Elmarss:Cepiens bezjēgā. Ir foršs teiciens: Kas maksā, tas pasūta mūziku, un klausās, tādu, kā maksājis.
Tik ir lieLa atšķirība ko maksā "Celtniekam" kuru nolīgst "Fiksi uzlipināt māju" vau piemēram uzbildēt Kāzaas vai kādus atbildīgu pasākumu , no pieredzes zinu ka visvisādi "Celtnieki galdnieki" pret jebkuru savu darbu LV attiecās vienlīdz pavirši un bezadbildīgi vai tās būtu Buvniecība vai Foto viens pīpis ka tik lētāk Man vienkarši par to regulāri nākās klausīties no visiespējamākām pusēm "Tagad fotogrāfi paši uzbāžās ar darbiem , kēr skuķus uz ielas un piedāvā kailfoto" nu neesmu es manijis nevienu no saviem kolēģiem kuri "Uzbastos ar darbiem" vai "Kērtu sķuķus uz ielām" bet redz ir indivīdi kam tas norma mierīgi TĀ VISI DAROT varbūt sarp Celtniekiem , Galdniekiem , Makleriem tā vissi dara starp maniem kolēģiem tā neviens nedara Un sūdus ko savāra salaižot grīstē piemēram Kazas vai kādu lielu pasākumu NEVAR "Partasīt atdot pa lēto" un tā visādiem saulesbrāļiem gadās regulāri spriežot pēc tā kas nonāk lidz manīm
imgfoto:vispār jau pofig kāda birka kam uz muguras uzkarināta
Nav gan Pofig , ja tu maldini cilvēkus stastidams ka esi "Profesionāls fotogrāfs" un pats te taujālies par ELEMENTĀRĀM lietām ko māca pamata foto kursos vai jebkuras fotoskolas bāzes kurās tād nu atvaino piedo KADS FOTOGRĀFS kur nu vēl profesionāls Tas pats kas "Profesionāls celtnieks" ko prot VISU cik grib sanēmt 50Ls pa dienu ko ir darijis NEKO tĀ VIENKARŠI ir totāla cilvēku maldināšana. Man galīgi nav nekas pretī ja kads "Profesionāls galdnieks / Celtnieks" šancē Foto jomā , bet kautkā krīt uz nervien ka NEKO ISTI NEJEDZOT par ko liecina glupie jautājumi un vēl glupākās izdarības , sāk sevi dēvēt par "Profesionāls specālists" Vai vēl jautrāk metās mācīt citus "Kā pareizi vaig" jo tā stāsta Turubā vai kāds tāds pats lameris sadzejojis "Gramatēlē čaiņikiem"
Esmu redzējis, ka pasūta lietas kā desas līkumu, tip negaršos pašam, suns apēdīs... Arī vienreizējas, kā savu kāzu foto; tik esmu reālists un saprotu, ka Tādus ļaužus nepārtaisīt. Kā saka, ja cilvēks miris, tad uz ilgu laiku, ja dumjš, tad uz visiem laikiem. Un Tev Luni tak vajadzētu zināt, ka pieprasījums rada piedāvājumu, ne otrādi, ja jau pozicionējies par tāāādu biznesa stūmēju.
Profesionālu fotogrāfu no amatiera un haltūrista var atšķirt tikai VID !!! Profesionālis saņem par darbu samaksu un nomaksā nodokļus. Haltūrists sanem samaksu par darbu, bet nemaksā nodokļus (viskaitīgākā šķira valstij ) Amatieris bildē bez samaksas. Līmenis visiem trim var būt augsts un var būt arī zems
Nez kā iet lielajam vairumam "profesionālo" fotogrāfu, kas bildē reportāžas, dabu, putnus un daudz ko citu.. izmantojot studijas gaismas? Bļin tas tak ir aprobežoti, bildēt vienā telpā bildes priekš pasēm ar divām kamerām, pelnīt 1ls par 10minūšu darbu un saukt sevi par profesionāli
Tas laikam Latvijas standarts: 1. sāc ar kaut ko - daba, makro, cilvēki, ēkas 2. izīrē studiju - pabildē paziņas; 3. izīrē studijas - pabildē klientus; 4. fotogrāfē kāzām 5. uztaisi mājās nelielu studiju, kur bildēt.
