meklēju kompanjonus un līdzi braucējus fotoplenēram un atpūtas braucienam uz Indiju.Par cik pirmajā reizē vairāk biju apskatīt šo valsti un iepazīt turienes apstākļus,tad tagad esmu nolēmis braukt tieši fotogrāfēt.Doma ir braukt uz Indijas ziemeļiem,Kašmiru,Himalajiem,arī Deli(manuprāt viskontrastainākā pilsēta).Brauciena izmaksas varētu būt 250-350ls par avio biļeti,ap 700ls dzīvošana(labas viesnīcas),ēšana(2x dienā),auto ar šoferi un gidu.+vīza un nauda tēriņiem,ubagiem,dārglietām(pēc paša ieskatiem)Lieliski būtu nolasīties 6-10 cilvēkiem,var arī braukt 4 atā un ņemt džipu,tas gan nedaudz sadārdzinās pasākumu.
dansiga:a kas tur tik briesmiigs, ka vajadziigs shoferis? pashi nevar shofereet?
UN - ap kuru laiku domaa braucienu?
Pirmkārt brauktuves pretēji (kā Anglijā). Un braukšanas apstākļi arī gan jau savādāki, nebūs tik vienkārši kā Anglijā vai Austrālijā iekļauties tai pretējā virziena satiksmē
kaadaa noziimeee - nebuus vienkaarshi? Nez - vieniigaa vieta, kur neatljaavos seestties pie stuures - taa bija Kaira, jo tur man piedeevaaja jaunu svaigu BMW (privaato, ne iires auto)..... un redzot kaaa tur visi brauc un ka gandriiz visi auto ir apskraapeeti - es neriskeeju ;-) .... Ij ... .laikam peec meenesha arii pac auto saimnieks jau bija BMW apsakaadeejis ;-_)
dansiga: vieniigaa vieta, kur neatljaavos seestties pie stuures - taa bija Kaira,
To pašu iemeslu dēļ. Tā vairs nav atpūta, kad katrs brauc kā pagadās un pa vidam vēl pajūgi un tuktuki (nezinu kā šos Indijā sauc). Un ja kaut kur iekulies (kādā sadursmē), tad vietējais šoferis no situācijas izies ātri un bez problēmām, bet pats vari nemaz nezināt kā no tās situācijas izkulties un tas var panēmt stipri ilgāku laiku Uzbrauksi svētajai govij, vispār nezināsi ko iesākt
P.S. Nebiju domājis, ka tik lētas aviobiļetes no Rīgas uz Indiju. Bet tikko pārbaudīju, tiešām. Parasti, lai dabūtu lēti uz tālākām vietām, jāskatās no lielajām Eiropas lidostām biļetes.
Cik saprotu, tās izmaksas uz 2 nedēļām?! Varētu pat apdomāt par piedalīšanos, bet tad vsiticamāk, uz kādu oktobri. Un divatā ar sievu. Bet nu precīzāk gan zināšu pēc mēneša vai diviem, kad būs lielāka skaidrība ar dažām finanšu lietām
Man ir doma par augusta beigam septembra sakumu,himalajus esmu izbraukajis,velk atkal atpakal,fotografet tiesam var bez apstajas,lai cik butu lidz atminas kartes tapat beigas pietrukst.Ir iespeja sastadit celojuma planu pec velmem,rezervet viesnicas un dzipus,jo indija ir pazina kas to visu nokarto,ari cena lidz ar to zemaka ja vietejais to dara.
dansiga:a kas tur tik briesmiigs, ka vajadziigs shoferis? pashi nevar shofereet?
esmu bijis pie Indijas, Šrilankaa. Tur pat pats pargalviigaakais eiropietis neiedrošinātos pats sēsties pie stūres... To var darīt tikai vairākus gadus nodzīvojo pie viņiem...
ekoist, ja tas ir kaut kad uz rudeni, pavasari, tad mēs divatā iespējams, ka varētu piebiedroties. līdz rudenim noteikti ne, vasaras plāni jau un tomēr nav tik brīvi ar naudām vairs.
