Jautājums sekojošs, kur un ko skatīties? Varbūt kāds ir bijis? Kur var apkārtnē pabraukt pabildēt? Un no kā derētu uzmanīties? Būtu pateicīgs par konkrētu vietu uzskaiti.
Tieši Stambulā neesmu bijusi, pa Turciju ir nācies paceļot gan. Par cik bieži lasu ceļojumu aprakstus, tad par Stambulu atceros, ka visi iesaka uz tirgu aiziet. Tur laikam bija Eiropā lielākais slēgta tipa. Kā jau jebkurā valstī - tirgus viskolorītākā vieta. Stambulā, ņemot vērā lielo "dzīves bagāžu", ir papilnam ar pilīm, mošejām, pasaules brīnumiem utt., ko apskatīt. Tās izmētātas pa visu Turciju, Stambulā arī bija vesela čupa. Ja runa par dabas skatiem, tad es tos meklēju ne Stambulā....atradu provincēs. Par Turciju šķiet ir izdots ceļojuma ceļvedis. Pašķirsti to un izfiltrē, ko gribi redzēt, jo, lai apskatītu tikai Stambulu vien kādu nedēļu vajag.
alora:Tieši Stambulā neesmu bijusi, pa Turciju ir nācies paceļot gan. Par cik bieži lasu ceļojumu aprakstus, tad par Stambulu atceros, ka visi iesaka uz tirgu aiziet. Tur laikam bija Eiropā lielākais slēgta tipa. Kā jau jebkurā valstī - tirgus viskolorītākā vieta. Stambulā, ņemot vērā lielo "dzīves bagāžu", ir papilnam ar pilīm, mošejām, pasaules brīnumiem utt., ko apskatīt. Tās izmētātas pa visu Turciju, Stambulā arī bija vesela čupa. Ja runa par dabas skatiem, tad es tos meklēju ne Stambulā....atradu provincēs. Par Turciju šķiet ir izdots ceļojuma ceļvedis. Pašķirsti to un izfiltrē, ko gribi redzēt, jo, lai apskatītu tikai Stambulu vien kādu nedēļu vajag.
Kādas patsmit reizes esmu bijis komandējumos , laikam 2-3x esmu bijis "Pa pilsētu" pamatā atlido tiekās aizlido . Zinu dažus turienes konfereņču centrus un hoteļus krustu škērsu izsstaigāt Intresants skats uz pilsētas dažām augsceltnēm un torņiem naktī no Bosfora otras puses , tur tāds krutais "Klubu" biezo savrupmāju rajons Kandilli , Anatolijas pusē ar izgaismotiem baseiniem tad tur naktī forši ka skuķi un "Viesi' tusē pa tiem baseiniem to smuki var ar nieka ~200mm saspiest kopā ar izgasmotām dažām auxsceltnēm otrā krastā Vispār jau nav ar kājām jāvazājas tad ļot intresanta pauguraina pilēta tik milzīgu izmēru un neviena taisna iela pat bāņi vijās starp pamapakiem visai eiropeiska kā kāda Spānija piemēram protams jau neskaita tos pašus visas malas esošos mošeju torņus. Vismaz priekš manis tie izgaismotie torņu un tilti bija varen iespaidigi pata pilsēta vienkarš milzīga , paest var uz katra soļa nebaidoties ka kautko noķers izvēlās pēc smaržās un vietas nu cenas ar protams . Ir bijusi doma kautreiz aizbraukt pašam un tā kārtīgi apstaigāt bet kautkā nav sanācis nekad.
Pilseeta fantastiska, cilveeki forshi, ljoti eerta aizbraukshana no lidostas uz centru ar sabiedrisko, kaukas pa vidu starp metro, vilcienu un tramvaju, tik taa arii nav izdevies saprast kur var samaxaat par braucienu , ko skatiit ? pilseeta pati par sevi forsha nu taa milziigaa katedraale pashaa centraa, tirgus, uudens paardeveeji uz ielaam interesanti, noteikti jaapagarsho kebabs kaukaadaa mazaa nomales ieskrietuvee, kas neizskatiisies tiira, bet kebabs buus garshiigaaks nekaa tajaas tipa jau magdonalda stila kebabu eestuvees, nezinu vai visos gadalaikos var dabuut bet vaig nogarshot kaktusu dzinumus, un viiges protams nav saliidzinaamas ar pie mums nopeerkamajaam.
Mēģināšu sabliezt fočenes kā Uģis Indijā, cerams bez incidentiem sanāks. Kā nekā daudz musulmaņu! Vēl mani uz kāzām uzaicināja, tās varētu būt aizraujošas