forum.gif
Fotoaparāts un mīnusi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Fotoaparāts un mīnusi
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.03.10 13:34
 citēt
Man te viens jautājums gudriem fotogrāfiem
Kā ir ar tiem digitālajiem fočukiem, pie kādiem mīnusiem viņiem sāk parādīties gļuki? Piemēram displejs atsakās rādīt utt.
Man te ir doma aizbraukt ziemeļbriežus patrenkāt....... filminieku ņemšu šā kā tā, bet bija doma paņemt arī digitālo
Publicēts: 03.03.10 13:41
 citēt
Ir fočēts pie -25°, vienīgais gļuks ir aķa darbības ilgums, pārējais OK
Publicēts: 03.03.10 14:06
 citēt
vienu reizi nomira galīgi aukstumā. Otreiz kamerai rullīts izbeidzās, pec atkausēšanas viss jau ok :)
Publicēts: 03.03.10 14:21
 citēt
izlasiju instrukcijā bija rakstīts ka optimālais lietošnas temperatūra ir no 0 līdz +30 grādiem, bet nekas nav teikts par kritiskajiem grādiem :)
Publicēts: 03.03.10 14:25
 citēt
Speciāli mīnusos neesmu eksperimentējis aparātu saldēt līdz "miršanai".
Ja ir ilgāku laiku ārā jābildē, pārtraukumā pabāžu zem platas jakas un viss. Katram gadījumam līdzi otrs aķu pāris (gripam).
Publicēts: 03.03.10 14:25
 citēt
Vienā krievu saitā atradu:

Можно, только осторожно
Потому что в инструкции написано, что делать этого нельзя.
Производитель разрешает использовать камеру только при температуре от 0 до +40

На практике можно спокойно снимать при -15
При -20 лучше совсем недолго
При -30 я бы не стал рисковать

При низких температурах может пострадать электроника, затвор, ЖК-экран.
Влага, которая конденсируется внутри корпуса - злейший враг электронной начинки. Так что, если принесли камеру с холода. лучше часа два не включать

Если очень нужно снимать при температурах порядка -60, то лучше взять профессиональный Canon серии EOS-1D или механическую камеру типа Nikon FM2
Publicēts: 03.03.10 14:34
 citēt
Man nebūs pro kamera, bet Nikon D60
Tatad secinājums līdz -20 var riskēt, bet ja ir zemāk tad labāk no siltuma ārā nenest.....
Publicēts: 03.03.10 14:48
 citēt
Gudris:bet pro kameras var mocīt arī šaadi :) [url=http://www.youtube.com/watch?v=A15MgHHS_M8

Taa]http://www.youtube.com/watch?v=A15MgHHS_M8

Taa[/url] nav pro kamera, bet ziepis paargudriem ziimuljiem..
Publicēts: 03.03.10 14:56
 citēt
off topic:
ziemeļbriežus trenkāt ar to aparātu kā reiz pēc mīnus 30 ir īstajā reizē! Jo fočēt ar to vairs nevar :D
Publicēts: 03.03.10 15:03
 citēt
Pārkopēju no spama,laikam neredzēji spama jūrā. ;)

