Valsts ieņēmumu dienesta (VID) īpaša datu sistēma konstatējusi ap 17 000 fizisko personu, kuru izdevumi ir pārsnieguši ienākumus par vairāk nekā 10 000 latu, trešdien žurnālistus informēja VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Ināra Pētersone.
Īpaša fizisko personu riska analīzes sistēma RASA darbību uzsākusi šogad un šos datus ieguvusi par 2008.gada periodu. Par aizvadīto gadu dati vēl nav zināmi.
Tāpat esot konstatēts ap 13 000 fizisko personu, kas, iespējams, veic nereģistrētu saimniecisko darbību, un ap 40 000 fizisko personu, kuras nav iesniegušas gada ienākumu deklarāciju likumā paredzētajos gadījumos.
RASA ir datorizēta riska novērtēšanas sistēma, ar kuras palīdzību tiek atlasītas fiziskās personas, kurām pastāv visaugstākais risks, ka nav deklarēti visi ienākumi vai nav nomaksāti nodokļi pilnā apmērā.
Iegūtā informācija tiek izmantota preventīvajos un kontroles pasākumos.
To tu varēsi klārēt tad kad tev tāpat kā mani uzaizcināja paskaidrot "Par ko jūs šai personāi pārskaitijāt 0,25Ls" atbilde par Pusdienu bilciņu nelikās ticāma , a vot pavisam jautri gāja meitenītei kura man palūdza nokopēt un ierakstīt DVD viņas māsas Vācijā kāzu bildes un video , un tā arī parskaitija piķiti kontā "Par kāzu DVD" skuķis 40min esot tasnojies ka NEKO es neesmu bildējis tikai DVD ierakstijis
Cita starpā...ņemot vērā, ka neieviesa nulles deklarācijas visiem jau gadus 5 atpakaļ( kā nu ieviesīsi, ja vieni no lielākajiem NĪ tirgus spēlētājiem bija saeimā pārstāvēto cilvēku grupas - bites labi pirka piejūras zemes no Liepājniekiem, bija keksi, kas proponēja, ka pārstāvot cilvēku pie jūras utt.utjp..)...tufta i propoganda, ja kāds pats salūzīs - tak jemu i nada
Nu nu,vienīgais ko šai valstelī prot izdarīt,ir slaukt iedzīvotājus.Imgfoto-nesatraucies,par fotosesiju bez nodokļu nomaksas var uzlikt tik pat lielu sodu cik par miljonu darījumiem,vienīgi Tevi tas var iedzīt mūža parādā.
kā tad viņi manu maku var izsekot ja uz konta neko nelieku, nopērku kko arzemēs notirgoju te, un kā ta viņi to zin ?
taa sistēma seko līdzi taviem izdevumiem nevis ienākumiem...ja Tev ir mashiina tu ej tehnisko apdrosini utt. taapat ja maksaa krediitu par dziivokli banku atksaitees vidam paradas tavi nodoklji par krediitu utt upp. tavu kontu bez tiesnesha atljaujas neviens neredz...un tad sisteema saliek kopaa visas vietas kur paraadaas tavi izdevumi un attieciigi apskataas cike esi nomaksaajis nodokljus par ienaakumiem...ja ir krietni par maz esi melnajaa sarakstaa taa ka kontaa turi cik gribi naudu...galvenais neteeree uz sava vaarda nekur
skaidrs ps. tapēc labi ka priekš objektiviem mums ir Reaktors
spaiks: skaidrs ps. tapēc labi ka priekš objektiviem mums ir Reaktors
viens "gudrs" kaimiņš kas nodarbojas ar kontrabandu bij uzlicis savu RANGE roveri uz vecās mātes vārda...pēc gada VIDS bij klāt pie vecāsmātes un prasīja kaa viņa uztur džipu kuram ikmeensha liizings 500 bet vinjai pensija tikai 150 ... tagad mazdēls gaida tiesu
spaiks:
kā tad viņi manu maku var izsekot ja uz konta neko nelieku, nopērku kko arzemēs notirgoju te, un kā ta viņi to zin ?
