forum.gif
stulbums ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / stulbums ?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.03.10 19:23 labots
 citēt
barclay:
Vil:

nu te jau parādās tavs traukiem elvē domāšanas stils, par kādu objetivitāti tu runā? :)

a kapēc tad man jābūt objektīvam tad ? :DD

Pārlasi pirmo teikumu ar ko pats esi topiku sācis pirms uzdod stulbu jautājumu. Un ar kādu mērķi tu te reģistrējies? fanu pulciņu sev meklē? draugiem.lv par šauru bija "pašapziņas" celšanai?

P.S.
Pēc manas spējas ne pa splavai tev izteikties noteikti neaizmirsti man sakabināt visām bildēm dzēst, dzēst, dzēst, kā nekā, tā tava objektīvā vērtēšanas sistēma.
Publicēts: 11.03.10 20:20
 citēt
uljens:
CerambyX:
+++

+ + +
+++
Publicēts: 11.03.10 20:28
 citēt
ChrisTaps:
uljens:

+ + +
+++
+++++
Publicēts: 11.03.10 20:46
 citēt
Laciz:
ChrisTaps:/quote]+++++

pietiks lamāties
Publicēts: 11.03.10 20:51
 citēt
Būtu diezgan dīvaini, ja dīvainu dīvaiņu apvienība ar savu dīvaino vērtējumu spētu ietekmēt manu (protams, dīvaino) pasaules uztveres atainojumu fotogrāfijā! Bet vēl dīvaināk būtu, ja tie dīvaiņi mani mani tiešām ietekmētu!!!!
Publicēts: 11.03.10 20:54
 citēt
sinliv:Būtu diezgan dīvaini, ja dīvainu dīvaiņu apvienība ar savu dīvaino vērtējumu spētu ietekmēt manu (protams, dīvaino) pasaules uztveres atainojumu fotogrāfijā! Bet vēl dīvaināk būtu, ja tie dīvaiņi mani mani tiešām ietekmētu!!!!

Baigi sarežģīti pateici: ejiet visi d...ēt. Bet man doma patika. Esam brīvi cilvji.:face-grin:
Publicēts: 11.03.10 23:34
 citēt
barclay:

viss, man apnika, diskutēt, tam nav jēgas, jo vienmēr uzradīsies citādi domājošie un gribēs izcelties ar savu stulbumu :D

nu ja ka tā :D
Publicēts: 12.03.10 01:17
 citēt
barclay:Bildes netiek vērtētas objektīvi ...
ko nu? :grimace:
Publicēts: 12.03.10 09:04
 citēt
Sākumā ir jābūt publicētai bildei bez iespējām saskatīt autoru un to kā par šo bildi ir nobalsojuši citi vērtētāji Šo informāciju konkrētajam balsotājam jāparāda tikai tad, kad viņš ir fiksējis savu attieksmi pret konkrēto bildi.

Turklāt jāatļauj dienā nobalsot tikai 1 reizi pozitīvi par apskatei domātajām bildēm un 1 vienu reizi par vērtēšanā izliktām bildēm + to pašu vienu reizi dienā par sliktākajām bildēm izmantojot "dzēst" un 1;1;1-(dzēst) Nu un viss! Tiks novērtētas bildes kuras lielāko daļu tautas aizķer pozitīvajā un negatīvajā nozīmē. No tā arī veidosies katra reitings +0- skalā. Bet viduvējas bildes? Nu kam viņas interesē!!!? Viņas visi var apskatīt, bet priekš kam tās vērtēt? Vis ir vienkārši. Ko var cepties!?? :face-wink:
Publicēts: 12.03.10 09:15
 citēt
CerambyX:
Andreass:nesaprotu tos kas čīkst, ka viņa bildes netiek vērtētas utt. Kam tas vērtējums vajadzīgs?
Kaut kad sen satiku vienu pieredzējuši un jau pavecu fotogrāfu kurš izteica gudru domu un pēc tās arī vados.
Viņš teica, ka ja bildē priekš sevis, tad bildei nav citiem jāpatīk, jo tu tak citiem neliec viņu mājās pie sienas piekārt. Fotogrāfijai ir jāpatik tev pašam. Sīkums, ko kaimiņu Vaņa par bildi domā.
Ja bildē klientam, tad tikai un vienīgi klienta viedoklis ir svarīgs, jo apkārtējie to bildei vērtē pēc savas skalas. Tā nekad nesakritīs ar tavējo vai klienta. Ja klientam nepatīk, tad tu esi sūdīgu fotogrāfiju/bildi uztaisījis, ja klientam patīk, tad neko vairāk nevajag un atkal nekāds kaimiņu Vaņa nedrīkst tevi ietekmēt.
Visiem nekad neizpatiksi, jo tu nekad nezināsi kā kurš vērtē. viens emocijas, cits tehniku, cits aiz skaidības sliktu atzīmi ieliks, citam atkal sieva/mīļākā utt naktī nebūs līdz galam atdevusies.

