SP'amatieris...:)))
Publicēts: 28.02.10 19:45
 citēt
prieksh taa, kas raxtiits shamam lapaa, nu ar baigo kjeerienu,
ka shams nu ir tas iistais vieniigais -
skatoties NilSS iedoto saiti taa vien liekas,
ka tukshs dirseejs, kam par to PRO liimeni visai ierobezjots priekshstats.
:beaten:

tie zakhi visai hrenova sabildeeti, paareejos shedevrus neriskeeju peetiit
Publicēts: 28.02.10 20:18
 citēt
a kā atšķirt profisonālu fotogrāfu no laba fotogrāfa?
Publicēts: 28.02.10 20:23
 citēt
didams:a kā atšķirt profisonālu fotogrāfu no laba fotogrāfa?
:grimace:
Publicēts: 28.02.10 20:30
 citēt
Labi, labi.
Valters vēl mācās, gan jau ar laiku kas sanāks.
Progress, salīdzinot ar viņa agrīnajiem darbiņiem, jūtams.
Ambīciju arī pietiekoši.
Lai veicas!
Publicēts: 28.02.10 20:34
 citēt
Nesen par "profesionāliem fotogrāfiem" virtuāli runājām ar vienu no mūsējiem tiešām profesionāļiem. Cita starpā kritizēja vienu manu reportāžu ;)

Galvenā doma, kurai arī pats piekrītu, ka tik daudz knipsējošu amatieru sāk sevi saukt par profesionāliem, nesaprotot, kas ir profesionāls fotogrāfs un kas no tāda tiek prasīts.

P.S. Pašam man nav nemazāko vēlmju līst tajā lauciņā un ļoti labi jūtos amatiera statusā, bildējot sev. Un brīnos ka šajos laikos kāds vispār mēģina līst tajā lauciņā, kas nav ne viegls ne finansiāli izdevīgs
Publicēts: 28.02.10 20:34
 citēt
"a bildes čalim ta sūds krietna tiesa !!!"

arii NIlam liidziigi, tikai savaadaakaa kraasaas ...
:face-smile::face-smile::face-smile:

nez cik ētiski ir tā runāt

bet LV laikan neeksistee taada kategorija kaa eetika.

unosaucot skalji un paarliecinoshi kautko par suudu , ganjau ka Nilam zem meeles paliek saldaaks :face-grin:
Publicēts: 28.02.10 20:54
 citēt
Es pateicu savas domas. Saprotu, ka blogā tas ir kauns :face-sad:
Publicēts: 28.02.10 21:01
 citēt
tā lapa ir noželojama :D
Publicēts: 28.02.10 22:07
 citēt
un no kuras vietas saakas amatieris?? tas kurs pirmo reizi tur rokas fociku vai nedaudz jau pabildejis.. bet par to skolu nu nez..ir gleznieki (ljoti labi) kuri skolas nav beigusi.. utt
Publicēts: 28.02.10 22:08
 citēt
Oj, nu sasmiidinaaji Gudri!
Tu maz sho cilveeku zini, vai vari par vinju ko pastaastiit? :D
tUKSHDIRSEEJS Tu esi!
Publicēts: 28.02.10 22:33
 citēt
Par Valteru Preimani kautko vari pastaastiit?
Publicēts: 28.02.10 22:41 labots
 citēt
ak34: Un brīnos ka šajos laikos kāds vispār mēģina līst tajā lauciņā, kas nav ne viegls ne finansiāli izdevīgs