Mēnesi appakaļ ar E-3 Oly zivdzenīša reports.No rīta -26 C,visu dienu ne vairāk kā -20 C.Bija divi islaicīgi gļuki:IS rādīja kļūdu(ieslēdzot/izslēdzot viss ok)un AF nestrādāja vienbrīd,izslēdzot ,atskrūvējot objektīvu un appakaļ-aizgāja.Ekrāniņš tāds lēnīgāks paliek un krāsas bikk gļuči.Tas ar viss.Sen apakaļ ar E-300 izcopējos visu dienu pie -30 C,tikai ekrāniņa problēmas(ja tās par tādām var saukt)bačas,svaigi lādētas,abiem turēja visu dienu,pie kam E-3 gadijienā visu laiku tika sērijām zvecēts.Galvenais jau pēc tam telpās ļaut šamam atiet vismaz pārs stundas vispār neizvelkot pat no somas.
Publicēts: 03.03.10 15:09
 citēt
Foreļļjanka - tad sanāk ka ekrāns neatslēdzās pie -26grādiem???? Man pie -30 ir bijis mobīlajam ka ekrāns pelēks bet telefons pats strādā...
Publicēts: 03.03.10 15:17
 citēt
zazis:Foreļļjanka - tad sanāk ka ekrāns neatslēdzās pie -26grādiem???? Man pie -30 ir bijis mobīlajam ka ekrāns pelēks bet telefons pats strādā...
Atslēgties neatslēdzās,tīri subjektīvi likās ka tāda kā aizture un krāsas bikk nepareizi rādija.Par to IS gļuku neko nepateikšu bet AF manuprāt pazuda jo bleķis tak pie minusa saraujas,mok kontakts vienkārši starp rumpi un objektīvu pazuda,ko arī apstiprina obj.noņemšana un uzlikšana,AF parādijās.No galvas neatceros manuprāt E-3 rakstīts no -10C -+30 C.
Publicēts: 03.03.10 15:23
 citēt
forelljjanka - paldies, braukšu tad arī redzēs, ja būs lieli mīnusi tad diez vai riskēšu fočēt. Ar filminieku ir pie -28 grādiem bildēts, bet baterijas (pilnīgi jaunas) 3 stundās bija sausas.
Publicēts: 03.03.10 16:56
 citēt
zazis:forelljjanka - paldies, braukšu tad arī redzēs, ja būs lieli mīnusi tad diez vai riskēšu fočēt. Ar filminieku ir pie -28 grādiem bildēts, bet baterijas (pilnīgi jaunas) 3 stundās bija sausas.

nekas pie tik augstām temperatūrām slikts nenotiks. Tik vajag paņemt rezerves batarejas iekškabatās un uzmanīties no kondensāta nesot siltumā. Domāju, ka aukstā laikā pirmais attieksies darboties fotogrāfs, pēc tam fotoaparāts. Vienīgie laika apstākļi, kuros padomātu pirms bildēt ir spēcīga vētra ar vēja ātrumu lielāku par ~ 25 m/s. Tad ir gadījies, ka putekļus pavairāk uz matricas caur objektīvu sapūš. Vēl varbūt vajadzētu uzmanīgāk mainīt objektīvus sniegputeņa laikā, lai matrica nav jātīra.

Esmu bildējis arī spēcīgā lietū - gan dabu, gan sportu. Nekādu nopietnu problēmu. Var pat objektīvus mēģināt mainīt. Tā ka ja runā par laika apstākļiem - parasti pirmais padodas fotogrāfs. Tehnika parasti ir izturīgāka
Publicēts: 03.03.10 17:01
 citēt
nikoni, tāpat kā to lietotāji, ir dikti jūtīgi...:)))
Publicēts: 03.03.10 18:27
 citēt
Par nikonu neko nezinu...
Ar canonu esmu fočējis pie ~-20C.
Ekrāns sāka gļučīt, palika ļoti lēns (bet joprojām rādija). Bez gripa, ar parasto bateriju izturēja apmēram 30-40 minūtes. Pārējais vis strādāja. :face-grin:
Publicēts: 03.03.10 18:48
 citēt
Nekad nav bijušas problēmas,displeji lago,bet visādi citādi visi nikoni man ir strādājuši Latvijā pieejamajā aukstumā.Pat D70 pie -25 gāja,par pārejiem i filmu i ciparu nemaz nerunājot.Noteikti neiesaku kameru bāzt zem drēbēm bildēšanas starplaikos,tas ir visātrākais ceļš uz kondensātu gan stiklos,gan elektronikā.Noteikti iesaku nodrošināties ar rezerves baterijām,tās aukstumā tukšojas jestri(toties,ja aķīti atsilda,tad vēl kādu kadru var izspiest)
Būtībā elektronikai aukstums pat patīk,daži pat saka,ka pie -20 matrica mazāk trokšņo.
Publicēts: 03.03.10 19:58
 citēt
vinieks:Ir fočēts pie -25°, vienīgais gļuks ir aķa darbības ilgums, pārējais OK

