Luxferre:kas attiecas pat uz tik tiešām zīmētiem darbiem, tad mūsdienās nereti tie ir nozīmēti no fotogrāfijas...
Elmarss:Ne tikai mūsdienās.... Savulaik fotomeistari ar komercgleznotājiem par autortiesībām uz "šo peizāžu" aktīvi kašķējās.
Nuuu neko aktīvi bet vesels bars iesūdzēja Maiju Tabaku , uzķerām mēs to pavisam nejauši vienkarši mans Arhīvs un Studija bij kopējs "Birojs" kautkā vienudien ejot uz kafiju akurāt ņemos komplektēt laukā un atgriest autoriem bildes pec Upju grāmatas , kolēģis atkal tasija reprenes gleznu katalogiem UN ienakot studijā man mute palika valjā jo tobrīd turējo rokā Oziliņa "Upmalas skatu" ko pirms brizja skatijos uz gaismas galda un UZ MOLBERTA man degun prieksja regojas 1x1,5 KOPIJA 1:1 sakuma neticeju savam acim burtisk 1:1 kopija no DIPA , beigas jau pieleca ka kopija nav no dipa be no gramatas bildes. Kolegi saka petit cauri un bija kopijas 1:1 no Ozoliņa , Deinata , Kajona liekas , tā nu šie tur kautko patiesājās.
Pat briesmīgajos viduslaikos gleznoja pēc "camera obscura" Protams svarīgi, sava vai sveša.... Neba nu stundām odus barot pie skaistas upes līča...Ta vēl krrrutam gleznotājam...
Ozoliņa , Deinata , Kajona liekas , tā nu šie tur kautko patiesājās.
Un visticamākais neko neiztiesāja
Pats esmu mācījies mākslas skolā un ainavas gleznojot bieži vien tiek sākumā nobildēta bilde un tad kopēta glezna it sevišķi Latvijā - ziemā vai riebīgā rudenī. Tāpat man pazīstama māxliniece dara ar cilvēkiem, priekšmetiem utt. uznāk iedvesma - izvelk bildi un aidā... turpinam, diemžēl, bet modeli vai ainavu nevar noseivot un nobāzt kādā folderī, kā mēs to daram ar fotošop failiem. Nevajag mani pārprast - es ar glezniecību esmu uz JŪS, zinu tik pāris tehniskas lietas.
Luxferre:kas attiecas pat uz tik tiešām zīmētiem darbiem, tad mūsdienās nereti tie ir nozīmēti no fotogrāfijas...
... un pat sataisa bildi melnbaltu un izloca leveljus un kontrastus, jo uz kraasainaas gaisho/tumsho laukumu attieciiba ir gruutaak saskataama un peec tam tik paarziimeee.
Ozoliņa , Deinata , Kajona liekas , tā nu šie tur kautko patiesājās.
Un visticamākais neko neiztiesāja
Pats esmu mācījies mākslas skolā un ainavas gleznojot bieži vien tiek sākumā nobildēta bilde un tad kopēta glezna it sevišķi Latvijā - ziemā vai riebīgā rudenī. Tāpat man pazīstama māxliniece dara ar cilvēkiem, priekšmetiem utt. uznāk iedvesma - izvelk bildi un aidā... turpinam, diemžēl, bet modeli vai ainavu nevar noseivot un nobāzt kādā folderī, kā mēs to daram ar fotošop failiem. Nevajag mani pārprast - es ar glezniecību esmu uz JŪS, zinu tik pāris tehniskas lietas.
Nuja, tik ja gleznā 1:1 pat mākoņi sakrīt ar CITA mākslinieka foto????
Pietiesāja gan jo bildes REĀLI bija tīrās "Krasu kopijas" tika uz audekla Par kautko šie tur vienojās , vari kādreiz Deinatam uzjautāt Tanī laikā tas ir 90 beigas tiesu darbi foto lauciņa bija visos vizrenos krustu škērsu , un cipari kas TIKA reāli pietiesāti reizēm bija pāri par 10 štukām
nu ko tur citu teikt - ar pilteni no fočenes... brr... zīmēšana pret fočeni jau ir kā teātris pret dokumentālo kino - tur nekas nenotiek 1:1 - viss ir pastiprināts, uzsvērts vajadzīgajās devās - nulle kopēšanas
Ir neliela niansīte... Māksliniece ņem slaidus (ta jebko), krāsu kasti, molbertu, un GLEZNU, tādu 3 reiz 4 metri, kā "Pašportrets" , var likt "Arsenālā" pie sienas. Bet te - plakātiņi (kopuškās?), lidmašīnītes...