forum.gif
Kurš man var paskaidrot kam vajadzīgi fočukā Aperture prioritī vai Shuuter prioritī??
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Kurš man var paskaidrot kam vajadzīgi fočukā Aperture prioritī vai Shuuter prioritī??
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 02.03.10 09:06 labots
 citēt
www.fotoblog.lv...
viens tiem, kuri zina, kādu vīdjeržku šiem vajag un pieturās pie pārliecības (nepareizas! :face-crying: ), ka fragma, jo vairāk ciet, jo labāk.
otrs tiem, kuri zina, kādu fragmu šiem vajag un pieturās pie pārliecības, ka vīdjeržka, jo īsāka, jo labāk.
Publicēts: 02.03.10 09:15
 citēt
imgfoto:Paskaidrojiet man blondīnei, kas ir Tv režīms????
Slēdža prioritāte, piemēram iestādi slēdža ātrumu 1/100 un aparāts piemeklē atbilstošu diafragmas atvērumu.
Publicēts: 02.03.10 09:20
 citēt
Valentins:
ivog: Normāli bildē Av režīmā, uzliec fragmu, kādu vēlies, paskaties, ja slēdža ātrums sanāk pārāk liels, tad vai nu uzgriez lielāku ISO vērtību
Tv režīmā uzliec auto iso,slēdzi,kādu vajag,un vienkārši fočē bez "nofočē,paskaties, atkal pārslēdz" Tiešām neredzi atšķirību??????Neteoretizē,vienkārši pamēģini,ja tev aparāts to atbalsta!!!

Es tak neteoretizēju, es tā bildēju. Lai saprastu kādu ISO vajag, tak nav jānobildē - aparāts tak Tev pasaka, ka nevar piemeklēt tik lielu caumuru, tad ieslēdz lielāku ISO. Katrā ziņā man patīk pašam kontrolēt kameru nevis ļaut kamerai domāt manā vietā.
Publicēts: 02.03.10 09:20
 citēt
ivog:
imgfoto:Paskaidrojiet man blondīnei, kas ir Tv režīms????
Slēdža prioritāte, piemēram iestādi slēdža ātrumu 1/100 un aparāts piemeklē atbilstošu diafragmas atvērumu.
Un arī iso,ja diafragma vairāk vaļā neveras.
Publicēts: 02.03.10 09:21
 citēt
imgfoto:Nafig, a?

Izlasīt fotoaparāta lietošanas instrukciju nav laika? :face-grin:
Publicēts: 02.03.10 09:21
 citēt
ivog:
Valentins:v režīmā uzliec auto iso,slēdzi,kādu vajag,un vienkārši fočē bez "nofočē,paskaties, atkal pārslēdz" Tiešām neredzi atšķirību??????Neteoretizē,vienkārši pamēģini,ja tev aparāts to atbalsta!!!

Es tak neteoretizēju, es tā bildēju. Lai saprastu kādu ISO vajag, tak nav jānobildē - aparāts tak Tev pasaka, ka nevar piemeklēt tik lielu caumuru, tad ieslēdz lielāku ISO. Katrā ziņā man patīk pašam kontrolēt kameru nevis ļaut kamerai domāt manā vietā.
Tad jau varbūt vispār sāc fotogrāfēt tīri M,kam tev Av!?:)Tas jau arī pusautomātisks režīms.
Publicēts: 02.03.10 09:26
 citēt
Vot gudrinieki salasījušies, visu nosaka mērķis - ja tā ir reportāža, tad kamēr bakstīsiet savus AV TV un vēl sazin kādus pusautomātus, kadrs būs AIZGĀJIS ... !!!
Publicēts: 02.03.10 09:30 labots
 citēt
Romis:Vot gudrinieki salasījušies, visu nosaka mērķis - ja tā ir reportāža, tad kamēr bakstīsiet savus AV TV un vēl sazin kādus pusautomātus, kadrs būs AIZGĀJIS ... !!!
Iesaki šaut uz auto?Manis minētajā piemērā auto dotu pārāk lēnu slēdža ātrumu.
Publicēts: 02.03.10 09:32
 citēt
Romis:Vot gudrinieki salasījušies, visu nosaka mērķis - ja tā ir reportāža, tad kamēr bakstīsiet savus AV TV un vēl sazin kādus pusautomātus, kadrs būs AIZGĀJIS ... !!!
suuds par kadru, galvenais lai jumts paliek vietaa.
Publicēts: 02.03.10 09:34
 citēt
Valentins:
ivog:
Tad jau varbūt vispār sāc fotogrāfēt tīri M,kam tev Av!?:)Tas jau arī pusautomātisks režīms.

