forum.gif
Kā atsķirt profesionālu fotogrāfu no amatieru fotogrāfa?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā atsķirt profesionālu fotogrāfu no amatieru fotogrāfa?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 02.03.10 00:13 labots
 citēt
uh tad man vēl mācīties un mācīties, bet jau tagad jūtu ka fotogrāfēšana ir mana aizraušanās! :D BET tas ir tikai laika jautājums, kad būs visi tie svarīgie punkti! :face-glasses:
Publicēts: 02.03.10 00:16
 citēt
a man taapat labi ;-)
 citēt
Gudris:Un cik mums ir tās bankas kas taisa reklāmas ? kādas 8 ? :D un tās visas bildē viens fotografs ar kruto fočiku :face-crying:

Latvijas tirgūs ir pietiekami labi sadalīts un strukturēts star dažām lielā aģentūrām kuras tad arī taisa VISSU ko vaig šim iestādēm , tieši tāpat ir ar lielajām firmām:) Sarucis ir visādas "Letās drazas" apjoms kur nereti ņem visadus haltūristus ātri kautko samuhļit. Joprojām ir gan lielie budzeti gan viss cits tik apcirpti "Daudzie sīkumi" :) Latvijā ir ļoti daudz lielu pasūtītāju ar pietiekami kārdinošiem pasūtijumiem , ja būtu kādreiz redzējis kādi budzetu šeit nāk no EU sen būtu metis meiru "Skuķu škiļsānai" :):) Problēma tā ka jūs tam nekad netiksiet klāt vienkarši šadi pasūtijumi ir ļoti labi nomenezdēti un piķis sen un labi sadalīts:) Cilvēki kuri darbojās ar šiem līzdekļiem ir tiesīgi paši izmemt vai piemēram FOTO darbiem atvēlēt VISSU tiem parezdēto ciparu vai tikai "Kautko" , kā jau ne reiz esmu teicis LATVIJAS IDIOTI kas kaifu ķer no strādāšanas un blēdās ar nodokļiem un vēl nez ko MIERĪGI UN LAIMĪGI strādā pa ~10% no FOTO paredzētā bedzeta , pārējos 90% mierīgi var ieskaitīt "Peļņā" aģentūra vai menedzeris kurš jums stāsta pa "Skopo banku @ ministriju" tā nav FOTO budzeti parasti ir ļoti dāsmi , tik ir idioti kuriem patīk "Reklāmas nolūkos" pastrādāt pa kapeikām :):) Man bzines kā jau teicu sen vairs NAV FOTO mans biznes ir izpētīt kurš būs tas idiots kurš strādās par maksimāli mazāko ciparu nodrošinot IESPĒJAMI labāko kvalitāti:):)
 citēt
haralds:
etwas:2. Man p'arinstal'eja kompi. Pazuda garumz'imes. Kur t'as mekl'et??
tikai tirgū pie vecenītēm! :grimace:
ko ta, latviskojamo neieinstalēja? provē turot labo "ALT".

...
Pldies..;)))..līdzēja..:face-smile::face-smile:..tikai nepierasti, pirms tam garumzīmes bija uz ''
Publicēts: 02.03.10 00:24 labots
 citēt
Lutums:
Bet vēljoprojām nevaru nomierinātes par to cenu čakarēšanu :D Moš ielies sludekli, lai atsaucas visi, kas cietuši pateicoties Lutumam :D Moš vēl ko jaunu uzzināsi - pēc nostāstiem :D
PS. Tu nepārtraukti piemini tos celtniekus, tas tu uz mani tēmē - ja jā, atkal laža, man ar celniekiem sakars mazs.

A priekš kam man tas būtu jādara , neredzu jēgu. Vienkārši atklāju mehānismus KĀPĒC daudzajiem vaidētājiem iet tik slikti kā šiem iet , man citu mērķu nav Tev gan patīk visu attiecināt uz sevi , tu jau cik sen kā gabalā , bez tevis te 3/4 vaidētāju "Meitbliežu" ir izbijuši Celtnieki . Galdnieki un vēl visādi pēc "Treknajiem gadiem" uz sēkļa pakaļā palikušie Jums vairuma no tās sfēras nākušo vienkārši "Paradumi @ funktieri " līdzīgi „Iesmērēties ” kaut kur , taču tam visam ir likumsakarīgs finišs jo FOTO nav stroika kur noteicošs ir vienīgi cena un ātrums FOTO pasūtītājs vērtā vienīgi ar acīm un ja rezultāts ir acīm redzami sūdīgs CENAI vairs nav nozīmes. Jo gala pasūtītājs jau maksā par „Kopējo produktu” un lēts plakans sūds vai nedzīva bez ēnu plastmasa arī labā dizainā baigi lec laukā. Vēl liela problēma, ka šādi personāži praktiski nekad nezin KĀDAM ir jābūt labam GALA REZULTĀTĀM vienkārši jums šai jomā nav nedz kādas pieredzes nedz zināšanu kur nu vēl izglītības. Tāpēc saku GALVENAIS par ko man mati ceļas stāvus ir nevis cenas vai stils, bet gan liela vairuma cilvēku, kuri sevi pēkšņi sāk dēvēt par kādas jomas „Profesionāli” PILNĪGA NEIZPRATNE par elementāriem jomas standartiem un nosacījumiem. A tev lai labi iet , tu nebūt nesi tas sliktākais piemērs , vismaz nesi nevienam mācies virsū strādāt pa 5-10Ls Bildēt pasākumus Vismaz taga zināsi, ka LV ir maza peļķe te viss agri vai vēlu izpeld laukā FOTO / VIZUĀLIE budžeti parasti ir vieni no lielākajiem izdevumiem kopējā TĀMĒ un ja tev kāds stāsta par "Skopumu" tas attiecās vienīgi uz "Dalītāju" ļoti reti uz gala pasūtītāju
Publicēts: 02.03.10 00:25
 citēt
etwas, TUR garumziime ir tad, ja tev ir Tilde ....
Publicēts: 02.03.10 00:32
 citēt
laacz.lv... - tas par zudušajām g-zīmēm

Gudri, jā, aģentūras slauc izpildītājus, īpaši uz lielajiem klientiem/pasūtītājiem... bet vismaz 30% gadījumu - jo izpildītājs ir lohs un nejēdz pamatoti paprasīt vairāk - es te ne par fotogrāfiem, bet in general.
Lunim jāpiekrīt par lažas apjomiem un klientiem kas bēg "kur lētāk" un tad atgriežas, jo te tomēr ir kvolitijs.
Jā, ir bankas, kas pišās pat par pārdesmit latiem kādam konkrētam projektam. Ir. Ir aģentūru projvadi, kas ir apsolūito vizuāli idioti un NEREDZ par ko tiek maksāts vairāk, un piedāvā klientam lētāko variantu par dārgākā cenu. Un tomēr. ir starpība, vai runa ir par štunta reklāmeli, vai materiāliem, kas tiks izsūtīti bankas akcionāriem, utt. tur parasti lemj kompetenti cilvēki un tāpēc rezultāti parasti ir labi.
piemēram, ja neko nejaucu, šitas adwordu dabūja pagājšgad. www.domino.lv...
Publicēts: 02.03.10 00:33
 citēt
dansiga:etwas, TUR garumziime ir tad, ja tev ir Tilde ....

...
Tencinu..:face-smile:
Nu ja - Tilde ar pazuduse - iešu rīt pie šiem kašķēties..:face-smile:
Publicēts: 02.03.10 00:35
 citēt
etwas, nafig tildi?!
Publicēts: 02.03.10 00:37
 citēt
versatile:etwas, nafig tildi?!

...
ir citi varianti??
Publicēts: 02.03.10 00:39
 citēt
etwas:ir citi varianti??
winlat?
Publicēts: 02.03.10 00:46
 citēt
Publicēts: 02.03.10 00:46
 citēt
Tildi vajadzēs vienalga, jo no svešvalodām brīvi lamājos tikai krievu valodā, bet paretam kaut ko jāiztulko ar..
Publicēts: 02.03.10 00:48 labots
 citēt
etwas:... paretam kaut ko jāiztulko ar..
translate.google.lv# un ne tikai.
Gudris:Kā atsķirt profesionālu fotogrāfu no amatieru fotogrāfa?
Kā atsķirt, kā atsķirt - elementāri - advancētam amatierim bieži sanāk labāk kā profesionālim, ļoti bieži gandrīz tikpat labi un šad tad nesanāk. profesionālim 99.99% sanāk. :face-smile:
Publicēts: 02.03.10 01:05
 citēt
Paldies visiem par atsaucību..:face-smile::face-smile:
...
Dīvaini, ka uz monitora bildēm it kā krāsas kļuvušas savādākas...kaut gan tikai nomainīja cieto disku, pārinstalēja, un uzlika DVD lasītāju...
Cipari no klavieres labās malas ar pazuduši, labi v'el ka augšējā rindā ira...nu dieva zīmes..:face-grin:
Pie reizes ieg'ad'ajos jaunu klavieri un peli [abas bezvadu], jūtu, ka ar tām ar vēl būs problēmas, kad slēgšu klāt.:face-grin::face-grin:
Publicēts: 02.03.10 01:29
 citēt
cipariem - samekle pogu num lock un nospied, lai iedegas lampina. par krasam - tur 101 izskaidrojums iespejams.
Publicēts: 02.03.10 03:24 labots
 citēt
Piemēram ĢENIĀLS piēmēr kā gadās cilvēkiem kam nav ne poņas ne pieredzes PROFESIONĀLĀ VIZUĀLĀ jomā bet sparīgi tajā rušinās :) Lasi un smejies gan jau ka "Kautkāds kuģis kautkada lidmašina kautkāds tanks utt" bija domāts :):)

Торгово-промышленная палата Костромской области к 23 февраля разослала своим сотрудникам поздравительную открытку с изображением атомной подводной лодки "Курск". Открытка с затонувшей 10 лет назад АПЛ была разослана по электронной почте. Сколько людей получили такое поздравление, неизвестно.
В прошлом день защитника Отечества также оказывался в центре скандалоа, в преддверии праздника вся Москва оказалась увешана плакатами с изображениями американского линкора "Миссури"; истребителя Су-30МК, разбившегося в 1999 году на авиасалоне в Ле-Бурже; французского танка AMX-30; американского танка M48; индийского фрегата "Тришул" и американского авианосца. Одновременно с этим в калининградской газете "Каскад-подробности" было опубликовано поздравление, проиллюстрированное изображением немецкого танка "Тигр". Позже редакция издания принесла ветеранам свои извинения.
Publicēts: 02.03.10 05:37
 citēt
Fotogrāfam ir laba pieredze komunikācijā ar cilvēkiem/ vienīgais, kas atbilst man :face-grin:
Publicēts: 02.03.10 07:27
 citēt
etwas:Paldies visiem par atsaucību..:face-smile::face-smile:
...
Dīvaini, ka uz monitora bildēm it kā krāsas kļuvušas savādākas...kaut gan tikai nomainīja cieto disku, pārinstalēja, un uzlika DVD lasītāju...
jūtu, ka ar tām ar vēl būs problēmas, kad slēgšu klāt.:face-grin::face-grin:

Nu re, pēc tādiem nejēgām klienti nāk pie manis, nečīkst par cenu, neprasa kāds es profs.... Videokartes draiverus piemirsuši būs...:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 02.03.10 07:53
 citēt
O, labrīt:) Bija reāli interesanti palasīties!
Paldies Lutumam un Lunim:D Bet kurš tad beigu beigās ir lielākais profesionālis?:D
Publicēts: 02.03.10 09:18
 citēt
etwas:Tildi vajadzēs vienalga, jo no svešvalodām brīvi lamājos tikai krievu valodā, bet paretam kaut ko jāiztulko ar..

Tas pats stāsts par pašdarbību. :)

Par tēmu runājot, Latvijā arvien skaidrāk iezīmējas jomas, kurās pircējs/pasūtītājs ir tikai juridiskas personas. Pilsoņi vienkārši nevar atļauties, kur nu vēl pvn-legāli. Kamēr šī tendence neskar foto, tikmēr amatnieks var šancēt. Galu galā, portreta tapšanai organizāciju vēl nevajag, pietiek ar vienu līdz trim cilvēkiem.
Publicēts: 02.03.10 09:23
 citēt
Es te svētdien kraukļus pie maitas pabildēju.:bad_smile: Gribot negribot asociācijas sameklējās!:haha: Jurķis(jūras ērglis)gan šamos neaiztika,kaut 10 x lielāks un kraukļi turpat vien šiverēja.:face-wink: Žagata gan pielidoja tika kad neviena nebija. :face-devil-grin:
Publicēts: 02.03.10 11:50
 citēt
Luni, tā arī nesapratu, kāpēc Tu Lielbriedi salīdzini ar fotoblogeri. Vai nebūtu korektāk fotoblogeri salīdzināt ar citu fotoblogeri, bet Lielbriedi ar citiem lielbriežiem?
Motīvs: neieviest tekstā elementus, kas noplicina vai noniecina indivīda kā personības potenciālu.
Publicēts: 02.03.10 18:03
 citēt
Gudris:a vecie brieži kas filmu laikos pelnīja tikai tāpēc ka mācēja pareizi ekspo uzminēt ...
ar to var pelnīt tikai slēdzot derības uz naudu.
Gudris:Lunis bet patiesība ir ta jo vairaak fotogrāfu jo labāk...lielāka konkurence līdz ar to arī ceļas līmenis
neaizmirsti, ka fotogrāfijas un mūzikas digitalizēšanās laiks sakrīt (un diez vai 1-kārši nejauši sakrīt!) ar vispasaules pamperizācijas laiku.
Publicēts: 02.03.10 18:21 labots
 citēt
SvilpisLupis:Luni, tā arī nesapratu, kāpēc Tu Lielbriedi salīdzini ar fotoblogeri. Vai nebūtu korektāk fotoblogeri salīdzināt ar citu fotoblogeri, bet Lielbriedi ar citiem lielbriežiem?
Motīvs: neieviest tekstā elementus, kas noplicina vai noniecina indivīda kā personības potenciālu.

