NilsS:starp citu fočenes neliecina par fotojāņa skiliem 5 gaismu izmantošanā, vismaz 80% bilžu ir sablieztas dabīgajā gaismā
Dabā vispār SUPER , tie plereri vinam bus vasara BET dargaki. Vins bija tas kas Anamarija plenerā lika tas Lielās grupas , Tur Arhipovs aprijās ka uz kājām neturējās tad Knaķis salika skuķus jūrā un visi metās bildēt
NilsS:starp citu fočenes neliecina par fotojāņa skiliem 5 gaismu izmantošanā, vismaz 80% bilžu ir sablieztas dabīgajā gaismā
Dabā vispār SUPER , tie plereri vinam bus vasara BET dargaki. Vins bija tas kas Anamarija plenerā lika tas Lielās grupas , Tur Arhipovs aprijās ka uz kājām neturējās tad Knaķis salika skuķus jūrā un visi metās bildēt
kur var redzēt darbus? ā sorri, labi būs jāpiesakās palūrēt
Lunis:
kur var redzēt darbus? ā sorri, labi būs jāpiesakās palūrēt
Romis:kur var redzēt darbus? ā sorri, labi būs jāpiesakās palūrēt
Iesaku , zinot ko un kā šams strādā ar skuķiem un cik atri un bez stressa tas ir daaaudz noderīgāk nekā "Grāmatu pārstāstītāju" priekšnesumi , vienkārš pabildēt ar šo kopā daudz noderīgāk nekā kāds "Grāmatu iemācijies" tev atstāsta tās saturu un bezjēgā stiepj gumiju savā nemācēšanā Cik esmu dzirdējis var Mierīgi nemt kādu savu modeli un kopā ar šo sarunāt pabildēt , šams čalis tāds labais gadus 25 pazīstu Tik jaauzin kādos šim tieši datumā un vai vēl kādu ņem BET ja gribi vari pats uzzvanīt un uzprasīt man veinakrsi asistente ilasija šito "Gudrhohmu" un pateica ka Knāķim vismaz milzu pieredze un piķis tāds pats SMIEKLĪGI
Kādā ziņā? Šams šancē biroju ēkā ļot ērtā vietā pie Vašu tilta pardaugavas gala tur kautkāda "Privāta universitātē" tad nu čalis bildē gan veikalu katalogiem gan studenttes gan tai pašā ēkā esošajām nez cik tur izdevniecībām un iepazīšanās aģentūrām ja kāds grib paskatīties kā šis štrādā un pats pabildēt tad par nelielu naudiņu to var izdarīt un ar šo pačatoties kopā Turpat 300m tālāk uz nākamā krustojuma Lielbriedis pasniedz savus B/W kursus Kāda šim škirba ņemt naudu par priekšmetiem , skuķiem portretiem vai "Konsultācijām"
NilsS:vienreiz pateikšu ko domāju to nto kursu sakarā ! Manuprāt tas ir idiotisms - desmitiem ļaužu, kas fočē pāris gadus pasniedz kursus. Apraksti ko darīs parasti ir spēcīgi. Praksē apskatāmie autoru darbi jau nereti liek saprast, ka ir problēmas ar spēju kritiski paraudzīties uz saviem darbiem. Liela daļa pasniedzēju nezin kaudzi elementāru tehnisku lietu vai teorijas. Nejēdz vienkāršas lietas apstrādē. Reizēm melš tīrākās blēņas ! Tipa vienači māca aklos....
Varbūt tikai vārdu spēla... nevis <Tipa vienači māca aklos> bet <Tipa vienači dalās pieredzē ar aklajiem> Un visu atkost bariņā ir vieglāk, viens zin to, otrs to. Bet teksts balansē uz skaudības asmeņa... tipa, žēl, ka Gudris tiek pie naudiņām, ar ko samaksā savukārt meitenēm.
NilsS:vienreiz pateikšu ko domāju to nto kursu sakarā ! Manuprāt tas ir idiotisms - desmitiem ļaužu, kas fočē pāris gadus pasniedz kursus. Apraksti ko darīs parasti ir spēcīgi. Praksē apskatāmie autoru darbi jau nereti liek saprast, ka ir problēmas ar spēju kritiski paraudzīties uz saviem darbiem. Liela daļa pasniedzēju nezin kaudzi elementāru tehnisku lietu vai teorijas. Nejēdz vienkāršas lietas apstrādē. Reizēm melš tīrākās blēņas ! Tipa vienači māca aklos....
Varbūt tikai vārdu spēla... nevis <Tipa vienači māca aklos> bet <Tipa vienači dalās pieredzē ar aklajiem> Un visu atkost bariņā ir vieglāk, viens zin to, otrs to. Bet teksts balansē uz skaudības asmeņa... tipa, žēl, ka Gudris tiek pie naudiņām, ar ko samaksā savukārt meitenēm.
kārtējo reizi pārliecinājos, ka mēs tiešām dzīvojam katrs savā pasaulē. vectēva pasaules galvenais dzinējs ir skaudība.......to tad arī redzi citos. Diletanti un māxlas mīļotāji glābs pasauli !