Esmu braucis ar mokiku Indijas salaas un neko, veel dziivs.
Indoneezijaa bija bailiigaak - tur taapat kaa Indijaa kustiiba pa otru pusi celjam, bet mokiki divaas/trijaas rindaas vienaa joslaa, visur bremzee, ielien, nogriezh celju, mijaas. Tad veel ir taada fiicha, ka braucot no kalna lejaa ieraugi, ka pretim naak divi smagie un tev joslas vairs nav. Taa ir pienjemts, ka smagajam ir priekshroka un mokiki smuki pazuud nost no celja. Man bija mirklja shoks (liikumaa, no kalna) ieraudziit pretim braucoshus smagos, kas pashsaprotami ar mani nereekjinaas.
===
P.S. Attieciigajam pleneerim nav iisti jeegas. Labu bilzhu skaits barinjaa plenereejot samazinaas dramatiski. Vislabaak ir pilniigi vienam - tad pats savaa domu pasaulee var mediteet cik vien gribaas, ieiet tajaa bildeeshanas procesaa mega dzilji. Sliktaakajaa gadiijumaa divataa. Lielaakaa baraa jau vairaak sanaaks savu koleegju nodzerto seju bildeeshanas pasaakums. Shis pasaakums ir atbalstaams tikai taadaa nosaciijumaa, ja savaacas grupinja, kas "PACELJ" taadu pasaakumu, ko individuaalajam pacanam buutu saapiigi. Tas pats dzhips, piemeeram. Vai arii heliitis -kaadi 250 LVL no deguna (ja kaadi 8 nolasaas) un tad maukt Himalaju kalnos nepieejamus ciematus luukoties, sagiadiit tur saulleektu teltii un tamliidziigi.
Papildinot Vaardu: divatā tiešām IR sliktākais variants
Ir jābrauc vienam, nav divu domu. Ar katru kolēģi attiecīgas reizes palielinās kopējais caureju (lasi - dīkstāves) skaits, gaumes izjūtas un fotografējamo vietu izvēle.
Sveiki, pacelu šo tēmu, jo no 8 līdz 15 oktobrīm tiek organizēts fototūrs Indijā: Indijas zelta trīsstūrs un tiģeru parks. Maršrūts: Deli - Mandava - Džajpūra - Rahtambora - Agra - Deli. Smalkāks maršrūta un vispar brauciena apraksts ir pieejams šeit: www.garuda.lv... vai arī mana LJ: galeja-lv.livejournal.com...
ekoists:Man jau šķiet,ka viena nedēļa Indijas ir par maz,bet vienalga forši.
jā, man arī šķiet, kā varēja būt ilgāks brauciens, bet tā kā šis ir izmeģinājuma brauciens (konkrēti pa šo maršrūtu jau ir braukts, bet bez korekcijam, ka cilvēki daudz fotografēs). Nākamais noteikti būs ilgāks. Ir domas par Irānu un/vai Kurdistānu
ekoists:Man jau šķiet,ka viena nedēļa Indijas ir par maz,bet vienalga forši.
Saulīt, pabiju Vidusāzijā. vairākus gadus. Ja detaļās - nokopēšu maršrutu grāmatiņu. Krieviski tas saucas - TONKIJ VOSTOK..Pēc piektā motobrauciena tikai atšifrēju... Var pieņemt kā gaidītāko radimieku. Var - motivācija tikai viņien pašiem saprotama - R nazi gar kaklu. Nu gan Kalašņikovs modē. Braucienos mums bija sargeņģelis. Pie Taškentas - Čirčika. Dienesta biedrs. Garantēja pilnīgu drošību. Gāja bojā pēdējos nemieros....
Vaarna:Papildinot Vaardu: divatā tiešām IR sliktākais variants
Ir jābrauc vienam, nav divu domu. Ar katru kolēģi attiecīgas reizes palielinās kopējais caureju (lasi - dīkstāves) skaits, gaumes izjūtas un fotografējamo vietu izvēle.