Nē nu, bildē, kā Tev ērtāk, bet ņem vērā, ka ar auto ISO var būt pārsteigumi, tādēļ man personīgi nepatīk.
Publicēts: 02.03.10 09:40
 citēt
Romis:ja tā ir reportāža, tad kamēr bakstīsiet savus AV TV un vēl sazin kādus pusautomātus, kadrs būs AIZGĀJIS ... !!!
jāuzbaksta laicīgi. vienalga pusautomātus vai 3/4-automātus. :grimace:
Publicēts: 02.03.10 09:42
 citēt
ivog:
Valentins:ad jau varbūt vispār sāc fotogrāfēt tīri M,kam tev Av!?:)Tas jau arī pusautomātisks režīms.

Nē nu, bildē, kā Tev ērtāk, bet ņem vērā, ka ar auto ISO var būt pārsteigumi, tādēļ man personīgi nepatīk.
Tāpat kā ar av-slēdzis par lēnu.Ar tv un auto iso tikai liels troksnis,ja pamaz gaismas,bet nekad lēns slēdzis.
Publicēts: 02.03.10 09:44
 citēt
Visas tās pogas ir lēts reklāmas triks, parasti bildē automātā ( var arī dzērumā) vai uztic to kādam profesionālam.
Publicēts: 02.03.10 09:47
 citēt
blac:Visas tās pogas ir lēts reklāmas triks, parasti bildē automātā ( var arī dzērumā) vai uztic to kādam profesionālam.

Ir sajūta, ka esi sagājis sviestā! :D
Publicēts: 02.03.10 09:52
 citēt
Valentīns taisnību runā par auto iso,ļoti noderīga lieta.Indijā muļļājos ar visiem AV,M,TV režīmiem,kamēr sapratu-nav ko dirsties,uzliku P iso auto,exp.komp.pēc vajadzības un varēju brīvi pievērsties sižetu vērošanai.Profesionalitāti nevērtē pēc tā,kādā režīmā fotogrāfē,bet pēc nofotogrāfētajām bildēm(vienalga kādā režīmā).
Publicēts: 02.03.10 10:10
 citēt
ekoists:Profesionalitāti nevērtē pēc tā, kādā režīmā fotogrāfē, bet pēc nofotogrāfētajām bildēm(vienalga kādā režīmā).
bet korelācija ir. :face-smile:
Publicēts: 02.03.10 10:27
 citēt
Ja Tv un Av pielietojumu vēl varu atrast (vismaz teorētiski saprotu, kam kas būtu vajadzīgs), tad ko dod P?
Publicēts: 02.03.10 10:30
 citēt
Bzh:Ja Tv un Av pielietojumu vēl varu atrast (vismaz teorētiski saprotu, kam kas būtu vajadzīgs), tad ko dod P?

To,ka vari pievērsties sižetam,nevis lauzt šķēpus par dof,pix,troksni un citām muļķībām.vari vienkārši fotogrāfēt,vari izmantot arī tad,ja nesaproti,kad izmantot AV,TV un M
Publicēts: 02.03.10 10:33
 citēt
ekoists:
Bzh:Ja Tv un Av pielietojumu vēl varu atrast (vismaz teorētiski saprotu, kam kas būtu vajadzīgs), tad ko dod P?

To,ka vari pievērsties sižetam,nevis lauzt šķēpus par dof,pix,troksni un citām muļķībām.vari vienkārši fotogrāfēt,vari izmantot arī tad,ja nesaproti,kad izmantot AV,TV un M

Resp., jautājums bija - kuras ir tās lietas, ko var nodefinēt ar P? Min-max iso? min-max fragmu un min-max slēdzi? Sižetam var pievērsties arī ar zaļo A :) Tomēr daļa labāk pievēršas ar P.. Kāpēc?
Publicēts: 02.03.10 10:51
 citēt
Bzh:
ekoists: To,ka vari pievērsties sižetam,nevis lauzt šķēpus par dof,pix,troksni un citām muļķībām.vari vienkārši fotogrāfēt,vari izmantot arī tad,ja nesaproti,kad izmantot AV,TV un M

Resp., jautājums bija - kuras ir tās lietas, ko var nodefinēt ar P? Min-max iso? min-max fragmu un min-max slēdzi? Sižetam var pievērsties arī ar zaļo A :) Tomēr daļa labāk pievēršas ar P.. Kāpēc?
A režīmā var izvēlēties af punktu vai nevar?
Publicēts: 02.03.10 10:52
 citēt
Haiduk.Es jau izstājos no šīs augstskolas-ar manām pieticīgajām prāta spējām tādā līmenī nav ko meklēt.Tā kā piķo vien pats-moška tu spēj apgūt tādas gudrības.:face-crying:
Publicēts: 02.03.10 10:52
 citēt
ISO automātisku maiņu lietoju regulāri. Gan Av (difragmas prioritāte), gan Tv (Slēdža prioritāte) režīmos. Noderīga lieta, ja nav laika ķimerēties gar kloķiem vai vienkārši mēdz aizmirst.