NilsS, katrs savā iedomībā slīkstam... manā pasaulītē skaudības un iedomības naf, kā tas ir tavā pasaulē. Dari pats kaut ko un ļauj citiem arī darīt . Nevis noliedz, bet padalies.
Haiduks:NilsS, katrs savā iedomībā slīkstam... manā pasaulītē skaudības un iedomības naf, kā tas ir tavā pasaulē. Dari pats kaut ko un ļauj citiem arī darīt . Nevis noliedz, bet padalies.
NilsS Starp citu incāku tēmu aizskāri ... arī šajā jomā daudzi fotogrāfi uzskata (meiteni) modeli par savu īpašumu un kad viņa aiziet pie cita bildēties, sākās mežonīga tiranizēšana.... ceru, ka vismaz tas tev nepiemīt... bet ja pieminēji meitenes, tad kaut kas zemapziņā bija
Haiduks:... tipa, žēl, ka Gudris tiek pie naudiņām, ar ko samaksā savukārt meitenēm.
ar tām naudām man a ne tik labi, kā gribētos, bet nu tik traki nav, ka meitenēm jāmaksā.
Harald... Izmantošanu un godīgumu nevajag savienot ar =zīmi Ja pelni pats, dalies ar tiem, kas iesaistīti tavā peļņā... starp citu biznesā jebkurā to piekopj, ja gribi lai tas plaukst
a kaa tas i? kad labi samaksaa par kaut kaa radiishanu, vai vecteeva gadiijumaa - graushanu - vai peec tam ir jaadalas? runaa, ka uz to shii valsts esot uzbuuveeta...
Nu tēmām par sieviešu bildēšanu ar/par/bez naudas un ar/bez/daļēji bez drēbēm ir domāta DaiņaD domubiedru grupa traukos... fotoblogs šito nav pelnījis...
Nu par cik Gudris mums te peld un nevar neko izlemt bet ja cilvēkiem ir gribēšana tad iesaku reku , Fotoliemeistaram Jānim Knāķim www.fotojanis.com gan būšot "Studijas šovs" šodien precizēju ka 4 aprīlī Bezdelīgu ielā 12 , tieši aiz vanšu tilta. Dalības maksa 25Ls , daudz axsesuāru studijas aprīkojums 5 zibspuldzs paralēli var bildēt lidz 4 cilvēkiem Var nākt arī ar savu Kailfoto modeli Bildēšanu un darbu ar modeli varēs mācities no šī viena no pieredzējušākajiem Latvijas "Kailfoto" un žurnālu fotāogrāfiem Jāna Knākā reku webs www.fotojanis.com Iepriekš gan jāpiesakās jo viņš ņem tik kāutkādu nelielu skaitu.
Gudris:dažas bildes ir smukas...bet fotošopu gan vinjam buutu jaapamaacas
Priekš kam viņam Fotošopu mācities , viņš prot uzlikt savas 5 gaismas un tasit ka šim vaig bez kāda fotosjopa Vins jau kruts fotografs ne "Fotsjopa līmētājs" kurs nemak uzbildēt
Man vairākās viņa bildēs izskatās, ka fotošopu labāk nevajadzēja lietot, sevišķi, kur foni mainīti
Uggga:Man vairākās viņa bildēs izskatās, ka fotošopu labāk nevajadzēja lietot, sevišķi, kur foni mainīti
Vinām tads jokains specifika vins mums viens no 3 zināmākajiem Latvijas Foto kolāžu maistariem jau gadus 20 Tur bix cita specifika nekā "Fonus mainīt" mīlētājiem
Uggga:Man vairākās viņa bildēs izskatās, ka fotošopu labāk nevajadzēja lietot, sevišķi, kur foni mainīti
Vinām tads jokains specifika vins mums viens no 3 zināmākajiem Latvijas Foto kolāžu maistariem jau gadus 20 Tur bix cita specifika nekā "Fonus mainīt" mīlētājiem
Uggga:Pēc Luņa uzstājības un aizstāvības rakstiem, kaut ko liekas, ka Lunim savas sautīgās intereses, lai tauta ietu pie tā "otra"
nē vienkārši tas džeks ir tik ļoti profesionāls ka nevar galus kopā savilkt un tagad Lunis viņam palīdz taisīt biznesu uz mana rēķina
Kātad jāa "Uz tava rēķina" kad busi kautko uztasijis lai tev "rēķins" parāditos tad varēsi runāt, Knaķim pilns WEBs ar visiespejamākiem ārtiem visām gaumēm un iespējām , tev TUKŠUMS vai tā kā taisa jebkurš Šim personīgā studija un foto dzelži visām gaumēm tev pilnīgi nekā Kātad jā , ja es šim ko palīdzētu sen būtu galus iedevis , a tā paši varat meklēt un pieteikties ja gribat Kautkā neesmu manijis ka šancējot uz Maxsimām un Rīmi un iepazīšanās kantoriem šim gali nevilktos Zavadskis taisa pilnīgi citas lietas un citā stilā , taka viņi pat nav konkurenti To ka tu to neizproti liek domāt ka vispār neko nesaproti šai jomā
Uggga:Pēc Luņa uzstājības un aizstāvības rakstiem, kaut ko liekas, ka Lunim savas sautīgās intereses, lai tauta ietu pie tā "otra"
Vienkārši domāju ka nav vērts "Tusēt ar muļķi" kurš praktiski neko nav taisijis bet jau metās citus mācīt, ja par to pašu piķi var daudz noderīgāk patusēt ar krutu un pieredzējušu veci un krutāku tehniku un iespējām Ja jums liekās savādāk jūsu darīšana Laikam jau muķi pievelk muļķus tā man domāt
Nezināju ka Arhipovs te jau 30 gaduss , ka Gudra elks Arhīpovs plenērā pielējās tā ka nevarēja kātos nostāvēt kur nu vēl skuķus patenkāt Knāķis bij tieši tas kurš lielās skuķu gruppas jūrā sadzina un salika reku www.fotojanis.com...
