MartinK:Jāsaka, ka katrs gadījums ir ļoti individuāls, šobrīd mēs dzirdam tikai Luņa viedokli, pie kam joprojām nav skaidrs, par ko tur iet runa - par IU, vai pašnodarbināto. Ja nauda skaitīta no firmas konta, nu nedrīkst par bulciņām privātpersonai skaitīt no SIA konta. Utt.
BULCIŅAS bija manā privātā HANZENES Visa kontā ! Man mēģināja piešut ka esmu saņemis atlīdzību par nelicencētu uzņemējdarbību jau turpat 2 gadi pēc tam ka es šeit NEKO NEDARIJU un nedzīvoju!! Vienkarši dzeki pa visādiem sazdīve sīkumiem skaitija piķi vienas bankas ietvaros savstarpēji kontos to pa pusdienām to pa kīno biļetēm to pa ceļojumiem un bendzju plenēram to vēl visu ko to "Gudri" forulējot kā "Pateicības" . Honorāri un smaksas par "Pakalpojumiem" kopējais cipars šitā pa regulāriem sīkumiem bija nepilni simts Ls bet "Padirsties" nu ļoti gribejās jo teicu ka nerakstīšu paskaidrojumu par ko es "Cilvēkam" saizskaitiju 20Ls un 40Ls , pateicu ka tā nav viņu darīšana mans čoms ko gribu to skaitu.
Piemēram, es tagad piereģistrējos kā pašnodarbinātais.
Pa dažādām haltūrām saņemu legāli piķi, ar visiem līgumiem utt, cik saprotu, lai nemaksātu nodokli, iekļaujos 180 latos mēnesī. Bet, ja man, piemēram, vecāki vienkārši dod kaut kādu papildus naudu dzīvošanai, vai par šo naudu man tagad arī jāmaksā kāds nodoklis (jāiekļauja gada deklarācijās)?
Piemēram, es nopelnu tagad legāli 150 mēnesī + 50 latus no senčiem, vai man tagad jāmaksā ienākumu nodoklis par 200 latiem?
(visa nauda iet caur vienu kontu, ko reģistrējoties par pašnodarbināto norādīju blankā)
1. kārt nevajadzētu ņemt naudu no vecākiem 2. kārt kontu uzņēmējdarbībai turēt atsevišķi no personīgā arī pašnodarbinātā gadījumā 3. ja tu nopelni legāli tagad 150 Ls mēnesī, tad taisi uzkrājumus IIN - par gadu būs apmēram 460 LVL, to Tev paprasīs nākamgad aprīlī - maijā...
Piemēram, es tagad piereģistrējos kā pašnodarbinātais.
Pa dažādām haltūrām saņemu legāli piķi, ar visiem līgumiem utt, cik saprotu, lai nemaksātu nodokli, iekļaujos 180 latos mēnesī. Bet, ja man, piemēram, vecāki vienkārši dod kaut kādu papildus naudu dzīvošanai, vai par šo naudu man tagad arī jāmaksā kāds nodoklis (jāiekļauja gada deklarācijās)?
Piemēram, es nopelnu tagad legāli 150 mēnesī + 50 latus no senčiem, vai man tagad jāmaksā ienākumu nodoklis par 200 latiem?
(visa nauda iet caur vienu kontu, ko reģistrējoties par pašnodarbināto norādīju blankā)
Nētaču , viss jāraksta tikai par to kas "Rēķins pretī" vai tu godīgi deklarē , taču ja senči tev skaita ar gudru paskaidrijumu "Samaksa vai honorāras vai Par pakalpojumu" var nākties atbildēt uz āķigiem jautājumeim KĀPĒC viņi tā dara un KUR viņiem tādi cipari sagribējās skaitīt TIEŠI TEV ATSEVIŠKI KONTU ja gribi ērtības labad , FINIŠĀ ja nonāks lidz "paskaidrošanai" tev priekšā noliks VISUS uz tava vārda reģistrētos kontu izrakstus LV finansu iestādēs Es šitā uzzināju par kontu ko mna mutere bij atvērusi uz mana vārda "Visādam gadijumam" man paludza paskaidrot A KAS TAS TADS? Nācās omītei rakstīt paskaidrojumu.
imgfoto Šito es nesapratu - "ja tu nopelni legāli tagad 150 Ls mēnesī, tad taisi uzkrājumus IIN - par gadu būs apmēram 460 LVL, to Tev paprasīs nākamgad aprīlī - maijā.." Kas tas ir par "uzkrājumu"?