Nu re TU MANI SAPROTI , es ar Azija "Viskijs kā udens" tik tad dzīvs Bet ja nopietni NEKO nevaru est no vinju partikas kur nu vēl dzert Tad ar nelielu viskacja devu var tiri labi vegjete , protams ja AKLIMATIZEJAS tas ir izpļutās pēc tam var visju mutē bāst , bet man parasti nav laika "Aklimatizacijai"
Vaarna:Papildinot Vaardu: divatā tiešām IR sliktākais variants
Nu re TU MANI SAPROTI , es ar Azija "Viskijs kā udens" tik tad dzīvs Bet ja nopietni NEKO nevaru est no vinju partikas kur nu vēl dzert Tad ar nelielu viskacja devu var tiri labi vegjete , protams ja AKLIMATIZEJAS tas ir izpļutās pēc tam var visju mutē bāst , bet man parasti nav laika "Aklimatizacijai"
Indijā biju- nav nekādu problēmu ar ēdienu un veselību. Nu labi, nevajag ēst tur ,kur peļkēs traukus mazgā utml.- t.i- ievērot elementāru veselo saprātu ko var un ko nevar darīt
.. ēst tur nevar NEKO - nevis tāpēc ka netīrs, bet tāpēc, ka pilnīgi bezgaršīgs.. dažas dienas to var izturēt, bet uz pirmās nedēļas beigām gribās kaut ko kārtīgu..īsta veģetāriešu paradīze
nezinu gan,es to eso uz ielas vienreiz nopirku un izmetu turpat uz ielas,pēcāk ņēmu tikai bez specijām,olas,zivis,augļus un makaronus.Gaļa tur neprasās tādā karstumā.
ekoists:nezinu gan,es to eso uz ielas vienreiz nopirku un izmetu turpat uz ielas,pēcāk ņēmu tikai bez specijām,olas,zivis,augļus un makaronus.Gaļa tur neprasās tādā karstumā.
Ir tak Indija pietiekami liela, attiecīgi katrs varētu būt redzējis savu. Bet Indijā ir foršas kafeinīciņas ar nosaukumu Barrista. Ļoti līdzīgas Starbuksiem vai mūsu Double Coffee. Mēs ar Vaarnu tajos gana daudz iegriezāmies - karstumā ieej vēsa vietā un paņem lielu saldējuma un kafijas miksu.
Vispār jau manā sapratnē Indiešu ēdiens ir diezgan neēdams draņķis - gan vizuāli, gan arī pēc garšas kvalitātēm. Turklāt es bez īpaša kreņķa parasti ēdu vietējos ūķos. Bet Indija ir šmuļu un sušķu valsts - nepatīkama piegarša paliek.
aitinaa: ļoti, ļoti ass ēdiens- var teikt ka garšu nekādu nejūt
.. nejūt garšu, bet galvenais - nejūt arī sātu! Itkā ēdis esi, bet nejūties paēdis.. drausmīga sajūta! Un gaļu gribas, ka traks. Varbūt ziemeļu daļā ir citādi, bet dienvidos.. nav šitā virtuve tādam vidusmēra latviešu zemnieka kuņģim..
Tātad,ja kāds vēlas piebiedroties braucienam.30.09-13.10, izdevumi-1500$ par tūri+avio biļete un vīza. Cenā iekļauts,brokastis un vakariņas,viesnīcas,mikroautobuss un gids,nauda suveniriem un izpriecām jāņem pašam līdz. Te maršruts Diena 01: Ierašanās Deli: transfērs uz viesnīcu, ja laiks atļauj, tad vakars krāsainā tirgū.
Diena 02: Deli: Brokastis viesnīcā un ievērojamāko vietu apskate pa Deli – Cannought place, JAMA mošeja, Raj Ghat, Lotus templis, Qutab Minar un Laxmi Narayan templis, vakarā iepirkšanās. Pēc katra vēlēšanās varam iekļaut graustu rajonu. (Bez atļaujas aizliegts fotografēt).