Elmarss:Esmu redzējis, ka pasūta lietas kā desas līkumu, tip negaršos pašam, suns apēdīs... Arī vienreizējas, kā savu kāzu foto; tik esmu reālists un saprotu, ka Tādus ļaužus nepārtaisīt. Kā saka, ja cilvēks miris, tad uz ilgu laiku, ja dumjš, tad uz visiem laikiem. Un Tev Luni tak vajadzētu zināt, ka pieprasījums rada piedāvājumu, ne otrādi, ja jau pozicionējies par tāāādu biznesa stūmēju.
Nu bet saproties KAUTKĀDAI tak elementrai kārtībai jābūt , ja es pasūtu "Lētāk" es ņemu normālu haltūristu kurš KAUTKO PROT vai stāsta ka kautko prot bet es ZINU "Maksāju lēti , ņemu lameri" , ja tas taps Lameris man sāk visās malās baurot ka esot "Profesionāls speciālists" kurš vienkarši prasot mazāk jo "Macoties" šito es nesaprotu JA MĀCĀS tad jau vēl neko nav iemācijies nevar būt "Profesionāls speciālists" Mulķīgie jautājumi no sērijas "Bildes klientam jāadod apstrādātas" , "Pēc sesijjas vaig 50 vai 5000 bilžu" , esmu pats krutākais Latvijā pa 7h nobildēju 15000 [Piecpatsmit tuķstoši] Kadru nu kur vēl smieklīgāki un mulļķigāki teksti var būt kas apliecina ka NEZIN / NEPROT / NESAPROT neko nav mācijies un iespejams neko ar neprot , BET sparīgi saucās "Profesionāls Fotogrāfs" , tad jau Ubags kurš pūš stabuli sēžot laukumā pie mizkastes ar ir "Profesionāls mūziķis" ļautini šim piķi cepurēt tak met par STABULĒŠANU
Visa bēdu sakne te laikam ir tajā apstaklī,ka fotogrāfs ir ārprātā vilinošs amats. Nu nav mums piemēram sētnieku armijas,kuri ar prieku un par saviem līdzekļiem uzmāktos paziņām ar lūgumu uzkopt pagalmu.Grūti iedomaties arī amatierus krāvējus,kuri dirnētu piemēram ostā un būtu ar mieru par limonādi pāris stundiņas kaut ko panēsāt. Par dakteriem kāds bariņš gribētāju gan jau atrastos,bet tur labus papīrus ar zieģeļiem vāg. Bet foto lauciņš kā medus plācenis,kur visiem nedamāksliniekiem ir iespēja pamēģinat lauzties slavas virsotne+kāpostu nopelnīt. Pieļauju,ka līdzīga situacija varētu būt kaut kur datortehniķu,webdizaina jomās
dimedrols:Re ku te jau ir tie profesionāļu tirgus veidotāji Sludinājums , pazīstamā portālā
Darbs - Vakances
28.02.2010 11:44:31
meklejam fotografu musu kazam 22julijaa!izskatisim visus piedavajumus,gan studejosas pers.gan tos kam fotografesana kaa hobijs...rakstiet............................... e-pasts xxxxxxxx
BET tas tak normāli , cilvēks pasaka KO GRIB , nevaig viņam PROFESIONĀLI vienkarši cilvēku kurš prot focēt Te jau viss kārtībā , nesaskatu neko šeit sliktu vai nepareizu. TAČU ja cilvēks meklē "Profesionālu fotogrāfu" un šim sāk bariem uzmākties studejosas pers.gan tos kam fotografesana kaa hobijs stāstot ka šamais ir "Profesionāls specālists" tā vienkarši ir cilvēku čakarēšana jo KATRS tak nevar bīt SPĒCSS un to ka "Nav pratis" saprot tika PĒC LAŽAS saņemšanas Ja tu redzi ka Taksists NEPROT ielikt ātrumā un nobraukt no apmales tu tak JŪTI saproti kāds viņs "Profesionāls šoferis" bet diemžēl FOTO jomā to var nokonstatēt pēc neadekvātās uzvedības pasakuma laikā [ Ļot izplatīti lameriem] un nozēlojamas kvalitātes BILDĒM par kurām PATS AUTORS lepni izgriež krūti
KEPKE: Bļin tas tak ir aprobežoti, bildēt vienā telpā bildes priekš pasēm ar divām kamerām, pelnīt 1ls par 10minūšu darbu un saukt sevi par profesionāli
Starp citu pēc arodu kataloga profesionāls fotogrāfs ir ar zemāko izglītību izglītības ķēdē- profenes izglītība Es esmu profesionāls celtnieks, kura pakalpojumi ir dikti vajadzīigi , kad!!! Lunis (c) Tik ir lieLa atšķirība ko maksā "Celtniekam" kuru nolīgst "Fiksi uzlipināt māju" ... kad vajadzīgs ar papīriem, kas šo māju nodos ekspluatācija, kas palīdzes tiesāties par nepareizi veikto... un tamlīdzīgi bet fotogrāfs esmu un būšu tikai amatieris
Rolands66:Visa bēdu sakne te laikam ir tajā apstaklī,ka fotogrāfs ir ārprātā vilinošs amats......... Pieļauju,ka līdzīga situacija varētu būt kaut kur datortehniķu,webdizaina jomās
Par vebdizainu nezinu, bet vidusskolnieki-datortehniķi ir bariem... Neskumstu, jo pēc tiem nejēgām man klienti maksā labus honorārus un nečīkst, ka datu pārnešana/atjaunošana maksā dārgi. Tāka atšķirībā no Luņa es priecājos, ka lētie nejēgas man sakārto tirgu... Kā saka, katram mākonītim zeltīta maliņa...
