Pēdējā laikā dikti bremzēts Lightroom2 vers 2.6 palicies. Vienīgais kas palīdz ir kataloga dzēšana, bet pēc dažu bilžu apstrādes atkal tā pati vaina. Esmu arī pārinstalējis LRoom2, bet tā pati problēma tikai pēc ilgāka laika. Kāds var līdzēt ar podomu, kur meklēt vainu???
Gemini808:Pēdējā laikā dikti bremzēts Lightroom2 vers 2.6 palicies. Vienīgais kas palīdz ir kataloga dzēšana, bet pēc dažu bilžu apstrādes atkal tā pati vaina. Esmu arī pārinstalējis LRoom2, bet tā pati problēma tikai pēc ilgāka laika. Kāds var līdzēt ar podomu, kur meklēt vainu???
Laitroma ir history, Kuro pa laiku var nodzest. Prieka!
Gemini808:Pēdējā laikā dikti bremzēts Lightroom2 vers 2.6 palicies. Vienīgais kas palīdz ir kataloga dzēšana, bet pēc dažu bilžu apstrādes atkal tā pati vaina. Esmu arī pārinstalējis LRoom2, bet tā pati problēma tikai pēc ilgāka laika. Kāds var līdzēt ar podomu, kur meklēt vainu???
Laitroma ir history, Kuro pa laiku var nodzest. Prieka!
Pēdējā laikā bildi pēc apstrādēs remove no LR, nepalīdz
Cik bildes katalogā?! Lightroom-am skāde, ka nav vēlams vairāk kā 10 000 bildes vienā katalogā sakrāt, tad sāk bremzēt. Es jau parasti sāku domāt par jauna izveidi, kad 5000 sakrājas vienā katalogā. Un vēl - var apmēģināt Edit/preferences/go to catalog settings un nospiest Relaunch and Optimize (vai kaut kā līdzīgi tā ķēde bija kā līdz tai optimizācijai tikt, no galvas neatceros)
mmax:Develop/ clear history. Tas nodzes apstrades vesturu un LR aiziet ka no sakuma.
Tas tiesa, bet cik ilgi Liekas problēma dziļāk meklējama. Pirms laika vispār neko nedzēsu.
pirms sakot jauno exportu , vajadzetu titrit history. citadi lightroom atceras visus uzstadijumus par ieprieksh apstradatam bildem. Un tas ari bremze lightrooma atrumu. Tas jau vienalga attiecas tikai uzstadijumu mainjas. Un bildes tapat paliek Library ar visam pedejam uzstadijumem . Kurus pat var atgriest uz neapstradato variantu.
Gemini808:
Tas tiesa, bet cik ilgi Liekas problēma dziļāk meklējama. Pirms laika vispār neko nedzēsu.
pirms sakot jauno exportu , vajadzetu titrit history. citadi lightroom atceras visus uzstadijumus par ieprieksh apstradatam bildem. Un tas ari bremze lightrooma atrumu. Tas jau vienalga attiecas tikai uzstadijumu mainjas. Un bildes tapat paliek Library ar visam pedejam uzstadijumem . Kurus pat var atgriest uz neapstradato variantu.
Tā arī izskatās, tagad pat clear history nepalīdz. Kā no tā tagad tikt vaļā???
Tā arī izskatās, tagad pat clear history nepalīdz. Kā no tā tagad tikt vaļā???
re kur mani ieteikumi pa soļiem. ja pirmais solis nepalīdz pārej pie nākošā. shitais viss attiecaas uz jeburaam probleemaam ar lightroomu. ja man kautkas ar LR neiet es shitaa riikojos :
1. nocheko vai cietais disks ir brīvs 2. Lightroomaa edit->catalog settings -> relaunch and optimize 3. Adobe Photoshopaa atver Edit-> Preferencies -> File Handling , POGA Camera Raw Preferenes uzpied Purge Cache un uzliec Camera Raw Cashe -> Maximms Size vismaz kādus 20-30Gb. Ja ir vairāki cietie diski var pavariēt ar Select Location un izvēlēties citu cieto disku. 4. noskanee cieto ar checkdsk c: /f /r uzlied uz windows start pogas, Run, ieraksti cmd un enter. taalaak ieraksti checkdsk c: /f /r var prasiit restartu un uz ilgu laiku atstaaj kompi skaneet. taa jaaizdara visiem cietajiem 5. nodefragmentee cietos 6. winXP : Uz desktopa my computer ar labo peles pogu, Properties -> Performance -> settings -> advanced -> virtual memory -> Change -> Uzliec Custom size un vismaz kādus 2000-4000Mb. 7. paristalee adobe camera raw 8. parisntalee adobe lightroom 9. ja pēc šitā visa turpina bremzēt tad problēma ir OS vai dzelžos. 10. izej visam šitam cauri -> blog.dateks.lv... 11. Pāristalē/repairo windowzi 12. Format c: un pa jaunu windowsi. 13. ja arī tas nepalīdz tad pārej uz MAC
man no pieredzes vairaakas reizes bija probleemas, kaa izraadijas RAMs bija miris otra gadijumaa bad bloki cietajaa.
