forum.gif
Kurš man var paskaidrot kam vajadzīgi fočukā Aperture prioritī vai Shuuter prioritī??
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Kurš man var paskaidrot kam vajadzīgi fočukā Aperture prioritī vai Shuuter prioritī??
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.03.10 18:53
 citēt
Nafig, a?
Publicēts: 01.03.10 18:55
 citēt
Vo kā! Es tikai Av izmantoju, tas ir stulbi, ja?
Publicēts: 01.03.10 18:55
 citēt
Izbeidz kaitināt Luni!
Publicēts: 01.03.10 18:57
 citēt
Eltons:Izbeidz kaitināt Luni!

Kā tas uz Luni attiecās?:D:D:D
Publicēts: 01.03.10 18:58
 citēt
imgfoto:

Mani arī nekaitini :face-devil-grin:
Publicēts: 01.03.10 18:59
 citēt
imgfoto:

Šodien Lunis Tev veltīja veselu ēposu sēriju, ķipo saucas profesionālis bet uzdod jautājumus, ko viņiem profenē jau sen bija mācījuši.
Publicēts: 01.03.10 19:01
 citēt
Ā...tas bija man?:D:D:D Es tak neesmu nekāds profesionālis...ak tu mī un žē, laikam kaut kas aizķēris:D
Publicēts: 01.03.10 19:02
 citēt
Labi, sūds ar visu...:) Bet nafig tādas opcijas vajaga?
Publicēts: 01.03.10 19:13
 citēt
Nu bļin, visu laiku bildēju auto režīmos, nopirku jaunu ziepi, ar tur tik Av, Sv... galva griežas, neko nesaprotu...:D
Publicēts: 01.03.10 19:20
 citēt
Man pieleca, tu vienkārši jokus dzen :D
Publicēts: 01.03.10 19:26
 citēt
Ai nu labi...tek tik spams...neviens neko nevar paskaidrot...:(
Publicēts: 01.03.10 19:31
 citēt
blje velviens gudris atradies. visu laiku lietoju aperture prioritiii
Publicēts: 01.03.10 19:32
 citēt
Nu i kāda jēga?:D:D:D
Publicēts: 01.03.10 19:32
 citēt
atkal jāsaka - topik gavno, avtor mudak :D
Publicēts: 01.03.10 19:34
 citēt
CerambyX:atkal jāsaka - topik gavno, avtor mudak :D

Jebšu otrādi:D:D:D
Publicēts: 01.03.10 19:34
 citēt

:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 01.03.10 19:40
 citēt
Ai...blogs ir pārvērties par savstarpējas apriešanas vietu:( Visi tik spamo... Es, cilvēks, gribēju beidzot kaut ko apjēgt...nekā...:D
Publicēts: 01.03.10 19:41 labots
 citēt
imgfoto:Ai...blogs ir pārvērties par savstarpējas apriešanas vietu:( Visi tik spamo... Es, cilvēks, gribēju beidzot kaut ko apjēgt...nekā...:D

Tevis rakstītajā jūtams sarkasms, to es Tev saku kā neitrāls novērotājs :D
Publicēts: 01.03.10 19:44
 citēt
Nu da labi...ļaunuļi:D
Publicēts: 01.03.10 20:09 labots
 citēt
imgfoto:Nafig, a?

Es ļoti bieži lietoju fočukā shutter priority,kombinācijā ar auto ISO.Domu uzķēri?Lieta tāda,ka Av priority programma izvēlas likt minimāli iespējamo auto iso,un attiecīgi minimāli normālo slēdža ātrumu,kurš ir ok priekš nekustīgu objektu fočēšanas.Piem,uz 100 mm 1/100.Kustīgiem objektiem man vajadzētu 1/400,varbūt.Tad lieku S priority un auto iso.