Rolands66:Visa bēdu sakne te laikam ir tajā apstaklī,ka fotogrāfs ir ārprātā vilinošs amats.lauzties slavas virsotne+kāpostu nopelnīt.
Ar slavas virsotnēm VISS OK , ja cilvēks grib izpausties lai izpaužās kā izskata par pareizu un sev intresantu , tik nessmu manijis PŪĻUS kas gribētu "Izpasties" kāreiz visi lielie puļi PIRMO ko grib tas ir "Kā noškilt kāpostu" tiko šim parādās PIRMĀ NOJĒGA kā tas darām viss , tieksmes uz jebkādu "Artu" pāriet un sākas "Esmu Profesionāls fotogrāfs MAKSĀJIET" Mētāšana Man piemēram ir HRONISKAS tieksmes dot cilvēkiem TO KO PRASA nevis TO KO DOMĀ , es piemēram ar visai lielu jautrību skatos uz "Tehnikas izmantotājiem" kuri asprātīgi vienbalīsigi teica ka tā vajadzīga "Mācību procesam" , tieši tam arī tā tika IEGĀDĀTA kā , no tās kas domāta BIZNESAM to šķir ~40Ls , domā kādam ir cēlusies ROKA vai pieticis PRĀTA novērst šo "Atšķirību" da nevienam pat PIELECIS nav ka var SAVĀDĀK jo neko tač tajā jomā nedz zin nedz saprot , ņirdzīgākais ka VIENA MEITENE man saka A TUR VAR IZDARĪT TĀ es biju mēmē VIENIGAJAM sieviķim pielecis ka VAR TAČU SAVĀDĀK un viss būs "Baigais smeļamais" a specālistiem kuri sparīgi māca citus JAU GADU NAV PIELECIS un nepieleka sar nekat Būtu godīgi pateikuši "Mums vaig halturām" uzreiz būtu dabūjuši to ko vaig HALTŪRĀM
Gudris:Lunis bet patiesība ir ta jo vairaak fotogrāfu jo labāk...lielāka konkurence līdz ar to arī ceļas līmenis jo katrs mēģina attīštīties ko jaunu savādāku izdomāt...nu a vecie brieži kas filmu laikos pelnīja tikai tāpēc ka mācēja pareizi ekspo uzminēt var tagad sēdēt un rakstīt ziepjuoperas ka visi tagad pērk kameras fočē un zog kvalitāti viņam !
Situāciju nedaudz acīmredzot sarežģī apstāklis,ka auksts radiators ,šķība siena vai uzkārts dators ir viennozīgs-acīmredzams brāķis,bet foto jomā var uztaisīt priekš konkrētiem apstākļiem meistarstiķi,bet klients nemaz neiebrauks,kā arī gluži pretēji-kaudzēm ir tādu, kas jūsmo par galīgu brāķi.
Gudris:Lunis bet patiesība ir ta jo vairaak fotogrāfu jo labāk...lielāka konkurence līdz ar to arī ceļas līmenis jo katrs mēģina attīštīties ko jaunu savādāku izdomāt...nu a vecie brieži kas filmu laikos pelnīja tikai tāpēc ka mācēja pareizi ekspo uzminēt var tagad sēdēt un rakstīt ziepjuoperas ka visi tagad pērk kameras fočē un zog kvalitāti viņam !
