Domājat baigi piegaismots? nez... es teiktu ka tāda zema saule + apstrāde. Ja ēnas nav totāla tūtā, padaudz var izvilkt kaut vai ar to pašu shadow, higlights...
Karoč, lai panāktu optimālo variantu, vajadzēs iemācīties strādāt M režīmā, vai vismaz saprast ko nozīme ekspoz. mērīšanas režīmi un ekspoz kompensācija...
pričom te ekspozīcijas kompensācija (jau jau bildē M režīmā)?
Nu protams, ka EV kompensācija nav jāsaprot bildējot M režīmā, jo tur taču nav tā skala no -2 līdz +2, un bultiņa pa to skalu nestaigā mainot mainīgos lielumus...
alvils:
pričom te ekspozīcijas kompensācija (jau jau bildē M režīmā)?
Nu protams, ka EV kompensācija nav jāsaprot bildējot M režīmā, jo tur taču nav tā skala no -2 līdz +2, un bultiņa pa to skalu nestaigā mainot mainīgos lielumus...
Jautājums ir par pat to, priekš kam Tev šo skalu pielietot, ja ekspocīziju un cauruma lielumu šā kā tā noregulē manuāli!
briedis:
Jautājums ir par pat to, priekš kam Tev šo skalu pielietot, ja ekspocīziju un cauruma lielumu šā kā tā noregulē manuāli!
briedi, paskaidro lūdzu konkrētāk! nesapratu, priekš kam Tev vajag eskpozcījas kompensāciju grozīt (audzējot trokšņus), lai varētu izmantot vidējo mērīšanu...
alvils:briedi, paskaidro lūdzu konkrētāk! nesapratu, priekš kam Tev vajag eskpozcījas kompensāciju grozīt (audzējot trokšņus), lai varētu izmantot vidējo mērīšanu...
Varbūt neskaidri izteicos, bet ar ekspozīcijas kompensāciju kā tādu es domāju to EV skalu.
Ieslēdzam M režīmu Izvēlamies mērīšanu (piemeŗam, vidējos) Maina slēdzi, diafragmu - rezultāts attēlojas uz EV skalas.
Topika autors jautāja - kā iegūt normāli izgaismotu seju, ja fons ir ļoti gaišs. Viss vienkārši - ja viņš saprastu, kā pielietot ekspoz kompensāciju (ne-M režīmā), vienkārši uzliktu +2 EV, tad seja būtu ok noeksponēta, fons pārgaismots. Ja bildētu M režīmā, uzstādītu ekspozīcju tādu, lai uz EV skalas bultiņa nostātos uz +2.
Tak M no P režīma pamatā atšķiras ar to, ka M režīmā pašrocīgi mainu slēdzi/fragmu, P režīmā EV kompensāciju...
Šito gan nesapratu - skpozcījas kompensāciju grozīt (audzējot trokšņus) - kāds te sakars ar trokšņiem?
briedis: Varbūt neskaidri izteicos, bet ar ekspozīcijas kompensāciju kā tādu es domāju to EV skalu.
o.k.
briedis: Šito gan nesapratu - skpozcījas kompensāciju grozīt (audzējot trokšņus) - kāds te sakars ar trokšņiem?
tāpēc, ka, ja ekspozīciju nekompensē uz fragmas rēķina, tad pavelk ISO šur vai tur. citādi to nav iespējams izdarīt... dažiem aparātiem ir manīts, ka, M režīmā bilējot, NEKAS nemainās, regulējot ekspozīcijas kompensāciju. nez. es Mārim šai sakarā jautāju, vai M režīmā bildējot, ekspozīcijas kompensācija jebko dod (maina), viņš atbildēja, ka "nē". man kaut kā viņa pieredze un zināšanas liek domāt, ka drīzāk jātic viņam, nevis dažiem citiem, kas apgalvo pretējo.
Es saprotu, ka EV skala parāda tikai to, cik ļoti gaišāks vai tumšāks (par EV) ir kadrs attiecībā pret normāli noeksponētu to pašu kadru (pieņemot 18% pelēko, kā pareizo).
M režimā tak kompensāciju nemaz nevar mainīt, jo viņa pati mainās atkarībā no parametriem - slēdža/fragmas/iso/mērīšanas/kadra satura(gaiši,tumši objekti). EV skala M režīmā ir tikai kā uzskates līdzeklis, lai saprastu, cik gaišs/tumšs kadrs sanāks pie esošajiem uzstādījumiem...
briedis: Varbūt neskaidri izteicos, bet ar ekspozīcijas kompensāciju kā tādu es domāju to EV skalu.
o.k.
briedis: Šito gan nesapratu - skpozcījas kompensāciju grozīt (audzējot trokšņus) - kāds te sakars ar trokšņiem?
tāpēc, ka, ja ekspozīciju nekompensē uz fragmas rēķina, tad pavelk ISO šur vai tur. citādi to nav iespējams izdarīt... dažiem aparātiem ir manīts, ka, M režīmā bilējot, NEKAS nemainās, regulējot ekspozīcijas kompensāciju. nez. es Mārim šai sakarā jautāju, vai M režīmā bildējot, ekspozīcijas kompensācija jebko dod (maina), viņš atbildēja, ka "nē". man kaut kā viņa pieredze un zināšanas liek domāt, ka drīzāk jātic viņam, nevis dažiem citiem, kas apgalvo pretējo.
tur 101 variants var but. Sakot no kaut kadas sienas fotografam aizmugure ... Nerunajot pat par analogo foto , ar kuru iespejams enas izvilkt bez problemam.
mmax:tur 101 variants var but. Sakot no kaut kadas sienas fotografam aizmugure ... Nerunajot pat par analogo foto , ar kuru iespejams enas izvilkt bez problemam.
beidz...analogais naf dievs ... uz motoru...+2, 0, -2 un visa gudrība, ja nelieto papildgaismas, un ar punkta ekspo, pa vidēji tumšo vietu... ... bet analogais ir jāsāk aizmirst, ka esam aizmirsuši plates
mmax:tur 101 variants var but. Sakot no kaut kadas sienas fotografam aizmugure ... Nerunajot pat par analogo foto , ar kuru iespejams enas izvilkt bez problemam.
beidz...analogais naf dievs ... uz motoru...+2, 0, -2 un visa gudrība, ja nelieto papildgaismas, un ar punkta ekspo, pa vidēji tumšo vietu... ... bet analogais ir jāsāk aizmirst, ka esam aizmirsuši plates