Lūdzu!
Publicēts: 01.03.10 20:11
 citēt
imgfoto:Nu i kāda jēga?:D:D:D

tas ka tu nelieto shiis funkcijas nenoziimee ka taas ir nevajadziigas.
Publicēts: 01.03.10 21:11 labots
 citēt
8020photo.com...
Ja jau tēlo, ka nezini kāpēc vajag S režīmu :big_smile: .
Publicēts: 01.03.10 21:25
 citēt
es parasti tikai uz A, kad kaut kas neder tad uz M pagriezhu, paareejo neesmu nekad iesleedzis iiapashi tos ar ziimeejumiem
Publicēts: 01.03.10 21:33
 citēt
Es nesaprotu jūs te ākstaties vai kā?Av priority programma izvēlas likt minimāli iespējamo auto ISO...šito par kaut kādu mēneša citātu vai ?Ar minimāli normālo slēdža ātrumu...Laikam jāieņem kāds puslitriņš,citādi prātā sajukšu!:face-grin:
Publicēts: 01.03.10 22:01
 citēt
imgfoto:

Jebšu otrādi:D:D:D

Vai šitā jālasa??
Avtor gavno, topik mudak... piedod, otrādi tikai līdz pusei skan :(

imgfoto:Nu bļin, visu laiku bildēju auto režīmos, nopirku jaunu ziepi, ar tur tik Av, Sv... galva griežas, neko nesaprotu...:D

Vajadzēja nedaudz vēl naudu piemest un nopirkt ziepi, kuram vēl bez Av, Sv ir AŠ poga , visas problēmas kā ar roku noņemtas :D
Publicēts: 01.03.10 22:09
 citēt
viecha:Es nesaprotu jūs te ākstaties vai kā?Av priority programma izvēlas likt minimāli iespējamo auto ISO...šito par kaut kādu mēneša citātu vai ?Ar minimāli normālo slēdža ātrumu...Laikam jāieņem kāds puslitriņš,citādi prātā sajukšu!:face-grin:

Patiesībā tas liecina,ka tev acīmredzot vienkārši nav aparāta,kuram var uzstādīt auto iso.Par 10Ls 5 minūšu laikā es tev varu parādīt un varu garantēt,ka tu sapratīsi,kā tas darbojas.Īsumā-auto iso ir saprogrammēts tā,lai tiktu izmantota iespējami mazākā tā vērtība.Savukārt ja tiek uzlikta slēdža prioritāte,auto iso vērtība atduras arī pret minimāli iespējamo diafragmas vērtību.
Nesaprati?Krāj 10Ls!
Publicēts: 01.03.10 22:10
 citēt
Haiduks: AŠ poga , visas problēmas kā ar roku noņemtas :D
Arī problēmas ar galvu?
Publicēts: 01.03.10 22:15
 citēt
Valentins:
Haiduks: AŠ poga , visas problēmas kā ar roku noņemtas :D
Arī problēmas ar galvu?

Pret dievu visi bezspēcīgi- ja ir sodījis tevi, tad uz mūžu :(:(:(
Publicēts: 01.03.10 22:19
 citēt
Haiduks:
Valentins:rī problēmas ar galvu?

Tātad ne visas!
Publicēts: 01.03.10 22:19
 citēt
Valentins:Savukārt ja tiek uzlikta slēdža prioritāte,auto iso vērtība atduras arī pret minimāli iespējamo diafragmas vērtību.
Nesaprati?Krāj 10Ls!

Te reizes desmit krāsi 10 Ls :D i tad vēl paliksi parādā :D
Savukārt ja tiek uzlikta slēdža prioritāte, tad ISO uzliek ar roku (tā vismaz ir bijis visiem tiem aparātiem, kuri ir bijuši manās rokās)
Publicēts: 01.03.10 22:22
 citēt
Valentins:
Haiduks:
Tātad ne visas!

Šādā saslēgumā problēmas ar galvu netiek iesaistīta, lidz ar to galva, kā tāda, tiek izslēgta no procesa. AŠ režījumā fotoaparāta nēsātājs tēlo statīvu- noturīgu, vai ļodzīgu, bet statīvu :D
Publicēts: 01.03.10 22:28
 citēt
Haiduks:
Savukārt ja tiek uzlikta slēdža prioritāte, tad ISO uzliek ar roku (tā vismaz ir bijis visiem tiem aparātiem, kuri ir bijuši manās rokās)
Ja būsiet 2atā, tad no katra pa 5ītim un 10 minūšu laikā jums tiks uzskatāmi un saprotami nodemonstrētas A un S režīmu auto iso pielietojuma iespējas un slēdža ātrumu atšķirības.Garantēju,ka sapratīsiet un jautājumu nebūs.Pretējā gadījumā-nauda atpakaļ!
Publicēts: 01.03.10 22:32
 citēt
Lai Haiduks maksā viens pats.Es izstājos.
Publicēts: 01.03.10 22:44
 citēt
viecha:Lai Haiduks maksā viens pats.Es izstājos.