TIE diemžēl ir maldi Jau gadus 20 neko vairāk kā ielikt filmu kamerā nevaidzej zināt un ja to nemācēj tad veikalā ielika. Talāk TIKAI SPIED vienīgais ierobežojums filmiņu skaits , tas arī vis kas bija jāzin , kameras uz AUTOMĀTA strdāja perfekti jau no 70 gadu beigām Tev jebkurš PRINTERA / LABORA operātors pateiks ka bildētāju skaits ir pieaudzis nenormāli tas ir acīm redzami BET tikpat nenormāli ir krities BILŽU LĪMENIS Ja kādreiz cilvēks pa pa 3Ls nopirka filmiņu tad pa 1Ls to atīstija tad pa 5Ls uztasija bildes kopā 11Ls viņš DOMĀJA ka vinām ir 36Kadri un priekšā vēl vesels atvalinājums vai SVINĪBAS viņs IZDOMĀJA tad nospieda IERZUDZIJA MOMENTU nospieda. Jebkurš printerists tev musdienās pateiks ka BILŽU IR TIKPAT DAUDZ minimāli vairāk bet tādu bilžu uz kurām gribās paskatities kura ARCERĀS ir 10x mazāk vienkarši TAGA ir NENORMĀLĀ DRAZA cilvēki neko nedomā VISSI ŠAUJ neviens neko nedomā "Velāk izdzēsīs" bet redz tas jau iemāca nedomāt GĀŽ PA TUKŠO nav vienkarši vairs ko dzest VISS SŪDS Cilvēki kuri MĀJĀS kopēja bildes "Paši ar rokām" nav daudz vairāk kā tādu kam šodien mājās A3 printeri , principā gan TAD gan taga UZTASIT BILDI ier vienliedz "Aptuveni vienkarši" tik to BILŽU ta nav ko tasit jo nedomā ko bildē
Lunis: Nuuu nav nav vairs lētucis , ir lietas kas ir pat PADĀRGAS izejot no piedāvājumiem no ARPUS LV šai jomā
Diezvai vinjsh darbojaas tur kur Sundew, un pat ja taa, tad TAJAAS aarpus Lv vietaas, vinjam diezvai maksaas vairaak kaa 1/4 no taa ko maksaa Gundegai..
Gudris:...lielāka konkurence līdz ar to arī ceļas līmenis !
Nekas neceļas pa foto līniju ceļās mārketinga triku līmenis, kā apjāt (piesaistīt) klientu . Tas tā ir visās nozarēs, ne tikai foto. Ja naf pareizais balans, tad visi, kam naf slinkums tēlo specus... kad man jautā, ko es daru- atbildu VISU, ja vajag, pat operēju cilvēkus, bet iepriekš brīdinu- ķirurgs to dara labāk, es lētāk
Lunis: Nuuu nav nav vairs lētucis , ir lietas kas ir pat PADĀRGAS izejot no piedāvājumiem no ARPUS LV šai jomā
Diezvai vinjsh darbojaas tur kur Sundew, un pat ja taa, tad TAJAAS aarpus Lv vietaas, vinjam diezvai maksaas vairaak kaa 1/4 no taa ko maksaa Gundegai..
Da nē nav tik traki runa ir pa šamo lažu www.tribine.lv... Blondā par tādām lietām parasti prasa ~2x vairāk
Bet vispār jau man liekas,ka piedirsts fotolauks ir sīkums salīdzinājumā ar politisko fronti-tur tak speci bez sajēgas ,kā ar ziepīšiem, ir sasķīluši mākslas darbus,kuri redz tik vienkārši naff izdzēšami no likumruļiem.Sūdīgas bildes var miskastē,bet sūdīgus lēmumus būs jāapmaksā
Haiduks: Nekas neceļas pa foto līniju ceļās mārketinga triku līmenis, kā apjāt (piesaistīt) klientu . Tas tā ir visās nozarēs, ne tikai foto. Ja naf pareizais balans, tad visi, kam naf slinkums tēlo specus...
nu tas tāpat kaa uz ielām sīkie ar veciem bembjiem tēlo šumaherus...a kas šumaherram no tā ...neesmu dzīrdējis ka profesionāli auto sportisti sūdzētos ka jāaizliedz pārdod automāšinas jo jaunie gaiļi bojā priekšstatu par auto vadīšanu !