Ja bildē telpās M režīmā, tad fotoaparāts ir sakonfigurēts, lai ar * atsauktu Av režīmu. Fotoaparātam iestāda, ka lēnākais ātrums, ko tas drīkst izvēlēties ir 1/60 vai 1/30 sekundes. Tad pēc vajadzības aparāts arī piekoriģē ISO. Ērti visiem sporta veidiem telpās, kur laukuma apgaismojums ir stipri lielāks kā tribīņu,

Otrs pielietojums ir dabīgā gaismā, piemēram futbolā, kad ir mainīgi gaismas apstākļi dabīgā apgaismojumā: viena laukuma daļa ēnā no tribīnēm, bet otra spillgtā saulē. Vai citos gadījumos kad mainās aisma, piemēram vienu brīdi spīd saule, un citu jau apmācies un līst lietus. Tad aparātu ieliek Tv režīmā ar ātrumu 1/400 vai 1/500 un iestāda, ka tas nedrikst griezt ciet diafragmu vairāk kā f/5.6, lai sagabātu pēc iespējas mazāku asuma dziļumu un uzliek ISO auto kompensāciju. Tad nav jābaidās, ka pēkšņi pietrūks slēdža ātruma, ja samazināsies gaisma. Ir gadījies, ka pēc spēles konstatēju ka atsevišķas bildes ir ar ISO 3200 sabildētas ....
Publicēts: 02.03.10 11:04
 citēt
Valentins:
Haiduks:
Es labāk objektīvu ar plaukstu atvēršu un aizvēršu, nevis šarlatāniem maksāšu :D:D:D
Ja neskaita fotoplenērus, nevienam neesmu maksājis par muldēšanu naudas vārdā, kaut arī nedaudz par tēmu :)
Bet, ja vēlies parādīt, ka ko saproti, no tā , ko te stāsti dod norādi uz kādu savu bildi (A režījumu nevajag) kur tiešām redz slēdža prioritātes izmantošanu un vajadzību pēc tā :D
bet lai naf futbols vienos vārtos, te mans piemērs www.fotoblog.lv... bet pamēģini atrast to , kas norāda uz slēdža prioritāti :D
Piemēram vakar vajadzēja nofotogrāfēt tehniskās apskates talonu uz auto no attāluma ar 300mm.Av režīmā aparāts iedeva slēdža ātrumu 1/100,f bija minimālais,un auto iso 100.Drebēja roka un burti attēlā izplūda.Tad es pārslēdzu uz Tv un uzliku 1/400,.f,loģiski palika tāds pats,bet auto iso rādīja 400.Protams,ja aparātam nav auto iso funkcijas,tad tv režīms ir bezjēdzīgs!

Auto ISO kanoniem xxD un xD darbojas ISO100-800 diapazona. Un defolta ISO400. Nevareja but ISO100 . Defolta sledzha atrums 1/60 Un pirmkart Aparatam programma maina sledha atrumu un diafragmu. Un jau kritiskaja gadijuma, vinjsh maina ISO. Vinjsh fiziskai nevareja Uzlikt ISO 100 (samazinat jutibu) un uzlikt 1/100 Ekspo Laiku (samazinot ekspo laiku)
Publicēts: 02.03.10 11:06 labots
 citēt
a par ko te vispaar iet runa??????? Kaarlja jokus nepaziistat?

es uz fotoaparaata paziistu apreatuures gredzenu un laika iestaadiishanas ripu. sliktaakajaa gadiijumaa ir sarkana sirsninja uz panasoņik ziepja...
Publicēts: 02.03.10 11:09 labots
 citēt
mmax:

Auto ISO kanoniem xxD un xD darbojas ISO100-800 diapazona. Un defolta ISO400. Nevareja but ISO100 . Defolta sledzha atrums 1/60 Un pirmkart Aparatam programma maina sledha atrumu un diafragmu. Un jau kritiskaja gadijuma, vinjsh maina ISO. Vinjsh fiziskai nevareja Uzlikt ISO 100 (samazinat jutibu) un uzlikt 1/100 Ekspo Laiku (samazinot ekspo laiku)

Tu esi tik gudrs, tik gudrs...ko tu darīsi,ja es tev parādīšu printskrīnu ar parametriem un izrādīsies,ka esi pārgudrs?Pārstāsi tēlot gudru?
Publicēts: 02.03.10 11:16
 citēt
ak34: Tad aparātu ieliek Tv režīmā ar ātrumu 1/400 vai 1/500 un iestāda, ka tas nedrikst griezt ciet diafragmu vairāk kā f/5.6

Hmm, nezinu vai uz mana pentakša tādas izvirtības vispār ir iespējamas - Tv režīmā ielikt robežas diafragmas vērtībām. Bet Pentax, atšķirībā no Canon, ir konfigurējamas ISO vērtības, kuras aparāts var izmantot Auto ISO režīmā.