esmu diezgan liels čaiņiks šitajās štellēs bet bija kautkur tāda štelle kā generate preview un tur varēja ielikt laiku, uz cik ilgu laiku tos preview failus saglabāt atmiņā, man stāv nedēļa un nekas nebremzējas pat pie 25k bildēm, pirmstam bija atķeksēts forewer vai ļoti ilgs laiks un tad gan sāka bremzēt.
Paldies! Izskatās ka punkts 13 varētu palīdzēt Vēl tik pārinstalācija jāizmēģina
andre:re kur mani ieteikumi pa soļiem. ja pirmais solis nepalīdz pārej pie nākošā. shitais viss attiecaas uz jeburaam probleemaam ar lightroomu. ja man kautkas ar LR neiet es shitaa riikojos :
1. nocheko vai cietais disks ir brīvs 2. Lightroomaa edit->catalog settings -> relaunch and optimize 3. Adobe Photoshopaa atver Edit-> Preferencies -> File Handling , POGA Camera Raw Preferenes uzpied Purge Cache un uzliec Camera Raw Cashe -> Maximms Size vismaz kādus 20-30Gb. Ja ir vairāki cietie diski var pavariēt ar Select Location un izvēlēties citu cieto disku. 4. noskanee cieto ar checkdsk c: /f /r uzlied uz windows start pogas, Run, ieraksti cmd un enter. taalaak ieraksti checkdsk c: /f /r var prasiit restartu un uz ilgu laiku atstaaj kompi skaneet. taa jaaizdara visiem cietajiem 5. nodefragmentee cietos 6. winXP : Uz desktopa my computer ar labo peles pogu, Properties -> Performance -> settings -> advanced -> virtual memory -> Change -> Uzliec Custom size un vismaz kādus 2000-4000Mb. 7. paristalee adobe camera raw 8. parisntalee adobe lightroom 9. ja pēc šitā visa turpina bremzēt tad problēma ir OS vai dzelžos. 10. izej visam šitam cauri -> blog.dateks.lv... 11. Pāristalē/repairo windowzi 12. Format c: un pa jaunu windowsi. 13. ja arī tas nepalīdz tad pārej uz MAC
man no pieredzes vairaakas reizes bija probleemas, kaa izraadijas RAMs bija miris otra gadijumaa bad bloki cietajaa.
Piedodiet, atvainojiet, ka pielīmējos šai tēmai. CS2 - Ctrl + Alt + C...tobiš rāmītis bildei, bet uz šīs taustiņu kombinācijas man kompis piedāvā kalkulatoru, kam ar šopu nav nekāda sakara. Pa garāko ceļu *Image - Canvas size* rāmja būvēšanas logs parādās, bet neko iesākt ar to nevaru...ignorē manas vēlmes... ??? Paldies!.
etwas:Piedodiet, atvainojiet, ka pielīmējos šai tēmai. CS2 - Ctrl + Alt + C...tobiš rāmītis bildei, bet uz šīs taustiņu kombinācijas man kompis piedāvā kalkulatoru, kam ar šopu nav nekāda sakara. Pa garāko ceļu *Image - Canvas size* rāmja būvēšanas logs parādās, bet neko iesākt ar to nevaru...ignorē manas vēlmes... ??? Paldies!.
man domāt tā saucamos "kasrtos/ātros" taustiņus var definēt, tā pat kā atcelt kalkulatora izsaukšanu ar šādu kombināciju!
Gemini808:Paldies! Izskatās ka punkts 13 varētu palīdzēt Vēl tik pārinstalācija jāizmēģina
Es sāku ar 13. punktu, bet arī man Lightroom reizēm bremzē. Neesmu iedziļinājusies šajā jautājumā, jo palīdz datora restarts. Acīmredzot pie restarta programma pati kaut ko sakārto...
Restarts sen jau vairs nepalīdz Jāmeklē citas iespējas.
PrioRita:
Gemini808:Paldies! Izskatās ka punkts 13 varētu palīdzēt Vēl tik pārinstalācija jāizmēģina
Es sāku ar 13. punktu, bet arī man Lightroom reizēm bremzē. Neesmu iedziļinājusies šajā jautājumā, jo palīdz datora restarts. Acīmredzot pie restarta programma pati kaut ko sakārto...