Bildes netiek vērtētas objektīvi, tas nu ir toč!! Paskatoties kaut kādu sviestainu galīgi bildi, kur vērtējumi ir 555 utml kopā 4.7 salīdzinājumā ar bildi, kas ir dabasskats , jeb ainava, sakarīga bilde tiek kritizēta un likts 321.. Un pamanīju, ka to dara, ķipa man tas ir čoms, ielikšu viņam 5 (kaut arī bilde ir sūdīga) , jeb otrādāk!!
Un uzdot jautājumu vai Tev pašam patīk bilde , ko esi ielicis ? nē zini nepatīk, kapēc tad es viņu liku, ja man nepatiktu!!
Un jā, neredzu atskirību starp kritikai un patīk kategorijām, abās tiek kritizētas bildes!! Stulbums tas ir!!
reaalu kritiku var dabuut no domubiedriem un dziivee aci pret aci ..... internetaa kaut ko objektiivu dabuut? hehhh - da nekad taa nebuus .... pie tam lielai daljai "kritikju" nav ne mazaakaas sajeegas par fotograafiju ... izlasiijushi dazhus likumus un taalaak nedomaa.... Pie tam - vienam patiik maate, otram meita, treshajam kleita .... Man, piemeram, Gudra bildes liekaas pilniigaakaa garlaiciiba .... bet ir puulis, kas par taadaam bildeem fano un vinjiem nevajaga filozofiskas fotograafijas. CIk dazhaadi cilveeki - tik dazhaadas veelmes par fotograafiju ....
barclay:Bildes netiek vērtētas objektīvi, tas nu ir toč!! Paskatoties kaut kādu sviestainu galīgi bildi, kur vērtējumi ir 555 utml kopā 4.7 salīdzinājumā ar bildi, kas ir dabasskats , jeb ainava, sakarīga bilde tiek kritizēta un likts 321.. Un pamanīju, ka to dara, ķipa man tas ir čoms, ielikšu viņam 5 (kaut arī bilde ir sūdīga) , jeb otrādāk!!
Un uzdot jautājumu vai Tev pašam patīk bilde , ko esi ielicis ? nē zini nepatīk, kapēc tad es viņu liku, ja man nepatiktu!!
Un jā, neredzu atskirību starp kritikai un patīk kategorijām, abās tiek kritizētas bildes!! Stulbums tas ir!!
a pameegini objetkiiivi paverteet. uzreiz pazudiis veleeshenaas vispaar ko te publiceet...
barclay: Paskatoties kaut kādu sviestainu galīgi bildi, kur vērtējumi ir 555 utml kopā 4.7 salīdzinājumā ar bildi, kas ir dabasskats , jeb ainava, sakarīga bilde tiek kritizēta un likts 321..
un tu esi tas, kas ir spējīgs pateikt - sūdīgs, sviestains, sakarīgs utt...? Šīs visas kategorijas ir subjektīvas un tām nav nekā kopīga ar objektīvu vērtējumu par BILDI nevis par to, kas tur attēlots! (ainava, dabasskats - tātad sakarīga bilde?)
barclay:Bildes netiek vērtētas objektīvi, tas nu ir toč!! Paskatoties kaut kādu sviestainu galīgi bildi, kur vērtējumi ir 555 utml kopā 4.7 salīdzinājumā ar bildi, kas ir dabasskats , jeb ainava, sakarīga bilde tiek kritizēta un likts 321.. Un pamanīju, ka to dara, ķipa man tas ir čoms, ielikšu viņam 5 (kaut arī bilde ir sūdīga) , jeb otrādāk!!
Dari, kā es, dari labāk kā es.... ieliec TIKAI VIENU savu bildi, un problēmu nebūs. Mierini sevi ar domu, ka visi dižie mākslinieki, pie dzīves netika atzīti no publikas....
Tas jau sen ir skaidrs, tādēļ vairāk savas bildes lieku fotosienā, tur, ja bilde ir sūds, tā arī pateiks, nepakautrēsies. Bez tam tur vērtēšana ir anonīma, tādēļ arī vairāk objektivitātes. Te var vairāk pačatot un kādu bildi atrādīt, bet objektīva vērtēšana - tās šeit nav un laikam jau nebūs.
mainīt vērtēšanas sistēmu, tā teikt kaut kādi bonusa bunkti, par katru 5+ jeb 1 pašam tiek atskaitīti, nu kaut kā tā Un aizliegt iesācējiem, jeb amatieriem(vai tiem kuriem ir mazs reitings) likt 1
Dari, kā es, dari labāk kā es.... ieliec TIKAI VIENU savu bildi, un problēmu nebūs. Mierini sevi ar domu, ka visi dižie mākslinieki, pie dzīves netika atzīti no publikas....