Luni Karoč, ja man maksājuma uzdevumā norādīts "nauda par pusdienām", tad man nevajadzētu satraukties? )
briedis:imgfoto Šito es nesapratu - "ja tu nopelni legāli tagad 150 Ls mēnesī, tad taisi uzkrājumus IIN - par gadu būs apmēram 460 LVL, to Tev paprasīs nākamgad aprīlī - maijā.." Kas tas ir par "uzkrājumu"?
Luni Karoč, ja man maksājuma uzdevumā norādīts "nauda par pusdienām", tad man nevajadzētu satraukties? )
NE nē , bez problemām. Ja vien tur nav "Par pusdienu pagatavošanu vai piegādi" Tikai ņem vērā ka tie cilvēki jokus nesaprotu un ar iztēli viņiem ar ir problēmas. "Smalkus jociņus" nesapratīs , un cīnities ar viņiem ir PRAKTISKI niespējami vai nu ar ļoti labu sagatavotību un nerviem. ja tā banāli "Ments grāmatvedis" pēc stila tā publika apmēram sēž vecesnes kā "Izmeklētājas" akmens mūlī un nemaz netaisās klausīties ko tu saki Man tik 1x Skanstes ielā gadijās normāls DZEKS kurš reāli visus apskatijās KONSTATĒJA un pateica ka tā nav pareizi darīts , uzlika 50Ls sodiņu un taica ka lai vairs tā nedarot , kautkas bija ne tā noformēts Fui samelojos 20 Ls , kvīts nebija pareiziem numuriem iegrāmatota.
Pašnodarbinātais pats norāda, kas ir viņa ienākumi, bet šo pašu var pajautāt VID konsultantēm, ja kas, vismaz kur es dzīvoju, ļoti labprāt pakonsultē (dzīvošanai ne-Rīgā ir priekšrocības).
Briedi, nu ko tu nesaproti? Ja Tu esi pašnodarbinātais un stingri seko līdzi, lai mēneša peļņa nepārsniegtu 179 Ls, viss ir čikiniekā, Tev var rasties iluzora sajūta, ka nodokļi nav jāmaksā vispār....TAČU NĒ - mūsu valstī iedzīvotāja ienākuma nodokli liek maksāt pat no ienākumiem, kas ir zem iztikas minimuma...tātad 150 *12*26%= tik Tev nāksies nopogāt nodokļos pēc gada....kas tur ko nesaprast
Klausos Luņa briesmu stāstos par VIDu un brīnos... Man nekad nav nācies maksāt soda naudas, vienmēr ir izteikti tikai brīdinājumi, pie kam, nekad neesmu maksājis ne kapeiku VID darbiniekiem.
Un vispār nodokļu sistēma ir bik graiza pie mums... Darbaspēks tiek aplikts ar tik nenormāliem nodokļiem!
Jā,tik aizmirsi piebilst par neapliekamo minimumu,apgādājamām personām,izdevumiem medicīnai,izglītībai.Vēl plus,ka nav jāmaksā darba devēja nodokļu %. Martink-Tev var piekrist,arī VIDā strādā cilvēki un var parunāt kā ar cilvēkiem.Bieži gan no tā labuma nekāda,jo tie ir tabulu un likumu cilvēki,kuri Tev var nosaukt tikai likumu,bet nevar paskaidrot loģiku.
imgfoto:Klausos Luņa briesmu stāstos par VIDu un brīnos... Man nekad nav nācies maksāt soda naudas, vienmēr ir izteikti tikai brīdinājumi, pie kam, nekad neesmu maksājis ne kapeiku VID darbiniekiem.
Tev ir paveicies! imgfoto, tu daudz ko nezini par VID Bet tas pat ir labi! Viss ir jauki, līdz brīdim kad uzkāp uz viņu grābekļa!
ekoists:Jā,tik aizmirsi piebilst par neapliekamo minimumu,apgādājamām personām,izdevumiem medicīnai,izglītībai.Vēl plus,ka nav jāmaksā darba devēja nodokļu %. Martink-Tev var piekrist,arī VIDā strādā cilvēki un var parunāt kā ar cilvēkiem.Bieži gan no tā labuma nekāda,jo tie ir tabulu un likumu cilvēki,kuri Tev var nosaukt tikai likumu,bet nevar paskaidrot loģiku.
