nu, 1X kaut kādas ķāķas no VID'a un ŠMID'a atnāk pie mana frenda uz firmu šmonēt grāmatvedību. vai pirms 15 vai pirms 20 gadiem, neteikšu. nu, karroče, tad, kad vairums 1-kāršo darbaļaužu monitorus lamāja par kompūteriem vai par televizōriem. nu, tās ķāķas no VID'a un ŠMID'a jautā, kur grāmatvedība. frends saka, ka kompūterī un pamet ar roku, galvu vai aci kompitōra virzienā, turpat blakus monitors - vecenes lūrējušas iekšā pa monitora veltilācijas šķirbām.
Laiku pa laika ir interesējis bet nēsmu līdis juridiskos jautājumos . Lai piereģistrēt uzņēmumu ir jābūt reālai adresei. Uzņēmumu reģistrā piereģistrē kā JURIDISKO ADRESI. Tieši ADRESI un neko citu . Tālāk atnāk teiksim ciemos bet adreses telpas ir Privāt īpašums. Sanāk konflikts. Kā privāt īpašumā bez tiesas atļaujas nevienu nelaižu iekšā. Jautājumos par Juridisko Adresi pasūtu tālāk līdz adreses pastkastītei. Šijā lietā kautkas ir mainījies šodien? Ir kāds saskāries ar tādu?
JRJ:Laiku pa laika ir interesējis bet nēsmu līdis juridiskos jautājumos . Lai piereģistrēt uzņēmumu ir jābūt reālai adresei. Uzņēmumu reģistrā piereģistrē kā JURIDISKO ADRESI. Tieši ADRESI un neko citu . Tālāk atnāk teiksim ciemos bet adreses telpas ir Privāt īpašums. Sanāk konflikts. Kā privāt īpašumā bez tiesas atļaujas nevienu nelaižu iekšā. Jautājumos par Juridisko Adresi pasūtu tālāk līdz adreses pastkastītei. Šijā lietā kautkas ir mainījies šodien? Ir kāds saskāries ar tādu?
Tas varbūt Liepājā Rīga VID ierodās un parbauda eksistenci!!! dabā. Ofisu citur atverot, tas jāreģistrē, kā struktūrvienība . Izlasi papīrus, kurus parakstīji par juridiskās adreses piereģistrēšanu... un nebrīnies, ja no dzīvokļa ainesīs tev kompi un pārbaudi (datu)
Haiduks, man nekas tāds nav bijis, tikai ir interesējis kā tas loģiski vispār var būt Tādas loģiskas domas.... Jo reāli sanāk pretruna . Privātīpašumā viss īpašums ir privāts teiksim tā, un nekas no tā nav uzņēmuma dokumentos piereģistrēts kā pamatlīdzekļi. Sanāk ja kāds ierodās bez tiesas dokumenta un grib paņemt uz pārbaudi kādu privāt īpašumam piedorošu mantu, tad es droši varu dod pa galvu ar kautko ļoti smagu (ja tas notiek ar vardarbību no ciemiņu puses)
MartinK:Pārbauda uz vietas, ja reģistrējies kā PVN maksātājs, ja uz to nepretendē, tad parasti nepārbauda.
Par to privātīpašumu - noslēdz kā dzīvokļa īpašnieks ar SIA līgumu, izdalot telpu, bez atlīdzības.
Kad reģistrē , pārbauda papīrus stingri (SIA pat uz vietas) 1. īpašumu apliecinošus 2. ja naf īpašumā, tad ires, vai nomas līgumus tā kā nevajag teik , ka VID srādā pavirši. Vot paviršības ir tur, ka esi izbēdzis nenomaksājot visu valstij, kas tai pienākās no tevis.
Haiduks, tu nesaprati domu. Nu pārbauda ok! Prīvāt īpašums ir privāts! Par to jau ļoti sen itkā ir bijušas cilvēkiem tiesas lietas kad gribeja dzīvokli atņemt bet tiesā VID tika pasūtīts tālāk. SIA ir SIA. Doma bij tāda ka adrese vēl ir privāta kur cilvēks dzīvo ar visu savu privāto mantu. Uz vietas uzņēmumam nav PILNĪBĀ NEKAS peiederoš. Un tad sanāk apmēram augstāk minētais - firma strādā virtuāli. Var čakarēt direktoru vai valdes locekli pa tiesām bet tas ir viss. Jo ja grib cilvēkam atņemt vinam piederošu mantu un viņš to aizsargā ..... Satversme 96. Ikvienam ir tiesības uz privātās dzīves, mājokļa un korespondences neaizskaramību.
