forum.gif
Tamron 17-50 (Nikon)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Tamron 17-50 (Nikon)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 18.03.10 15:03
 citēt
kitu nomainiiju uz 17-50 tamron fons, aberaacijas kaapeec forumos tik ljoti salieliits?kaadam meerkjim 2.8 domaats ka nekas normaals nesanaak ka tikai lieku svaru neesaat?ko liidziigu veel vareetu meegjinaat varbuut 16-85?patreiz uz D40 veelaak gan jau 90 vai 300.
Publicēts: 18.03.10 15:22
 citēt
Man bija 16-85, jāsaka ka aberācijas neizjutu!
Nopirku 50 1.4 un tagad defaltā ir ieķeksēta aberāciju korekcija visām bildēm!
Publicēts: 18.03.10 15:27
 citēt
Aberācijas ir gaišo stiklu trūkums! :(
Publicēts: 18.03.10 15:33
 citēt
Nu nez, man ar to stiklu nav nekādu aberāciju
Publicēts: 18.03.10 15:39
 citēt
nikon 16-85;17-70;18-105 vai pie kitenieka atgriezties taads jautaajums.
Publicēts: 18.03.10 15:43
 citēt
kas ir kitenieks?
atkarībā no aparāta modeļa kitā var būt nopietni stikli
nikon kitenieks varētu būt labāks par citu firmu gaišo stiklu
vai aberācijas ir tas, kas traucē radīt labu bildi?
ar kitiem lieliski rezultāti ir daudziem:):face-crying:
Publicēts: 18.03.10 15:54
 citēt
16-85 būs kvalitatīvākais! Mhm!
18-70 vispār lēts štrunts, konstrukcijas ziņā baigais draņķis.
18-105 neesmu lietojies, bet spriežot pēc specifikācijas švakāks par 16-85.
Cena izsaka kvalitāti!
Publicēts: 18.03.10 15:55
 citēt
bija 18-55 3.5 to tamronu tikai asuma deelj var palieliit paareejais miinusaa
Publicēts: 18.03.10 15:58
 citēt
KA2:bija 18-55 3.5 to tamronu tikai asuma deelj var palieliit paareejais miinusaa

Ja brāķis, moš var samainīt pret nebojātu? :)
Publicēts: 18.03.10 15:59
 citēt
sanaak taa ka stikli labi ap tuukstoti saakas paareejie lai smadzenes chakareetu!?ja neesi bagaats to pat 18-55/3.5 un vaalee.
Publicēts: 18.03.10 16:04
 citēt
ChrisTaps:Aberācijas ir gaišo stiklu trūkums! :(
visdriizaak taa
Publicēts: 18.03.10 16:05
 citēt
KA2:sanaak taa ka stikli labi ap tuukstoti saakas paareejie lai smadzenes chakareetu!?ja neesi bagaats to pat 18-55/3.5 un vaalee.

Tas Nikonam. Citām markām ir lētāki ;)
Publicēts: 18.03.10 16:28
 citēt
un vispaar tolks no taas 2.8 fragmas ka pielietojuma neredzu kaa lieku svaru neesaat.kaa juus domaa?
Publicēts: 18.03.10 17:08
 citēt
nuu, 2.8 tomeer acij tiikamaaks, bet kaadu tad tolku Tu gribeeji??
Publicēts: 18.03.10 17:13 labots
 citēt
KA2:un vispaar tolks no taas 2.8 fragmas ka pielietojuma neredzu kaa lieku svaru neesaat.kaa juus domaa?
šaurā bezizejā ne košeris, bet tomēr bilde. mazāk gaismu vajag fokusēšanai. gaišāka bilde redzama skatu meklētājā.
Publicēts: 18.03.10 17:14
 citēt
Jonatans:nuu, 2.8 tomeer acij tiikamaaks, bet kaadu tad tolku Tu gribeeji??
es tikai nepilnu gadu lietojumu kameru un skaidrs var nebuut daudz kas :)
Publicēts: 18.03.10 17:16
 citēt
KA2:
Jonatans:nuu, 2.8 tomeer acij tiikamaaks, bet kaadu tad tolku Tu gribeeji??
es tikai nepilnu gadu lietojumu kameru un skaidrs var nebuut daudz kas :)
pabildēsi beibes, portetus pie f2,8 , tad sapratīsi, kam tas....
Publicēts: 18.03.10 17:28
 citēt
18-35?16-85?ar zoomu vareetu iztikt cik ir
Publicēts: 18.03.10 18:30
 citēt
Sigma/Tamron - tas nav Nikon 17-55 f2.8 lai fotografētu ar 2.8 :)
Publicēts: 18.03.10 22:14
 citēt
KA2:kitu nomainiiju uz 17-50 tamron fons, aberaacijas kaapeec forumos tik ljoti salieliits?kaadam meerkjim 2.8 domaats ka nekas normaals nesanaak ka tikai lieku svaru neesaat?ko liidziigu veel vareetu meegjinaat varbuut 16-85?patreiz uz D40 veelaak gan jau 90 vai 300.
stikls njemts tikko nulliite varbuut uz karstaam shaibaam iemainiit pret ko citu 18-35;16-85?
Publicēts: 19.03.10 08:28
 citēt
haralds:
KA2:un vispaar tolks no taas 2.8 fragmas ka pielietojuma neredzu kaa lieku svaru neesaat.kaa juus domaa?
šaurā bezizejā ne košeris, bet tomēr bilde. mazāk gaismu vajag fokusēšanai. gaišāka bilde redzama skatu meklētājā.