Ataisnotos izdevumus ari neviens nepeimineeja - drosivien nezina neko par taadiem
Naf ko gari spriest- jāmaksā ir nodokļi, lai man sanāk pensijai !!! Un cik es zinu no savas un daudzu citu pieredzes, VID naf aizticis nevienu nevainīgo Ja nāk viesū VID pārbaude, tas nozīmē, ka sen esi viņu redzes lokā, (firmām bija VID auditi izvēles kārtībā, bet tie parasti pārbaudīja grāmatvedības kārtību un deva norādījumus, ja atrada nelikumības pret nodokļu samaksu, tad bija uzrēķins 200%- nenomaksātā summa un tikpat sods) Es pat brīnos, kā "lielīgie" kāzu fotogrāfi visu brīvvalsts laiku ir dzīvojuši aizmirstot pilsoņa pienākumus pret valsti... un vēl netā ar to lielās . Parasti tie, kuri blēdās, klusējot to dara Viņu vietā, ja es būtu VID inspektors, visās kāzās pieietu pie vedējiem un palūgtu uzrādīt līgumu un čeku. Daži uzreiz teiks- bet mēs par latu sarunāsim un no tā samaksāsim... bet ir tā saucamie kontroles pirkumi, un tad konfiskācija rīkiem ar ko iegūst nelikumīgu peļņu, kā tas ir zvejā, medībās. Te bija pieminēta friziere- un iekrita viņa uz kontroles pirkuma, un sods viņai uzrēķināts pēc tabulas par visu aizgājušo periodu. Tagad viņai būs grūti pierādīt, ka pirms tam naf strādājusi. Ja pierādīs un lūgs VID šefu, sodu pārskatīs.
MartinK:Pašnodarbinātais pats norāda, kas ir viņa ienākumi, bet šo pašu var pajautāt VID konsultantēm, ja kas, vismaz kur es dzīvoju, ļoti labprāt pakonsultē (dzīvošanai ne-Rīgā ir priekšrocības).
Konsultāti ir APSALŪTI nezinoša publika un tieši par Ogri runājot iedzivojos vienā 10Ls sodā pēc "Konsultatnes" murgaina skaidrojuma , es to par laimi pierakstiju , a man patica "Mums algsviens ko vina jums teica" mums ir ŠITA un 10Ls Kā vislielāko anekdoti stāstu tas gan bij SIA laikos "Mes apsekosim jūsu iekārtas" tikai tad pieškirsim PVN maksātāja statusu , es saku MAN NAV iekartu tā ir VIRTUĀLA ražošana "Pardod izmantošanas tiešibas" nekā matereāla , viss notiek "I-netā" varam pieslēgties parādišu tepatās , NĒ kamēr nav ražošanas iekārtu ko komisija apseko nekāds PVN , Ogres VID tas bija Nācās blēdēities jo 2x man šitā atšuva , vienkarši pārņemām vienu citu kantori blakus rajonā kam PVN bija un dažus gadus strādājām mierīgi KAMĒR noņēma par to ka "Nav iespējams konstatēt ražošanau un gatavo produkciju" apgrozijums bija pieklājīgs "Preces nekādas" kompī apskatāmā šiem nelikās pārliecinoša "Manta" par ko var maksāt tadus ciparus , tas bij akurāt Repšā laiki un cīņa pret "PVN" atsistējiem Otrai biznesa daļai man PVN vuspār nekad nav bijis to nepalika ar PVN tad aplika ar 5% bet tad jau mes pacelam enkuru no šī "Milīgā krasta" Nekad nesmu nozēlojis šo lēmumu.
MartinK:Pašnodarbinātais pats norāda, kas ir viņa ienākumi, bet šo pašu var pajautāt VID konsultantēm, ja kas, vismaz kur es dzīvoju, ļoti labprāt pakonsultē (dzīvošanai ne-Rīgā ir priekšrocības).
