Taču portretjurčiks te kādu laiku ņēmās ar šo jautājumu. Un sen jau iepirka. Uzzvani šim un painteresējies. Varbūt pa lēto kādu nodrāzto stiklu pārdos.
Sakot no 8mm minīmāli , savādāk skuķi lauž cauri un šmais nevienmērīgi guļ Galvenais ka ar papēžim sit cauri parastais gabals 2x3m , Kvilerā ņemu pirms kāda pus gada kolēģiem Altuglas EX Clear 8mm 3050 x 2050 maksāja kautkādi ~180Ls citur tas pats ir pa ~200Ls Caurspīdīgs, Biezums 8mm Izmērs 2050 х 3050мм (32,39 Ls/m²) 202.54 / loksne adv24.lv...
Stipri atkarīgs kas apakšā un cik līdzena grīda...uz cieta/līdzena pamata ziloni varētu palaist pa stiklu: Par atspīdumiem - nu jāsaprot kādos leņķos gaisma atspīd, nekas jau cits...
esmu lietojis gan organisko gan pvh - man šķiet pvh izdevīgāks, jo ir lētāks un var atļauties biežāk mainīt. Lai kā negribētos, bet gan organiskais gan pvc skrāpējas - un vai tu pa jaunu maksā 7 Ls vai 80 tarpība ir.. Man lielumi bija 1200x2500 reizēm prasās platāku.. āāāā, pvc vēl ir ertāks lietošanā.. viņu var sarulēt..
Eltons:Taču portretjurčiks te kādu laiku ņēmās ar šo jautājumu. Un sen jau iepirka. Uzzvani šim un painteresējies. Varbūt pa lēto kādu nodrāzto stiklu pārdos.
Piekrītu, Juris liekās to jautājumu ir izkodis no A-Z Pameklē viņu fotosienā portreti.lv (portreti)
Lutums:esmu lietojis gan organisko gan pvh - man šķiet pvh izdevīgāks, jo ir lētāks un var atļauties biežāk mainīt. Lai kā negribētos, bet gan organiskais gan pvc skrāpējas - un vai tu pa jaunu maksā 7 Ls vai 80 tarpība ir.. Man lielumi bija 1200x2500 reizēm prasās platāku.. āāāā, pvc vēl ir ertāks lietošanā.. viņu var sarulēt..
Vot kur to pvc meklēt!? Skatos jēbajā un nevar neko atrast. Tas līdzinās kkam līdzīgam vai tieši šāda paša tipa?
Ja nav jācilā virsū/nost, tad var likt 8mm, citādi labam kačokam jābūt Tāds 8mm 2x3m uz saviem 70kg būs Arī 3mm būs pagūti cilāt. Juris kādu laiku bija pārgājis uz laikam 1,5mm, tas gan vairāk locās, tagad gan kādu brīdi pie viņa neesmu bijis.
P.S. Pie manis var dabūt PET-G, standarta izmēri 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10mm, dimensiju piegriezīšu kādu vajag. Skrāpējās, bet var izpulēt. Zinu vienu, kas 4mm biezu jau gandrīz 2 gadus saudzīgā režīmā lieto. Orientējošā cena - 5Ls 1mm m2 (2mm - 10Ls, 3mm - 15Ls utt.)
Nē.. Pa tādu staigāt nevar . Polikarbonāts no organiskā stikla atšķiras at to, ka daudz elastīgāks. Laba triecienizturība un mazāk skrāpējas. Ja 3mm Organiski stiklu var apstrādāt ar nazi. ieskrāpē- nolauz, tad ar polikarbonātu tāda lieta neies cauri.
Ā, man vairak interesē vot tie salokamie. Jo ir nepieciesams bieži noņemt/ zlikt. Plus neviens man organisko stiklu vai polikarbonātu uz Iriju neatvedīs, bet Te organiskais stikls maksa kosmosu.
Vajadzīgs tikai kad uz špiļkām kāda vecene bildējama ta nav vajadzīgs, un cik ta papīra fons maxā da neko nemaxā, uz sesiju parasti iereķinu papira cenu un vis.
omulis:Ā, man vairak interesē vot tie salokamie. Jo ir nepieciesams bieži noņemt/ zlikt. Plus neviens man organisko stiklu vai polikarbonātu uz Iriju neatvedīs, bet Te organiskais stikls maksa kosmosu.
Drīzāk jau sarullēt, ne salocīt biji domājis? Lokot, locījumu vietu vairs taisnu nedabūsi. Labāk jau, ja ir iespēja, kad nav vajadzīgs, piekārt pie sienas, vietu vispār neaizņem. Ja tomēr jārullē, var sarullēt arī 5mm, tikai vienam gan tas pagrūti izdarāms. Viens pat līdz 3mm var mierīgi rullēt, sanāk rullis kādu 1/2m diametrā.
Vot gribu noskaidrot kas ir tas salokamais materiāls, ko izmanto fotostudijam?
Izmanto visādus materiālus, ko katrs dabū, liekas piemērotāks, labāks, lētāks utt. Caurspīdīgi ir PVC, PC, PMMA (organiskais stikls), PET-G un vēl kaut kādi, ātrumā uzreiz neatceros. Parasti jau dārgākais arī būs labākais (mazāk skrāpēsies), bet piemēram PC gadījumā, Saphir būs kārtu dārgāks, bet ne kārtu labāks, jo ar laiku saskrāpēsies tāpat. Vēl ir problēma, ka ne visi materiāli ir pieejami biezāki par 1 vai 1,5mm un lielāki par 1x2m, kas bieži vien ir par maz.