Ar 30/1,4 padarbojoties, sapratu terminu "ātri". Nevis "gaiši", kā šeit pieņemts. Nu nevajag gan tādu inženieru domas sasniegumu čakarēt pusdienlaikā, saulē...:face-smile:
Publicēts: 19.03.10 08:41
 citēt
Ja reiz ņēmi, tad arī centies kaut ko sagaidīt no viņa, ne tā?
Publicēts: 19.03.10 11:44
 citēt
ChrisTaps:
Cena izsaka kvalitāti!

dīvaini, ka par vienu no optiski labākajiem Nikkoriem savā cenu kategorijā kāds izsaka šādu vērtējumu. cik esmu pats redzējis, tad šo stiklu tur savā plauktā vairāki pro spēlētāji (jāpiebilst- lai neriskētu ar dārgajiem stikliem, kur nav vajadzības). šim stiklam ir vairākas priekšrocības pat salīdzinot ar līdzīgiem DX zūmiem, nerunājot par ļoti draudzīgo cenu. vienīgais būtiskais mīnuss ir putekļu sūkšana, minimālā vinjetēšana digi fotogrāfijā nav vērā ņemams arguments.

ma domāt, diletantiski spriedumi "vadodies no specifikācijām" ir tāds latviešu viszinības sindroms. tāda klaču veceņu baumošana...
ja vēl diletanti mācētu izskaidrot (un saskatīt) atšķirības starp f/2.8 un f/3.5, tad gan būtu labi... interesanti pat!
Publicēts: 19.03.10 11:51
 citēt
KA2:kitu nomainiiju uz 17-50 tamron fons, aberaacijas kaapeec forumos tik ljoti salieliits?kaadam meerkjim 2.8 domaats ka nekas normaals nesanaak ka tikai lieku svaru neesaat?ko liidziigu veel vareetu meegjinaat varbuut 16-85?patreiz uz D40 veelaak gan jau 90 vai 300.

a kāds bija mērķis objektīva maiņai? pamatojums? vai tikai tas, ka "kāds teica, ka baigi labs"?
17-50/2.8 Di ir viens no labākajiem stikliem šajā diapazonā un cenas kategorijā VISPĀR. tam gan ir dažas nianses, tomēr cena to atsver.

vai tu kādu citu stiklu esi mēģinājis uz f/2.8? un cik vispār objektīvus tu esi lietojis (nevis turējis rokā, bet lietojis, kamēr atzītu tos par labiem vai nederīgiem)?
Publicēts: 19.03.10 12:06
 citēt
18-55 3.5 pie zoom nebija ass ar sho tamroru tas taa nav bet taa daudzkraasainaa aberaacija gan nepatiik un par to 2.8 astonji runaajot liidz shim neko taadu neesmu lietojis varbuut ka neizprotu kas un kaa
Publicēts: 19.03.10 16:35
 citēt
man bija šitais tamrons, neko sliktu par viņu nevaru teikt
Publicēts: 19.03.10 17:14 labots
 citēt
petersonsphoto:
ChrisTaps:
Cena izsaka kvalitāti!