Nesapratu tavu funktieri :)
Bet isumā man vienkarš katreiz nāk smiekli ka kādi pašvaki meitblieži sāk stāstit ka "Viņi ietekmējot dēļ viņiem stresojot" tas apmēram "Nopirku pedāļu kartingu taga no manis Šumahers raustās!" bet nu pabraukāt pa trasi zigsagā un pakavēt kustību var vienmēr:):) Ar to potenciālu pašvaki ar retiem izņemumiem visiem , skaļi sāk un klusu beidz :):) Es vienmēr esmu gribējis jai tak kāds ņem un izpogā piemēram Kleinu , Deinatu , Kajonu , Toni nu kaut vai Kondrašinu nu NAV ne tuvu neviens , vienīgais reālais Andrez VISSSS!!! Kapēc pat meitu bliešanā Draznieku nedz stilā nedz līmenī neviens nav malā pabīdijis ne par kapeiku 1000 meitbliežu viens Aivars un neefiga :):) Viss tas ir kā sikie smilškastē , paslienās pār pārējiem šmuļiem vicina lāpstiņu un Vissi baidies:):) Nu nevar pat teorētiski būt KAUTKĀDS konkurents ne taga ne nākotnē bez zināšanām un iemānām ko var iegūt tikai praktiskā darbā , NE VAR :)
Publicēts: 02.03.10 19:06
 citēt
Nez, kāda konkurence bēru bildēšanā?
Publicēts: 02.03.10 19:08
 citēt
Droperidol:Nez, kāda konkurence bēru bildēšanā?

milzīga
Publicēts: 02.03.10 19:14
 citēt
Un kā izpaužas? Kur klients nolīgst Meistaru? Vai ir mazāksolīšana? Vai tur pat var arī vijolnieks pieteikties?
Publicēts: 02.03.10 20:28 labots
 citēt
Lunis:
SvilpisLupis:Luni, tā arī nesapratu, kāpēc Tu Lielbriedi salīdzini ar fotoblogeri. Vai nebūtu korektāk fotoblogeri salīdzināt ar citu fotoblogeri, bet Lielbriedi ar citiem lielbriežiem?

Es vienmēr esmu gribējis jai tak kāds ņem un izpogā piemēram Kleinu , Deinatu , Kajonu , Toni nu kaut vai Kondrašinu nu NAV ne tuvu neviens , vienīgais reālais Andrez VISSSS!!!
Kamdēļ tu piesauc citus, tu tak arī esi fotogrāfs, vai tagad tomēr tikai tirgus analītiķis - un vēl, a kas nāk pie tevis analizēt tirgu? Meitenes, bankas vai kādi citi?

A priekš kam man tas būtu jādara , neredzu jēgu. Vienkārši atklāju mehānismus KĀPĒC daudzajiem vaidētājiem iet tik slikti kā šiem iet , man citu mērķu nav
Tā arī nesapratu tavu shēmas atklājumu - tad kādēļ iet tik slikti? Vai tādēļ, ka tiek sabildēts kāds bez maksas?
Publicēts: 07.03.10 16:01
 citēt
smartins:milzīga
laikam gan - krietni retāk mēdz bērēs uzsaukt fotogrāfu, kā senāk.

kā atšķirt, kā atšķirt.
profesionālis nemēdz ievest preses konferencēs zebras, šakāļus un begemotus. :face-sad:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt