forum.gif
ZEISS Planar 85mm F1.4 uz Canon,Nikon,Pentax?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / ZEISS Planar 85mm F1.4 uz Canon,Nikon,Pentax?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.03.10 16:21
 citēt
Ir dabūnams sekošosais stikls salīdzinoši labā cenā, kādas atsaukses ir Canon,Nikon,Pentax,Sony lietotājiem par ZEISS optiku? vai tomēr dzimtā ir dzimtā?
Publicēts: 09.03.10 16:36
 citēt
jociigs esi? :D :D :D kaada dzimtaa :D

širpotreba japoškām līdz ceisam, šneideram un rodenštokam kā līdz mēnesim

bet šejienieši nelieto optiku bez af - labāk pudeļu dibens bet ar af un veelams vēl stabilizāciju
Publicēts: 09.03.10 16:39
 citēt
parastam ierindas lietotājam pofig. jāpiekrīt Mārim par AF/IS...
vēl lētāk sanāk Samyang.. cik no sampļiem var apskatīt uz A4/A3 velk labi. un tas ir tas vidusceļš, ja grib lēti un labi :)
Publicēts: 09.03.10 16:45
 citēt
ZEISS Planar pec savas konstrukcijas ir nenormāli kruts stikls BET ka jau visssi minēja ŠITE bez AF un IS vairums neko nezin ni KRUTUMA lidz ar to CENA vinam noteikt ir daudz nepatikamaka ka tadam pasjam CANON 1,4 ISSTARADJUMA :)
Publicēts: 09.03.10 16:45
 citēt
Maris:jociigs esi? :D :D :D kaada dzimtaa :D

širpotreba japoškām līdz ceisam, šneideram un rodenštokam kā līdz mēnesim

bet šejienieši nelieto optiku bez af - labāk pudeļu dibens bet ar af un veelams vēl stabilizāciju

da kas es kko zinu par tiem Ceisiem, ja tiešām kvalitāte atbilst cenai, kāpēc retais to lieto? ir viens klients kam 50mm ir zeiss, teica ka labs, bet neko siikaak neprašņāju.
Publicēts: 09.03.10 16:47
 citēt
un napig Fixim vajag IS ? :D
Publicēts: 09.03.10 16:51
 citēt
nu i cik tad ir taa labaa cena?
Publicēts: 09.03.10 16:51
 citēt
runa ir par šo www.the-digital-picture.com... , un kāda ir salīdzinoši labā cena?
Publicēts: 09.03.10 16:54
 citēt
jautā kā tāds mazaisbērns - nu tetak cilvēki nepērk tehniku pēc tās snieguma, bet pēc uzraksta uz kameras - dziļāk par populāru uzrakstu canon taču neviens neiedziļinās

kur nu vēl bildes pēc kāds ies fokusēties ar roku

pats tachu andelējies - nesi pamanījis ko pērk?
Publicēts: 09.03.10 16:55 labots
 citēt
negatIvs:runa ir par šo www.the-digital-picture.com... , un kāda ir salīdzinoši labā cena?

jā tieši šis

nū 650 latvju lašu. brīnos ka canonam nav 85mm f/1.4 , 1.2L nepamatoti dārgs, kautgan man personīgi pilnībā apmierina Canona 85nieks ar F/1.8 piegriezts uz F/2.
Publicēts: 09.03.10 16:57
 citēt
Maris:jautā kā tāds mazaisbērns - nu tetak cilvēki nepērk tehniku pēc tās snieguma, bet pēc uzraksta uz kameras - dziļāk par populāru uzrakstu canon taču neviens neiedziļinās

kur nu vēl bildes pēc kāds ies fokusēties ar roku

pats tachu andelējies - nesi pamanījis ko pērk?

nevar nepiekrist rakstītajam :) bet ņemot vērā faktu ka arvien vairāk cilvēki sāk pirkt "fixos" tad tomēr kko sāk saprast :) moš tad arī līdz zeisiem tiksim :)
Publicēts: 09.03.10 17:14 labots
 citēt
pikseļdrāzēju temats turpinās... reāli ja paņems 2 bildes reti kurš pateiks, kas ar ko fočēts.. drīzāk uzminēs.
Esi reālists.