Tas TU zini tapēc ka esi jau riktīgi tur padarbojies un zini kā bzinessu bet kopumā ir tā ka salmugalvas vienkarši nespēj ierubīt niansēs un šiem JEBKAS ko nesaprot bet kur apkart daudz skuķu grozās ir "Kruta" un derētu tur pakasnāties un pie kājas ka neko nesaprot nespēj saprast vai nezmaz nezin ka jāsaprot:) Paācakaŗesies šitāij jomā nesanāks paācakaŗesies citā jomā nesanāks da kā reiz teica viens "Tautietis" galvenais process "Priekš kam domāt galvenais lēkāt" man labāk patika Krievu šodienas secinājumi par Olimpinādi un nākotni:):) Средний молодой человек 20 лет ныне напоминает безликого овоща. Даже обладая неплохим умом, он абсолютно бесцветен в плане культурном и духовном, с ним невозможно проговорить больше 10 минут. Профессионально он проникнут лишь одной идеей - присосаться и сп**дить хоть что-нибудь :)
Publicēts: 28.02.10 22:51
 citēt
Nu ja jau par to pasaakumu saac teemu, tad ieskatu pilniibaa!
Publicēts: 28.02.10 23:05
 citēt
Gudris, un ja nemācēsi pateikt cik sētniecei Ņurai gadu vispār lohs būsi!!!!
Publicēts: 28.02.10 23:05
 citēt
Akls esi vai? Nee, kopsh vakardienas neko neesmu piipeejis..
Publicēts: 28.02.10 23:08
 citēt
Kā jebkurā biznesā: ja tu esi spējis dajebkādu bildi pārdot- tu esi profesionālis. Ja tu esi īstens foto-vec-meistars, bet nevari neko no savām bildēm pārdot- tu esi amatieris.
Publicēts: 28.02.10 23:12
 citēt
Gudris, bet pastaasti! Tur ir interesants staastaamais.. :)
Publicēts: 28.02.10 23:20
 citēt
Bļāviens - un atkal bērnudārzs..... viņš sevi nosauca par profiņu, ta nu gan bēda - nesaprotu, tā ir skaudība vai bailes vecmeistariem, ka jaunie šamos izkonkurēs???? Profesionālis, vecmeistars vai kāds cits dīvainis - man piekāst, manas bildes cilvēkiem patīk un tas ir galvenais (tas, ka viņas nepatīk kādam PRO fotogrāfam, piekāšu, jo viņi nav klienti :D )- cilvēki pie manis nāk bildēties un maksā naudu... vot tas ir no svara, net tas - kurš kādas skolas un kursus beidzis un cik šamajam ir pieredze. Beidzot mūzikas akadēmiju nenozīmē, ka būsi Madona... un nostrādājot visu mūžu pa bāra muzikantu arī par Madonu nekļūsi...
Publicēts: 28.02.10 23:23
 citēt
Valtera gadijumaa, man ir nez kaapeec taada sajuuta, ka studioglamour ir taads naudas legalizeeshanas pasaakums..
Publicēts: 28.02.10 23:25
 citēt
Da ko jus springstat vaig dzīvot ar gaišāku skatu en.tackfilm.se...
Publicēts: 28.02.10 23:25
 citēt
Gudris:
Jonatans:Gudris, bet pastaasti! Tur ir interesants staastaamais.. :)
nu tad pastāsti un beidz tēlot pārgudro :face-kiss:

Tev jau nick ir Gudris!
Publicēts: 01.03.10 00:09 labots
 citēt
Lutums:- cilvēki pie manis nāk bildēties un maksā naudu... vot tas ir no svara,
Viss kārtībā tik ja ne viena nianse tev MAKSĀ reizes 2-3 mazāk kā "Sliktajiem vecmeistariem" ja vēl nenāk ta tu presi vēl mazāk :):) Kāds kurš mazāk par tevi jēdz paskatās Oblā , tā nemāku BET es varu vēl lētāk !!:):) Vakar man gadijās ģeniāla saruna uz Ielas , pienāca Vietējā pilsētas Kultūras dzīves kuratore un saka KĀPĒC tu pie mums nebildē , kur tie gadi neesi manīts. Es pilnīg zin uz pakaļas , saku KĀ jums tač tur taga "Jaunie talanti" visur bildē i naudu pat neprasa , uz ko tante atbild , Ne nu prasa 5-10Ls par vakaru bet TIK SŪDĪGI ka man elektriķis ar zieptrauku labākas bildes nobildēja. Nu es saku ka varu ieteikt cilvēkus kas PROT + GRIB , arī teicu bet pašam man gan nav velmes šeit atgriesties uz kautkādiem jauniem klientiem:) Nepaiet ne 10min ka satieku "Talantus" šie sparīgi kautkur nesās , saku PAR JUMS SŪDZĀS ka sūdigi bildējot sūdigas bildes taisot DA KO TĀ VECENE GRIB mums tas galīgi neizdevīgi Ot jau sarunāts Aprīlī braukšu uz Zviedriju par metinātāju strādāt tur bračakam labu piķi maksā [Pirms tam bija mākleris] , nu saku šim Nuuu Jus jau paši CENU noteicāt lai izkonkurētu tur veco Pensi otstavņiku kas pat 20Ls bildēja , jūs pieteicāties pa 10Ls bildēt ? :) It un taga pats galvenais , dzeks piepūš vaigus un sper valja, MANAS BILDES CILVĒKIEM PATĪK es prasu 5Ls par sesiju un PERK!
Publicēts: 01.03.10 00:49
 citēt
Gudris:http://studioglamour.lv/profesionals-fotografs/profesionala-fotografija/

