Ir dabūnams sekošosais stikls salīdzinoši labā cenā, kādas atsaukses ir Canon,Nikon,Pentax,Sony lietotājiem par ZEISS optiku? vai tomēr dzimtā ir dzimtā?
parastam ierindas lietotājam pofig. jāpiekrīt Mārim par AF/IS... vēl lētāk sanāk Samyang.. cik no sampļiem var apskatīt uz A4/A3 velk labi. un tas ir tas vidusceļš, ja grib lēti un labi
ZEISS Planar pec savas konstrukcijas ir nenormāli kruts stikls BET ka jau visssi minēja ŠITE bez AF un IS vairums neko nezin ni KRUTUMA lidz ar to CENA vinam noteikt ir daudz nepatikamaka ka tadam pasjam CANON 1,4 ISSTARADJUMA
širpotreba japoškām līdz ceisam, šneideram un rodenštokam kā līdz mēnesim
bet šejienieši nelieto optiku bez af - labāk pudeļu dibens bet ar af un veelams vēl stabilizāciju
da kas es kko zinu par tiem Ceisiem, ja tiešām kvalitāte atbilst cenai, kāpēc retais to lieto? ir viens klients kam 50mm ir zeiss, teica ka labs, bet neko siikaak neprašņāju.
jautā kā tāds mazaisbērns - nu tetak cilvēki nepērk tehniku pēc tās snieguma, bet pēc uzraksta uz kameras - dziļāk par populāru uzrakstu canon taču neviens neiedziļinās
nū 650 latvju lašu. brīnos ka canonam nav 85mm f/1.4 , 1.2L nepamatoti dārgs, kautgan man personīgi pilnībā apmierina Canona 85nieks ar F/1.8 piegriezts uz F/2.
Maris:jautā kā tāds mazaisbērns - nu tetak cilvēki nepērk tehniku pēc tās snieguma, bet pēc uzraksta uz kameras - dziļāk par populāru uzrakstu canon taču neviens neiedziļinās
kur nu vēl bildes pēc kāds ies fokusēties ar roku
pats tachu andelējies - nesi pamanījis ko pērk?
nevar nepiekrist rakstītajam bet ņemot vērā faktu ka arvien vairāk cilvēki sāk pirkt "fixos" tad tomēr kko sāk saprast moš tad arī līdz zeisiem tiksim
Nopērkot tādu objektīvu, vairāk var nopelnīt ar fotografēšanu(jautājums tiem kam tas ir maizes darbs), vai tomēr ērtāks ir AF? Savam priekam, tad tomēr ar algām viss ir kārtībā?
oi, šitais vispā ūber stikla-bleķa gabals. es tik pagaidām iztiek ar sonāru veco vispār man ir tikai 3 lietojami af stikli, un pilns skapis ar manuāļiem!
reaktors:Ir dabūnams sekošosais stikls salīdzinoši labā cenā, kādas atsaukses ir Canon,Nikon,Pentax,Sony lietotājiem par ZEISS optiku? vai tomēr dzimtā ir dzimtā?
Arī fotoblog lietotajiem ir iespeja pasūtīt zeiss optiku pie laptop.lv, dabūsim lētāk un ātrāk nekā "reaktors", + garantijas gadījuma viss var loti ātri atrisināt.
reaktors:Ir dabūnams sekošosais stikls salīdzinoši labā cenā, kādas atsaukses ir Canon,Nikon,Pentax,Sony lietotājiem par ZEISS optiku? vai tomēr dzimtā ir dzimtā?
Arī fotoblog lietotajiem ir iespeja pasūtīt zeiss optiku pie laptop.lv, dabūsim lētāk un ātrāk nekā "reaktors", + garantijas gadījuma viss var loti ātri atrisināt.
A bet tas trešais punkts tomēr ir ļoti skarbs! Jo attiecīgais objektīvs nav nekāds platleņķis kur mežu no 300metriem bildēt. Nav arī teleobjektīvs, kur gārni bildēt no slēpņa, iepriekš asumu iestatot kur vajag. Nav arī makro, kur ar roku asumu labāk piedzīt. Tas ir tāds sakains diapazons, kur dzīvs cilvēks parasti bildējams. Visādas nepacietīgas un cimperlīgas blondīnes... Un šeit autofokusa trūkums ir sāpīgs un dikti nepatīkams.
A bet tas trešais punkts tomēr ir ļoti skarbs! Jo attiecīgais objektīvs nav nekāds platleņķis kur mežu no 300metriem bildēt. Nav arī teleobjektīvs, kur gārni bildēt no slēpņa, iepriekš asumu iestatot kur vajag. Nav arī makro, kur ar roku asumu labāk piedzīt. Tas ir tāds sakains diapazons, kur dzīvs cilvēks parasti bildējams. Visādas nepacietīgas un cimperlīgas blondīnes... Un šeit autofokusa trūkums ir sāpīgs un dikti nepatīkams.