plus viens. līdzīga pieredze ar NIKON D40 D80 un D200 , kā arī D60
Publicēts: 03.03.10 20:04
 citēt
60uz5komats6:Nekad nav bijušas problēmas,displeji lago,bet visādi citādi visi nikoni man ir strādājuši Latvijā pieejamajā aukstumā.Pat D70 pie -25 gāja,par pārejiem i filmu i ciparu nemaz nerunājot.Noteikti neiesaku kameru bāzt zem drēbēm bildēšanas starplaikos,tas ir visātrākais ceļš uz kondensātu gan stiklos,gan elektronikā.Noteikti iesaku nodrošināties ar rezerves baterijām,tās aukstumā tukšojas jestri(toties,ja aķīti atsilda,tad vēl kādu kadru var izspiest)
Būtībā elektronikai aukstums pat patīk,daži pat saka,ka pie -20 matrica mazāk trokšņo.

Par "bāšanu zem drēbēm" piekrītu tikai daļēji. Ja tas nozīmē likt aparātu siltumā gandrīz pie miesas (veļas), protams, var veidoties kondensāts.
Es lieku aparātu starp virsdrēbju džemperi un platu virsjaku, kur nav tik liela temperatūru starpība un nekāds kondensāts neveidojas.
Publicēts: 03.03.10 22:23
 citēt
Es ar savu veco D100 pie -20 bliezu, bez problēmām, vienīgi aķi manāmi ātrāk sēdās.
Publicēts: 03.03.10 22:30
 citēt
Tikko Norvēģijā 3 stundu pastaiga -15 grādos un lielā mitrumā D70s neradīja nekādas problēmas
Publicēts: 03.03.10 22:38
 citēt
Mans canon 400 kaut kā neprognozējami sāk nepareizi mērīt,ta tumšas,ta gaišas bildes kaut kur ap-15.Cittreiz atkal normāli darbojas arī pie -20,mistika....
Publicēts: 03.03.10 22:59
 citēt
Nez, Pentax -20 grādos nekādu gļuku
Publicēts: 03.03.10 23:28
 citēt
Kaut kur pirms gada lasīju rakstu par kameru mocīšanu Antarktīdā. Večiem tur vairāk kā desmit verķi bij līdzpanemti: D 3-šie,Marki un Hasseļi.Izņemot to ,kuŗš jau uz kuģa ticis saliets un uzkāries pārējie esot gājuši aptuveni vienlīdz labi krietni zemākās temp. par -20. Nu ja-cita klase.......:face-devil-grin:
Publicēts: 04.03.10 01:24 labots
 citēt
Gudris:bet pro kameras var mocīt arī šaadi :) [url=http://www.youtube.com/watch?v=A15MgHHS_M8

Klipa]http://www.youtube.com/watch?v=A15MgHHS_M8

Klipa[/url] situāciju pats esmu izmēģinājis ar Canon 1dmk2, nakšņošana bez slēpņa, aparāts uz statīva ar aptuveno rīta kadrējumu. Decembra nakti kas nav īsa ~19:00 - 9:00 izturēja -3 grādos, ap diviem uznāca sniegs ko miegā nepamanīju, pamostoties uz aparāta atradu skaistu sniega kupenu, ar tā aparātam skādi nodarijusi takā nav.

Canon 1n filminieks ir pie -14 lietots, turot to ārā 8h kuru laikā izbildētas divarpus filmas, kā arī diennakti pie -4 arī bez problēmsituācijām.

kamēr vien pašā aparātā nav kondensāts kam var izdoties sasalt, problēmām nevajadzētu rasties. Protams bateriju pakas līdzi un turētas bikšu kabatās...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):