tik īss teksts, bet tik daudz hui*as sarakstīts
Publicēts: 01.03.10 01:00 labots
 citēt
(počemu eto, vi, jevreji, vsegda na voropsi voprosami otvečajetje?) nahren vajag atšķirt?
nu, ja kas - rezultātu atkārtojamība. advancētam amatierim var 78% gadījumu labākas bildes sanākt, a vot dažreiz nesanāk. a professsionālis ta zina - "nesanāks" - pauti nost - un ar to rēķinās. :face-grin: :face-smile:
Publicēts: 01.03.10 02:00
 citēt
Lunis:
Lutums:- cilvēki pie manis nāk bildēties un maksā naudu... vot tas ir no svara,
Viss kārtībā tik ja ne viena nianse tev MAKSĀ reizes 2-3 mazāk kā "Sliktajiem vecmeistariem"

Vot tas jau ir uzdir#$%^& pa krupnomu :) Sāksim ar jautājumu - kā tu zini cik man maksā? Neesmu ne reizi tev to teicis..
Pirmajā tekstā negribējās gluži uzreiz tevi Lunīt minēt, bet..diemžēl, tu esi viens no spilgtākajiem piemēriem šeit blogā, kas mīžās par savu pakaļu - domāju, ka pierādījumi nav nepieciešami - paskatoties tavu galeriju..... un ja kāds seko līdzi tevis rakstītajam, tad redz kā tu aizvilsties pie katras tēmas, kas saistīta ar profesionālismu... bēdīgi noskatīties... Kāpēc Andre, Plūme, Sokolovs, pat portreti tā nedara? - domāju, ka viņi ir pārliecināti par saviem spēkiem, a bet tu ne un tev ir bail, ka atnāks Gudris un tevi izģērbs - vai tad tā nav?
Es nekad neesmu noliedzis, izglītība ir nepieciešama, bet viņa nav nepieciešama (krof iz nosu)

Es nekad neesmu nolicis nevienu fotogrāfu -
Janbo - Malacis, ar visu to, kā viņu te noliek (tai skaitā arī es :shame:- puisi ) mācās un sanāk labāk un labāk.
Gudris - ar viņa apgirezieniem - pēc gada vai diviem (ja neiemetīs kameru pagultē) domāju, ka daudzi viņu atpazīs.

Lunīt, neķer kreņķi - nedaudz izbesīji mani ar saviem mednieku stāstiem :( sāc jau smagi pa traku muldēt...
Ko varu ieteikt - vecs labs teiciens - Izdzīvos, kas mainīsies!!! piiiiiis ;)
Publicēts: 01.03.10 03:21 labots
 citēt
Lutums:
Janbo - Malacis, ar visu to, kā viņu te noliek (tai skaitā arī es :shame:- puisi ) mācās un sanāk labāk un labāk.
Gudris - ar viņa apgirezieniem - pēc gada vai diviem (ja neiemetīs kameru pagultē) domāju, ka daudzi viņu atpazīs.