P.S. ņemšu vērā auto ISO labumus, līdz šim nebiju izmantojis
Publicēts: 02.03.10 11:21
 citēt
Valentins:
mmax:

Tu esi tik gudrs, tik gudrs...ko tu darīsi,ja es tev parādīšu printskrīnu ar parametriem un izrādīsies,ka esi pārgudrs?Pārstāsi tēlot gudru?

Diezhgan liela atschiriba starb gudro un zinosho cilveku.
Publicēts: 02.03.10 11:26
 citēt
mmax:
Valentins:

Diezhgan liela atschiriba starb gudro un zinosho cilveku.
Labi, neiešu tagad čakarēties,un pierādīt,tu neesi tā vērts!
Publicēts: 02.03.10 11:43
 citēt
mmax, var redzēt, ka neko izņemot amatieru tehniku nelieto ;) 1D canoniem iso var automātiski bīdīties visā iespējamajā diapazonā. Ja gribās, var uzlikt ierobežojumus. Sākotnējo ISO var likt kādu vien sirds vēlas
Publicēts: 02.03.10 11:52
 citēt
ak34:mmax, var redzēt, ka neko izņemot amatieru tehniku nelieto ;) 1D canoniem iso var automātiski bīdīties visā iespējamajā diapazonā. Ja gribās, var uzlikt ierobežojumus. Sākotnējo ISO var likt kādu vien sirds vēlas

Runa iet par Valentina 5D
Publicēts: 02.03.10 12:12
 citēt
Njā....spēcīgi...:D:D:D
Publicēts: 02.03.10 13:20
 citēt
vinieks:
blac:Visas tās pogas ir lēts reklāmas triks, parasti bildē automātā ( var arī dzērumā) vai uztic to kādam profesionālam.

Ir sajūta, ka esi sagājis sviestā! :D
Sviests ir nākošais produkts pēc saldā krējuma.
Publicēts: 02.03.10 13:26
 citēt
Viss atrunāts fotoaparāta rokasgrāmatā, ja katrs to ilzasītu, eh, cik maz debīlu jautājumu būtu...
Publicēts: 02.03.10 13:48
 citēt
briedis:Viss atrunāts fotoaparāta rokasgrāmatā, ja katrs to ilzasītu, eh, cik maz debīlu jautājumu būtu...
Ja fotoa[arāts zagts tad šim nenāk līdzi rokasgrāmata, bet kriminālkodex. Ak cik tad būtu maz stulbi jautājošu "fotogrāfu".:face-glasses:
Publicēts: 02.03.10 13:54
 citēt
briedis:Viss atrunāts fotoaparāta rokasgrāmatā, ja katrs to ilzasītu, eh, cik maz debīlu jautājumu būtu...

Ne jau visi lasa angliski. Bet latviskais tulkojums, pat ja ir, tad ir tādā līmenī, ka grūti saprast.
Publicēts: 02.03.10 15:36 labots
 citēt
TV režīms ir domāts ja kameru pieslēdz Televīzoram caur RF ieeju AV režīms ja caur video ieeju - i visa gudrība. Ja pie televīzora kameru neslēdz tad tie režīmi arī nav vajadzīgi...:face-grin:
Publicēts: 02.03.10 15:44
 citēt
Mongoose:TV režīms ir domāts ja kameru pieslēdz Televīzoram caur RF ieeju AV režīms ja caur video ieeju - i visa gudrība. Ja pie televīzora kameru neslēdz tad tie režīmi arī nav vajadzīgi...:face-grin:
Auto režims ir tad ja to ievieto automašinā, lai tur un no turienes bildētu.:face-glasses:
Publicēts: 02.03.10 15:46
 citēt
blac:
Mongoose:TV režīms ir domāts ja kameru pieslēdz Televīzoram caur RF ieeju AV režīms ja caur video ieeju - i visa gudrība. Ja pie televīzora kameru neslēdz tad tie režīmi arī nav vajadzīgi...:face-grin:
Auto režims ir tad ja to ievieto automašinā, lai tur un no turienes bildētu.:face-glasses:

Cik smieklīgi...
Publicēts: 02.03.10 15:47 labots
 citēt
Tikpat smieklīgi kā pati tēma...
Žetons tās autoram ka nav jālasa kas parasti...
Publicēts: 02.03.10 16:39
 citēt
karroče - noder saimniecībā! :face-kiss:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes: