forum.gif
Foto saloni
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Foto saloni
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.03.10 22:14
 citēt
Intresē cik šis biznes ir ejoš vel latvijā
vai vel ir samērā daudz pieprasījumu vai arī daudziem saloni ir uz bankrota ?
kam pieder kāds salons gribētu zināt kā ir, neesmu īpaši šajā ziņā informēts tapēc gribētos zināt kā ir :what:
Publicēts: 28.03.10 22:24
 citēt
man liekas ka pārāk spīdoši neiet. viens pazīstams salona īpašnieks no kurzemes teica ka tagad pelnot tikai uz kreklu, krūzīšu apdruku.
Publicēts: 28.03.10 22:30 labots
 citēt
werwolf:Intresē cik šis biznes ir ejoš vel latvijā
kam pieder kāds salons gribētu zināt kā ir, neesmu īpaši šajā ziņā informēts tapēc gribētos zināt kā ir :what:

Foto salons tas tradicionāli ir ļoti komplexs bizness , apmēram kā moderns "Benzīntanks" kuram ja nekļudos vēl nesen bendzja tirgošana bija mazāk kā 30% no kopēja apgrozijuma:) Cilvēks tik ATNĀK uz "Salonu" vairumā gadijumu viņš tur nopērk lielu daļu blakus pakalpojumu kuri ar FOTOČĒŠANOS tīrā veidā nemaz nav saistīti:)
Publicēts: 28.03.10 22:37
 citēt
tātad tu gribi teikt ka diezgan grūti iet ja ?
Lunis:
werwolf:Intresē cik šis biznes ir ejoš vel latvijā

Fotosalns tas tradicionāli ir ļoti komplexs bizness apmēram kā moderns "Benzīntanks" kuram ja nekļudos vēl nesen bendzja tirgošana bija mazāk kā 30% no kopēja apgrozijuma:) Cilvēks tik ATNĀK uz "Salonu" vairumā gadijumu viņs tur nopērk lielu daļu blakus pakalpojumu kuri ar FOTOČĒŠANOS tīrā veidā nemaz nav saistīti:)

Tātad tu gribi teikt ka diezgan grūti iet ja ?
Publicēts: 28.03.10 22:40 labots
 citēt
werwolf:Tātad tu gribi teikt ka diezgan grūti iet ja ?

Kas ir "Grūti" , Latvijā jebkurš bizness iet GRŪTI un nenes pasakainu peļņu izņemot kontrabanda un piķa atmazgāšana.

Ja cilvēks prot savu AMATU TEICAMI un labāk vai savādāk kā citi , bez tā labi orientejās radniecīgās un paralēlās jomās viņam neiet "Sliktāk" kā jebkuram citam biznesam LATVIJĀ.
Publicēts: 28.03.10 22:43
 citēt
Nu ja, ka sūdīgi...
Pat zāli neļauj audzēt.
Publicēts: 28.03.10 22:47
 citēt
Eltons:Nu ja, ka sūdīgi...
Pat zāli neļauj audzēt.

pietam latvijā audzētu zāli :D
Publicēts: 28.03.10 22:48 labots
 citēt
Lielākā problēma mūsdienās, ka cilvēki uzsāk ŠO un arī daudzus citus biznesus pilnīgi vai daļēji neko tais jomās nesaprotot. Piemēram, atver Bāru jo iemācījušies "Jaukt kokteiļus" , neko nejēdzot no virtuves grāmatvedības un marketinga. Atver Foto salonu , prot tikai "Iegūt attēlu" taču neko nejēdz no apstrādes , stiliem un tehnikas. Tā var turpināt līdz bezgalībai. Kā te nesen mūsu "Gudrais -- Stulbis" vāvuļojot bezjēdzībā iebakstīja kā ar pirkstu debesīs , foto salons no saviem pirmsākumiem TRADICIONĀLI ir komplekss serviss , ARĪ KRIEVLAIKOS ne velti viņš tāds bija arī toreiz . Cilvēki, kuri sāk šo lietu darbināt vairumā gadījumu neko nesaprot no PAKALPOJUMU biznesa un kompleksiem risinājumiem. Tie, kuri mācījušies foto kā amatu pie KVALIFICĒTIEM pieredzējušiem pasniedzējiem, kuri savukārt kaukto kādreiz arī sapratuši foto kā biznesā un mācījušie vēl krievu laikos dzelžaini zina un var pastāstīt saviem audzēkņiem kāpēc foto salons vienmēr atradās BLAKUS FRIZĒTAVAI vai DRĒBNIEKA DARBNĪCAI , pavisam vienkārši tās ir vietas kur būtiski izmaina cilvēka ārieni , nereti cilvēkiem uzreiz rodas vēlmes sevi piefiksēt jaunā veidolā ar jaunu Frizūru vai Jaunās štātēs , tas PIEMĒRAM Vēl viens no tradicionāliem LAŽĀS iemesliem paradokss , pie mums praktiski nestrādā neviens no RIETUMOS pieņemtajiem FOTO kā biznesa modeļiem , būtībā Latvijā situāciju vēl sarežģītāku padara tas ka te vēl vai vispār NESTRĀDĀ Rietumu foto biznesa modelis , VAIRS nestrādā arī AUSTRUMU foto biznesa modelis Taka ir jau iespējas nodarboties ar SALONA / SERVISSA , taču tam ir virkne ļoti specifisku TIKAI MUMS raksturīgu grūti pārvārāmu problēmu un šauro vietu
Publicēts: 29.03.10 00:55
 citēt
Lunis:Lielākā problēma mūsdienās, ka cilvēki uzsāk ŠO un arī daudzus citus biznesus pilnīgi vai daļēji neko tais jomās nesaprotot. Piemēram, atver Bāru jo iemācījušies "Jaukt kokteiļus" , neko nejēdzot no virtuves grāmatvedības un marketinga. Atver Foto salonu , prot tikai "Iegūt attēlu" taču neko nejēdz no apstrādes , stiliem un tehnikas. Tā var turpināt līdz bezgalībai. Kā te nesen mūsu "Gudrais -- Stulbis" vāvuļojot bezjēdzībā iebakstīja kā ar pirkstu debesīs , foto salons no saviem pirmsākumiem TRADICIONĀLI ir komplekss serviss , ARĪ KRIEVLAIKOS ne velti viņš tāds bija arī toreiz . Cilvēki, kuri sāk šo lietu darbināt vairumā gadījumu neko nesaprot no PAKALPOJUMU biznesa un kompleksiem risinājumiem. Tie, kuri mācījušies foto kā amatu pie KVALIFICĒTIEM pieredzējušiem pasniedzējiem, kuri savukārt kaukto kādreiz arī sapratuši foto kā biznesā un mācījušie vēl krievu laikos dzelžaini zina un var pastāstīt saviem audzēkņiem kāpēc foto salons vienmēr atradās BLAKUS FRIZĒTAVAI vai DRĒBNIEKA DARBNĪCAI , pavisam vienkārši tās ir vietas kur būtiski izmaina cilvēka ārieni , nereti cilvēkiem uzreiz rodas vēlmes sevi piefiksēt jaunā veidolā ar jaunu Frizūru vai Jaunās štātēs , tas PIEMĒRAM Vēl viens no tradicionāliem LAŽĀS iemesliem paradokss , pie mums praktiski nestrādā neviens no RIETUMOS pieņemtajiem FOTO kā biznesa modeļiem , būtībā Latvijā situāciju vēl sarežģītāku padara tas ka te vēl vai vispār NESTRĀDĀ Rietumu foto biznesa modelis , VAIRS nestrādā arī AUSTRUMU foto biznesa modelis Taka ir jau iespējas nodarboties ar SALONA / SERVISSA , taču tam ir virkne ļoti specifisku TIKAI MUMS raksturīgu grūti pārvārāmu problēmu un šauro vietu

Paldies par izsmeļošu info. Par foto salonu man vel tikai sapņos rādās vel nekam tādam man nav ne līdzeķļu ne arī pieredzes. Taču viens ir skaidrs ka tas ir tas kas mani dzīvē intresē. Jo nu es mācījos mācijos tuvojās 12 klase un man nebij skaidrs kas gribu būt par ko mācītites, uz kā pamata vispār veidot nākotni vai izcelt mērķi.
Pamazām mēģinu iet uz augšu un mācītites. Tagad 99% apgūstu no interneta. tapēc jāsāk domāt kur iet izskoloties kur laba skola un tiešām labi pasniedzēji :super_man:
Publicēts: 29.03.10 02:05 labots
 citēt
werwolf: Pamazām mēģinu iet uz augšu un mācītites. Tagad 99% apgūstu no interneta. tapēc jāsāk domāt kur iet izskoloties kur laba skola un tiešām labi pasniedzēji :super_man:

Par FOTO vari pat nesapņot. Latvijas mazpilsētās tas vispār nav "Bizness" kā tāds , Rīgā tik un vienīgi ar labāk priekšzināšanām un lielām investīcijām tehnikā. Telpas nav problema , problēma ir atrast "Nišu" kurā būtu vērts strādāt ar pienācīgu perspektīvu. Ja tāda ir atrasta tad pat Rīga vairs nav nepieciešama :D:face-wink: Salons kā tāds parasti turās uz 1-2 Ļoti labiem PORTRETU meistariem tur "Gruppas , Ģimenes , Korporatīvie" pārejie virzieni nav aktuāli vienīgi kā balakus serviss:):)
Publicēts: 29.03.10 12:06
 citēt
Lunis pareizi pateica... jābūt lielam kompleksai apkalpošanai.
Ideāls variants
šuvēji vienās durvīs, frizierpakalpojumi (visi) otrās, foto pa vidu (kompleks pakalpojumu centrs). Vēl daudz izsaka rekvizītu bagātība. Ja vari uzstādīt jebkuram gadsimta gadiem atbilstošu...
...ar izdomu visi biznesi iet!!!
Publicēts: 29.03.10 12:21
 citēt
Lunis:
werwolf: Pamazām mēģinu iet uz augšu un mācītites. Tagad 99% apgūstu no interneta. tapēc jāsāk domāt kur iet izskoloties kur laba skola un tiešām labi pasniedzēji :super_man:

Par FOTO vari pat nesapņot. Latvijas mazpilsētās tas vispār nav "Bizness" kā tāds , Rīgā tik un vienīgi ar labāk priekšzināšanām un lielām investīcijām tehnikā. Telpas nav problema , problēma ir atrast "Nišu" kurā būtu vērts strādāt ar pienācīgu perspektīvu. Ja tāda ir atrasta tad pat Rīga vairs nav nepieciešama :D:face-wink: Salons kā tāds parasti turās uz 1-2 Ļoti labiem PORTRETU meistariem tur "Gruppas , Ģimenes , Korporatīvie" pārejie virzieni nav aktuāli vienīgi kā balakus serviss:):)

nu vel es domāju man līdz foto salonām tālu
un arī to es diezvai domātu darīt latvijā
man ir funktieris par arzemēm un vispār mācīties ārzemēs
bet pagaidām vel viss ir ideju līmenī
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):