JRJ:Haiduks, tu nesaprati domu. Nu pārbauda ok! Prīvāt īpašums ir privāts! Par to jau ļoti sen itkā ir bijušas cilvēkiem tiesas lietas kad gribeja dzīvokli atņemt bet tiesā VID tika pasūtīts tālāk. SIA ir SIA. Doma bij tāda ka adrese vēl ir privāta kur cilvēks dzīvo ar visu savu privāto mantu. Uz vietas uzņēmumam nav PILNĪBĀ NEKAS peiederoš. Un tad sanāk apmēram augstāk minētais - firma strādā virtuāli. Var čakarēt direktoru vai valdes locekli pa tiesām bet tas ir viss. Jo ja grib cilvēkam atņemt vinam piederošu mantu un viņš to aizsargā ..... Satversme 96. Ikvienam ir tiesības uz privātās dzīves, mājokļa un korespondences neaizskaramību.
Stop! Tu pats esi parakstījis 96. punktu, ka būs brīvi pieejams VID, EP, un DI kontrolēm . Tai brīdī beidzās tavs privātums, kad tur ieperini pūzni ar lapsenēm (firmu)... norādi struktūrvienību (ofisu) un visas pārbaudes ies uz turieni.
Haiduks:Tālāk tad liels sods!!! Ja ir uzņēmējdarbība... kaut kam jābūt!!!
Ne obligāti! Viss var būt struktūrvienībā un Juridiskai adresei nav jābūt reģistrētai kā struktūrvienībai. Vispār šī lieta diezgan stulbi skan, nevaru noķert loģisku secinājumu šeit . Sanāk viss kā vienmēr Čerez Ž$#u .
Haiduks:Tālāk tad liels sods!!! Ja ir uzņēmējdarbība... kaut kam jābūt!!!
Ne obligāti! Viss var būt struktūrvienībā un Juridiskai adresei nav jābūt reģistrētai kā struktūrvienībai. Vispār šī lieta diezgan stulbi skan, nevaru noķert loģisku secinājumu šeit . Sanāk viss kā vienmēr Čerez Ž$#u .
Priekš kam tev privātīpašumu kā juridisko adresi ja viss ir struktūrvienībā? Liec struktūrvienības adresi kā juridisko un viss. Man liekas tu tur kur var iet pa taisno aizej ar baigo līkumu un tad pats mēģini saprast kāpēc neesi aizgājis pa taisno
P.S Ja privātīpašumu piereģistrē kā juridisko adresi, tad vienlaikus tas ir ne tikai privātīpašums bet arī juridiskā adrese, un jurdiskā adresā vidam ir tiesības ierasties. Es laikam īsti nesaprotu, kas tev šai sakarā nav saprotams.
pelle, man neko nevajag , es vienkārši intereses pēc domāju par to lietu . Es vairāk par formulējumiem. Adrese nav īpašums - lasi kā Juridiskais Īpašums vai Privātais Īpašums, Adrese ir tikai adrese - Valsts, Pilsēta, Ielas nosaukums, Māja .... Kur ir rakstīts ka tas ir Īpašums? Es saprotu ka VID un citas instances vienmēr formulē savā labā bet reālo lietu nosaka tiesa.
Lai savā dzīvoklī piereģistrētu uzņēmuma juridisko adresi, ir jābūt pamatojumam - līgumam. Nomas līgumam (par atlīdzību, bet tad sākas problēmas ar privātpersonas ienākumu deklarēšanu u.c.) vai patapinājuma līgumam (bez atlīdzības). Līgumā (vai pielikumā) var norādīt, kura tieši telpa tiek "patapināta", vai tas virtuves stūris vai kas. To arī ir tiesības pārbaudīt. Ja tur atrodas (tiek izmantotas) privātas lietas (dators), tad arī jābūt attiecīgiem līgumiem.
versatile:JRJ, vid neierodas privatipashumaa - nekad. Vini ierodas juridiskaja adresee un tikai. Tas, ka tu dziivo birojaa, vinjus neuztrauc.
Nav loģikas šija lietā . Kur rakstīts ka Juridiskā adrese ir birojs? Birojs tad vaidzētu būt reģistrētai struktūrvienībai? Es pieļauju ka viņi var ierasties un pieļauju ka tie var tik ielaisti tikai apskatei un tad izdzīti ārā. Par to kā iestādes dormulē tekstus savā labā es jau rakstīju. Manā praksē ļoti sen ir bijušas strīdu lietas ar VID par formulējumiem azartspēļu lietā un PVN, Protams juridiski viņiem nebija taisnības un vēlāk šī lieta tika ierakstīta likumā. Tātad ne es viens tāds biju kam nepatika VID patvaļība.
PrioRita:Lai savā dzīvoklī piereģistrētu uzņēmuma juridisko adresi, ir jābūt pamatojumam - līgumam. Nomas līgumam (par atlīdzību, bet tad sākas problēmas ar privātpersonas ienākumu deklarēšanu u.c.) vai patapinājuma līgumam (bez atlīdzības). Līgumā (vai pielikumā) var norādīt, kura tieši telpa tiek "patapināta", vai tas virtuves stūris vai kas. To arī ir tiesības pārbaudīt. Ja tur atrodas (tiek izmantotas) privātas lietas (dators), tad arī jābūt attiecīgiem līgumiem.
Nekur Komerclikumā par juridisko adresi šādas lietas neatradu.
139.pants. Sabiedrības juridiskā adrese
Sabiedrības juridiskā adrese ir adrese, kurā atrodas sabiedrības vadība (sabiedrības sēdeklis). Juridiskās adreses maiņas gadījumā valde iesniedz pieteikumu komercreģistra iestādei attiecīga ieraksta izdarīšanai.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 16.03.2006. likumu, kas stājas spēkā 10.04.2006.)
Viss!!! Nekas vairs par mantām un citām lietām nav rakstīts! Ir kāds likums kur tādas lietas ir ierakstītas? Ja tas nav tad ar iekšējiem noteikuma papīriem instances var tikt sūtītas slaucīt pakaļu. Ne jau domas ir interesantas bet konkrēti panti likumos.
JRJ, nu doma tāda arī ir... Pie kam....ja kas slēpjams, ieteiktu rīkoties OTRĀDI! Proti - struktūrvienības/juridiskās adreses vietā - vienai telpai noslēgt nomas/apakšnomas līgumu ar privātpersonu!!!! Jebkura kontrolējošā institūcija nedrīkst spert kāju šajā telpā bez prokurora/tiesas sankcijas, pretējā gadījumā pārkāpkot šīs privātpersonas konstitucionālās tiesības! Lielākai hohmai uz durvīm jāuzliek uzraksts - PRIVĀTAS TELPAS, var konstitūciju pacitēt Protams tas viss nelīdzēs, ja atbrauks ātrās reaģēšanas vienība - visas durvis izgāzīs, ja pietiekami ātri nenokritīsi guļus - dabūsi ar steku vairāk kā vienu reizi...
Bet - jebkuri pierādījumi, kas būs iegūti šādā veidā būs nelikumīgi un nevarēs tikt izmantoti pret Tevi
imgfoto:JRJ, nu doma tāda arī ir... Pie kam....ja kas slēpjams, ieteiktu rīkoties OTRĀDI! Proti - struktūrvienības/juridiskās adreses vietā - vienai telpai noslēgt nomas/apakšnomas līgumu ar privātpersonu!!!! Jebkura kontrolējošā institūcija nedrīkst spert kāju šajā telpā bez prokurora/tiesas sankcijas, pretējā gadījumā pārkāpkot šīs privātpersonas konstitucionālās tiesības! Lielākai hohmai uz durvīm jāuzliek uzraksts - PRIVĀTAS TELPAS, var konstitūciju pacitēt Protams tas viss nelīdzēs, ja atbrauks ātrās reaģēšanas vienība - visas durvis izgāzīs, ja pietiekami ātri nenokritīsi guļus - dabūsi ar steku vairāk kā vienu reizi...
Bet - jebkuri pierādījumi, kas būs iegūti šādā veidā būs nelikumīgi un nevarēs tikt izmantoti pret Tevi
Naivums. Vai tu tiešām domā, ka tur lohi strādā... šos nomas līgumus pārbauda. Un nomas līgumā ir punkti, kas visu atbildību novirza uz nomātāju Bet jautaajums ir- teelojat, vai tiešaam latvijaa ir tikai auni???
Tikko vēl pa rādžinu stāstīja, kā vienai tantei (un vēl ļoti daudziem cilvēkiem) uz adresi piereģistrējusies firma, un nāk visādas parādu vēstules no citām firmām. Pati firma "noziedējusi", bet juridiskā adrese palikusi.
Pašlaik situāciju mēģina mainīt, lai nevarētu tik vienkārši piereģistrēties kādā adresē, un lai varētu vieglāk "atreģistrēt", jo pašlaik tantei ir gaužām grūti to izdarīt, jo to var veikt tikai tiesa, un tie procesi nu velkas ļōōōti...
Haiduks:Bet jautaajums ir- teelojat, vai tiešaam latvijaa ir tikai auni???
Latvijā gan , man vienubrīd vienā EU valstiņā piederēja neliea "Firmočka" kas bija reģitrēta uz "Abonementkastīti" , ir tāds pakalpojums Ofissu ēkās , Priekšnams kur daaaudz daaaudz pasta kastīšu uz tādu var piereģitrēt "Kantori" Rietumniekiem jau PX kur atrodās "Firma" galvenais lai PERSONAS uz kurām tā piereģistrēta būtu REĀLAS , to gan pārbauda pēc visādiem reģistriem utt. Darbini uzņemumu maksā nodokļus un nevienu pārbaudītāju nekad neredzēsi jo tur tādu nestaigā. Vienīgi ja kāda specifiska ražošana kas prasa sertifikāciju un apstiprinājumu. Tur galvenais PAPĪRI , ja tie ir visi kā nākās NEVIENS par tevi neliksies ne zinis. No personīgās pieredzes pa nu jau tulītās 7 gadi un nevienu "Pārbaudi" vai kautkādu kontroli nekad nav pieteicoes Vienubrīd biju vēl citā valstelē taka "Pašnodarbinātais" bet nu tur bija ahūni nācās maksāt ~70% nodokļos Nācās citā vietā uzražot "Société Coopérative à Responsabilité Limitée" un taga vissi laimīgi , nekādas algas nav tik partneri man apmaksā visus "Izdevumus" piesakošo dividenžu apjomā jo tās tur apliek ar 15% nodokli , taka esmu laimīgs viss godīgi nekādas krāpšanās un stresa Galvenais tur ir perfekta gramatvedība BEZ blēdīšanās legāli var visu normāli saveidot.
imgfoto:Bet - jebkuri pierādījumi, kas būs iegūti šādā veidā būs nelikumīgi un nevarēs tikt izmantoti pret Tevi
jā, jā, amīšu bojevikos a tā ir.
Nezinu kā ir amīšu bojevikos, bet to man teica zvērināts advokāts, kurš specializējas krimināltiesībās...
Nevienam nav tiesību pārbaudīt Tavas privātās mantas, apskatīt Tavu somu, kabatas un DATORU... Katrā ziņā ne kādam VID auditoram, un tamlīdzīgiem cilvēkiem
Protams, ja kāds gribēs speciāli uzrīdīt Tev kādu no valstī esošajiem represīvajiem orgāniem, vai būsi izmīlējis kāda poļicaja sievu, vai nejauši ieriebis kādam sliktam cilvēkam ar pazīšanos - atnāks, uzlauzīs, izkratīs...runāsi pretī - dabūsi "zilonīti" pa nierēm...bet beigu beigās, ziedojot naudu advokātam, saņemsi visu atpakaļ( datorus, personīgās mantas utt...), protams, ja nebūsi pa starpai parakstījis mistisku atdzīšanos kādā nodarījumā, kādus protokolus un tā...
briedis:Tikko vēl pa rādžinu stāstīja, kā vienai tantei (un vēl ļoti daudziem cilvēkiem) uz adresi piereģistrējusies firma, un nāk visādas parādu vēstules no citām firmām. Pati firma "noziedējusi", bet juridiskā adrese palikusi.
Pašlaik situāciju mēģina mainīt, lai nevarētu tik vienkārši piereģistrēties kādā adresē, un lai varētu vieglāk "atreģistrēt", jo pašlaik tantei ir gaužām grūti to izdarīt, jo to var veikt tikai tiesa, un tie procesi nu velkas ļōōōti...
Loģiski, likvidācija iet pieci gadi, bet ja nozuduši šefi, tad vēl ilgāk. Bet lai nemuld, par velti jaf tas nenotika