Pa brīvibas gatvi ar 80kmh var vālēt gan ar žiguli, gan poršu.. visu nosaka maka biezums un "attieksme"
Publicēts: 09.03.10 17:18
 citēt
neatteiktos ar žiguli pa brīvībeni bet uz 100kmh :D

nu cerams sanāks sagaidīt kādu no blogeriem kas lieto Zeissus.
Publicēts: 09.03.10 17:35 labots
 citēt
lietojis esmu tikai austrumvācu "Zeiss". gan ne 85 mm. kurica ņe ptjica, GDR ņe zagraņica, bet labs.
Publicēts: 09.03.10 18:28
 citēt
reaktors:neatteiktos ar žiguli pa brīvībeni bet uz 100kmh :D

Lai lietotu MF 85/1.8 no sakuma bus jamaina fokuseshanas stiklu.
Tas pats ka no sakuma uzcelt celjus priksh Porshe.
Ceru ka tas ta verts! :)
Publicēts: 09.03.10 18:48
 citēt
Aaa cena tiesjam laba , letak pa ~700Ls neesmu dzirdējis ka tadu var dabut:)
Publicēts: 09.03.10 21:36
 citēt
Nopērkot tādu objektīvu, vairāk var nopelnīt ar fotografēšanu(jautājums tiem kam tas ir maizes darbs), vai tomēr ērtāks ir AF? Savam priekam, tad tomēr ar algām viss ir kārtībā:face-smile:?
Publicēts: 09.03.10 22:24 labots
 citēt
oi, šitais vispā ūber stikla-bleķa gabals. es tik pagaidām iztiek ar sonāru veco :)
vispār man ir tikai 3 lietojami af stikli, un pilns skapis ar manuāļiem! :face-grin:
Publicēts: 09.03.10 22:53
 citēt
reaktors:neatteiktos ar žiguli pa brīvībeni bet uz 100kmh :D

lietoju sešus - f1.4/50 uz mazo 35mm Rolleju (tiesa tūlīt pārdošu)

f3.5/75mm divača 6x6 Rolejam (reti)

un f4/40mm, f2.8/80mm, f4/150mm, f5.6/250mm 6008i Rollejam

tas ir kā...... nu forši tas ir - nav nevainas :D
Publicēts: 15.03.10 17:04 labots
 citēt
reaktors:Ir dabūnams sekošosais stikls salīdzinoši labā cenā, kādas atsaukses ir Canon,Nikon,Pentax,Sony lietotājiem par ZEISS optiku? vai tomēr dzimtā ir dzimtā?

Arī fotoblog lietotajiem ir iespeja pasūtīt zeiss optiku pie laptop.lv, dabūsim lētāk un ātrāk nekā "reaktors", + garantijas gadījuma viss var loti ātri atrisināt. ;)
Publicēts: 15.03.10 18:09
 citēt
o, konkurence, gut!
Publicēts: 15.03.10 18:23
 citēt
versatile:o, konkurence, gut!

:D :D :D
Publicēts: 15.03.10 18:48
 citēt
FxQuadro:
reaktors:Ir dabūnams sekošosais stikls salīdzinoši labā cenā, kādas atsaukses ir Canon,Nikon,Pentax,Sony lietotājiem par ZEISS optiku? vai tomēr dzimtā ir dzimtā?

Arī fotoblog lietotajiem ir iespeja pasūtīt zeiss optiku pie laptop.lv, dabūsim lētāk un ātrāk nekā "reaktors", + garantijas gadījuma viss var loti ātri atrisināt. ;)

Fxquadro, kad varēs noformēt līzingu pie Tevis? :face-smile:
Publicēts: 15.03.10 20:53
 citēt
par konkurenci: nu kāpēc nē... Domāju, ka cilveki labrpat pirks pie iveikala nekā pie privatā par to pašu cenu.

mums taču ir līzinga iespejas:). Vai vajag Hansa līzingu?
Publicēts: 15.03.10 21:47
 citēt
Jap, tas man der, nepatīk tie gemoney uc.kantori
Publicēts: 18.03.10 19:02 labots
 citēt
Mans viedoklis atšķirsies no populārā - šis stikls nav tās naudas vērts.