Konsultāti ir APSALŪTI nezinoša publika un tieši par Ogri runājot iedzivojos vienā 10Ls sodā pēc "Konsultatnes" murgaina skaidrojuma , es to par laimi pierakstiju , a man patica "Mums algsviens ko vina jums teica" mums ir ŠITA un 10Ls Kā vislielāko anekdoti stāstu tas gan bij SIA laikos "Mes apsekosim jūsu iekārtas" tikai tad pieškirsim PVN maksātāja statusu , es saku MAN NAV iekartu tā ir VIRTUĀLA ražošana "Pardod izmantošanas tiešibas" nekā matereāla , viss notiek "I-netā" varam pieslēgties parādišu tepatās , NĒ kamēr nav ražošanas iekārtu ko komisija apseko nekāds PVN , Ogres VID tas bija Nācās blēdēities jo 2x man šitā atšuva , vienkarši pārņemām vienu citu kantori blakus rajonā kam PVN bija un dažus gadus strādājām mierīgi KAMĒR noņēma par to ka "Nav iespējams konstatēt ražošanau un gatavo produkciju" apgrozijums bija pieklājīgs "Preces nekādas" kompī apskatāmā šiem nelikās pārliecinoša "Manta" par ko var maksāt tadus ciparus , tas bij akurāt Repšā laiki un cīņa pret "PVN" atsistējiem Otrai biznesa daļai man PVN vuspār nekad nav bijis to nepalika ar PVN tad aplika ar 5% bet tad jau mes pacelam enkuru no šī "Milīgā krasta" Nekad nesmu nozēlojis šo lēmumu.
a tu tām gudrām vid veceneem paprasīji kā tad lai tu nodoklus maksā, ja viņām nepatīk tava virtuālā ražošana??
Man ir tāds jautājums: Ja cilvēkam ir ārzemju bankas kartes: VIDs laikam nevar dabūt par cilvēku info - ja maksāt ar kādu ASV bankas karti tepat Latvijā?
FxQuadro:Man ir tāds jautājums: Man ir bankas kartes: ASV banka, UK banka un Hongkonga banka. Tagad maksāju gandrīz tikai ar tādām kartēm. VIDs laikam nevar dabūt par mani info - ja maksāt ar Hongkongas bankas karti tepat Latvijā?
Nevar. Bet ja tu viņus interesē, prasīt informaciju par tevi no Honkongas bankas var.
pelle, tomeer labaak necitēt šo. Forums taču ir atklats visiem Nu ja cilvēks nav milionieris, ja parastais iedzīvotājs ar ienākumiem, tad laikam neviens neprasasīs info par viņu no citām valstīm
FxQuadro:pelle, tomeer labaak necitēt šo. Forums taču ir atklats visiem Nu ja cilvēks nav milionieris, ja parastais iedzīvotājs ar ienākumiem, tad laikam neviens neprasasīs info par viņu no citām valstīm
Nesapratu par citēšu un foruma atklātību!!!? tu par ko??? Protams, ja tu neesi pietiekami "interesants" neviens nekad neko par tevi neprasīs
imgfoto:Klausos Luņa briesmu stāstos par VIDu un brīnos... Man nekad nav nācies maksāt soda naudas, vienmēr ir izteikti tikai brīdinājumi, pie kam, nekad neesmu maksājis ne kapeiku VID darbiniekiem.
Tev ir paveicies! imgfoto, tu daudz ko nezini par VID Bet tas pat ir labi! Viss ir jauki, līdz brīdim kad uzkāp uz viņu grābekļa!
Nu nezinu, nezinu, kurš gan zin visu... piedzīvotas 3 tematiskās pārbaudes, 2 auditi, 2x gadā PVD pārbaudes, ugunsdzēsēji šad tad un visādi citādi kantori Nekad nevienam nav dota nauda, nekad neviens nav speciāli jājis! Es nezinu kā tur Rīgā...bet pie mums laukos cilvēki jau visur strādā...galvenais ar katru atrast vienkāršu cilvēcisku kontaktu, nekad neizrādīt, ka uzskati sevi par gudrāku, vienmēr pajautāt kā viņš domā, kā būtu pareizi...
Budjķe po prošse i ļudji k vam potjanutsa!
Ja tu sāc zīmēties priekšā VID darbiniecei, kam pat labajos laikos 250 Ls uz papīra alga bija, pretī saņemsi ko esi pelnījis un otrādi...
P.S. Un protams - PAPĪRIEM VIENMĒR JĀBŪT KĀRTĪBĀ UN NODOKĻI JĀMAKSĀ TIEŠI TIK MAZ, CIK ATĻAUJ LIKUMS
ChrisTaps:
Nu nezinu, nezinu, kurš gan zin visu... piedzīvotas 3 tematiskās pārbaudes, 2 auditi, 2x gadā PVD pārbaudes, ugunsdzēsēji šad tad un visādi citādi kantori Nekad nevienam nav dota nauda, nekad neviens nav speciāli jājis! Es nezinu kā tur Rīgā...bet pie mums laukos cilvēki jau visur strādā...galvenais ar katru atrast vienkāršu cilvēcisku kontaktu, nekad neizrādīt, ka uzskati sevi par gudrāku, vienmēr pajautāt kā viņš domā, kā būtu pareizi...