Viņus neviens nelaiž uz trases kamēr "Nepierādā" ka prot izbraukt trasi un ieklāuties kvalifikacijā , kamēr autiņš neatbilst kautkādiem standartiem Vai arī jau uzlien tad ar ļot retiem izņemumiem pirmajā gonkā ielevk apmalē vai aiziet līkumā taisni Es saku nekas nav pretī ka KĀDS BILDĒ KO ŠIRC KĀRO , lai arī piķi ņem cik pratā ienāk MANI TAS NERAUSTA , bet tiko sāk ČAKARĒT CILVĒKIEM SMADZENES stāstot ka esot "Kruts profesionālis" tad tas lidz brīdim kamēr neko šai jomā nav emācijies un izdarijis ir CILVĒKU MĀNĪŠANA Profesionāliem KĀ MINIMUMS ir jāzin kautcik elementāri nosazres standarti , formāti , nosacijumi . Nu nevar cilvēks būt PROFESIONĀLIS ja klients tiek vienkarši čakaŗets ar kautkādiem "Pusfabrikatiem" , pats neprot uzvesties pasākuma laikā un finišā natbild par galarezultātu Ot tu tur Undīnei bildes neatdevi TEV NEPATIKA rezultāts , ļot normāli tev hobijs tev nepatika tu neatdevi. A ja to būtu darijis KĀRTĒJAIS PROFS tas ir elementāra MODEĻU ČAKAŖEŠANA
Rolands66:Bet vispār jau man liekas,ka piedirsts fotolauks ir sīkums salīdzinājumā ar politisko fronti-tur tak speci bez sajēgas ,kā ar ziepīšiem, ir sasķīluši mākslas darbus,kuri redz tik vienkārši naff izdzēšami no likumruļiem.Sūdīgas bildes var miskastē,bet sūdīgus lēmumus būs jāapmaksā
Širpotreba laikā dzīvojam... Kodak sauklis: spied slēdzi, par bildi rūpējamies mēs. Tāpat politikā: met biļetenu, par pārējo domās citi; i nejēgas tādus pašus ap sevi pulcē. Haidukam daaaaudz +++ (par ķirurgu)
Rolands66:Bet vispār jau man liekas,ka piedirsts fotolauks ir sīkums salīdzinājumā ar politisko fronti-tur tak speci bez sajēgas ,kā ar ziepīšiem, ir sasķīluši mākslas darbus,kuri redz tik vienkārši naff izdzēšami no likumruļiem.Sūdīgas bildes var miskastē,bet sūdīgus lēmumus būs jāapmaksā
Var sekot Afrikas un Latinosu piemēram vai tepat Turcijas tasit "Bezgalīgus apversumus" , iedomājies tu IESLEDZ TEĻUKU a no turienes raugās smaidoš "Kaprālis Berziņš" un laipni stāsta ka ar PIRMO lēmumu šis ievieš kara stāvokli ar otro sevi paaugstina par "Ģenerāli' ar trešo patriec visu Jekabielas slaistu baru un nu vienpersoniski "Lems nu visu kašķu vietā" kā mums būs pareiz darīt Nemaz ne tik neparasti , sakarisoees tie kaprāļi pa tiem tuksnešiem saņems dušu un trala lā lalala , a ko mes sliktāki par Argentīnu vai Griekīju
kaa atshkjirt iistus dzinsus no neiistiem? man ir gadiijushies dranjkjiigi superbrendu dzinsi un izcili no-name... taapat ar fotograafiem... man ir gribeejies kleinam ar laapstu ieklapeet... man ir pamatiiga pieredze ar visiem vadoshajiem fotograafiem kas fotografee reklaamas tirgum...