1. Dikti sūdīgs bokehs (manai gaumei netīk);
2. Miglains kontrasts detaļām.
3. Nav autofokusa.

A bet tas trešais punkts tomēr ir ļoti skarbs! Jo attiecīgais objektīvs nav nekāds platleņķis kur mežu no 300metriem bildēt. Nav arī teleobjektīvs, kur gārni bildēt no slēpņa, iepriekš asumu iestatot kur vajag. Nav arī makro, kur ar roku asumu labāk piedzīt. Tas ir tāds sakains diapazons, kur dzīvs cilvēks parasti bildējams. Visādas nepacietīgas un cimperlīgas blondīnes... Un šeit autofokusa trūkums ir sāpīgs un dikti nepatīkams.
Publicēts: 18.03.10 22:07 labots
 citēt
Vaards:Mans viedoklis atšķirsies no populārā - šis stikls nav tās naudas vērts.

1. Dikti sūdīgs bokehs (manai gaumei netīk);
2. Miglains kontrasts detaļām.
3. Nav autofokusa.

A bet tas trešais punkts tomēr ir ļoti skarbs! Jo attiecīgais objektīvs nav nekāds platleņķis kur mežu no 300metriem bildēt. Nav arī teleobjektīvs, kur gārni bildēt no slēpņa, iepriekš asumu iestatot kur vajag. Nav arī makro, kur ar roku asumu labāk piedzīt. Tas ir tāds sakains diapazons, kur dzīvs cilvēks parasti bildējams. Visādas nepacietīgas un cimperlīgas blondīnes... Un šeit autofokusa trūkums ir sāpīgs un dikti nepatīkams.

Blondīnes portretu ar AF bildē tikai blondīne, visīstākā. Nekā personīga....:face-grin:
Un superākais bokeh protams ir soguļteleobjektīviem, īpaši blondīnes bildējot.
Publicēts: 19.03.10 08:57
 citēt
Lasīju photozone.de testu.. nevarētu teikt, ka viņi ļoti sajūsmā par šo stiklu.. Nedomāju ka japāņu (nikon) līdz zeiss kā līdz mēnesim. Un AF trūkums ir liela problēma..
Publicēts: 19.03.10 09:17
 citēt
+ Oskarz
Publicēts: 19.03.10 09:19
 citēt
Oskarz:Lasīju photozone.de testu.. nevarētu teikt, ka viņi ļoti sajūsmā par šo stiklu.. Nedomāju ka japāņu (nikon) līdz zeiss kā līdz mēnesim. Un AF trūkums ir liela problēma..

kāreiz optikas ražošanā rullē ES ne japoškas un konkrēti Vācija ar Šneidera kungu priekšgalā
Publicēts: 19.03.10 09:25
 citēt
jā, vāciešiem ar ruļļiem nav problēmu, ceļi daudz labāki, nekā mūsu valstī... :)
Publicēts: 19.03.10 09:55
 citēt
Zeiss arī āfrikā ir Zeiss :)
Publicēts: 19.03.10 15:22
 citēt
ivog:Zeiss arī āfrikā ir Zeiss :)

Vispār jau nē.
Zeiss ir visur, bet āfrikā tā nav :D!

Sākotnēji tas bija vāciešiem. Tad attiecīgi pus-vācijā bija krievi un zeisu rūpnīca palika krievu pusē. Bet Zeisa speciālisti aizmuka uz rietumvāciju. Krievi Zeisa rūpnīcas iekārtas izveda uz Kijevu. Un skaties - Zeiss jau bija trijiem - Rietumpasaulei (faktiski jau Kanādā liels lērums no tā beigu beigās tika ražots) Austrumeiropai, un arī Krieviem pašiem Kijevā.