Budjķe po prošse i ļudji k vam potjanutsa!
Ja tu sāc zīmēties priekšā VID darbiniecei, kam pat labajos laikos 250 Ls uz papīra alga bija, pretī saņemsi ko esi pelnījis un otrādi...
Lasos Luņa briesmu stāstus, mani nepamet sajūta, ka tur vairāk ir komunikācijas/attieksmes problēma, nekā patiesi problēmas prasmē vest grāmatvedību
P.S. Un protams - PAPĪRIEM VIENMĒR JĀBŪT KĀRTĪBĀ UN NODOKĻI JĀMAKSĀ TIEŠI TIK MAZ, CIK ATĻAUJ LIKUMS
pelle: Nesapratu par citēšu un foruma atklātību!!!? tu par ko???
Forums ir redzams arī nereģistrētiem lietotājiem! Ierakstot Google.lv atslēgvārdu "nodokļu apiešana" izmestu arī šī topika rezultātus! Nu, kaut kā tā ..... Jājautā Elikam, vai Fotoblog vadība nedomā Forumu padarīt par slēgtu, lai arī izmantojot Search enžinus, neuzdurtos uz pretlikumīgiem tekstiem no fotobloga!
Lasos Luņa briesmu stāstus, mani nepamet sajūta, ka tur vairāk ir komunikācijas/attieksmes problēma, nekā patiesi problēmas prasmē vest grāmatvedību
Pilnībā pievienojos..
Vispār, kā jau teicu, mēs dzirdam tikai vienas puses viedokli.
pelle: a tu tām gudrām vid veceneem paprasīji kā tad lai tu nodoklus maksā, ja viņām nepatīk tava virtuālā ražošana??
Ar tādu attieksmi neko vairāk par likumā pamatotiem uzrēķiniem nesagaidīsi.. VIDā, tāpat kā visur citur, strādā pirmāmkārtām cilvēki, nevis vecenes.
ChrisTaps: Viss ir jauki, līdz brīdim kad uzkāp uz viņu grābekļa!
Tev pašam personīgi ir sanācis uzkāpt?
Es vot domāju - kad mēs pārkāpjam ātrumu vai nozogam čipšu paku no veikala, sods liekas pašsaprotams. Kad paši haltūrējam ar grāmatvedību, tad liekas, ka viss ir slikti.. varētu domāt, ka ārzemēs SRS nāk pretī ar atplestām rokām un pieļauj paviršības..
..ir mums stagnējošas dažas normas, bet - nāks laiks, mainīsies cilvēku tikumi, mainīsies arī likumi....
pelle: Nesapratu par citēšu un foruma atklātību!!!? tu par ko???
Forums ir redzams arī nereģistrētiem lietotājiem! Ierakstot Google.lv atslēgvārdu "nodokļu apiešana" izmestu arī šī topika rezultātus! Nu, kaut kā tā ..... Jājautā Elikam, vai Fotoblog vadība nedomā Forumu padarīt par slēgtu, lai arī izmantojot Search enžinus, neuzdurtos uz pretlikumīgiem tekstiem no fotobloga!
To zinu ka pieejams arī nereģistrētiem, bet kāds tam sakars ar mani un nodokļu apiešanu??? nekādas nelikumības sevis rakstītā nesaskatu.
a tu tām gudrām vid veceneem paprasīji kā tad lai tu nodoklus maksā, ja viņām nepatīk tava virtuālā ražošana??
MartinK: Ar tādu attieksmi neko vairāk par likumā pamatotiem uzrēķiniem nesagaidīsi.. VIDā, tāpat kā visur citur, strādā pirmāmkārtām cilvēki, nevis vecenes.
Ar vid vecenēm tāpat kā ar čigāniem - pašas riebīgi izturas pret citiem un tad gaida cieņu pret viņam. Tu varbūt Mārtiņ dziļi klanies un smaidi kad pret tevi ciniski izturas, es nē. Attiecos tāpat kā pret mani. Tā kā nestāsti man par attieksmi, es to nemainīšu.
Jūs taču esat fotogrāfi,kuri lietas parasti aplūko no visām pusēm un dažādās gaismās,vai ne?Nodokļu inspektoram ir maza alga,jo nodokļu maksātāji nemaksā nodokļus(viņš ir aizskarts).Visi šai valstelī grib būt bagāti,piemēram var apskatīt augstākas amatpersonas,kad no ierindas dakteriem un juristiem kļūst par miljonāriem nonākot valsts pārvāldē.Tie,kuri netiek galā ar savu biznesu-laužas politikā.Katru reizi,kad paaugstina kādu nodokli mums saka-būs labāki dzīves apstākļi-bet vai tā patiešām ir?Vislabākais bubulis ir par nodokļu maksāšanu pensijām,pensionāri ir vislabākie un visnaivākie vēlētāji,kuri tic,ka man jāmaksā viņu pensijas.Patiesībā ar saviem nodokļiem katrs pats veic uzkrājumu sev. Ir tāda lieta,ka cilvēki mēdz kļūdīties-ar to var manipulēt dažādi.
10 gadu strādāju kā ēzelis mazā biznesā! Uz mana rēķina labi nopelnīja VID, vietējā Dome, Pažarnieki, Poliči, SES un pat viens muitnieks .... es vienīgais neko nenopelnīju
10 gadu strādāju kā ēzelis mazā biznesā! Uz mana rēķina labi nopelnīja VID, vietējā Dome, Pažarnieki, Poliči, SES un pat viens muitnieks .... es vienīgais neko nenopelnīju
Nu ja nauda ies policijai vai ugunsdzēsējiem - tas ir nav slikti. Jo salidzini piem. policijas kabinetu un muitnieku kabinetu. Muitai: liela izremonteta telpa, jauni galdi ar jauniem datoriem ar lieliem LCD monitoriem. Ugunsdzēsējiem: telpa, kur laikam nekad nebija remonta. Tapat kriminalpolicijai - telpas, kuras bija remonteti laikam Padomju laikos. Muita pieder VIDam. Bet VID dzīvo ļoti labi
Nu ja nauda ies policijai vai ugunsdzēsējiem - tas ir nav slikti. Jo salidzini piem. policijas kabinetu un muitnieku kabinetu. Muitai: liela izremonteta telpa, jauni galdi ar jauniem datoriem ar lieliem LCD monitoriem. Ugunsdzēsējiem: telpa, kur laikam nekad nebija remonta. Tapat kriminalpolicijai - telpas, kuras bija remonteti laikam Padomju laikos. Muita pieder VIDam. Bet VID dzīvo ļoti labi
Viela pārdomām: Pirms gadiem desmit nopirku mašīnu, ar kuru pirms manis pa Vāciju šamo muitnieki bij braukuši... Opels, kurš Astra, BET tai tačkā pat rādžiņš nebij paredzēts...(nebij ne tikai skaļruņi, bet pat vadi uz šiem...)
pelle:a tu tām gudrām vid veceneem paprasīji kā tad lai tu nodoklus maksā, ja viņām nepatīk tava virtuālā ražošana??
UZPRASIJU! Viņas pateica ka tā neesot viņu darīšana lai ejot pie konsultanta , aizgāju ar tā bija tāda nesakarīga tante kas Ogrē taga deputāte izņemot "Peldējumu" bla bla blā vīna neko nevareja izdvest , zimigi ka netaica ka NEZIN bet finišā pēc minūtēm 15-20 taica ka "Atvainojiet pienēmšanas laiks šodien cauri" es sapratu ka "Jālasās" Nu nav man "Standarta" biznesi nav , tāpēc gan iespaidīgi apgrozijumi gan "Uzrēķini" paši nezin kas jādara bet zin ka "Tā nedrīkst" Taga pēc turpat 10 gadiem mož zin bet nuuu sen vairs neesmu LV subjexc kā zini
Vispār jā, ne pirms 10 gadiem, bet pirms kādiem 8iem centāmies VID kontrolierei ieskaidrot, ka uzņēmums darbojas virtuāli un tam nav ofisa.
Elmarss:Viela pārdomām: Pirms gadiem desmit nopirku mašīnu, ar kuru pirms manis pa Vāciju šamo muitnieki bij braukuši... Opels, kurš Astra, BET tai tačkā pat rādžiņš nebij paredzēts...(nebij ne tikai skaļruņi, bet pat vadi uz šiem...)
Mums sabiedrība ir slima. SLIMA!!! Ko no nabagiem, kuriem galvenais ir sazagt pēc iespējas vairāk, var gribēt...