forum.gif
bilžu samazināšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / bilžu samazināšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.03.10 11:09
 citēt
Man vislaik šķiet, ka es bildes samazinu nepareizi.

Bildes sagatavošanai WEB-am es daru tā:
RAW formāts (pamatdarbības) - jpg (visas atlikušās korekcijas iekš PS) - tad Image Resize:
vai nu uzreiz 800 - 950 mpix pa garāko malu (ar Bicubic sharpen algoritmu) vai divos soļos - samazinu uz pusi, sharpen, opacity 50 - 30 %, atkal samazinu līdz 900 - 950 mpix.
Šai gadījumā esmu pamanījis, ka pēc crop tool lietošanas bildes izmērs jau stāv uz 15 X 10 cm, kaut arī mpix ir liels cipars. Samazinot mpix izmēru, cm izmērs vispār palilek niecīgs - ap 2 cm.
Pix/dpi arī nepievēršu uzmanību.
Pēc samazināšanas nākas dzirdēt par artifaktu parādīšanos, vai pāršarpošanu, kam jāpiekrīt.

Vai bildes izmēram cm un dpi ir liela nozīme Image resize logā??
Kāds ir Jūsu variants?
Publicēts: 17.03.10 11:11
 citēt
save for web. sRGB kraasu palete, izmeers. i chau
Publicēts: 17.03.10 12:36
 citēt
Jei bogu, nespēju iebraukt, ko Tu tur sastrādā... Ja gribi skaidri un vienkārši, tad dari, kā Gudris - Image size logā Pikseļus: 900, Dpi: 72, apakšā Bicubic vai Bilinear (būs asāks). Pēc tam Smart sharpen Amount: 100, Radius: 0,3. Pēc tam uz Save for Web ar Quality iestādi tādu ciparu, lai nepārsniedz izmēru (cik ta nu bij Blogam, 350?), tas apakšā kreisajā pusē parādās, un gatavs.
A ja gribi pikseļus čikāt :) :) :) Ō tad paverās plašas iespējas. Nu piemēram: Pirmais solis: Image size: Px 3600, Dpi 72, Apakšā: Nearest neighbour, OK. Otrais solis: Vēlreiz Image size: paņem ne vairs pikseļus, bet 25 %, Dpi: 72, apakšā Bilinear un OK. Asums sanāk foršais. Tad Jaunu slāni no bildes un taisām Smart sharpen Amount 200, Radius 0,3. Sanāk reāli pārasināts. Tad ar Fill vai Opacity (KuršĢudris pateiks kāda starpība, sanāk tas pats) Slaideri ( labajā pusē apakšā lodziņā augšā) nostāda uz 0, tad lēnām velk uz lielākiem cipariem un skatās, kad vispārējais sums ir OK (jo mazāk , jo labāk). Atsevišķas vietsa var tomēr sanākt pārasinātas , tad ņem mīkstu dzēšgumiju uz maziem % Apm. 5 - 10% un padzēš asinātajā sjāni caurumu, izlīdīs no apakšas neasinātais pamats. Tad salīmē Ctrl + E. Beigās, kā iepriekš, Save for web.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):