pamēģini atrast IDEĀLI pelēku lapu (bez sarkaniem un zaļiem punktiņiem tajā)! baltu (kas nav dzeltena) sameklēt ir nosacīti vieglāk... katrā birojā kāda kaudzīte ar tādām mētājas.
pamēģini atrast IDEĀLI pelēku lapu (bez sarkaniem un zaļiem punktiņiem tajā)! baltu (kas nav dzeltena) sameklēt ir nosacīti vieglāk... katrā birojā kāda kaudzīte ar tādām mētājas.
es piemēram lietoju expodisc -www.expoimaging.com... Nekādu problēmu ar white balance. Un nevajag lapu staipīt līdzi, turklāt viņš ir perfekti nokalibrēts uz pelēko..
Bet es nopietni domāju. Ar fočiku iet tuvāk? Tad jau var mainīties gaismas leņķis, kas var ne tā ietekmēt balto balansu. Un ja nav objektīvs ar tik spēcīgu pietuvināšanās iespēju. Likt to lapu pirms fočika tā lai būtu pa visu kadru? Atkal gaismas leņķis var būt cits. Jeb tādos gadījumos vienkārši jāliek baltais balanss pēc pieredzes, vadoties pēc čuja?
optimists:Bet es nopietni domāju. Ar fočiku iet tuvāk? Tad jau var mainīties gaismas leņķis, kas var ne tā ietekmēt balto balansu. Un ja nav objektīvs ar tik spēcīgu pietuvināšanās iespēju. Likt to lapu pirms fočika tā lai būtu pa visu kadru? Atkal gaismas leņķis var būt cits. Jeb tādos gadījumos vienkārši jāliek baltais balanss pēc pieredzes, vadoties pēc čuja?
tev jāņem 600mm truba un lapa jāpiesprauž pie reval hotel, jāuztaista wb tests un tad ar platleņķi jābildē. protams vēlams ir izmēģināt lapu piespraust vairākās vietās...
optimist - es tad bildetu 2 kadrus. vienu ka vajag, otru tadu pashu ar balto lapu kadraa. balansu pec tam piedzitu otrajai bildei pec lapas un istajai uzliktu tadu pashu.