E tāpēc arī vairāk par 2 bildēm nelikšu man pietiek ar to ka man ir draugos bildes, kuras mani draugi novērtē un komentē, nevis kritizē, tā teikt nepatīk, nekomentē un nekritizē ;D Un neesmu teicis, ka kritika ir nosodāma, ja tā ir pamatota un pamācoša, tad tā ir veselīga kritika
Tas man atgādina face.lv , kur pa draugam , tā teikt viens otram liek 10 D Nezinu kapēc, bet biju iedomājies, ka fotoblogā ir daudz prātīgāka publika, bet laikam jau tā nav internets paliek internets..
aizliegt iesācējiem, jeb amatieriem(vai tiem kuriem ir mazs reitings) likt 1
garām. Bija te viens klients Blac, saaudzējis reitingu, bet atļaušos pateikt, ka maz ko sajēdza no fotogrāfijas... Un kas ir amatieris? Kam dažas bildes te? Vai sertifikāti vajadzīgi?
Pareizi barclay, cita acī skabarku saskatīsi, savā baļķi neredzēsi...
Patīk īpaši tavi komentāri pie vērtējuma 1-1-1
Sarakstiņš ar "objektīvajiem" barclay dotajiem vērtējumiem...
barclay: E tāpēc arī vairāk par 2 bildēm nelikšu man pietiek ar to ka man ir draugos bildes, kuras mani draugi novērtē un komentē, nevis kritizē, tā teikt nepatīk, nekomentē un nekritizē ;D Un neesmu teicis, ka kritika ir nosodāma, ja tā ir pamatota un pamācoša, tad tā ir veselīga kritika
Čīksti par to ka šeit nav objektivitāte, bet pats priecājies par savu draugu vērtējumiem, kas ir visneobjektīvākie kas vien var būt. Opreģeļis naģeņka, ko Tu pats vēlies! Vai arī varbūt Tu vienkārši nespēj pasniegt savu viedokli, tā lai es to saprastu (vai arī esmu pārāk stulbs priekš tā)
ja saka par tavu bildi: "sūds", bieži vien tā arī ir. Rezultāti nemelo, - tā saka. Taču gadījumā, ja esi tāda ranga mākslinieks, ka tavus darbus plebeju masa nesaprot, tev par to nebūtu jāuztraucas
Vajag ieviest fīču ... Rādīt/nerādīt vērtējumus Ieliekam ķeksīti - parādās visu (gan savu, gan citu bilžu) vērtējumi. Izņemam, paliek plika bilde ar reitingu
Pareizi barclay, cita acī skabarku saskatīsi, savā baļķi neredzēsi...
Patīk īpaši tavi komentāri pie vērtējuma 1-1-1
Sarakstiņš ar "objektīvajiem" barclay dotajiem vērtējumiem...
a kas vainas ? tiem , kam ieliku 1.1.1 tā bija atbilde uz manām bildēm kuri ielika tādu pašu vērtējumu
A varbūt viņiem bija taisnība? Atriebības balsojums ir stulbākais, ko var darīt. Būtu labāk padomājis, kāpēc kāds Tev ielika 111 un kā kko nākamreiz darīt savādāku, lai neviens Tev nevarētu ielikt par bildi 111, jo bez iemesla neviens sliktas atzīmes neliek - tas nozīmē, ka bildei tomēr kaut kas nav kārtībā. Padomā, pakustini smadzeni, palasi gudras grāmatas par foto un varbūt pēc kāda laika, Tev arī sanāks labas bildes Galvenais ir domāt!
Man baigi vajadzeeja naudu. pieeju pie bankomaata, a tur rakstiits - nestraadaa. Iespeeru ar kaaju, tik un taa nestraadaa. Stulbais aparaats... gaaju prom, aizdraaza garaam policija bet nesavaaca, laikam paaraak zoliids izskatiijos, blje...
Ta jau tik pat labi var pateikt, A kāpēc, tad citiem jābūt objektīviem pret Tevi, ja Tu pats tāds neesi? Tā ka labāk nomierinies un ej palasi kādu grāmatu par foto! Varbūt palīdz!
Skiet ka sakarigi butu verteet bildes nezinot autoru, ka ari ierobezot balsu skaitu lai nebutu taa ka vari likt neirobezotu daudzumu 5nieku, ir jaliek ari 4nieki, 3nieki, 2nieki, 1nieki, un tad kad pakapeniski teere katru no novertejuma balsiim, tad ari to skaits atjaunojas!
rakitko:Skiet ka sakarigi butu verteet bildes nezinot autoru, ka ari ierobezot balsu skaitu lai nebutu taa ka vari likt neirobezotu daudzumu 5nieku, ir jaliek ari 4nieki, 3nieki, 2nieki, 1nieki, un tad kad pakapeniski teere katru no novertejuma balsiim, tad ari to skaits atjaunojas!
