Es ļoti bieži lietoju fočukā shutter priority,kombinācijā ar auto ISO.Domu uzķēri?Lieta tāda,ka Av priority programma izvēlas likt minimāli iespējamo auto iso,un attiecīgi minimāli normālo slēdža ātrumu,kurš ir ok priekš nekustīgu objektu fočēšanas.Piem,uz 100 mm 1/100.Kustīgiem objektiem man vajadzētu 1/400,varbūt.Tad lieku S priority un auto iso.
Es nesaprotu jūs te ākstaties vai kā?Av priority programma izvēlas likt minimāli iespējamo auto ISO...šito par kaut kādu mēneša citātu vai ?Ar minimāli normālo slēdža ātrumu...Laikam jāieņem kāds puslitriņš,citādi prātā sajukšu!
viecha:Es nesaprotu jūs te ākstaties vai kā?Av priority programma izvēlas likt minimāli iespējamo auto ISO...šito par kaut kādu mēneša citātu vai ?Ar minimāli normālo slēdža ātrumu...Laikam jāieņem kāds puslitriņš,citādi prātā sajukšu!
Patiesībā tas liecina,ka tev acīmredzot vienkārši nav aparāta,kuram var uzstādīt auto iso.Par 10Ls 5 minūšu laikā es tev varu parādīt un varu garantēt,ka tu sapratīsi,kā tas darbojas.Īsumā-auto iso ir saprogrammēts tā,lai tiktu izmantota iespējami mazākā tā vērtība.Savukārt ja tiek uzlikta slēdža prioritāte,auto iso vērtība atduras arī pret minimāli iespējamo diafragmas vērtību. Nesaprati?Krāj 10Ls!
Valentins:Savukārt ja tiek uzlikta slēdža prioritāte,auto iso vērtība atduras arī pret minimāli iespējamo diafragmas vērtību. Nesaprati?Krāj 10Ls!
Te reizes desmit krāsi 10 Ls i tad vēl paliksi parādā Savukārt ja tiek uzlikta slēdža prioritāte, tad ISO uzliek ar roku (tā vismaz ir bijis visiem tiem aparātiem, kuri ir bijuši manās rokās)
Haiduks:
Pret dievu visi bezspēcīgi- ja ir sodījis tevi, tad uz mūžu
Tātad ne visas!
Šādā saslēgumā problēmas ar galvu netiek iesaistīta, lidz ar to galva, kā tāda, tiek izslēgta no procesa. AŠ režījumā fotoaparāta nēsātājs tēlo statīvu- noturīgu, vai ļodzīgu, bet statīvu
Haiduks: Savukārt ja tiek uzlikta slēdža prioritāte, tad ISO uzliek ar roku (tā vismaz ir bijis visiem tiem aparātiem, kuri ir bijuši manās rokās)
Ja būsiet 2atā, tad no katra pa 5ītim un 10 minūšu laikā jums tiks uzskatāmi un saprotami nodemonstrētas A un S režīmu auto iso pielietojuma iespējas un slēdža ātrumu atšķirības.Garantēju,ka sapratīsiet un jautājumu nebūs.Pretējā gadījumā-nauda atpakaļ!
Es labāk objektīvu ar plaukstu atvēršu un aizvēršu, nevis šarlatāniem maksāšu Ja neskaita fotoplenērus, nevienam neesmu maksājis par muldēšanu naudas vārdā, kaut arī nedaudz par tēmu Bet, ja vēlies parādīt, ka ko saproti, no tā , ko te stāsti dod norādi uz kādu savu bildi (A režījumu nevajag) kur tiešām redz slēdža prioritātes izmantošanu un vajadzību pēc tā bet lai naf futbols vienos vārtos, te mans piemērs www.fotoblog.lv... bet pamēģini atrast to , kas norāda uz slēdža prioritāti
Es labāk objektīvu ar plaukstu atvēršu un aizvēršu, nevis šarlatāniem maksāšu Ja neskaita fotoplenērus, nevienam neesmu maksājis par muldēšanu naudas vārdā, kaut arī nedaudz par tēmu Bet, ja vēlies parādīt, ka ko saproti, no tā , ko te stāsti dod norādi uz kādu savu bildi (A režījumu nevajag) kur tiešām redz slēdža prioritātes izmantošanu un vajadzību pēc tā bet lai naf futbols vienos vārtos, te mans piemērs www.fotoblog.lv... bet pamēģini atrast to , kas norāda uz slēdža prioritāti
Piemēram vakar vajadzēja nofotogrāfēt tehniskās apskates talonu uz auto no attāluma ar 300mm.Av režīmā aparāts iedeva slēdža ātrumu 1/100,f bija minimālais,un auto iso 100.Drebēja roka un burti attēlā izplūda.Tad es pārslēdzu uz Tv un uzliku 1/400,.f,loģiski palika tāds pats,bet auto iso rādīja 400.Protams,ja aparātam nav auto iso funkcijas,tad tv režīms ir bezjēdzīgs!
Haiduks:
Piemēram vakar vajadzēja nofotogrāfēt tehniskās apskates talonu uz auto no attāluma ar 300mm.Av režīmā aparāts iedeva slēdža ātrumu 1/100,f bija minimālais,un auto iso 100.Drebēja roka un burti attēlā izplūda.Tad es pārslēdzu uz Tv un uzliku 1/400,.f,loģiski palika tāds pats,bet auto iso rādīja 400.Protams,ja aparātam nav auto iso funkcijas,tad tv režīms ir bezjēdzīgs!
Paklau, kādu sviestu tu te dzen? Kāds vēl nafig auto ISO? Auto ISO domāts blondīnēm. Normāli bildē Av režīmā, uzliec fragmu, kādu vēlies, paskaties, ja slēdža ātrums sanāk pārāk liels, tad vai nu uzgriez lielāku ISO vērtību vai arī lieto statīvu. Runājot par 300 mm un no rokas, tas vairumā gadījumu nav nopietni. Ja nu tiešām ļoti vajag, tad fragmu vaļā un ISO tik lielu, lai slēdža laiks būtu 1/300 vai mazāks.
ivog: Normāli bildē Av režīmā, uzliec fragmu, kādu vēlies, paskaties, ja slēdža ātrums sanāk pārāk liels, tad vai nu uzgriez lielāku ISO vērtību
Tv režīmā uzliec auto iso,slēdzi,kādu vajag,un vienkārši fočē bez "nofočē,paskaties, atkal pārslēdz" Tiešām neredzi atšķirību??????Neteoretizē,vienkārši pamēģini,ja tev aparāts to atbalsta!!!