taa sistēma seko līdzi taviem izdevumiem nevis ienākumiem...ja Tev ir mashiina tu ej tehnisko apdrosini utt. taapat ja maksaa krediitu par dziivokli banku atksaitees vidam paradas tavi nodoklji par krediitu utt upp. tavu kontu bez tiesnesha atljaujas neviens neredz...un tad sisteema saliek kopaa visas vietas kur paraadaas tavi izdevumi un attieciigi apskataas cike esi nomaksaajis nodokljus par ienaakumiem...ja ir krietni par maz esi melnajaa sarakstaa taa ka kontaa turi cik gribi naudu...galvenais neteeree uz sava vaarda nekur
Tev noteikti būs liels pārsteigums taču es ar tā kādu brīdi domāju un tie kam "piep_sas" ar tāpat , kā izrādās VID kontus var kontrolēt bez jebkāda paskaidrojuma "Ikdienas" parbaudes ietvaros , pietam pilnīgi jebkuram cilvēkam kuram LV ir atvērts jēbkāds kontrs , bankai ir jāsniedz jebkuras ziņas pēc VID pieprasijuma par jebkurām personām kurām pie viņiemir atvērts konts pilnīgi bez kādiem paskaidrojumiem Pagājušo gad manu pazistamu frizieri piežmiedz , viņa druška bankā apstāstija ka tas nejauši jo VID pieprasijis ziņas burtiski "Pēc alfabēta" par tiem kam apgrozijums kontā parsniedzis 1000Ls mēnesī.
Tak nomierinieties - VID auditi nav lēti un mazos šie neaiztiks. Ja čakarēs, tad tādus, kam var normālas summas nevis dažus tūkstošus soda naudās sarēķināt. Lai apstrādātu un izanalizētu visu Latvijas iedzīvotāju ienākumus un izdevumus, pat ja ir pieejami visi banku un reģistru dati, VID pietrūkst datorresursu. Nav tik tiriviāls tas uzdevums. Tāpēc jau tik 17k ir atrasti - acīmredzamākie gadījumi, izmantojot publiskos reģistrus un VID ienākuma deklarācijas
ak34:Tak nomierinieties - VID auditi nav lēti un mazos šie neaiztiks. Ja čakarēs, tad tādus, kam var normālas summas nevis dažus tūkstošus soda naudās sarēķināt. Lai apstrādātu un izanalizētu visu Latvijas iedzīvotāju ienākumus un izdevumus, pat ja ir pieejami visi banku un reģistru dati, VID pietrūkst datorresursu. Nav tik tiriviāls tas uzdevums. Tāpēc jau tik 17k ir atrasti - acīmredzamākie gadījumi, izmantojot publiskos reģistrus un VID ienākuma deklarācijas
Man pēc visiem savuiem un paziņu 0,25Ls un 5Ls paskaidrojumiem un frizieres knapajiem apgrozijumiem tā viss neliekās Kas ir 1000Ls menesī , kautkāda sīcene normāli šancējot. Ja par tādu ķerās klāt nu piedod. Seviški ja šitie mērģļi sāk kastē stāstīt ka taga vīni pieversīsosties "Pelākās ekanomikas darboņiem Frizieriem ...." tas tak ir ņirdzīgi seviķi ja ņem citas valstis kur KLAJI saka ka visādiem atkal jau tiem pašiem "Frizieriem un citiem sīkajiem" viņi nekērās klāt tāpēc ka tas nav rentabli un dārgi un labāk lai vispār kautko malsā MUMS kā zināms ir citas domas
Gudris:Luni beidz murgot...bankām vids uz savu galvu netiek klāt
Pēc jaunā likuma tiek! Neguli uz lauriem, seko līdzi notikumiem valstī! To likumu pirms kāda mēneša pieņēma, kkas tā! Tā ažiotāža bija toreiz sacelta ap Iemaksas bankomātiem, tad nu ņēma un izmainīja likumdošanu. Cilvēkiem īsa atmiņa. Tāpat būs uz vēlēšanām!
Ja viņam skumji, tad tas nav uz ilgu laiku, jo viņam drīz būs jautra kompānija - ap 13 000 fizisko personu, kas, iespējams, veic nereģistrētu saimniecisko darbību, un ap 40 000 fizisko personu, kuras nav iesniegušas gada ienākumu deklarāciju likumā paredzētajos gadījumos.
Lieki piebilst, ka 98% no šīm personām diez vai jebkad varēs samaksāt nodokļus tādā apmērā, kādā tas būtu jāmaksā par 2008. gadu, pie tam dubultā. Un pārējie 2% atpirksies.
Ja viņam skumji, tad tas nav uz ilgu laiku, jo viņam drīz būs jautra kompānija - ap 13 000 fizisko personu, kas, iespējams, veic nereģistrētu saimniecisko darbību, un ap 40 000 fizisko personu, kuras nav iesniegušas gada ienākumu deklarāciju likumā paredzētajos gadījumos.
Lieki piebilst, ka 98% no šīm personām diez vai jebkad varēs samaksāt nodokļus tādā apmērā, kādā tas būtu jāmaksā par 2008. gadu, pie tam dubultā. Un pārējie 2% atpirksies.
maksās uz pusi mazāk pa taisno kādam kabatā, un vis pazudīs
MartinK: Lieki piebilst, ka 98% no šīm personām diez vai jebkad varēs samaksāt nodokļus tādā apmērā, kādā tas būtu jāmaksā par 2008. gadu, pie tam dubultā. Un pārējie 2% atpirksies.
a ja nodoklji nomaksaati, bet nav iesniegta deklaraacija? principaa, zinu, kam tas varetu but aktuaali. pasham ari delj kaut kadiem 60ls par vienu projekteli bus weekenda jasezh un deklaracija jataisa. saimnieciskaa darbiba, ibio.
man gan garlaicīgi ar godīgajiem nodokļiem,- nekādi nevar sākt dzīvot, bet par to vismaz nekas no valsts nedraud ;P ā, nopriecājos, ka nupat Veselības ministrija atsūtīja blanku, ka apmaksā dzemdes kakla vēža profilaktisko pārbaudi, nopriecājos, ka pirmo reizi pa 7 gadu nodokļiem arī kaut ko saņemšu, kaut arī tas jau automātiski izietās reizi gadā par darba devēja līdzekļiem, vienkārši fakts absurds, bet patīkams.
"...ā, nopriecājos, ka nupat Veselības ministrija atsūtīja blanku, ka apmaksā dzemdes kakla vēža profilaktisko pārbaudi, nopriecājos..."
Izlasi, ko pati uzrakstīji!!! Cmoon! Ko tur priecāties, valsts atkal sponsorē privāta kantora( vakcīnu ražotāja) mārketinga kampaņu Tikai neņem to poti, Zverja, lieto gumiju seksā un to zarazu nedabūsi
Deklarācijas neiesniegšana nenozīmē nodokļu nemaksāšanu. Bet par tiem 13k - malači!
VID'am un ŠMID'am kosmosa tehnoloģijas attālinātajai piekļuvei informācijai par pilsoņu skaidrās naudas uzglabājamo muķīšu saturu un naudas plūsmām tajos?
alvils:Da viņiem visiem piķi sūta radi no Īrijas!
nauda, vismaz maksātspējīgā, visa no ārzemēm. a LV nauda drukāta ārzemēs uz krīta! dzirdējāt un redzējāt, kā vakar domburšovā lumudurēja zaļie, zilie, sarkanie, zili pelēkie, peļu pelēkie un maza bērna kaku krāsas brūnie? a možen gaismotāji un operātori aiz garlaicības rokas atpūtinot pārbauda teorijas par krāsu psihofizioloģisko iedarbību? vai pielieto tās TV skatītāju brainfuckingā?
Naf ko gausties Tajā dienā, kad 40% no atmaskotajiem līdzekļiem, ko neesam nomaksājuši, ārštata VID darbinieki varēs iebāzst savā kabatā (oficiāli), tad būs jāsāk daudziem domāt... katrās kāzās būs par 3-im stukačiem Pie sociālisma tāda sistēma bija zivju inspektoriem... paši zvejoja uz velna paraušanu, bet pārejos aktīvi ķēra un labi pelnīja.
Man arī bija paziņa, kas dikti labi strādāja. Un tad kādu dienu ieradās jautrie cilvēciņi no valsts institūcijas un pajautāja vai viņš nevarot aizpildīt ienākuma deklarāciju par pēdējiem diviem gadiem, citādi laikam vajadzēt maksāt valstij naudiņu par to ka šim ir maize ko ēst un bērni iet skolā, bet šamais strādā par ļoti mazu aldziņu.
Man jau liekas ka tas viss ir drausmīgi, jo sarēķinot visus izdevumus kopā, piemēram mans mēneša ienākums rakstās ar - zīmi. un kā lai cilvēks dūšīgi nestrādā? Vajag tak ģimeni barot.
Man ar vien vairāk liekas ka viss bizness ir jābalsta uz maiņas principiem, es tev bildi, tu man zivi. ja lielāka bilde iedod autiņam jaunas riepas. Un neviens neko nespēs pierādīt. Vajag tikai kaut kādu darbeli, lai var maizīti nopirkt
zinu daudzus kam registretie ienkaumi ir 6x mazaki ka neregistreti izdevumi! Visa nauda zeke! Man jau ari bruto alga ir 76 ls! A ko darit? Ja un parejos 400 ls kas pietrukst man atsuuta radi no arzemeem...
armands_z:Un vislabāk ja brāļa māsas meita dzīvo kaut kur pie Urāliem. un bankas kontā raksta parāda atgriešana
Kareiz par UZRĀLIEM vairs nav labi , ar vinu "VID" mums lielā draudzība ABPUSĒJA , drosjāk ka kautkur uz Rietumiem tie gan pa laimi uzskata ka te "Mežoņi dzīvo" un bez nopietiem papīriem nekādas zinajas nesniedz , PARBAUDITS
imgfoto:"...ā, nopriecājos, ka nupat Veselības ministrija atsūtīja blanku, ka apmaksā dzemdes kakla vēža profilaktisko pārbaudi, nopriecājos..."
Izlasi, ko pati uzrakstīji!!! Cmoon! Ko tur priecāties, valsts atkal sponsorē privāta kantora( vakcīnu ražotāja) mārketinga kampaņu Tikai neņem to poti, Zverja, lieto gumiju seksā un to zarazu nedabūsi
Kā reiz no tā AR DABŪSI Taču tā nav "zaraza" tas iekšķigs proces kas pa lielai daļai ir ģenētiski noteikts nevis "Dabonma zaraza"
To tu varēsi klārēt tad kad tev tāpat kā mani uzaizcināja paskaidrot "Par ko jūs šai personāi pārskaitijāt 0,25Ls" atbilde par Pusdienu bilciņu nelikās ticāma , a vot pavisam jautri gāja meitenītei kura man palūdza nokopēt un ierakstīt DVD viņas māsas Vācijā kāzu bildes un video , un tā arī parskaitija piķiti kontā "Par kāzu DVD" skuķis 40min esot tasnojies ka NEKO es neesmu bildējis tikai DVD ierakstijis
Intersanti un cik tad uzrekinaja soda naudu par 0,25 LVL? Kaut kaada doma tachu apaksa bija, laikam 100% soda nauda, kopaa tevi atsuukneetu par veseliem 50 santīmiem!!!
Intersanti un cik tad uzrekinaja soda naudu par 0,25 LVL? Kaut kaada doma tachu apaksa bija, laikam 100% soda nauda, kopaa tevi atsuukneetu par veseliem 50 santīmiem!!!
Vari pieturēties pie kresla , par kopumā ~140Ls uzrēkins 2600Ls Ir vēl krutāki pa 300Ls , 4000Ls pa 400Ls ~5000Ls un tāda garā Frizierei uzlika 15000 kopumā , ši notinās pie māsas uz Vāciju un negrasās atgriesties. Man personīgi ir bijis pa ~350Ls uzrēkins 4500Ls Sapiķoju un jebādu biznesu kā "Latvijas subjexc" te beidzu , taga es "Arzemju darbaspēks" kam šeit reziēm "Līgumi" kā kosultantam Nekas jau nav mainijies tikai darbi tiek pasutiti ārpus Latvijas kantoriem un samksa arī tiek veikata viņiem un mes esam "Iebraukuši" uz lokālu projektu "Komandējumā" bez kādas algas Mana pastāvīgā dzīvesvieta nav Latvija , lidz ar to es te tikai "Piebraukāju"
..bet nekas, drīz 13 000 un arī 40 000 arvien saprotošāk izturēsies pret šāda tipa ziņām:
ASV miljonārs Šolams Vaiss, kuram 2000. gadā piespriests 845 gadu cietumsods, vērsies tiesā ar cerību, ka tiks pārskatīts viņam piespriestā soda ilgums, vēstī «Newsru».
500 000 000 Ls kaut kur arī nākamo gadu būs jādabon... turieties Un likumā ir teikts, ja uzrādi krutāku naudas nemaksātāju, pats tiec sveikā Tā , kā gaidiet ciemiņus. Visi tie, kas reklamējās vienalga kādos saitos un naf kases aparāta, laicīgi domājiet kādu mantojumu vai īpašuma pardošanas faktu, noderēs. Kad palūgs rakstīt deklarāciju, būs par vēlu domāt!!! Es pats esmu piedzīvojis, kad ienāk trīs kungi (VID, Ekonomiskā policija un darba inspekcija), taisās visu blombēt un izņemt, palūdzot rīt atnākt ciemos , un kad es atbildēju, ka visu, ko viņi vēlās, var saņemt uzreiz kopiju formā, palika tādi, nekādi. Gramatvedībā jābūt ideālai kārtībai!!! Arī individuālajai.
Te jau arī nolasāms dominējošais noskaņojums par nodokļu maksāšanu šajā valstī Tad, kad tiek pieņemti tādi lēmumi, kā piem. PVN paaugstināšana neviens neko nesaka, nav ne sašutuma, ne stresa, ne nodedzināta Reichstag, visiem ir põ, jo katrā mājo mantotais optimisms, ka gan jau visus likumus var apiet un katrs kko izdomās, kā apjāt. Kad beidzot nāks apgaisme, ka tomēr nodokļi ir jāmaksā, tikai kapēc, un TĀDI, lietas sāks ieņemt pareizo ievirzi