piekrītu
Ā un jā, es jau lasu foto skolu, kas te jums sadrukāts uc. avotus
Un vispār mana vērtēšanas sistēma ir tāda, ja patīk, lieku max. atzīmi , ja nepatīk, vnk nevērtēju nu lab, te kategorija ir kritikai, var ielikt zemu atzīmi, bet tad arī pamato komentāros
viss, man apnika, diskutēt, tam nav jēgas, jo vienmēr uzradīsies citādi domājošie un gribēs izcelties ar savu stulbumu
nesaprotu tos kas čīkst, ka viņa bildes netiek vērtētas utt. Kam tas vērtējums vajadzīgs? Kaut kad sen satiku vienu pieredzējuši un jau pavecu fotogrāfu kurš izteica gudru domu un pēc tās arī vados. Viņš teica, ka ja bildē priekš sevis, tad bildei nav citiem jāpatīk, jo tu tak citiem neliec viņu mājās pie sienas piekārt. Fotogrāfijai ir jāpatik tev pašam. Sīkums, ko kaimiņu Vaņa par bildi domā. Ja bildē klientam, tad tikai un vienīgi klienta viedoklis ir svarīgs, jo apkārtējie to bildei vērtē pēc savas skalas. Tā nekad nesakritīs ar tavējo vai klienta. Ja klientam nepatīk, tad tu esi sūdīgu fotogrāfiju/bildi uztaisījis, ja klientam patīk, tad neko vairāk nevajag un atkal nekāds kaimiņu Vaņa nedrīkst tevi ietekmēt. Visiem nekad neizpatiksi, jo tu nekad nezināsi kā kurš vērtē. viens emocijas, cits tehniku, cits aiz skaidības sliktu atzīmi ieliks, citam atkal sieva/mīļākā utt naktī nebūs līdz galam atdevusies.
Andreass:nesaprotu tos kas čīkst, ka viņa bildes netiek vērtētas utt. Kam tas vērtējums vajadzīgs? Kaut kad sen satiku vienu pieredzējuši un jau pavecu fotogrāfu kurš izteica gudru domu un pēc tās arī vados. Viņš teica, ka ja bildē priekš sevis, tad bildei nav citiem jāpatīk, jo tu tak citiem neliec viņu mājās pie sienas piekārt. Fotogrāfijai ir jāpatik tev pašam. Sīkums, ko kaimiņu Vaņa par bildi domā. Ja bildē klientam, tad tikai un vienīgi klienta viedoklis ir svarīgs, jo apkārtējie to bildei vērtē pēc savas skalas. Tā nekad nesakritīs ar tavējo vai klienta. Ja klientam nepatīk, tad tu esi sūdīgu fotogrāfiju/bildi uztaisījis, ja klientam patīk, tad neko vairāk nevajag un atkal nekāds kaimiņu Vaņa nedrīkst tevi ietekmēt. Visiem nekad neizpatiksi, jo tu nekad nezināsi kā kurš vērtē. viens emocijas, cits tehniku, cits aiz skaidības sliktu atzīmi ieliks, citam atkal sieva/mīļākā utt naktī nebūs līdz galam atdevusies.
Andreass:nesaprotu tos kas čīkst, ka viņa bildes netiek vērtētas utt. Kam tas vērtējums vajadzīgs? Kaut kad sen satiku vienu pieredzējuši un jau pavecu fotogrāfu kurš izteica gudru domu un pēc tās arī vados. Viņš teica, ka ja bildē priekš sevis, tad bildei nav citiem jāpatīk, jo tu tak citiem neliec viņu mājās pie sienas piekārt. Fotogrāfijai ir jāpatik tev pašam. Sīkums, ko kaimiņu Vaņa par bildi domā. Ja bildē klientam, tad tikai un vienīgi klienta viedoklis ir svarīgs, jo apkārtējie to bildei vērtē pēc savas skalas. Tā nekad nesakritīs ar tavējo vai klienta. Ja klientam nepatīk, tad tu esi sūdīgu fotogrāfiju/bildi uztaisījis, ja klientam patīk, tad neko vairāk nevajag un atkal nekāds kaimiņu Vaņa nedrīkst tevi ietekmēt. Visiem nekad neizpatiksi, jo tu nekad nezināsi kā kurš vērtē. viens emocijas, cits tehniku, cits aiz skaidības sliktu atzīmi ieliks, citam atkal sieva/mīļākā utt naktī nebūs līdz galam atdevusies.
klienti izvelas fotograafu pec vina bildem... manuprat kad izvelas fotograafu tad cilveks redz darbus (kuri pasham fotografam patik) un piesakas bildeties... tatad fotografs bilde pa savam tam kam tas patik! Kam nepatik vina darbi atrod citu fotografu ar kuru gaumes ssakriit.. nedomaju ka ir jaizpilda klienta redzeejums, tas pirmkart butu nereaali un otrukaart fotografam butu tikai japiespiez poodzina peec klienta gaumes un skatijuma... nu nezinu gan
WOW!!!! Superākā doma!!!! UN tiem, kas grib "na haljavu" mācīties "metodom prob i ošibok" iesaku SAVU portālu taisīt. Te reizēm kādas profenes studenti savas bildes liek ar domu, ka visi pateiks pareizo rakursu/gaismu/u.c...... Pasniedzēji droš`vien ņirdz.... bet visiem labi.
Es biezji komentaros uzdodu vai tiesham autoram pasham patiik shii bilde un skiet atradaama citiem. Nez kapeec pēc ši jautajuma bilde tiek izņemta. Vai tiešam jau liekot bildi nevar paskatities objektivi...