Diena 03: Deli - Agra (200 km / 4 h brauciens): Brokastis viesnīcā.Agri dodamies uz Agru. Ierašanās Agrā, Taj Mahal, Agra Fort.
Diena 04: Agra - Jaipur (265 km / 5,5 stundas ): Brokastis viesnīcā un dodamies uz Jaipur, Maršrutā iekļauta spoku pilsēta Fatehpur Sikri. Ierašanās Jaipur un došanās uz viesnīcu. Vakarā Etniska ciemata apmeklejums, ko sauc par Chokhi Dhani.
Diena 05: Jaipur - Deli (260 km / 5 h brauciens): Brokastis viesnīcā,Jaipuras ievērojamāko vietu apskate. AMBER FORT (izjāde ar ziloņiem), City Palace, novērošanas un Birla templis. Vēlu vakarā došanās atpakaļ uz Deli.
Diena 06: Deli - Haridwar (230 kms/6hrs): Brokastis. Pēc brokastīm došanās uz Haridwar (agrs rīts), Pusdienas. Vēlāk Haridwar transfērs uz viesnīcu. Apmeklējiet Har-Ki-Pauri Ganga Aarti vakarā.atpūtai.
Diena 07: Haridwar - Rudraprayag (165kms/6hr): Rīta vizītepie Haridwaras vietējiem priesteriem , vēlāk Rudraprayg Maršrutā iekļauts apmeklējums Deoprayag.
Diena 08: Rudrprayag - Gaurikund (75kms/3hr) - Kedarnath (14kms Trek): No rīta uz Gaurikund, Trekkings sākot no Gaurikund līdz Kedarnath (3584 MTS), kājām vai ar ponijiem / doli. Tūres locekļiem būtu jābūt zālēm, smagajam vilnas apģērbam, nakts Kedarnath. (Līdzi siltas drēbes).Ierašanās viesnīcā. Vēlāk apmeklējiet Kedarnath templi.
Gaurikund: Pēc attālumā 5kms no Sonprayag un augstums 1982m., Var veikt pirts karstā ūdens dīķī un apmeklēt Gauri templi. Šī ir vieta, kur dieviete Parvathi meditēja ,lai sasniegtu Lord Shiva. Tas ir pamats.Doties uz Kedarnath.3
Kedarnath: Kedarnath svētnīca, kas ir viens no 12 jyotirlingas lorda Shiva ir skatuvisks tēls, atrodas uz vietas, fona majestātiskā Kedarnath diapazonā. Kedar ir cits nosaukums, Lord Shiva, aizsargs un postītājs. Saskaņā ar leģendu, Pandava pēc tam, kad uzvarēja pār Kaurava Kurukshetra karā, jutās vainīgs, un nogalināja savu brāli un lūdza svētību Kungam Shiva. Viņš izvairījās no tiem atkārtoti un vienlaikus bēga, ņēma patvērumu pie Kedarnath formā buļļa izskatā. Pēc tam viņš ienira zemē, atstājot savu kupri uz zemes virsmas. Atlikušās daļas Lord Shiva parādījās četrās citās vietās. Rokas parādījās Tungnath, sejas pie Rudranath, pie Madhmaheshwar vēders un viņa slēdzenes (mati), ar galvu pie Kalpeshwar. Kedarnath un četru iepriekšminēto svētnīcām uzskata par Panch Kedar.
Diena 09: Kedarnath - Rudraprayag
Agri no rīta, svētceļnieki pēc Darshan no Kedarnath Tempļa dodas atpakaļ uz Gaurikund un tālāk uz Rudrprayag.
Diena 10: Rudraprayag - Badrinath (165kms/7hr)
Brauciens uz Badrinath caur Joshimath. Ierašanās viesnīcā. Vēlāk vakarā apmeklēsiet Badrinath templi Aarti.