Lunīt, neķer kreņķi - nedaudz izbesīji mani ar saviem mednieku stāstiem :( sāc jau smagi pa traku muldēt...
Ko varu ieteikt - vecs labs teiciens - Izdzīvos, kas mainīsies!!! piiiiiis ;)

Es galīgi neķeru kreņķi , vienkārši apnīk katrreiz cilvēkiem stāstīt "Kas jātaisa klientam" kad viņš pasūta to un to , ka Skuķu bildes, kuras nāk uz privātām sesijām nav labi bāzt Inetā ,ja reiz cilvēks par to samaksā naudu kā par "Privātu" lietu. Ka strādājot kaut kur paralēli ar citiem Foto @ TV kolēģiem nav prātīgi tēlot pāvu un „Bossa čomu” līst šiem priekšā kolegu stobriem , bossi kā zināms mainās, bet kolēģi paliek. Katra laža ko kāds "Nav zinājis @ nav dzirdējis" pamatīgi čakarē biznesu visiem pārējiem un BEIGĀS kad nu bizness galīgi buksē sākt bļaut par citiem āpšiem "Viņi kapitāli nosit cenas" !! Man , arī citiem kolēģiem neviens neko nenosit , maksā kā maksājis , kaut kā nav manīts, ka es lektu pēc katra "Pasūtījuma" kurš parādās kādā sludinājumā , man pēc tā nav nedz vajadzības, nedz laika :):) Taka visai savādi , es stresojot, bet darbu trūkumu neizjūtu un grābt jebkurus pasūtījumus man nav vajadzība , vesels bars kuriem cenas gan 3x mazākas kā man, pieredzes un ponās spriežot pēc muļkīgiem jautājumiem minimāla vai nēkāda ,bet lec pēc KATRA sludekļa Blogā vai draugos par "Sesijām kāzām utt." Pietiekami labi zinu cik tev maksā , piemirsti, ka Latvija maza sevišķi mēdiju jomā man viena no biznesa sastāvdaļām zināt cik kuram maksā un par ko:):) Zinu cik tev maksā par sesijām cik par „Mūziķiem” utt.:):) Zinu piemēram pasūtījumus kur tu vienkārši nosit cenu jo Sundew prasa 2x vairāk , viņai tā citi ar reāli maksā:):) Kā jau teicu es jau sen LV neesmu fotogrāfs , šeit šancēju citā CIEŠI ar foto saistītā jomā, kurā ļoti labi zināms kurš par cik ko taisa , par kādiem darbiem cik prasa:):) Kā arī visādas "Īpatnības" pasūtījumu izpildēs man ar top agri vai vēlu zināmas:) Nedz Gudris nedz Janbo pārskatāmā nākotnē nekas nebūs , viņiem ABIEM ir viena problēma viņiem nav spēju saprast, bet tik spējas „Aktivizēties” , Janbo ir maziņš infantils , Gudris ir liels infantils :):) A ja par pēdējo tekstu tik traki sastresojies , man regulāri nākas uzklausīt cilvēkus par „Jaunajiem meistariem” un īpatnējām biznesa izpratnēm , arī pāris dienas iepriekš bija ĻOTI līdzīga saruna ar VĒL vienu "Pasūtītāju" par "Talantu sanirstu biznesu" tik tai toreiz liecinieki bija vismaz 3 blogeri , runa bija vēl par citiem "Krutiem blogeriem" es tik pasmaidu kā jau saku MANI tas neietekmē , domāju pilnīgs bezcers ir ko iestāstīt cilvēkiem, kuriem nav saprašanas PAR KO vispār cepiens tie tak normāli "Celtnieku paņēmieni" palaižam lētāk un uztaisām sūdīgāk , un nepieleks kaut sitams ka PĒC TAM nepirks ne tikai no viņa muļka bet arī no CITIEM lidzīgiem:):) Tik redz dēļ tā arvien vairāk pasūtītāju izvēlās TAISĪT ARZEMĒS vismaz garantija, ka neuzrausies uz kādu, kurš VISU VAR, bet neko tā īsti nav darījis:):) Viena lieta ir salasīties grāmatas un ražot „Krutais ārts” pavisam cita ir ikdienā strādāt ar nopietniem pastāvīgiem pasūtītājiem un klientiem. No profa VIENMĒR prasa stabīlu rezultātu bet no "Sievasbrāļa čoma" ooo viņš var 3x lētak! Davai ņemam , pārējo piķi sadalīsim.
Publicēts: 01.03.10 04:50
 citēt
Lunis, a cik man maxaa, zini?;-pp;-) un KAS?;-))))
Publicēts: 01.03.10 05:54 labots
 citēt
dansiga:Lunis, a cik man maxaa, zini?;-pp;-) un KAS?;-))))