dīvaini, ka par vienu no optiski labākajiem Nikkoriem savā cenu kategorijā kāds izsaka šādu vērtējumu. cik esmu pats redzējis, tad šo stiklu tur savā plauktā vairāki pro spēlētāji (jāpiebilst- lai neriskētu ar dārgajiem stikliem, kur nav vajadzības). šim stiklam ir vairākas priekšrocības pat salīdzinot ar līdzīgiem DX zūmiem, nerunājot par ļoti draudzīgo cenu. vienīgais būtiskais mīnuss ir putekļu sūkšana, minimālā vinjetēšana digi fotogrāfijā nav vērā ņemams arguments.

ma domāt, diletantiski spriedumi "vadodies no specifikācijām" ir tāds latviešu viszinības sindroms. tāda klaču veceņu baumošana...
ja vēl diletanti mācētu izskaidrot (un saskatīt) atšķirības starp f/2.8 un f/3.5, tad gan būtu labi... interesanti pat!

Pēterson, zinu ko saku!
Šis viedoklis nāk no pieredzes.
Runājot par specifikāciju, minēju 18-105 kuru neesmu pats personīgi jūzojis.
Manam kolēģim bija 18-70,spļaudijās un atkratijās!
Man ir neizprotami, kādēl gan tādu lai turētu Pro savā plauktā? Putekļu krāšanai?
Nu okey, labāks par 18-55 kitinieku ir, bet tolka nav!
Pats arī esmu palietojis!
Pašam bija 16-85 kurš ir nesalīdzināms ar 18-70!
Publicēts: 19.03.10 17:33
 citēt
KA2,
brauc uz laptop.lv veikalu, jo 16-85 Vr mums ir, intereses dēļ varētu salīdzināt ar to Tamron'u :)
Publicēts: 19.03.10 17:46
 citēt
Vispār iesākumam vislabāk paņemt kādu riktīgu zūmu.Piemēram 18-200,tad var iebraukt ,kuru diapazonu visbiežāk lieto un ja "āķis ir lūpā",var iegādāties specifiskākus stiklus.
Publicēts: 19.03.10 20:52
 citēt
To ChrisTaps

Protams ka jaunais 16-85 VR ir labāks par veco 18-70. Tomēr es pilnīgi pievienojos petersonsphoto teiktajam - šis 18-70 pēc cenas un kvalitātes ir viennozīmīgi labākais kitenieks no visu ražotāju brendiem un es nekad, ne par kādu naudu to negribētu atdot!!!
Man grūti iedomāties Tava kolēģa spļaudīšanās iemeslus, tāpēc varbūt vari paskaidrot problēmas būtību?
Publicēts: 19.03.10 22:45
 citēt
Pirmais mīnuss ir NENORMĀLAIS putekļusūcējs!
Otrais, konstrukcija, ātri izļurkājas un parādās brīvstaigāšana, pie normālas lietošanas.
Lūdzu, nedomāt ka zvērīgi apietas.

traktors:To ChrisTaps

Protams ka jaunais 16-85 VR ir labāks par veco 18-70. Tomēr es pilnīgi pievienojos petersonsphoto teiktajam - šis 18-70 pēc cenas un kvalitātes ir viennozīmīgi labākais kitenieks no visu ražotāju brendiem ...

Ja minam vārdu KITENIEKS, tad piekritīšu!
Teiksim, ka tas ir ĻOTI labs iesācēja stikls!
Tālāk jaunais censonis var izlemt kādus stiklus viņam vajag!
Publicēts: 19.03.10 23:41
 citēt
Nu jā. Ir tāda lieta - ar laiku ļurkājas un putekļus arī ierij. Tomēr abi Tevis pieminētie mīnusi prasmīga remontmeistara rokās ir diezgan vienkārši un nedārgi likvidējami.
Publicēts: 19.03.10 23:50
 citēt
traktors:To ChrisTaps

Protams ka jaunais 16-85 VR ir labāks par veco 18-70. Tomēr es pilnīgi pievienojos petersonsphoto teiktajam - šis 18-70 pēc cenas un kvalitātes ir viennozīmīgi labākais kitenieks no visu ražotāju brendiem un es nekad, ne par kādu naudu to negribētu atdot!!!
Man grūti iedomāties Tava kolēģa spļaudīšanās iemeslus, tāpēc varbūt vari paskaidrot problēmas būtību?

tie ir atšķirīgi cenu diapazoni (~150Ls), tikpat labi var 16-85 var salīdzināt ar 24-70 un sacīt ka 16-85 ir štrunts.
Publicēts: 20.03.10 03:01
 citēt
KA2:18-55 3.5 pie zoom nebija ass ar sho tamroru tas taa nav bet taa daudzkraasainaa aberaacija gan nepatiik un par to 2.8 astonji runaajot liidz shim neko taadu neesmu lietojis varbuut ka neizprotu kas un kaa

Es ieteiktu nekāpt velosipēdam no stūres puses virsū. Tikai bez cepšanās, bet es iesākumam ieteiktu iemācīties bildēt, apstrādāt foto, atrast savi pieeju fotogrāfijai, un tikai tad skaitīt kamerai pikseļus, dzīties pēc max liela fragmas atvēruma, meklēt 100% palielinājumā aberācijas un teikt, ka šis vai tas ir slikts. Kārtējo reizi blogā apliecinās - mute liela, darbu nav.

Peace!
Publicēts: 20.03.10 11:33
 citēt
pareiz tu saki Santi :face-smile:es pat teiktu taa ja ar foto nepelni tad daudz praatiigaaks buusi ja ar labu ziepi iztiksi.ja stipri bagaats vai pashapzinja jaacelj tad ir jaanjem neko dariit.runaajot par prasmi tad es palaikam dzeeshu savus kjecereejumus nost kauns ka cilveeki skataas
Publicēts: 20.03.10 11:52
 citēt
veel jau krievu un citzemju forumi pieejami:face-smile:te taa kaa spamo tikai vairaak vai saveejie sarunaajas.budte po proshche i neizcheznite iz zemli!
Publicēts: 20.03.10 13:47
 citēt
KA2:budte po proshche i neizcheznite iz zemli!

baigi labibūtu iemācīties lietot citas valodas pareizi:)

18-70 lietoju ikdienā 5 gadus, ap 30 000 kadru, nav ne putekļu ne izļurkāšanās

drošākais un pieticīgākais stikls no viesiem man esošajiem, vismaz nav jādreb, ka sabojāsi, jo cena ir ļoti draudzīga
salīdzinājumā 17-55 F2.8 tiešām zīmē smukāk un arī asāks, ir, maksā par 500Ls dārgāk, Tev viņi ir?
16-85 atsķirības ir daudz nenozīmīgākas, Tavam (un manam, nesatraucies) līmenim NEKĀDAS:)
Publicēts: 20.03.10 14:33 labots
 citēt
Vair Ir vērts runāt par 18-70, ja jau sen ir 18-105 VR? , kurš aizvietoja to un maksā faktiski to pašu cenu.
Un arī 24-85 Af-S 3.5-4.5. Abi objektīvi ir interesentāki un maksā faktiski to pašu cenu.
Publicēts: 20.03.10 16:10
 citēt
FxQuadro:Vair Ir vērts runāt par 18-70, ja jau sen ir 18-105 VR? , kurš aizvietoja to un maksā faktiski to pašu cenu.
Un arī 24-85 Af-S 3.5-4.5. Abi objektīvi ir interesentāki un maksā faktiski to pašu cenu.

tas 24-85 3.5 liidz cik tur vareetu buut konkreeti ''interesants'' it sevišķi uz kropa
Publicēts: 20.03.10 16:57
 citēt
ChrisTaps:
petersonsphoto:

Pēterson, zinu ko saku!
Šis viedoklis nāk no pieredzes.
Runājot par specifikāciju, minēju 18-105 kuru neesmu pats personīgi jūzojis.
Manam kolēģim bija 18-70,spļaudijās un atkratijās!
Man ir neizprotami, kādēl gan tādu lai turētu Pro savā plauktā? Putekļu krāšanai?
Nu okey, labāks par 18-55 kitinieku ir, bet tolka nav!
Pats arī esmu palietojis!
Pašam bija 16-85 kurš ir nesalīdzināms ar 18-70!

Ja nemāk bildēt tad neviens stikls neglābs.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):