+++

Priekš kam tad likt i-netā, ja citu novērtējums ir vienaldzīgs? Tad jau labāk tūlīt dzīvoklī pie sienas:face-grin:
Publicēts: 12.03.10 09:19
 citēt
brafca:Priekš kam tad likt i-netā, ja citu novērtējums ir vienaldzīgs? Tad jau labāk tūlīt dzīvoklī pie sienas:face-grin:
elementāri watson - lai ne tikai pats un ciemiņi varētu redzēt.
Publicēts: 12.03.10 13:17
 citēt
vinieks:
Mandalay:tač sen jau teica - REITINGS JĀNAHRENIZĒ !!!!

blogā ir reitingi? :amazing:

:face-grin: šis jauninājums nav "bilžu reitings", būtu jādefinē citādāk tā sistēma :face-wink:
Publicēts: 12.03.10 15:06
 citēt
Anonims, es nekur neteicu, ka jābīldē kā klients liek. Jā, piekrītu, ka klients fotogrāfu atrod pēc bildēm kuras patīk, bet pārsvarā tas ir caur mājaslapu, caur citu klientu bildēm, pazišanos utt. Neapstrīdu gadījumus, kad atrod arī caur fotovortāliem un citiem portāliem.

Es vairā par to, ka cilvēks ieliek bildi nevis ar domu saņemt kritiku, bet ar domu, ka lūk kāda man skaista ainava, man viņa patīk un gribu lai cietiem arī patīk, bet pretī saņem 111 vai 333. Cilvēks saskumst un ir dusmīgs. Tad kāpēc likt? Es nekad neesmu gribējis izpatikt citam fotogrāfam vai citam skatītājam uzspiežot savu bildes saktīšanos.
Bet ieliekot bildi kādā no vortāliem es to tieši tā arī uztveru, ka ar to es uzspiežu citiem uz viņu skatīties, gandrīz tas pats, kas likt kaimiņam Vaņam piespraust manis veidotu fotogrāfiju pie sienas.

Ja gribam kritiku, tad lūdzu ir sadaļa kritika, ir vietas kur var tikties dzīvajā. Bet nevajag salikt bildes uz vērtēšanu un tad čīkstēt, kad jums neliek 555.

Bet tas ir mans viedoklis, es nevienam viņu neuzspiežu.

Brafca, es jau arī ar tādu pašu jautājumu pie tiem licējiem vēršos, kāpēc viņi liek bildes netā un tad čīkst. Pieliktu pie sienas un katru dienu priecācātos.

Pie tam godīgi runājot, nu nevar pagaidām nevienā latvijas un dažos ārzemju vortālos normālu kritiku saņemt. Un es domāju, ka tas nav nepareizi. Kritiku var izteikt redzot bildi izdrukātu.
Ir tak Harijam tās pasēdēšanas. Jūs domājat, ka viņiem naudu nav kur likt, ka ar izdrukātām bildēm visi ierodas. Lētāk tak būtu uz projektora skatīties, bet tomēr nāk ar fotogrāfijām un diskutē. Lūk tur ir kritika.
Netā nav konstruktīvas kritikas un nevar būt.

Bet arī šis ir tikai mans viedoklis, ko nevienam neuzspiežu un nelieku domāt līdzīgi.

Grūti diskutēt ar cilvēkiem, kas tiecas pēc 5555555555555555555 un neko zemāku nepieņem, viņiem dažreiz savādāk domājas un nepieņem realitāti. (tas nav domāts uz noteiktu personu, tās atkal ir manas domas par kopējo situāciju)

anonims_:

klienti izvelas fotograafu pec vina bildem...
manuprat kad izvelas fotograafu tad cilveks redz darbus (kuri pasham fotografam patik) un piesakas bildeties...
tatad fotografs bilde pa savam tam kam tas patik!
Kam nepatik vina darbi atrod citu fotografu ar kuru gaumes ssakriit..
nedomaju ka ir jaizpilda klienta redzeejums, tas pirmkart butu nereaali un otrukaart fotografam butu tikai japiespiez poodzina peec klienta gaumes un skatijuma...
nu nezinu gan

brafca:

Priekš kam tad likt i-netā, ja citu novērtējums ir vienaldzīgs? Tad jau labāk tūlīt dzīvoklī pie sienas:face-grin:
Publicēts: 12.03.10 15:10 labots
 citēt
Piemēram, Lunis, Plūme, Zavadskis, Lutums, Gudris, Juris Popovs un citi, vai tad viņi liek bildes fotoportālos katru dienu un uzbāžas ar viņām Jums.
Klienti tik un tā viņus atrod.

Tas tā, par tēmu kāpēc likt bildes netā.

Vienkārši jāatrod pareizā vieta kur viņas likt.

Ja gribās ļoti visiem rādīt, tad karogs(datorpele) rokā un uz priekšu, bet nevajag bļaustīties, kad kāds ielika zem 55555555, tā ir realitāte.

Ja gribās radiem parādīt, tad ir xxxxxiem.lv un citas vietas kur var izvietot bildes un iedot linkus.
Publicēts: 12.03.10 16:31
 citēt
Jāieliek vienkārši, ka kritikai bildi var izlikt vienreiz mēnesī un tas arī viss.. jeb arī vērtēt reportāžas, lai neaizkakā bildes no vienas partijas.
Publicēts: 12.03.10 16:32
 citēt
Nu te jau jāpieiet filozofiski no pašiem pamatiem. Kāda bija iecerēta mērķauditorija atverot šo saitu. Izveidodami divas daļas - "Apskatei" un "Vērtēšanai", jau pats par sevi ir pamudinājums pirmajā sadaļā likt tikai likšanas dēļ, jo licējam iespējams nemaz nav svarīgi ko par viņa darbu domā kā par fotogrāfiju. Ja viens ielicis savu kaķīti, kāpēc man neielikt savējo, jo viņš ne mazāk to ir pelnījis. No tā manuprāt veidojas vispārējais līmenis ja mēs gribam runāt par kvalitāti.
Pirms laika piereģistrējos arī shuterā, tad tur mani momentāli tā izfukāja, ka maz nelikās un nu nemaz vairāk negribējās likt vienkārši likšanas pēc. Šodien pēc ilgāka laika tur pasērfoju un atkārtoti secināju ka līmenis tur jūtami augstāks un bildes skatāmākas. Tad domājiet paši kāpēc tā! Atvainojiet, bet pat poga.lv darbojas kaut kāda atlases komisija, kura cik nu objektīvi, bet vismaz atbilstoši savai sapratnei cenšas atlasīt un izcelt fotogrāfijas kuras viņiem šķiet labas. Bet pie mums vis tiek sabzts vienā maisā un lai atrastu skatāmas bildes esi spiests visam iet cauri. Bieži vien tas ir apnicīgi un kaitinoši.
Kāds risinājums? Vispirms ir jābūt diskusijai ko mēs šeit gribam redzēt. Vai visu to kas atrodams fočika atmiņu kartē, vai bildes, kurās ir ievēroti vismaz teorijas pamatprincipi, vai tikai par atsevišķu tematiku vai.... u.t.t. Pēc tam jau paliek tehniskā rakstura jautājumi kā atdalīt graudus no pelavām.
Publicēts: 12.03.10 16:48
 citēt
brafca, arī šeit kādreiz bija tā, ka rakstīja kritiku ,bet autori kuriem tas nepatika vienkārši izdzēsa bildes un tas uzdzina dusmas kritikas rakstītājiem.

arī citos vortālos tā notiek, kad ir gan rakstītāji, gan dzēsēji.

domāju, ka tad kad lapas tika radītas, tad nebija tādas domas par to ka būs kašķi un ka būs likšana pa draugam 555555555555, bija doma ka viss būs labi un pareizi.
Pie tam cik saprotu, tad šo abu (siena un fotoblog) rašanās iemesls ir nesaskaņas iekš fotki _lv.
Ja gribam likt bildes, tad vienkārši likvidējam tos 5555 un viss, liekam bildes, skatāmies tās utt.

risinājuma nav, jo, manuprāt, šeit nez kāpēc cilvēki aiz kaut kāds skaudības un naida liek tās atzīmes. Pēdējā laikā pētot tās atzīmes un komentārus esmu izsecinājis, ka reti vairs ir tie gadījumi, kad tiek labi pamatotas sliktas atzīmes, parasti vienkārši izgāž žulti un viss, jo kāds jau uz to licēju bija pirms tam izgāzis žulti.
Mēs kļūstam pārāk atriebīgi.

Iespējams, ka tā ir dzīšanās pēc mistiskā SW. Varbūt ka SW vajag likvidēt un atzīmes likt vienkārši un to ielikšana nekādi neietekmē ne bildes autoru, ne atzīmes licēju. Iespējams, tad parādītos vēlme likt reālas atzīmes, jo nebūtu iespējas pēc tam atriebt. Tiesa gan tad arī nebūtu fotogrāfu topa, bet vai to vispār vajag?

Būtībā tas ir mūžīgs jautājum, tāpat kā vista un ola un Canons vai Nikons.
nav jēgas par to cepties. Katrs izvēlas sev tīkamāko variantu un pēc tā dzīvo.

Zinu cilvēkus (ne no vortāiem), kam ļoti patīk uzbāzties ar savām bildēm un lai izsaka viedokļus, kas patīk un ka nē. Tikko tiek aizrādīts kaut kas, tād uzreiz spalvas gaisā un paziņo, ka neko no mākslas nesaprot. Tad kāpēc prasīt slikto. Var tak rādīt ar teikstu- redz cik skaistas bildes, apskati un neprasīt pretī paskaidrojumus. Cilvēks apskatīs un pie sevis iekšēji nospriedīs patīk vai ne. Bet tikko tike kaut kas pierasīts vai uzspiest, tā rodas antipātijas.
Publicēts: 14.03.10 01:13
 citēt
Andreass:Zinu cilvēkus (ne no vortāiem), kam ļoti patīk uzbāzties ar savām bildēm un lai izsaka viedokļus, kas patīk un ka nē. Tikko tiek aizrādīts kaut kas, tād uzreiz spalvas gaisā un paziņo, ka neko no mākslas nesaprot. Tad kāpēc prasīt slikto. Var tak rādīt ar teikstu- redz cik skaistas bildes, apskati un neprasīt pretī paskaidrojumus. Cilvēks apskatīs un pie sevis iekšēji nospriedīs patīk vai ne. Bet tikko tike kaut kas pierasīts vai uzspiest, tā rodas antipātijas.

Tieši tāpēc man šķiet šeit ir sadaļas "kritikai" un "apskatei", tikai liela daļa nevēlas jeb negrib saprast atšķirību, gan no biužu licēju, gan vērtētāju puses...
Publicēts: 14.03.10 10:31 labots
 citēt
Ja pa nopietnam - subjektīvs/ objektīvs vērtējums vienmēr ir liela problēma. Nerunāšu par mūsu darbiem. Kādu laiku bija iespēja pavērot sporta vingrošanu. Startējošam tā ir visa dzīve - vērtētājiem - tirgus... Par kādu objektivitāti tur runāt?:face-smile:
Publicēts: 14.03.10 12:41 labots
 citēt
brafca:

Voo,.. viens pratiigs vaards!:face-smile:...bet dzivokli ari vajag, havajaa vislabaak:face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):