Blondīnes portretu ar AF bildē tikai blondīne, visīstākā. Nekā personīga.... Un superākais bokeh protams ir soguļteleobjektīviem, īpaši blondīnes bildējot.
Lasīju photozone.de testu.. nevarētu teikt, ka viņi ļoti sajūsmā par šo stiklu.. Nedomāju ka japāņu (nikon) līdz zeiss kā līdz mēnesim. Un AF trūkums ir liela problēma..
Oskarz:Lasīju photozone.de testu.. nevarētu teikt, ka viņi ļoti sajūsmā par šo stiklu.. Nedomāju ka japāņu (nikon) līdz zeiss kā līdz mēnesim. Un AF trūkums ir liela problēma..
kāreiz optikas ražošanā rullē ES ne japoškas un konkrēti Vācija ar Šneidera kungu priekšgalā
Vispār jau nē. Zeiss ir visur, bet āfrikā tā nav !
Sākotnēji tas bija vāciešiem. Tad attiecīgi pus-vācijā bija krievi un zeisu rūpnīca palika krievu pusē. Bet Zeisa speciālisti aizmuka uz rietumvāciju. Krievi Zeisa rūpnīcas iekārtas izveda uz Kijevu. Un skaties - Zeiss jau bija trijiem - Rietumpasaulei (faktiski jau Kanādā liels lērums no tā beigu beigās tika ražots) Austrumeiropai, un arī Krieviem pašiem Kijevā.
Tad to rietumpasaules Zeisu izmantoja kā skanīgu vārdu visādi Japāņi (Kyocera, kas pirms tam bija Yashica). Tad pēc vācijas apvienošanās paši vācieši kaut ko tur arī ķimerējās. Zeiss ir visur!
Blondīnes portretu ar AF bildē tikai blondīne, visīstākā. Nekā personīga.... Un superākais bokeh protams ir soguļteleobjektīviem, īpaši blondīnes bildējot.
Redzi, Elmār. Par cik man ir vairāki portretu objektīvi, ieskaitot midformātam paredzēto mega kluci carl zeiss sonnar 180mm legendary portrait lens, tad es atļaušos spriest par niansēm. Bet tu paaudzies un tikmēr paklusē.
Nu optickos tēmekļus ceiss taisa tik pat labus, kā docter un shmith&bender... stiklu bez AF negribētu, bildītēm priekš PC un izdrukām zem A2 dziļi pofig tie mega asumi, kuri varbūt nemaz tādi arī nav...
Redzi, Elmār. Par cik man ir vairāki portretu objektīvi, ieskaitot midformātam paredzēto mega kluci carl zeiss sonnar 180mm legendary portrait lens, tad es atļaušos spriest par niansēm. Bet tu paaudzies un tikmēr paklusē.
Jā, uztvēru personīgi.
180mm sarkanais sonārs... khm... tad nav brīnums, ka ceisus salīdzini ar japoškām
redz man tie ceisi rietumu un kādu 1/4gadsimtu jaunāki
lai ar patīk pāris P un N stikli, bet ar ceisiem salīdzināt prātā nenāk
180mm sarkanais sonārs... khm... tad nav brīnums, ka ceisus salīdzini ar japoškām
Nu labi, šis melnais sonārklucis ir man pēdējais kolekcijas iemītnieks. Kamēr asumu rokā turot iestādi, roka jau notirpusi
redz man tie ceisi rietumu un kādu 1/4gadsimtu jaunāki
Neir atškirība. Man tieši netīk rietumu un pēdējo gadu 35mm Zeisi - vecajiem uzreiz top piedots to nostaļģiskais fīlings un attiecīgi uztverts, bet mūslaiku zeisiem man netīk tā miglveida sajūta detaļās. Man tādu bildi veido lētākais sūdiņš DA 50-200 tele galā, reku, piemeklēju piemēru - skat torņu sastatnes un krūmus: forums.dpreview.com...
No jaunajiem zeisiem manta ir tikai 100mm/f2 makro. Par pārējiem sajūsmu neizjūtu. 85mm/1.4 zeisu esmu apčamdījis, pabildējis ar to arī.
lai ar patīk pāris P un N stikli, bet ar ceisiem salīdzināt prātā nenāk
Klau, uz ERfoto tusu brauksi 27.martā - noskaidrot uz visiem laikiem kurš stikls ir labāks?
oi nezinu kas tā par bildi dp - kautkāda pelēklillā, ciparaini plakana (drošvien puskadra matrices, neapstrādāta bilda) bilde ar pievērtu diafragmu - ko pēc tādas var spriest?
ieej pēbāzē uzsit sonnar 150mm vai šneidera 180mm vai hoķ 80mm ceisu (vēljovairāk tlr) un skaties slaidšovu ar neaizsniedamiem brīnumiem