Lunis:Tev jebkurš PRINTERA / LABORA operātors pateiks ka bildētāju skaits ir pieaudzis nenormāli
Tūr nāv jabut prīntēra opērātoram, lāi to pāteiktu Tūr dēr ari mobīlo tēlefonu pardēvejs. Domaju, ka izdrūkato bīlžu(papīru daudzumus) skaits ir nemainīgs (resp., 99% apmeklētāju arī drukāja visus 36kadrus no filmiņas. Tagad 99% lietotāju digiformātu papīra formātā nepārvērš). Par kvalitāti neko nezinu. Neesmu printera operators
Vilksvinjzin------tas moš ir tieš ,tieš tas,ko klients vēlējās,ja man palūgtu par samaksu uzbliezt zilu vāveri uz sadegušu debesu fona,es tā arī uztaisītu---------------
Da nē nav tik traki runa ir pa šamo lažu [url=www.tribine.lv...]www.tribine.lv...[/url] Blondā par tādām lietām parasti prasa ~2x vairāk
Un rezultaats vinjai ir shaads.. img.fotoblog.lv...]
Laciz:kaa atshkjirt iistus dzinsus no neiistiem? man ir gadiijushies dranjkjiigi superbrendu dzinsi un izcili no-name... taapat ar fotograafiem... man ir gribeejies kleinam ar laapstu ieklapeet... man ir pamatiiga pieredze ar visiem vadoshajiem fotograafiem kas fotografee reklaamas tirgum...
TU neesi vienīgais , man ir vismaz pāris KRUTAS beibes makslinieces kuras NAV IESPĒJAMS piedabūt ar viņu strādāt . Bet tas ir tīri psihaloģisks un lielas pieredzes gļuks. Es piemēram tāpēc saku STRĀDĀJU tikai ar zināmu komandi Makslinieki menedzeri utt. Piemēram pavisma nesen salecos ar vienu "Jauniešu kompāniju" kura te bij radusi strādāt ar "Jaunajiem talantiem" gluži vienkarši šie NEPRATA noformulēt NODEFINĒT darba uzdevumu , nespēja to izlikt uz papīra Prasu kā tad jums tie ČAĻI TASIJA a izrādās "101 variants un mēs izvēlēsimies" Pateicu ka maniem cilvēkiem nav tik daudz laika lai "Mēģināt uzminēt blondīņu gaumes sublimāciju klienta vajadzībā" , pirms manis šos tieši tapat itkā Deinats pasūtijis
Rolands66:Bet vispār jau man liekas,ka piedirsts fotolauks ir sīkums salīdzinājumā ar ...
Absolūts sīkums, salīdzinot, piemēram, ar to, kas notiek grāmatvedības jomā, kur katrs ātros grāmatvedības kursus beigušais pavārs jau esot bilancspējīgs. Foto lauciņš vispār ir tāds vai savādāks ne jau pašas fotografēšanas dēļ, bet publicēšanas dēļ.
Lunis:Tev jebkurš PRINTERA / LABORA operātors pateiks ka bildētāju skaits ir pieaudzis nenormāli
Tūr nāv jabut prīntēra opērātoram, lāi to pāteiktu Tūr dēr ari mobīlo tēlefonu pardēvejs. Domaju, ka izdrūkato bīlžu(papīru daudzumus) skaits ir nemainīgs (resp., 99% apmeklētāju arī drukāja visus 36kadrus no filmiņas. Tagad 99% lietotāju digiformātu papīra formātā nepārvērš). Par kvalitāti neko nezinu. Neesmu printera operators
Tā gluži nav , vairums cilvēku pasūta "Visus sanākušos" kas prasti ir apmēram 70-80 % no filmiņas , automāts parsvarā ļot labi strādā gan uz filmas gan digi viens pīpis TIKAI uz parasti no tā ko dod no DIGI sanākušo ir 1-2 kadri nosacīti "No filmiņas Atnes kundzīte flašku ar 1000 kadriem no kuriem BILDĒS uztasa labi ja 20-30 kā kādreiz no Filmiņas Sanāk ka LABU KADRU ir 30x mazāk kā agrāk
Laciz: taapat ar fotograafiem... man ir gribeejies kleinam ar laapstu ieklapeet... man ir pamatiiga pieredze ar visiem vadoshajiem fotograafiem kas fotografee reklaamas tirgum...
nu vo...tad nākošreiz paņem mani kad vajadzes ko seksīgu sabildēt
Tev ir sava studija? Tev ir profesionaala fototehnika?
Gudris:nu vo...tad nākošreiz paņem mani kad vajadzes ko seksīgu sabildēt
Tev ir sava studija? Tev ir profesionaala fototehnika?
Krievijā pro skaitās objektīs resnāks par 72mm, (garumu un kameras augstumu neatceros, labi rēcu); ar amatieru tehniku pasākumos drīkst bildēt. Kā pie mums???