forum.gif
izmēram nav nozīmes...pro foto bez spoguļa !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / izmēram nav nozīmes...pro foto bez spoguļa !
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.03.10 12:04
 citēt
Tik nezkāpēc spoguļa "skaņu" ir iemontējuši klipā:face-smile:
Publicēts: 13.03.10 12:13
 citēt
:haha::haha:
Publicēts: 13.03.10 12:18
 citēt
... un filmas pārtīšanas process arī saklausāms.
Publicēts: 13.03.10 12:24
 citēt
Kāpēc man šķiet, ka pie labām gaismām un pro piegājiena, var arī ar ziepi labu bildi dabūt. Varbūt es kļūdos :)
Publicēts: 13.03.10 12:29
 citēt
Droši vien,ka var.Bet ar nosacījumu,ka ziepis ir tomēr drusku vadāms-vismaz var ekspoparametrus pats bīdīt kā grib.Galīgi ar zaļo auto diez vai kāds varēs.
Publicēts: 13.03.10 12:30
 citēt
vinieks:Kāpēc man šķiet, ka pie labām gaismām un pro piegājiena, var arī ar ziepi labu bildi dabūt. Varbūt es kļūdos :)

Tu kļūdies, labas bildes var dabūt tikai ar pro kamerām, un fullfreimiem..
Publicēts: 13.03.10 12:39 labots
 citēt
Gudris:
briedis:

iisteniiba bez midformaata foto jomaa vispaar nav ko dariit...it seviskki muusdienaas...kad bildes paarsvaraa skataas 800x600 izmeeraa uz monitora :haha:

+ :D
Publicēts: 13.03.10 13:11
 citēt
Gudris:
briedis:
iisteniiba bez midformaata foto jomaa vispaar nav ko dariit...it seviskki muusdienaas...kad bildes paarsvaraa skataas 800x600 izmeeraa uz monitora :haha:

:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 13.03.10 13:34
 citēt
Gudris:
briedis:

:haha:
Publicēts: 13.03.10 13:57
 citēt
Gudris:
briedis:

Nu ,ko -mainu dzīvokli pret

cgi.ebay.com...
Publicēts: 13.03.10 14:02 labots
 citēt
kopš nespogulenēm izpaliek paralakse, nekādi nesaprotu, kādēļ spoguli neizmet vēstures mēslainē. man stāsta, ka lai redzētu, ko bildē. sūdu tur redz uz tā mazā, rupjā un tumšā matstikla.
Publicēts: 13.03.10 14:18 labots
 citēt
Gudris:shobriid buksee fokuseeshanas sisteema bez spogula...
savādi!
ja būtu mana teikšana, taisītu tā, lai ģeldē SLR stikli un ar gadiem pietaisītu klāt tādus, kuri iekš SLR ģeldē tikai ar paceltu spoguli. televikam pofig, bet platajiem stikliem takš ieriebj tas, ka jāatstāj rūme, kur spieģelim vicināties.
a kura firma sola?
Publicēts: 13.03.10 16:08
 citēt
briedis:
vinieks:Kāpēc man šķiet, ka pie labām gaismām un pro piegājiena, var arī ar ziepi labu bildi dabūt. Varbūt es kļūdos :)

Protams, pat zinashanas nau nepiecieshamas.
Publicēts: 13.03.10 16:09
 citēt
Gudris:
briedis:

Manam monitoram drusku vairak izshkjir speja! :face-grin:
Publicēts: 13.03.10 16:30
 citēt
haralds:kopš nespogulenēm izpaliek paralakse, nekādi nesaprotu, kādēļ spoguli neizmet vēstures mēslainē. man stāsta, ka lai redzētu, ko bildē. sūdu tur redz uz tā mazā, rupjā un tumšā matstikla.

Labi rūkts! :face-smile:Par Live View - pieredze saka - šis sistēmas galvenais pluss ir iespēja tiešajā kontrolēt jebkuru uzņemšanas regulējuma izmaiņu. Bez kontrolkadriem, slēdža resursu tukšas deldēšanas. Lasot komentus, esu spiests secināt - autori nepārvalda tēmu, ar pareizu Live View - 60 k/sek nav darbojušies...:face-wink:
Publicēts: 13.03.10 19:35 labots
 citēt
Voldemorts:
haralds:kopš nespogulenēm izpaliek paralakse, nekādi nesaprotu, kādēļ spoguli neizmet vēstures mēslainē. man stāsta, ka lai redzētu, ko bildē. sūdu tur redz uz tā mazā, rupjā un tumšā matstikla.

Labi rūkts! :face-smile:Par Live View - pieredze saka - šis sistēmas galvenais pluss ir iespēja tiešajā kontrolēt jebkuru uzņemšanas regulējuma izmaiņu. Bez kontrolkadriem, slēdža resursu tukšas deldēšanas. Lasot komentus, esu spiests secināt - autori nepārvalda tēmu, ar pareizu Live View - 60 k/sek nav darbojušies...:face-wink:

Labā apgaismojumā saprotu. Saulainā laikā, vai arī naktī Live View daudz var redzēt? Un otrais, filmiņu ēras laikā arī taisījāt tūkstošiem kadru? Kameras normālais resurss ir vismaz 50k kadru. Ko tagad cilvēki tik daudz fotografē, ja vajag 60k/ sek, kameru divos gados nodzen līdz kliņķim. Profiņi te neizvērš polemiku, bet parastie amatieri sacenšas kurš vairāk ir dienas laikā uztaisījis kadru. Ar laiku mārketinga speciālisti pārliecinās tautu, ka vajag tikai elektronisko skatu-meklētāju, 40mp kameru(lielākā daļa lieto labi ja 1920x1080), digitālos objektīvus kas projicē perpendikulāri matricai un citas muļķības. Tas ir tāpat kā auto pastūži 4kw, lai arī mašīnas ģenerators spējīgs labākajā atdot 600w un cilvēki tam tic. Bet kā saka progresu neapturēt tad ja jaunā kamera būs ar vairāk megapikseļiem nekā iepriekšējās, telefona funkciju un iespēju spēlēt tetri tad protams pirks tādu:face-smile:.
Publicēts: 13.03.10 20:03
 citēt
draugi miiljie - jaafotografee ir ar nokia. www.fotoblog.lv... VOT.
Publicēts: 13.03.10 21:57
 citēt
Laciz:draugi miiljie - jaafotografee ir ar nokia. www.fotoblog.lv... VOT.

Hmm... mana ironija izrādījās ir nevietā, arī ar telefonu var iegūt labas bildes.
Publicēts: 13.03.10 22:50
 citēt
Gudris:
mmax:
Manam monitoram drusku vairak izshkjir speja! :face-grin:
nu lai normāli pilnā izmērā redzetu midformātu vaig monitoru 7264 x 5440 pixels :D:D:D

Vai nu salikt vairakus monitorus kopa. :)
Publicēts: 14.03.10 10:57
 citēt
To fuksis - Atvaino,laikam viens otru nesapratām. 60 fs nav slēdža ātrums (NX10 tipa kamerām slēdža resurss esot nelimitēts, atšķirībā no spogulenēm), bet AWF/ ekrāna iespēja. Pagātnē aizgājusi attēla kavēšanās/lāga, salīdzinot ar spogulī/ prizmā vērojamo. Vēl - pamēģināju Lumix G1 makrorežīmā (gan ar Leica-Elmarit). Fokusēšanos ar max palielinājumu (ekranā) grūti salidzināt ar spoguli. Varbūt D3s, bet tā cita klase citai mērķauditorijai.:face-smile: Veiksmīgus kadrus visiem!:face-smile:
Publicēts: 14.03.10 12:55
 citēt
Saki ka ir vērts apskatīties? Iespējams esmu aizspriedumains un jaunās tehnoloģijas ir tā vērtas:face-smile:.
Publicēts: 14.03.10 14:25
 citēt
Gudris:
shobriid buksee fokuseeshanas sisteema bez spogula...bet driiz sola live view fokusu aatraaku kaa ar spoguli :)

varbūt ko nezinu jeb nesaprotu, bet kā spogulis var ietekmēt fokusēšanās ātrumu ja vien tas nav noķēzīts? spogulis tikai monitoringam-kadrēšanai paredzēts, pēc manām domām vienīgais LiveView bremzēšanas iemesls var būt datu apstrādes ātruma nepietiekamība :amazing:
Publicēts: 14.03.10 15:41
 citēt
martc:
Gudris:shobriid buksee fokuseeshanas sisteema bez spogula...bet driiz sola live view fokusu aatraaku kaa ar spoguli :)

varbūt ko nezinu jeb nesaprotu, bet kā spogulis var ietekmēt fokusēšanās ātrumu ja vien tas nav noķēzīts? spogulis tikai monitoringam-kadrēšanai paredzēts, pēc manām domām vienīgais LiveView bremzēšanas iemesls var būt datu apstrādes ātruma nepietiekamība :amazing:

Lieta ir tada, ka spogulju kameram fokuseshanai specialie datchiki iet. Tapec spogulju kameram ir labak ar fokuseshanu. Bet bildei kvalitate var but zemak, tapec ka attalums starp matricu un stiklu ir daudz lielaks.
Publicēts: 14.03.10 18:38
 citēt
Man foto ir nodarbe kura patīk procesa pēc. Patīk spoguļa un slēdža skaņa, iespēja redzēt kadru ar savām nevis elektroniskām acīm. Pilns internets ir ar fotogrāfijām, var iet uz izstādēm, bet tomēr cilvēki fotografē savam priekam, viņiem gluži kā man patīk radošais process. Cilvēkus gatavo advancētu ziepju iegādei un visi ir sajūsmā. Savulaik minidiski tika slavēti, viņi solījās būt pārāki par cd, bet principā tas nebija nekas cits kā Sony mēģinājums pārņemt tirgu. Slavētais 4x3 Olympus, kaut viens ir iedomājies kāpēc tāds standarts, tas ir TV standarts, foto gadu gadiem ir bijis 3x2. Bet tagad kad izrādījās ka iebraukts auzās- vienīgā iespēja pārliecināt pasauli par mistiskajām priekšrocībām ko tas sniedz. Runa nav par gabarītu, bet par formātu. Samsung ražo ārkārtīgi daudz dažādas tehnikas, nezinu cik nopietni varētu uztvert Nikon ja viņs ražotu piemēram veļasmašīnas:face-smile:. Bet protams hyundai arī ir mašīna :face-smile:, bet es vairāk ticēšu BMW, AUDI, MB. Jā tehnoloģijas vajag ieviest, bet lielākā daļa cilvēku klausās mp3 mobilajā telefonā un uztver to kā pašu par sevi saprotamu liet. Arī foto drīz sasniegs tādu līmeni. Ar ko atšķiras standarta ziepis no jaunajiem OLY, samsung? Ar iespēju mainīt objektīvus, sarežģītāku elektroniku?
Bet es laikam kļūstu vecs, patīk perpelēt par visu uz pasaules:face-smile:.
Publicēts: 14.03.10 19:05
 citēt
Gudris:
fuksis:Slavētais 4x3 Olympus, kaut viens ir iedomājies kāpēc tāds standarts, tas ir TV standarts, foto gadu gadiem ir bijis 3x2.
4/3 formats ir arii midformātam ;) gan monitoriem gan tv ...tas nav no tukša gaisa izīsts ;)

Ja , televizoram un monitoram liela atskjriba! :face-grin:
Publicēts: 14.03.10 19:31
 citēt
da pofig - 2/3 vai 3/4
fotografeet vajag.
Publicēts: 14.03.10 20:55
 citēt
Laikam es izteicos pārāk nesakarīgi. Es nedomāju fotogrāfijas, bet gan pašu tehniku. Atteikšanās no optiskā skatu-meklētāja, pāreja uz standartiem kas izslēdz iespēju lietot vecos manuālos objektīvus.
Publicēts: 21.10.14 20:32 labots
 citēt
fuksis:Man foto ir nodarbe kura patīk procesa pēc.
Jā tehnoloģijas vajag ieviest.
Arī foto drīz sasniegs tādu līmeni.
Ar ko atšķiras standarta ziepis no jaunajiem Samsung?

Jā, es arī par Samsunga veļasmašīnām, labas, bet leduskapjiem nē, tie baigie mešli, vo!
Publicēts: 22.10.14 01:03
 citēt
B***, Tev darīt nav ko citu ka jau kurā sprāgusī tēma jāceł augšā?
Publicēts: 22.10.14 01:33
 citēt
Laba "pro foto bez spoguļa" aktuāla tēma, tagad jau daudzi uz tiem foto bez spoguļa pāriet!
Tik par to Samsungu ne visai ieteiktu, vo!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):