forum.gif
Saule, cilvēks
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Saule, cilvēks
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 15.03.10 15:12
 citēt
Kā var panākt šādu iznākumu bildei >> www.flickr.com... <<

jo bildējot tā, lai saule ir aiz cilvēka sanāk tumšs cilvēka siluets, bet ja bildē tā, ka saule ir aiz manis tad nesanāk tāds iznākums.. Kā to panākt?
Publicēts: 15.03.10 15:15
 citēt
1. iespējams digitālā apstrāde
2. piegaismots ar atstarotāju
3. piegaismots ar gaismu
Publicēts: 15.03.10 15:20
 citēt
Tur pamatīgi gaismots.:face-smile:
Publicēts: 15.03.10 15:22
 citēt
Domājat baigi piegaismots? nez... es teiktu ka tāda zema saule + apstrāde. Ja ēnas nav totāla tūtā, padaudz var izvilkt kaut vai ar to pašu shadow, higlights...
Publicēts: 15.03.10 15:24
 citēt
+ragainis
Publicēts: 15.03.10 15:31
 citēt
Gudris:www.photodom.com... piektdien nobildēju bez nekādas piegaismošanas

žēl, ka fons sapisis bildi... varētu būt laba. katrā ziņā meiča manā gaumē. :)
Publicēts: 15.03.10 15:33
 citēt
Karoč, lai panāktu optimālo variantu, vajadzēs iemācīties strādāt M režīmā, vai vismaz saprast ko nozīme ekspoz. mērīšanas režīmi un ekspoz kompensācija...
Publicēts: 15.03.10 15:33
 citēt
Gudris, kas ir tās smaDenes, ko aliņš (wtf?) Tev sapisis?
Publicēts: 15.03.10 15:34
 citēt
briedis:ekspoz kompensācija...

pričom te ekspozīcijas kompensācija (jau jau bildē M režīmā)?
Publicēts: 15.03.10 15:46
 citēt
alvils:
briedis:ekspoz kompensācija...

Nu protams, ka EV kompensācija nav jāsaprot bildējot M režīmā, jo tur taču nav tā skala no -2 līdz +2, un bultiņa pa to skalu nestaigā mainot mainīgos lielumus...
Publicēts: 15.03.10 15:49
 citēt
briedis:
alvils:

Nu protams, ka EV kompensācija nav jāsaprot bildējot M režīmā, jo tur taču nav tā skala no -2 līdz +2, un bultiņa pa to skalu nestaigā mainot mainīgos lielumus...

Jautājums ir par pat to, priekš kam Tev šo skalu pielietot, ja ekspocīziju un cauruma lielumu šā kā tā noregulē manuāli!
Publicēts: 15.03.10 16:15
 citēt
alvils:
briedis:

Jautājums ir par pat to, priekš kam Tev šo skalu pielietot, ja ekspocīziju un cauruma lielumu šā kā tā noregulē manuāli!

Nu kā, ja piem izmantoju vidējo mērīšanu..
Publicēts: 15.03.10 16:18
 citēt
briedi, paskaidro lūdzu konkrētāk! nesapratu, priekš kam Tev vajag eskpozcījas kompensāciju grozīt (audzējot trokšņus), lai varētu izmantot vidējo mērīšanu...
Publicēts: 15.03.10 16:33
 citēt
alvils:briedi, paskaidro lūdzu konkrētāk! nesapratu, priekš kam Tev vajag eskpozcījas kompensāciju grozīt (audzējot trokšņus), lai varētu izmantot vidējo mērīšanu...

Varbūt neskaidri izteicos, bet ar ekspozīcijas kompensāciju kā tādu es domāju to EV skalu.

Ieslēdzam M režīmu
Izvēlamies mērīšanu (piemeŗam, vidējos)
Maina slēdzi, diafragmu - rezultāts attēlojas uz EV skalas.

Topika autors jautāja - kā iegūt normāli izgaismotu seju, ja fons ir ļoti gaišs. Viss vienkārši - ja viņš saprastu, kā pielietot ekspoz kompensāciju (ne-M režīmā), vienkārši uzliktu +2 EV, tad seja būtu ok noeksponēta, fons pārgaismots.
Ja bildētu M režīmā, uzstādītu ekspozīcju tādu, lai uz EV skalas bultiņa nostātos uz +2.

Tak M no P režīma pamatā atšķiras ar to, ka M režīmā pašrocīgi mainu slēdzi/fragmu, P režīmā EV kompensāciju...

Šito gan nesapratu - skpozcījas kompensāciju grozīt (audzējot trokšņus) - kāds te sakars ar trokšņiem?
Publicēts: 15.03.10 16:36 labots
 citēt
briedis:
Varbūt neskaidri izteicos, bet ar ekspozīcijas kompensāciju kā tādu es domāju to EV skalu.

o.k. :)

briedis:
Šito gan nesapratu - skpozcījas kompensāciju grozīt (audzējot trokšņus) - kāds te sakars ar trokšņiem?

tāpēc, ka, ja ekspozīciju nekompensē uz fragmas rēķina, tad pavelk ISO šur vai tur. citādi to nav iespējams izdarīt... dažiem aparātiem ir manīts, ka, M režīmā bilējot, NEKAS nemainās, regulējot ekspozīcijas kompensāciju. nez. es Mārim šai sakarā jautāju, vai M režīmā bildējot, ekspozīcijas kompensācija jebko dod (maina), viņš atbildēja, ka "nē". man kaut kā viņa pieredze un zināšanas liek domāt, ka drīzāk jātic viņam, nevis dažiem citiem, kas apgalvo pretējo.
Publicēts: 15.03.10 16:40 labots
 citēt
kā arī attiecīgā Mettering mode (piemērma Partial) ;)
Publicēts: 15.03.10 17:03 labots
 citēt
Es saprotu, ka EV skala parāda tikai to, cik ļoti gaišāks vai tumšāks (par EV) ir kadrs attiecībā pret normāli noeksponētu to pašu kadru (pieņemot 18% pelēko, kā pareizo).

M režimā tak kompensāciju nemaz nevar mainīt, jo viņa pati mainās atkarībā no parametriem - slēdža/fragmas/iso/mērīšanas/kadra satura(gaiši,tumši objekti).
EV skala M režīmā ir tikai kā uzskates līdzeklis, lai saprastu, cik gaišs/tumšs kadrs sanāks pie esošajiem uzstādījumiem...
Publicēts: 15.03.10 18:44
 citēt
vajag gan visu sarežģit...jābildē ar filmu,eksp.jāmēra pēc sejas,jāpalasa grāmatas par foto...
Publicēts: 15.03.10 21:13
 citēt
alvils:
briedis:

o.k. :)

briedis:

tāpēc, ka, ja ekspozīciju nekompensē uz fragmas rēķina, tad pavelk ISO šur vai tur. citādi to nav iespējams izdarīt... dažiem aparātiem ir manīts, ka, M režīmā bilējot, NEKAS nemainās, regulējot ekspozīcijas kompensāciju. nez. es Mārim šai sakarā jautāju, vai M režīmā bildējot, ekspozīcijas kompensācija jebko dod (maina), viņš atbildēja, ka "nē". man kaut kā viņa pieredze un zināšanas liek domāt, ka drīzāk jātic viņam, nevis dažiem citiem, kas apgalvo pretējo.

Bet ka bija ar ekspokompensaciju uz Zenit ? :face-grin:
Publicēts: 15.03.10 21:27
 citēt
Pa manam parasta vakara pretgaisma spriezjot pec krasas :):)
Publicēts: 15.03.10 21:48
 citēt
tur 101 variants var but. Sakot no kaut kadas sienas fotografam aizmugure ... :) Nerunajot pat par analogo foto , ar kuru iespejams enas izvilkt bez problemam. :)
Publicēts: 15.03.10 23:17
 citēt
elementāri ... noliec meiteni ar pakausi pret sauli mežmalā, tik skaties lai meitene i saulē nevis ēnā :face-wink:
Publicēts: 15.03.10 23:34
 citēt
mmax:tur 101 variants var but. Sakot no kaut kadas sienas fotografam aizmugure ... :) Nerunajot pat par analogo foto , ar kuru iespejams enas izvilkt bez problemam. :)

beidz...analogais naf dievs :D
... uz motoru...+2, 0, -2 un visa gudrība, ja nelieto papildgaismas, un ar punkta ekspo, pa vidēji tumšo vietu...
... bet analogais ir jāsāk aizmirst, ka esam aizmirsuši plates :D:face-sad:
Publicēts: 15.03.10 23:54
 citēt
Haiduks:
mmax:tur 101 variants var but. Sakot no kaut kadas sienas fotografam aizmugure ... :) Nerunajot pat par analogo foto , ar kuru iespejams enas izvilkt bez problemam. :)

beidz...analogais naf dievs :D
... uz motoru...+2, 0, -2 un visa gudrība, ja nelieto papildgaismas, un ar punkta ekspo, pa vidēji tumšo vietu...
... bet analogais ir jāsāk aizmirst, ka esam aizmirsuši plates :D:face-sad:

Es ar domaju ka nau, bet ka variants ari var but. :)
Publicēts: 16.03.10 21:55
 citēt
neziniic:Kā var panākt šādu iznākumu bildei >> www.flickr.com... <<

jo bildējot tā, lai saule ir aiz cilvēka sanāk tumšs cilvēka siluets, bet ja bildē tā, ka saule ir aiz manis tad nesanāk tāds iznākums.. Kā to panākt?

Te jāsaka, ir cilvēki, kam sanāk, un kuri prot to iemācīt www.photodom.com...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):