Tad to rietumpasaules Zeisu izmantoja kā skanīgu vārdu visādi Japāņi (Kyocera, kas pirms tam bija Yashica). Tad pēc vācijas apvienošanās paši vācieši kaut ko tur arī ķimerējās. Zeiss ir visur!
Publicēts: 19.03.10 15:45
 citēt

Blondīnes portretu ar AF bildē tikai blondīne, visīstākā. Nekā personīga....:face-grin:

Redzi, Elmār. Par cik man ir vairāki portretu objektīvi, ieskaitot midformātam paredzēto mega kluci carl zeiss sonnar 180mm legendary portrait lens, tad es atļaušos spriest par niansēm. Bet tu paaudzies un tikmēr paklusē.

Jā, uztvēru personīgi. :face-wink:
Publicēts: 19.03.10 15:51
 citēt
Nu optickos tēmekļus ceiss taisa tik pat labus, kā docter un shmith&bender... stiklu bez AF negribētu, bildītēm priekš PC un izdrukām zem A2 dziļi pofig tie mega asumi, kuri varbūt nemaz tādi arī nav...:)
Publicēts: 19.03.10 16:08
 citēt
Vaards:

Redzi, Elmār. Par cik man ir vairāki portretu objektīvi, ieskaitot midformātam paredzēto mega kluci carl zeiss sonnar 180mm legendary portrait lens, tad es atļaušos spriest par niansēm. Bet tu paaudzies un tikmēr paklusē.

Jā, uztvēru personīgi. :face-wink:

180mm sarkanais sonārs... khm... tad nav brīnums, ka ceisus salīdzini ar japoškām :D

redz man tie ceisi rietumu un kādu 1/4gadsimtu jaunāki

lai ar patīk pāris P un N stikli, bet ar ceisiem salīdzināt prātā nenāk
Publicēts: 19.03.10 16:39
 citēt
Maris:

180mm sarkanais sonārs... khm... tad nav brīnums, ka ceisus salīdzini ar japoškām :D

Nu labi, šis melnais sonārklucis ir man pēdējais kolekcijas iemītnieks. Kamēr asumu rokā turot iestādi, roka jau notirpusi :D

redz man tie ceisi rietumu un kādu 1/4gadsimtu jaunāki

Neir atškirība. Man tieši netīk rietumu un pēdējo gadu 35mm Zeisi - vecajiem uzreiz top piedots to nostaļģiskais fīlings un attiecīgi uztverts, bet mūslaiku zeisiem man netīk tā miglveida sajūta detaļās. Man tādu bildi veido lētākais sūdiņš DA 50-200 tele galā, reku, piemeklēju piemēru - skat torņu sastatnes un krūmus: forums.dpreview.com...

No jaunajiem zeisiem manta ir tikai 100mm/f2 makro. Par pārējiem sajūsmu neizjūtu. 85mm/1.4 zeisu esmu apčamdījis, pabildējis ar to arī.

lai ar patīk pāris P un N stikli, bet ar ceisiem salīdzināt prātā nenāk

Klau, uz ERfoto tusu brauksi 27.martā - noskaidrot uz visiem laikiem kurš stikls ir labāks?
Publicēts: 19.03.10 16:46
 citēt
ā, un visu laiku aizmirsu piebilsti. Mēs te vispār muldam pa tukšo - Tas tēmas augšā pieminētais stikls vispār ir Japāņu ražojums.
Publicēts: 19.03.10 16:59 labots
 citēt
Vaards:pieminētais stikls vispār ir Japāņu ražojums.
japāņu realizācija, takš saprodžektēts fricijā.
Publicēts: 19.03.10 17:00
 citēt
oi nezinu kas tā par bildi dp - kautkāda pelēklillā, ciparaini plakana (drošvien puskadra matrices, neapstrādāta bilda) bilde ar pievērtu diafragmu - ko pēc tādas var spriest?

ieej pēbāzē uzsit sonnar 150mm vai šneidera 180mm vai hoķ 80mm ceisu (vēljovairāk tlr) un skaties slaidšovu ar neaizsniedamiem brīnumiem

reku pentaksis pret 150mm sonāru:

www.fotoblog.lv...

www.fotoblog.lv...

27. martaa nu mok ar - tālu vēl, bet varbūt beidzot sanāks (nu vajadzētu tak) - es gan uz tusiem neko vairāk par telefonu vai chupachups kameru neņemu :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):