"Four Dhams" ir viena no visvairāk pazīstamajām svētceļojumu vietām valstī, atrodas augstumā 3133 m, apsargāta abās pusēs ar divām kalnu grēdām pazīstama kā Nar & Narayan. Neelkanth Peak ir lielisks fons. Šīs vietas kādreiz bija paklājiem klātas ar savvaļas ogām. Tādējādi vietu ieguva nosaukumu "Badri van", kas nozīmē "meža ogu".
Diena 11: Badrinath - Joshimath (44kms/3hr)
Agri no rīta, svētceļnieki pēc vannas. Brahamakamal ir nozīmīga senču vieta Pinddan Shraddh (Pitrus). Ir arī citi interesanti objekti, piemēram, Mana, Vyas Gufa, Maatamoorti, Charanpaduka, Bhimkund un "Mukh" ir Saraswati upes. Tikai trīs kilometrus no Badrinathjee. Vēlāk atpakaļ uz Joshimath.. Nakšņošana pie Joshimath.
Diena 12: Joshimath - Rishikesh (254kms/8hr)
Agri no rīta, apmeklējiet Narsingh templi un Shankracharaya Math. Vēlāk atpakaļ uz Rishikesh.
Diena 13: Rishikesh - Haridwar (24kms/1hr)
No rīta, apmeklējiet Rishikesh Vietējās apskates vietas (Ram Jhulla, Laxman Jhulla, Triveni Ghat, Parmarth Niketan, Shivananda Ashram un Gita Kutir). Pēc pusdienām uz Haridwar. Ierašanās viesnīcā. Haridwaras apmeklējums. Nakts viesnīcā.
14 diena: Haridwar - Deli (230kms/6hr) -
Pēc brokastīm uz Deli. Delhi-Riga, Starptautiskais lidojums.
Vaards:Esmu braucis ar mokiku Indijas salaas un neko, veel dziivs.
Indoneezijaa bija bailiigaak - tur taapat kaa Indijaa kustiiba pa otru pusi celjam, bet mokiki divaas/trijaas rindaas vienaa joslaa, visur bremzee, ielien, nogriezh celju, mijaas. Tad veel ir taada fiicha, ka braucot no kalna lejaa ieraugi, ka pretim naak divi smagie un tev joslas vairs nav. Taa ir pienjemts, ka smagajam ir priekshroka un mokiki smuki pazuud nost no celja. Man bija mirklja shoks (liikumaa, no kalna) ieraudziit pretim braucoshus smagos, kas pashsaprotami ar mani nereekjinaas.
===
P.S. Attieciigajam pleneerim nav iisti jeegas. Labu bilzhu skaits barinjaa plenereejot samazinaas dramatiski. Vislabaak ir pilniigi vienam - tad pats savaa domu pasaulee var mediteet cik vien gribaas, ieiet tajaa bildeeshanas procesaa mega dzilji. Sliktaakajaa gadiijumaa divataa. Lielaakaa baraa jau vairaak sanaaks savu koleegju nodzerto seju bildeeshanas pasaakums. Shis pasaakums ir atbalstaams tikai taadaa nosaciijumaa, ja savaacas grupinja, kas "PACELJ" taadu pasaakumu, ko individuaalajam pacanam buutu saapiigi. Tas pats dzhips, piemeeram. Vai arii heliitis -kaadi 250 LVL no deguna (ja kaadi 8 nolasaas) un tad maukt Himalaju kalnos nepieejamus ciematus luukoties, sagiadiit tur saulleektu teltii un tamliidziigi.
--------------------- Nu Vaards, reiz bijām 5atā bildēt un teikšu, ka nebūt nepārvērtās par iereibušo seju bildēšanu. laikam jau atkarīgs no sastāva un arī no mērķa. Katrā ziņā es esmu ar pozitīvu pieredzi.
Izsaktas vienkarsi super. Nebutu oktobra beigas uz Tokiju jabrauc noteikti shautu lidz. 1,5k zaljo uz 2 nedeljam izklausas dikten maz maz pec apreikiniem ko veicu par 9 dienu uztureshonos Japana. Lai veicas katra gadijuma. Nakoshreiz noteikti.