Nē es vienakrši domāju ka nav vērts "Tusēt ar muļķi" ja par to pašu piķi var daudz noderīgāk patusēt ar krutu un pieredzējušu veci un krutāku tehniku un iespējām
viss ir ok...lai jau puika taisa to pašu ko es...es tik nesaprotu vienu...ja jau viņš ir tik advancēts ar 30 gadu pieredzi utt. kāpēc viņš prasa tikpat maz cik tas "muļķis"(C)Lunis ar 3 gadu pieredzi ???
Viņš tā prasa jau gadus 10 kopš "Palurētāji" vairumā sarādās , neredzu iemeslu kapēc šim būtu jāprasa savādāk vai vairāk , es ar jau kopš 1995 gada prasu 25Ls/h un neredzu iemeslu prasīt ne vairāk ne māzāk Tā oficiāla profesionāla fotogrāfa bāzes likme . Kāpēc TU neko nemākot un nezinot prasi TĀPAT nu tā ir tava privāta problēma vai "Lielumāmānija" tā teikt BET kur ir aitas tur cirpēji , gan jau mulķu kam patīk patusēt ar muķi kam nav ko viņiem mācāit arī pa 25Ls vienkarši patusēt gribētaju atrodās
Gudris:harald, tagad ir 2010 nevis 1980 kad riigaa bij 10 fotograafi un visi visus zinaaja...
neskaitīju pogolovno - bet droši, ka savus ašpadsmit varu atminēt, kurus personāli nepazinu, a pazinu personāli 1/2 - 2/3 no tiem, kurus bija vērts pazīt. bet nu pofig, cik bija - tak tagad mazliet par daudz - ja 1/2 apšaut, tas i Latvijas "fotomākslai" i fotopakalpojumu tirgum nāktu tikai par labu.
Lunis:gan jau mulķu kam patīk patusēt ar muķi kam nav ko viņiem mācāit arī pa 25Ls vienkarši patusēt gribētaju atrodās
Bēdīgi ka vienīgais veids kā vari izcelt savu čomu ir konkurentu apsaukājot
KONKURENTI ir tad ja ir AR KO konkurēt , ja nav ko piedāvāt bet gribās piķi nokāst tāpat par neko saucās "Batonu spraušana" neinformētiem cilvēkiem ES neko nepiedāvāju es vienkarši saku ka KNĀĶIM ir milzu pieredze gan PATREIZ gan AGRĀK , tukstošiem sesiju un desmitiem žurnālu vāku un isstāžu , visiespējamākais studijas ekipējums un pilnss WEB ar simtiem dazādu žanru bilžu ieskaitot Kailfoto , BET TEV nav nedz pieredzes nedz tehnikas nedz DARBU tādu no kuriem ko būtu ko pamācīties BET tev nez kapēc GRIBĀS par neko nokāst no cilvēkiem piķi viņus maldinot ar "Studijas foto Darbs ar modeli" kursiem , tev STUDIJAS darbā vispār nav nekāds pieredzes , arī studijas tev nav ar Modeļiem tu ar neesi strādājis tik ar "Skuķiem paziņām" , bet karinot makaronus tev PIĶIS GRIBAS Tada ja reiz kāds grib MĀCĪTIES tad lai staigā pie veča no kā IR KO IEMĀCĪTIES nevis pie tāda kas PATS neko vēl nav iemācijies , kam pat bilžu nav kas liecinātu pār JĒLKĀDU mācēšanu ES neko nepiedāvāju ja KĀDAM GRIBĀS viņš mierīgi var TUSĒT ar tevi pa 25Ls vai mācīties no maistaara ar milzu APSKATĀMU / NOVĒRTĒJAMU www.fotojanis.com pieredze par tiem pašiem 25Ls , KO darīt pa saviem 25Ls katra paša izvēle
Jā nu ŽEL ka nav, varbūt ar laiku tev būss , tad arī būs ko no tevis mācīties A pagidām maksāt $$ par patusēšanu tavā kompānijā , jāsaka liels talans "Loxolovkā" vai baaig smukss puiss ja reiz tādi "Fani" atrodās