Es labāk objektīvu ar plaukstu atvēršu un aizvēršu, nevis šarlatāniem maksāšu :D:D:D
Ja neskaita fotoplenērus, nevienam neesmu maksājis par muldēšanu naudas vārdā, kaut arī nedaudz par tēmu :)
Bet, ja vēlies parādīt, ka ko saproti, no tā , ko te stāsti dod norādi uz kādu savu bildi (A režījumu nevajag) kur tiešām redz slēdža prioritātes izmantošanu un vajadzību pēc tā :D
bet lai naf futbols vienos vārtos, te mans piemērs www.fotoblog.lv... bet pamēģini atrast to , kas norāda uz slēdža prioritāti :D
Publicēts: 02.03.10 08:37 labots
 citēt
Haiduks:
viecha:Lai Haiduks maksā viens pats.Es izstājos.

Es labāk objektīvu ar plaukstu atvēršu un aizvēršu, nevis šarlatāniem maksāšu :D:D:D
Ja neskaita fotoplenērus, nevienam neesmu maksājis par muldēšanu naudas vārdā, kaut arī nedaudz par tēmu :)
Bet, ja vēlies parādīt, ka ko saproti, no tā , ko te stāsti dod norādi uz kādu savu bildi (A režījumu nevajag) kur tiešām redz slēdža prioritātes izmantošanu un vajadzību pēc tā :D
bet lai naf futbols vienos vārtos, te mans piemērs www.fotoblog.lv... bet pamēģini atrast to , kas norāda uz slēdža prioritāti :D
Piemēram vakar vajadzēja nofotogrāfēt tehniskās apskates talonu uz auto no attāluma ar 300mm.Av režīmā aparāts iedeva slēdža ātrumu 1/100,f bija minimālais,un auto iso 100.Drebēja roka un burti attēlā izplūda.Tad es pārslēdzu uz Tv un uzliku 1/400,.f,loģiski palika tāds pats,bet auto iso rādīja 400.Protams,ja aparātam nav auto iso funkcijas,tad tv režīms ir bezjēdzīgs!
Publicēts: 02.03.10 08:45
 citēt
Valentins:
Haiduks:
Piemēram vakar vajadzēja nofotogrāfēt tehniskās apskates talonu uz auto no attāluma ar 300mm.Av režīmā aparāts iedeva slēdža ātrumu 1/100,f bija minimālais,un auto iso 100.Drebēja roka un burti attēlā izplūda.Tad es pārslēdzu uz Tv un uzliku 1/400,.f,loģiski palika tāds pats,bet auto iso rādīja 400.Protams,ja aparātam nav auto iso funkcijas,tad tv režīms ir bezjēdzīgs!

Paklau, kādu sviestu tu te dzen? Kāds vēl nafig auto ISO? Auto ISO domāts blondīnēm. Normāli bildē Av režīmā, uzliec fragmu, kādu vēlies, paskaties, ja slēdža ātrums sanāk pārāk liels, tad vai nu uzgriez lielāku ISO vērtību vai arī lieto statīvu.
Runājot par 300 mm un no rokas, tas vairumā gadījumu nav nopietni. Ja nu tiešām ļoti vajag, tad fragmu vaļā un ISO tik lielu, lai slēdža laiks būtu 1/300 vai mazāks.
Publicēts: 02.03.10 08:47 labots
 citēt
Valentins, der!!!
Visi jautājumi noņemti, tu zini ko runā!!!
Viecha, droši vari meklēt piecīti :):):) nebūs pazaudēts :)

Bet par mm es ar 400 mm no rokas eju līdz 1/50 ... jāzin tikai, kā pa īstam imantot objektīva stabilizāciju un Clarity bidekli :)
Publicēts: 02.03.10 08:47
 citēt
Paskaidrojiet man blondīnei, kas ir Tv režīms????
Publicēts: 02.03.10 08:47
 citēt
ivog: Normāli bildē Av režīmā, uzliec fragmu, kādu vēlies, paskaties, ja slēdža ātrums sanāk pārāk liels, tad vai nu uzgriez lielāku ISO vērtību
Tv režīmā uzliec auto iso,slēdzi,kādu vajag,un vienkārši fočē bez "nofočē,paskaties, atkal pārslēdz" Tiešām neredzi atšķirību??????Neteoretizē,vienkārši pamēģini,ja tev aparāts to atbalsta!!!
Publicēts: 02.03.10 09:05
 citēt
koroche - Tavs Aparaats Tevi Atbalsta.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes: