publiski nesaukshu - kaads apvainosies. bet tas ir reaals cipars vienai 2-3 stundu sesijai
Nu ja , ikdienas darbs studija bez saspringuma 25Ls/h + PVN , un tā katru dienu . Menešā beigās 4 zīmju cipars bez saspringuma Tā vismaz šancēja kādreiz FC un līdzīgi kantori KĀ RŪPNĪCĀ , stundas likme un 6 dienas nedēļā , tīrākā ražošana
Lunis:
TĀ firma atrodās Lietuvā un apgādā visu LV ār tādu produkciju Konkrēti gan neminēšu , bet ja vaig ir tāda
nu vot tagad nevajag! es pats esmu 5 gadus nostrādājis lielformāta drukā un zinu ko un KĀ drukā lātvija un kā drukā lietuvā, polijā, vācija un arī maskavā. Zinu arī tehnoloģijas, kā tiek drukāti milzu plakāti no mēreni sūdīgām bildelēm. Viengabala bildes NEBŪS!!! maksimālā platuma drukas iekārtas ir 5,2m!!!!!! ja ir tad iedod linku uz iekārtas nosaukumu, ja tādu neatradīsi tad NEDIRS!! ir krāsas, kas nebalo un ir plakāti, kas karājas pie sienām, kurus ES drukāju vismaz pirms 8 gadiem.
Varbūt varbūt , taču Leiši mums drukā 5x30m banerus bez nevienas šuves , atršīrībā no Latvijas arī karasas parasti ir normāli nožuvušas un gredzenu vietās neirst , par Poļiem gan nekā laba nevaru pateikt nu regulāri šos pavelk uz kādu lētāku krāsu vai staipīgu matereālu
"Bet ja vajag kaut ko vienkāršu studijā nobliezt vai kādu darbagaldu ar laimīgu tā operatoru, tad tiešām būtu brīnums, ja tas maksātu vairāk par 100 Ls. Maksā tak par laiku šādos darbos."
pilniigas aplamiibas
Njem baltu papiiru ( A4 vai A3 )
un lenaam ziimee taami :
1. dalja izdevumi :
-Studija (sheit var lietot stundas vai kaa AK34 iesaka laiku ) -aparatuuras amortizacija vai iire -transports -asistents -modelju atlase jeb kastings -modelju honoraars -grimmeetaaji -stilisti -rekviziiti -modelju eedinaashana ...
utt nu ko vari izteereet vai sacereet...
2 Autoratliidziiba. par kuru Tev muļķu zemee neviens neko iisti nepaskaidros...
Taa parasti ir atkariiga no regjiona kuraa darbu lieto, iedziivotaaju skaita un materiaalaas lbklaajiibas dotajaa regjionaa, lietoshanas meerkja, izmeera, terminja uc.
imgfoto:BTW, gudri, kam tur tajā bildē ir jābūt ieksā? Nemocaties ar to "čomaku" ir tāda lieta, kā [url=http://www.istockphoto.com
Jā]http://www.istockphoto.com
Jā[/url] jā kātad ,kārtējā glupība Ieraksti istockphoto.com ka gala produkts būs Baners uz brandmūra , domāju pats krutākais LV bliezējs tik daudz neaprēķinās kā istockphoto par "Baneri uz brandmūra"
Morsitis:
nu vot tagad nevajag! es pats esmu 5 gadus nostrādājis lielformāta drukā un zinu ko un KĀ drukā lātvija un kā drukā lietuvā, polijā, vācija un arī maskavā. Zinu arī tehnoloģijas, kā tiek drukāti milzu plakāti no mēreni sūdīgām bildelēm. Viengabala bildes NEBŪS!!! maksimālā platuma drukas iekārtas ir 5,2m!!!!!! ja ir tad iedod linku uz iekārtas nosaukumu, ja tādu neatradīsi tad NEDIRS!! ir krāsas, kas nebalo un ir plakāti, kas karājas pie sienām, kurus ES drukāju vismaz pirms 8 gadiem.
Varbūt varbūt , taču Leiši mums drukā 5x30m banerus bez nevienas šuves , atršīrībā no Latvijas arī karasas parasti ir normāli nožuvušas un gredzenu vietās neirst , par Poļiem gan nekā laba nevaru pateikt nu regulāri šos pavelk uz kādu lētāku krāsu vai staipīgu matereālu
Luni, Tu lasi ar vai tikai raksti? Ja printerim maksimālais platums ir 5,20m, tad 5x30m izdrukāt VAR. Var arī 5x300m. Nevar 6x6m vai kā šajā gadījumā 9x12m
5x300 bez šuves būs grūti, jo TIK (c) lielu PVC rulli, baidos ka, varēs pacelt tikai ar ļoti lielu ceļamkrānu... Starp citu - līmētās šuves 99% gadījumos ir izturīgākas nekā pliks materiāls. Protams pie nosacījuma, ka līmēts ir pareizi... BET (c) varat man ticēt VISI (c) - drukātājs NAV (c) ieinteresēts līmēt nepareizi, jo ja man liks pārdrukāt 18kvm pa savu naudu, tad man lētāk ir nopirkt kokteili "IDIOTS" (c) - henesijs+kola - un sēdēt pie kamīna...
Bzh:Luni, Tu lasi ar vai tikai raksti? Ja printerim maksimālais platums ir 5,20m, tad 5x30m izdrukāt VAR. Var arī 5x300m. Nevar 6x6m vai kā šajā gadījumā 9x12m
Nu es saku par to ko pats esmu tasijis , bet ne tik sen uz Pašvaldību vēlēšanām bij uz Preses nama baneris viņš pilnīg droši bija ar vairāk kā 10m platām slējam Ka šams saplīsa pa šuvēm tās bija vismaz kautkādu 5-6 logu platumā
citronsarcukuru:"Bet ja vajag kaut ko vienkāršu studijā nobliezt vai kādu darbagaldu ar laimīgu tā operatoru, tad tiešām būtu brīnums, ja tas maksātu vairāk par 100 Ls. Maksā tak par laiku šādos darbos."
pilniigas aplamiibas
un lenaam ziimee taami :
1. dalja izdevumi :
-Studija (sheit var lietot stundas vai kaa AK34 iesaka laiku ) -aparatuuras amortizacija vai iire -transports -asistents -modelju atlase jeb kastings -modelju honoraars -grimmeetaaji -stilisti -rekviziiti -modelju eedinaashana ...
Taa parasti ir atkariiga no regjiona kuraa darbu lieto, iedziivotaaju skaita un materiaalaas lbklaajiibas dotajaa regjionaa, lietoshanas meerkja, izmeera, terminja uc.
atradu tev bildi ar vilcieninju , kas varbuuut vareetu patikt Tavai ruupniicai,
taalaak spied uz :
» Add to cart
un vareesi izveeleeties augstaakmineetos parametrus.
tikko tiksi ar paramaeriem galaa , paraadiisies CENA.
Veel Tu noteikti zini ka no shaa gada janvaara autoratliidziiba apliekas ar 26 % ienaakuma nodokli.
Taatad ja apreekjinaato autoratliidziibu veelies sanjemt uz rokas , pieskaiti tai apmeeram 36 %.
Ieguusi Bruto honoraaru no kura atnjemot 26 % ieguusi ko veelies
izskatās, ka dzīvo pasaku valstībā jāsāk jau ar to, ka nav zināms, kas jābildē un kā tiek organizēts darbs. Par modeļiem, stilistiem un citu papildus personālu neko nezinu, bet pieņemu. ka par tiem tā vai tā maksātu pasūtītājs pa tiešo vai aģentūra. Ja runā par studiju un tehnikas amortizāciju, tad nevaru iedomāties, ka abi kopā par dienu pārsniedz dažus desmitus latu. Tad atliek kādi 70-80 Ls fotogrāfam par dažu stundu darbu, kad ir vairāk nekā pieklājīgi.
imgfoto:BTW, gudri, kam tur tajā bildē ir jābūt ieksā? Nemocaties ar to "čomaku" ir tāda lieta, kā [url=http://www.istockphoto.com
Jā]http://www.istockphoto.com
Jā[/url] jā kātad ,kārtējā glupība Ieraksti istockphoto.com ka gala produkts būs Baners uz brandmūra , domāju pats krutākais LV bliezējs tik daudz neaprēķinās kā istockphoto par "Baneri uz brandmūra"
Lunīt, lai IZDRUKĀTU uz ploter tipa printera, par kuru pielietojumu Tu savu GUDRĪBU spilgti izgaismoji tikko... visu pirms vajag ATTĒLU, kuru var iegādāties par 1-5 USD, tādēļ es GUDRIM jautāju, ko taj bildītē vajag iekšā Ceru, ka tagad saprati?
Ak jā, neredzu infu par leišu drukām vairāk kā 5m vienlaidus platumā (platums ir mazāks par garumu, ja nu kas... ) Nu es jau saprotu, ka pēc frāķenes un 25 gadu aktīvas pieredzes foto biznesā ir grūti aptvert, ka vienmēr nedrukā tajā virzienā, kā bilde karājas pie sienas...zināji, ka A3 drukā ar to pāšu printeri, kuru A4? Ak jā2, pastāsti kaut ko par latgales studiju, te ir parādījušies jauni personāži forumā, viņi varbūt vēl nezin
Forumā ir vissi tie paši kas bija ,nekas jau nav mainijies "Latgales studija" ja tev atmiņa švaka bija Jurim , manējā ka es rakstiju atrasdās trijustūrī starp Liepāju Alsungu Aizputi tai rajonā ,ērti laba satiksme gan ar Eiropu gan kaimīņvalstīm gan pa Jūru gan gaisu. diemžēl pagajušā gada nodalē viņi pēc vairāk kā 10 gadu darbu Latviju pameta pilnībā kā dārgu un neizdevīgu biznesam vietu , tātaikt šiem ar Orģinālās Nodokļu izmaiņas pielika punktu biznesam Latvijā , Parvācās viņi nemaz ne tik tālu uz Kaļiņingradas apgabalu Krievijā jo pa šiem 10 gadiem bij savākuši sev gana palašu klientūru Krievijā un NVS un tepat Lietuvā taka šaka , būsi taga "Liepājas magnāts" ar lielāko studiju Kurzemē varēsi parašnāt elementāras lietas forumos un čatot par pixseļiem
citronsarcukuru:"Bet ja vajag kaut ko vienkāršu studijā nobliezt vai kādu darbagaldu ar laimīgu tā operatoru, tad tiešām būtu brīnums, ja tas maksātu vairāk par 100 Ls. Maksā tak par laiku šādos darbos."
pilniigas aplamiibas
un lenaam ziimee taami :
1. dalja izdevumi :
atradu tev bildi ar vilcieninju , kas varbuuut vareetu patikt Tavai ruupniicai,
taalaak spied uz :
» Add to cart
un vareesi izveeleeties augstaakmineetos parametrus.
tikko tiksi ar paramaeriem galaa , paraadiisies CENA.
Veel Tu noteikti zini ka no shaa gada janvaara autoratliidziiba apliekas ar 26 % ienaakuma nodokli.
Taatad ja apreekjinaato autoratliidziibu veelies sanjemt uz rokas , pieskaiti tai apmeeram 36 %.
Ieguusi Bruto honoraaru no kura atnjemot 26 % ieguusi ko veelies
izskatās, ka dzīvo pasaku valstībā jāsāk jau ar to, ka nav zināms, kas jābildē un kā tiek organizēts darbs. Par modeļiem, stilistiem un citu papildus personālu neko nezinu, bet pieņemu. ka par tiem tā vai tā maksātu pasūtītājs pa tiešo vai aģentūra. Ja runā par studiju un tehnikas amortizāciju, tad nevaru iedomāties, ka abi kopā par dienu pārsniedz dažus desmitus latu. Tad atliek kādi 70-80 Ls fotogrāfam par dažu stundu darbu, kad ir vairāk nekā pieklājīgi.
pa tādu summu dabūsi matemātiski vidējo blogeri, nevis sevi cienošu profesionāli ! šāda lieluma izdrukai vajag maksimālāko tehniku, tomēr, un ar to nu blogeri nav diez cik dāsni aprīkoti
imgfoto:Kāda starpība...latgalē, alsungā...galvenais, ka ar helikopteriem nolaidās un preproduction poršus bildēja...
Poršus Juris bildēja savā Latgalē Viņš kā sīkais un viņa drauģeļi vislaik meģināja tur tikt klāt BET šiem nesanāca Tas tieši arī ir iemesls kāpēc Friči visus šos gadus tā "Maskējās" , nafig viņiem kāutkādu lūzeru un lameru citādu austrumeiropas "Labvēļu" uzmanība Ko tur bildēja es ar teicu , taka neceri ka atkrtošos
imgfoto:Es labprāt paklausītos kādu tehniku vajag šāda lieluma izdrukai...intsanti uzzināt būtu...
Pietiks ar parastu 5-8 milj kadru Tapat tas viss tiek digitāli rekinats Vispār ksatoties ko tai laukumā lieka ja texstu ar 2cm burtiem ko visi lasīs no 2m attāluma staigājot gar palagu tad domāju ka arī ar 1x1m kameru būs par maz
kaa ta, lv pills ar nomas haseļiem un luņhofiem, iznomātāji vēl uzsaudz pāris kastes brut aiz priekiem
gan jau kādā bankā jāpainteresējas. varbūt šiem ir kāds haselis uz nomu zinu, ka swedbankā varēja kombainus pa sakarīgu naudu iznomāt. iespējams, ka kādam līzinga kantorim ir aizķēries arī kāds labs midformāts
imgfoto:Vot cerēju no Nilsa saklausīt, kādu tādu tehniku tādam pasākumiņam vajaga....
OPTIKU LABU vaig un normāli nogaismotu noexsponētu kadru. Vislabāk tomēr ir vidējais formāts BET pačakarējoties var no JEBKĀ kādu meslu izvilkt Mes reiz likām uz stenda 1,5x3m puķiti ko čalis ar 1,2milj ziepi bij bildējis NEKAS isstijas
imgfoto:Vot cerēju no Nilsa saklausīt, kādu tādu tehniku tādam pasākumiņam vajaga....
OPTIKU LABU vaig un normāli nogaismotu noexsponētu kadru. Vislabāk tomēr ir vidējais formāts BET pačakarējoties var no JEBKĀ kādu meslu izvilkt Mes reiz likām uz stenda 1,5x3m puķiti ko čalis ar 1,2milj ziepi bij bildējis NEKAS isstijas
Kautgan kā jau Andrez te ar minēja LV var taaaadu HU_ņu reizēm uz sienām un pa visu pilsētu salurēties ka zin MEMS no brīnumiem , žel veco darba arhīvu izmetu un kolēgi ar paretinajuši webu bet piemēram ŠITĀDU www.clearchannel.lv... arī milzū izmēros var LV šad tad saskatīties , PAT tiktālu ka pasūtītājiem jāraksta PAMĀCĪBA kā pilnīgiem idiotiem www.clearchannel.lv... jo "Specālisti" regulari nesa taadas kakas ka sjausmas PIEMĒRAM šitāds "Domu lidojums" iespējams tikai pie bēliņiem www.clearchannel.lv...
"izskatās, ka dzīvo pasaku valstībā jāsāk jau ar to, ka nav zināms, kas jābildē un kā tiek organizēts darbs. Par modeļiem, stilistiem un citu papildus personālu neko nezinu, bet pieņemu. ka par tiem tā vai tā maksātu pasūtītājs pa tiešo vai aģentūra. Ja runā par studiju un tehnikas amortizāciju, tad nevaru iedomāties, ka abi kopā par dienu pārsniedz dažus desmitus latu. Tad atliek kādi 70-80 Ls fotogrāfam par dažu stundu darbu, kad ir vairāk nekā pieklājīgi."
jauki
iisti nezini kas buusun kaa buus un reklaamas neesi bildeejis, bet baarsties gudriem padomiem...
tas ko nevari iedomaaties parasti ir dazji desmiti latu stundaa !
par paareejo :
nerakstiiju konkreetu taami nezinaamam darbam, bet piemeeru, kuraa gavenais nav konkreetie cipari, bet principi peec kaadiem ciilizeetaa pasaulee apreekjina komercfotograafijas cenu.
ja buutu mazaak slinks un pirms baarstiities gudriibaam ieliidis saitee un paskatiijies tad redzeetu ka pirmais kriteerijs ir privaataamvajadziibaam/komercfoto.
Tevii aciimredzami ierunaajaas nevis fotoamatieris kas meegjina pa retam kautko par sviestmaizi paardot, bet iists latvju komersants kush savos interneta projektos meez pirkt santiimu fotograsafijas.
protams jebkurai taamei ir vismaz paardesmit minuutes jaapakustina galva, tamdeelj videejais Latvju fotograaafs labaak operee ar terminiem: pieciitis un shtuka
un shitaadi gudrinieki kas tieshi kaaa Tu dzied par pasaku valstiibaam, meedz man shat un tad uzzvaniit un luudz paliidziibu sastaadiit taami... to gan nedara publiski
1. Biznesa tekošās izmaksas ( studijas/ofisa uzturēšana, kompis, softs, fočuks, dāvanas utt. ) 2. Tiešās izmaksas fotogrāfējot konkrēto lietu ( rekvizīti, īre, modeļi utt. ) 3. Izmaksas piegādājot noteikto projektu ( atkarīgs no tā kas ir pakā iekļauts )
^Nopietni jāizdomā kādas būs tavas izmaksas. Ja grib tavs čoms ar to nodarboties FULL-TIME tad vēl klāt lai piesit dzīvošanas izmaksas. Pareizini šito x3 un būs tavs cipars.
citronsarcukuru, tā ir - reklāmas foto mani pilnīgi neinteresē, turklāt savā mūžā reklāmai esmu nopircis tik vienu bildi. Pārāk lēti gan nebija - kaut kādi daži dolāri iekš istockphoto.
Un bildes ar netirgoju - kā nosaucu cenu, tā visi potenciālie gribētāji ātri pazūd.
bet pirms piedāvāt modeles un grimmētājus - varēji palasīt sākotnējo ierakstu. tur tiešām varbūt pietiktu ar bildi no kāda mikrostoka. varbūt tik ar ekskluzīvu licenci, lai kāds neiedomājas pajokot vēlāk
arturso:1. Biznesa tekošās izmaksas ( studijas/ofisa uzturēšana, kompis, softs, fočuks, dāvanas utt. ) 2. Tiešās izmaksas fotogrāfējot konkrēto lietu ( rekvizīti, īre, modeļi utt. ) 3. Izmaksas piegādājot noteikto projektu ( atkarīgs no tā kas ir pakā iekļauts )
^Nopietni jāizdomā kādas būs tavas izmaksas. Ja grib tavs čoms ar to nodarboties FULL-TIME tad vēl klāt lai piesit dzīvošanas izmaksas. Pareizini šito x3 un būs tavs cipars.
Pēdējā irndkopa iespārda Tjip, ja izdomā to darīt regulāri, tad kļūst dārgāk? Vai arī pasludini par pamatdarbu un centies no viena pasūtījuma nosegt visas izmaksas?
Tādi tie jaunieši ir...piedāvā haltūru uz stundu par 10 Ls, tas esot lēti...bet sēž pa 8h dienā kantorī kur maksā 2-3 Ls/h...
Kādas tur tiešās, netiešās, fiksētās un mainīgās izmaksas...to tāmi pieraksta klāt JEBKURĀ pasākumā kā vajag pie cipara, kuru paprasa...ciparu ko adekvāti paprasīt var iegūt tikai trīs vienkāršos, bet būtiskos veidos: 1. čujs 2. ņuhs 3. poņa Principā attiecas uz da jeb kuru jomu...foto, celtniecība, bērnu pieskatīšana vai gaļas konservu ražošana...
imgfoto:Tādi tie jaunieši ir...piedāvā haltūru uz stundu par 10 Ls, tas esot lēti...bet sēž pa 8h dienā kantorī kur maksā 2-3 Ls/h...
paldies, paldies, kas nu es vairs par jaunieti! bet savs mīslis iekš SHIT'ā ir - lai es varētu prasīt savu cenu un tomēr nenosprāgt badu, ja mēnesi no vietas visiem pacientiem mans ceņņiks šķiet astronomisks par sūda pogas nospiešanu, eju uz darbu, kurā man vismaz to minimumu maksā. un galu galos - var takš nepalaimēties un sanākt, ka izvelku līdz pensijai!
Domāju, ka cena nevarētu būt vairāk par 200 Ls šajā gadījumā. Nu ja tā rūpnīca neteiktu kādam mērķim viņiem to bildi vajag, sak vienkārši publicitātei ar lielu izsšķirtspēju (konkrēts pix.sk.). Cik tad paprasītu? Nemaz i nepadomātu par 2000. A te pasaka vajag milzīgam plakātam utt.. protams uzreiz ieslēdzas skaitītājs
Un vispār prioritārai domai vajadzētu būt - kā kvalitatīvi izpildīt darbu, kā labāk to izdarīt, ko jaunu varētu izmēģināt, nevis cik daudz piķi no tā izraust, un ka tik nekļūdīties, par latu mazāk paņemot. Katram ir jāņem tik daudz cik viņš uzskata ka ir pelnījis.
saskatīju līdzibas ar Indijas vidi,tur nofotogrāfēju cilvēku ar kobru-šis klāt,prasa 5$.(daudzi tur tik pelna nedēļā)Es viņam saku,ka par daudz gribi,šis man atbild-nekā,normāli,jo es esot bagāts vīrs un viņaprāt baigais šedevrs izdevās.
man ir chutene, ka daudziem nav ponjas par reklaamas tirgu, par likumsakariibaam tieshi nozares attieciibaas ar FOTO, bet gudri padirst ir liela veelme