Nē , pat neinteresējos Es pats ne par ko šai jomā neinteresējos LV man vienkārši diezgan regulāri jāizskata tāmes ,jātaisa kalkulācijas jāraksta darba uzdevumi :) Vēlāk nāk skuķi plānot kam pasūtīt "Tas taisa par tik TAISA sūdīgi , Šitais taisīja to NEMACEJA , x tas taisīja to FORŠI, bet ilgi kasījās " un tāda garā. TĀPĒC darbus izdevīgi pasūtīt večiem kuri strādā sen un kārtīgi , jā ir DĀRGI, bet kā saka BIJA DARGI, bet uzreiz pateica PAR TADU NAUDU varēs uztaisīt TO UN TO tāda un tāda apjoma. PAR LĪMENI vispār nekādas runas nav IZCILI, bet MAZĀKĀ apjoma Uz ka krīt visādi "Celtnieki / Mākleri" kam LĒTĀK tas nozīme sūdīgāk , prātā neienāk, ka var MAZĀK, bet LABĀK jo labāk jau principā neprot , no tādiem visbiežāk var dzirdēt PALAIDĪS LĒTĀK SAIDJOT . Vel trešo piemēru varu minēt ar par Blogeriem un kolhozniekiem , "Ekspansīvs puiss" kurš maz prot, bet visur piesākas , uzņemas "Darbu pasākumā" , pasūtītājs šim nosaka, viņiem konkrēts budžets nopirks kaut kādus 20 bildes pa LABU ciparu. OK , pasākums notiekas izpildījums NENORMĀLI SŪDĪGS , vai nu Džeks piekodās vai vel kut kas , pasākums liela balle ar skuķiem utt. koroče VISS DIRSAA. To, ka NENORMĀLI SŪDĪGI to piefiksēju tai paša nakti , ka saproti mūsdienas pēc pasākumiem visas malas tiek viss sabāzts "Apskatei" redzu REĀLI DIRSĀ ,paiet laiciņš kad pasūtītajam jāatdod darbi "Talants" atstiepj DAZJUS SIMTUS jēlā neapstrādātā materiāla un NOBER ar padarīta darba apziņu , LOTI pavainojās, ka pasūtītājs šim pasaka KO AR SJITO LAI MES DARAM ? Štrunts par "Talantu" lai ielīstu konkrētā vieta šais nenormāli izreklamējies, ka viņš no "xxxxxxxx" Organizācijas loģiski, ka ZIEPS jau Kantorim ne pašam jo kas gan tādu saulesbrāli ZIN, bet parejies kolēģi jau strādā normāli a TĀ PATS SADIRSĀS vēl kolēģiem pamatīgi iegriež. Un jo tālāk jo vairāk "Bezatbildīgu idiotu" kas viendien "Profesionāls celtnieks" citudien "Profesionāls fotogrāfs" vel citu dien "Profesionāls sētnieks" un vel citudien "Profesionāls metinātājs"
Publicēts: 01.03.10 09:24
 citēt
Cepiens bezjēgā. Ir foršs teiciens: Kas maksā, tas pasūta mūziku, un klausās, tādu, kā maksājis.:face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt