forum.gif
Ledus iešana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Ledus iešana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.03.10 21:36
 citēt
Kur Jūs pēc pieredzes varētu ieteikt bildēt gaidāmo ledus iešanu? Kāda ir Jūsu pieredze?
Publicēts: 14.03.10 21:45
 citēt
vēl par agru spriest, kādi būs laika apstākļi, kā kusīs sniegs......dažus gadus neslikti skati ir bijuši pie Pļaviņām, Jekabpils.....
te www.fotoblog.lv... , diezgan reta parādība, atvērtas Pļaviņu HES augšējās slūžas....., uzņemts vēl ar Zenit, uz s.... filmas. šogad iespējams būs kas līdzīgs :big_smile:
Publicēts: 14.03.10 22:32
 citēt
Mans ar plāno uz Pļaviņu HES braukt.
Publicēts: 14.03.10 22:36 labots
 citēt
nils1974:Kur Jūs pēc pieredzes varētu ieteikt bildēt gaidāmo ledus iešanu?

zem ledus :)
Publicēts: 14.03.10 22:45
 citēt
ivog:Mans ar plāno uz Pļaviņu HES braukt.
ja pūtīs pāri Hesam, forumā noinformēšu.....:big_smile:
Publicēts: 14.03.10 22:47
 citēt

Plānot jau var , tik jāņem verā ka HESi kopš pagājušā gadā ir stingri apsargāti stratēģiski objekti un tai publika baaig nepatīk ka tuvumā grozās ar fočikiem:) Sistēma ekektroniska pēc "Perimetra principa" strādā:):)
Publicēts: 14.03.10 22:55
 citēt
Lunis:

Plānot jau var , tik jāņem verā ka HESi kopš pagājušā gadā ir stingri apsargāti stratēģiski objekti un tai publika baaig nepatīk ka tuvumā grozās ar fočikiem:) Sistēma ekektroniska pēc "Perimetra principa" strādā:):)
perimetra iekšpusē nav jālien, tur pietiekami labu bildēšanas rakursu pieejamās vietās
Publicēts: 14.03.10 22:57
 citēt
pilnīgi vienalga kur bildēt, jo ledus iešanu jau nenobildēs, tad ir jāfilmē....
Publicēts: 14.03.10 23:18
 citēt
Šogad uz Pļaviņām... tur ledus pa ielām ies :)
Esmu to redzējis. Naudas trūkuma dēl spridzinātāji visu gultni nevarēs glābt, un Pļaviņu centrā pie lielā Daugavas līkuma ledus izies ielās demonstācijā :D
Publicēts: 14.03.10 23:34
 citēt
negatIvs:
Lunis:
perimetra iekšpusē nav jālien, tur pietiekami labu bildēšanas rakursu pieejamās vietās

Palielināts tak šamais , taga skaitoties jau 250m no šetas:)
Publicēts: 15.03.10 00:00
 citēt
Jā, Pļaviņās ir gadījies braukt pa galveno ielu, kad ūdens uz tās bija vienā līmenī ar Daugavu... tas gan bija sen, neatceros kurā gadā, skats kolosāls bet toreiz es neko daudz nebildēju.
Vajadzētu tiem spridzinātājiem piebiedroties, nez kā lai tos noķer?
Sabildējiet vismaz tos 100-latniekus, kā šie kūdru kaisa uz ledus.
Publicēts: 15.03.10 00:39
 citēt
Bij laiks, kad patika naksnot Kuldiigaa - vienu ritu redzeju kaa ledus paar rumbu iet - ir krutaak kaa lielaas, plakanaas upes
Publicēts: 15.03.10 02:20
 citēt
Maris:Bij laiks, kad patika naksnot Kuldiigaa - vienu ritu redzeju kaa ledus paar rumbu iet - ir krutaak kaa lielaas, plakanaas upes

Skats zjuper , kad tasiju gramatu par Kuldīgu tad vienbrīd tur regulāri dzīvijos ar Ledus iesjana Vimbu leksjana lasju zvejas un vispar VENTA Kuldīgā un arī Alekšupe ir kā dzivas brīžiem , Daugava gan diemžēl Leipuss Jersikas kā novadgrāvis.
Publicēts: 15.03.10 08:38
 citēt
Viennozīmīgi Ventas rumba,kad tur aiziet ,var paskraidīt uz augšu un pameklēt sastrēdumus,Tad jāgaida kad tie sakustās! ;) Pats gan esmu visu to tikai redzējis kad par tumšu bildēšanai. :D
Publicēts: 15.03.10 08:51
 citēt
Arī Ikšķilē nav nevainas, kad ledusgabali lēniņām prātīgi slīdot pa dambja betonu atstātās laivas ar visiem steķiem salauž drumslās!
Tikai vot noķert tu ledus iešanu gan pagrūti ja nedzīvo pie upes.
Publicēts: 15.03.10 09:22 labots
 citēt
Es laikam tepat Riga no zakusalas skatisos!
Publicēts: 15.03.10 10:16 labots
 citēt
pagājušā gada maijā man bildējot pie Hesa "piesējās" - poz. 1. , pēc desmit minūšu pārrunām bildēju ~ no -2. www.fotoblog.lv... .... Pļaviņās, uz, attēlā redzamās, ielas ir bijis ledus, un mētājušās nez no kurienes atnestas suņu būdas, par pa kreisi redzamo veco slimnīcas ēku, komentāri lieki..... www.fotoblog.lv... ....
laikam 1975 gadā, pa nakti no Rīgas atveda, tjipa, ledlauzi, tad pārs stundas, pēc ielaišanas ūdenī, tas pats bija jāglābj.....:bad_smile:
Publicēts: 15.03.10 10:36
 citēt
negativs ka tu uztajsika bildites ta var redzet?
Publicēts: 15.03.10 10:41
 citēt
bet ja nu nevis plūdi bet PLŪDI!

neogeo.lv...

Nākošas raksta daļas ir turpat - aprakstīts iespējamais scenārijas līdz pat Rīgai.

neogeo.lv...

Redz' ko rakstīja jau 2007.-tajā gadā...

www.apollo.lv...

Ja pameklē, var atrast vēl citus info avotus

www.diena.lv...

Ja pareizi saprotu, kamēr nav pabeigta rekonstrukcija, caur attiecīgo turbīnu nevar laist ūdeni, to nesabojājot.

Te citāts no nākošā raksta:

"Pļaviņu HES hidroagregātam Nr.5 rekonstrukcija uzsākta 2008. gada maijā. Saskaņā ar plānu tam tika veikta darba rata un ģeneratora statora tinumu nomaiņa. Tādējādi iekārtas lietderības koeficients ticis palielināts līdz 93%, savukārt jauda palielinājusies par 7.5 MW un sasniegusi 90 MW līdzšinējo 82.5 MW vietā. Identiskus rekonstrukcijas darbus līdz 2010.gada pavasarim plānots veikt hidoagregātam Nr.7.. "

Tad rodas jautājums - JA darbi nav pabeigti, kā rīkosies HES vadība - norakstīs investīcijas 7.-tajā agregātā, lai pēc iespējas palielinātu caurplūdi vai tomēr cerēs uz augstākiem spēkiem

db.lv...
Publicēts: 15.03.10 11:45
 citēt
Labie linki par iespējamajiem scenārijiem - manas dzīves vietas (Ķengarags, Ogre) potenciālajā bīstamības zonā...
Publicēts: 15.03.10 12:03
 citēt
o,paldies,es ar Ķengaragā mitinos :super_man:
Publicēts: 15.03.10 12:19
 citēt
Nu tak ieprieciniet radus Amerikā :)
Par lielu naudu varēs notirgot unikālas bildes no notikuma vietas (teiksim, 20m augsts ūdens vilnis pāris metru attālumā) :)
Publicēts: 15.03.10 12:38
 citēt
a es piektaja stava dzivoju,
man po
Publicēts: 15.03.10 13:56
 citēt
shamans:bet ja nu nevis plūdi bet PLŪDI! neogeo.lv...

Mja , tas Neogeo stastins bij sasistsosj , vispar viss tas WEBs baig intresantss , pirms kadas nedeljas iepazinos PATIKA:):)
Publicēts: 15.03.10 15:14
 citēt
anonims_:a es piektaja stava dzivoju,
man po

kad tiks noskaloti pirmie divi stāvi tad tev nebūs po :D
Publicēts: 15.03.10 15:58
 citēt
negatIvs:diezgan reta parādība, atvērtas Pļaviņu HES augšējās slūžas... šogad iespējams būs kas līdzīgs :big_smile:

Gribu, gribu, gribu! Kad tas varētu būt?
Publicēts: 15.03.10 16:06
 citēt
alvils:
negatIvs:diezgan reta parādība, atvērtas Pļaviņu HES augšējās slūžas... šogad iespējams būs kas līdzīgs :big_smile:

Kārumnieks, kas zin, vai vispār būs... Pirms gadiem divpadsmit arī Ķegumā kas līdzīgs bij pat pāris dienas turpinājās...:face-smile:
Publicēts: 15.03.10 16:49
 citēt
alvils:

bildes kuras te ieliku ir pavecas, ~ 2000g., vēl ar Zenit bildēts, iepriekšējo reizi pāri laida, laikam 2004 g., bet es netrāpīju būt uz vietas, komandējums......, par šo gadu vēl neviens neko nepateiks, jo tas atkarīgs no veselas notikumu ķēdes, ja sniegs kusīs strauji, arī pa naktīm būs +, tad iespējams šogad atkal varētu būt
Publicēts: 15.03.10 16:50
 citēt
Elmarss:
alvils:

Kārumnieks, kas zin, vai vispār būs... Pirms gadiem divpadsmit arī Ķegumā kas līdzīgs bij pat pāris dienas turpinājās...:face-smile:

Kļūdies gan , vismaz 2 ja ne 3 nedēļas gāza pāri! Visam pie vainas bija FRAŅČU CŪKAS kuri norāva HESa rekonstrukcijas jebkādus grafikus , to grāķa detaļas to kļudas konstrukcijā. Ta nu tā vietā lai darbinātu uz pilnu klapi abus HESus ūdeni gāza pāri , viss Ķegums drebēja dienu un nakti:):) Man ir 6x9 dips no ĶEGUMA HES II jumata bildēts par šito:):)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):