fottto:Fotogrāfija ir valoda. Un, kā labi zināms, tad ir interesanti sarunu biedri un garlaicīgi ļautiņi, kuru runas tikai uzdzen žāvas. Pamēģini saprast ar ko tie atšķiras, tad būs arī skaidrs ar ko atšķiras interesanta bilde no garlaicīgas.
P.S. Pēcapstrāde ir gramatika. Un stulba doma, gramatiski pareizi izteikta, par gudru tādēļ nepārvērtīsies.
Labi formulēta atbilde, tas daudz ko izskaidro un paskaidro! Bilde ir jautājums uz kuru atbild skatītājs, tas takā skaidrs, vēl tikai jāapdomā kā to realizēt!
dolldia: P.S un ja jau tāda profila bilde kapēc neuzņemt fotosesiju '' Pie zobārsta''? es jau iedomājos kadrus ar sejām, kuros atspoguļojas sāpes un no sāpēm rokas iekrampētas sēdeklī! tas būs kkas labāks par Terminatoru! Realitāte!
nu ne katrs ir gatavs demonstrēt savu mutes dobumu, bet doma laba
Eltons:No filmām var rasties stereotipi, kuriem būs grūti pārkāpt. Rezultāts būs vāja interpretācija.
Tad var pieņemt, ka pēc kāda romāna izlasīšanas mēs varētu sākt runāt ar citiem šī darba personāžu citātos. Kādus kopīgus stereotipus varētu radīt Lielo cerību vai Cepurnieka pils ekranizējums un CSI sērijas? Ja tās pateiktu priekšā, teiksim, ka cilvēki labprāt vēro citus cilvēkus, tad tas būtu zināms ieguvums.
Eltons:No filmām var rasties stereotipi, kuriem būs grūti pārkāpt. Rezultāts būs vāja interpretācija.
Tad var pieņemt, ka pēc kāda romāna izlasīšanas mēs varētu sākt runāt ar citiem šī darba personāžu citātos.
Pilnīgi reāli. Studentu gados mēs ar kursabiedru Šveiku zinājām praktiski no galvas un sabiedrībā uzjautrinājāmies savstarpēji runādami citātos no šī ģeniālā darba... bija patiesi jautri. Bet par manis augšminētajiem stereotipiem runājot, nu neizdomās cilvēks pēc jau iestudēta tēla dizaina neko jaunu un oriģinālu, tikai atkāros (varbūt kļūdos, jāiedziļinās tad precedentos). Kā piemēram, es gribu izveidot bildi pēc dziesmas "Komm in mein Boot ein Sturm kommt auf und es wird Nacht..." un nevaru un nevaru attālināties no jau ieprogrammēta redzētā tēla...
fottto:Fotogrāfija ir valoda. Un, kā labi zināms, tad ir interesanti sarunu biedri un garlaicīgi ļautiņi, kuru runas tikai uzdzen žāvas. Pamēģini saprast ar ko tie atšķiras, tad būs arī skaidrs ar ko atšķiras interesanta bilde no garlaicīgas.
P.S. Pēcapstrāde ir gramatika. Un stulba doma, gramatiski pareizi izteikta, par gudru tādēļ nepārvērtīsies.
vinieks:Un ja par tēmu, tad man domāt ar vienu ideju vien nepietiek! Ir jāpārzina pēcapstrādes programmas vnk perfekti. Jo līdz šim neesmu nevienu krutu bildi redzējis bez apstrādes. Pieņemsim Kārļa K. bildes ir ne tikai perfekti kadrētas, bet arī šopotas kā pienākas. Var jau būt es kļūdos, bet paņemsim kādu top bildi: www.fotoblog.lv... te ir labi nošopots un cilvēkiem tas patīk.
Es domāju, ka var uzdot jautājumu "kā uztaisīt interesantu bilžuku". Un, tātad, ja nesanāk nofočēt, tad var: 1) uzgriezt kontrastu vai tieši otrādi - samīkstināt; 2) uztaisīt melnbaltu vai uzgriezt krāsas; 3) spēcīgi nokadrēt vai vismaz pagriezt slīpi; 4) ja bilde nav glābjama, tad negatīvās lietas akcentēt un nosaukt to par mākslu; 5) izdrukāt uz laba papīra un parakstīt, +var ielikt rāmī...
Priorita - ja apskata gala rezultaatu tad jaaskataas bagaazha. ja ar to nodarbojas iesaaceejs, tad visticamaak saakums bijis neizdevusies bilde. Ja nopietns fotogrāfs, tad iespeejams, ka tam pamataa ir kaada koncepcija.
Laciz:Priorita - ja apskata gala rezultaatu tad jaaskataas bagaazha. ja ar to nodarbojas iesaaceejs, tad visticamaak saakums bijis neizdevusies bilde. Ja nopietns fotogrāfs, tad iespeejams, ka tam pamataa ir kaada koncepcija.
NilsS:daudz jādzer, jābūt gejam un autsaideram, jālieto narko, jādzird balsis, vēlama epilepsija, vai vismaz encefalīts, jāurbina deguns, jāienīst kaķi, jākultivē fobijas ( JA NAV - RADI ! ) bet bilde profilā man atkal čukst, ka tev ir cerība. PS iededz svecīti baznīcā....
PrioRita: Es domāju, ka var uzdot jautājumu "kā uztaisīt interesantu bilžuku". Un, tātad, ja nesanāk nofočēt, tad var: 1) uzgriezt kontrastu vai tieši otrādi - samīkstināt; 2) uztaisīt melnbaltu vai uzgriezt krāsas; 3) spēcīgi nokadrēt vai vismaz pagriezt slīpi; 4) ja bilde nav glābjama, tad negatīvās lietas akcentēt un nosaukt to par mākslu; 5) izdrukāt uz laba papīra un parakstīt, +var ielikt rāmī...
0) Pārfotogrāfēt ... 6) Izmest
Interesanti ir tas, ka 0. un 6. varianti ir visvieglākie un visvienkāršākie. Bet visretāk izmantotie.