forum.gif
Dārgie kritiķi vai tie, kuri sevi par tādiem uzskata !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Dārgie kritiķi vai tie, kuri sevi par tādiem uzskata !
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.04.10 11:54
 citēt
Pēc katras nākošās bildes ievietošanas arvien vairāk tieku pārliecināta par to, ka fotoblog.lv reģistrētie lietotāji ir pensionāri ar minimālo pensiju vai valdības darba neapmierināti, vai vienkārši nelaimīgi iemīlējušies cilvēki, kuri tā vien gaida nākošo jaunielādēto bildi portālā, kuru varētu kritizēt no viena stūra līdz otram. Es nesaku, ka kritika ir slikta, patiesībā tas ir pirmais palīgs izaugsmei, tomēr visu laiku kopš esmu piereģistrējusies šeit, esmu saņēmusi tikai vienu mākslas kritikai atbilstošu komentāru, kurā arī ir vērts klausīties un mācīties no tā.

Tiem, kas mīl kritizēt. Tas protams ir labi, tiekties uz ideālu, tomēr katram ir savs stils, sava pieeja un attieksme, mums nav tiesību noniecināt. Ja nemāki teikt labus vārdus vai izpalīdzīgu kritiku, tad varbūt labāk būtu paklusēt. Bet protams to var arī nedarīt, ja sēžot pie datora vienīgo kaifu var ķert pie katras bildes spiežot "Dzēst!" tad lūdzu, ja jau kāds no tā gūst labumu :)

Tomēr varbūt arī tad, kad es iegādāšos pusmetrīgu stobru savam EOSam varēšu bildēt stirnas no sava balkona, un varbūt tad visiem būs lielais WOW, par fotogrāfijas skaistumu, tomēr jāatcerās, ka tie dzīvnieciņi paši par sevi ir skaisti, un nejau fotogrāfa lielais ķeriens ir tos tādus padarījis ! :face-wink:
Publicēts: 03.04.10 12:01
 citēt
:D ja ir par stirnu un garu stobru, tad tas noteikti ir par mani :D ( www.fotoblog.lv... )
... un esmu <pensionārs ar minimālo pensiju :face-grin: > kurš <nelaimīgi iemīlējies cilvēks :face-kiss:>
... bet jautājums būs: <ka tie dzīvnieciņi paši par sevi ir skaisti>, bet vai cilvēki un daba pati par sevi naf skaista???
Publicēts: 03.04.10 12:05 labots
 citēt
Rodas jautājums, tad kāpēc tu liec savas bildes šeit vērtēšanā:
1. Lai cilvēki tās apskata un pasaka ko vajag savādāk, labāk,
2. Lai atrādītu, ka esi ko sabildējusi,
3 Lai celtu savu pašapziņu/pašnovērtējumu?
Publicēts: 03.04.10 12:44
 citēt
Nu ko lai saka - paskatījos Tavas bildes - lielākoties visām nepieciešama liela kritika - tīri par tehnisko izpildījumu nevis ideju vai stilu... tā ka vari būt pat priecīga, ka Tavas bildes kritizē - sliktāk būtu, ka vispār neievērotu...
Publicēts: 03.04.10 12:44
 citēt
...tas takš ir tik elementāri.Nelikt bildes internetā,bet jūsmot pašai par sevis paveikto savā kompī.Ja ievieto bildi visu apskatei ,tad jārēķinās,ka ne visi spiegs no jaūsmas.
P.S.....pie glaimiem ātri pierod :face-wink:
Publicēts: 03.04.10 12:49
 citēt
Ja ir kritika, tas nozime ka bildei sanaca pievert uzmanibu! :face-smile:
Publicēts: 03.04.10 12:55
 citēt
Daba un viss dzīvais, pat cilvēki, pārsvarā ir pašsaprotami skaisti. Tik atnāk fotogrāfs un aprūna to skaistumu pēc visātiem tur bleķa griezumiem, sadala pēc kautkādudaļu likumiem, kā rezultātā iedzimtais skaistums pamatīgi tiek sačakarēts. Tāpēc padoms labs, kad pastaigā ejiet, kameru uz klavierēm aizmirstiet.:face-devil-grin:
Publicēts: 03.04.10 13:43
 citēt
kad razosi makslu, sanemsi kritiku. ja visi tikai apdirsh, padoma, varbut razho sudus.
Publicēts: 03.04.10 13:52
 citēt
lietu nevajag dramatizēt, blogā jau kritikas tikpat kā nav...............ja bildēm [ savām ], kaut nedaudz pieiet paškritiski, tad pārsteigumiem nevajadzētu būt.... no tekstiem, ja tādi ir, atsijā atriebējus, tādus, kas muld ne pa tēmu, par visu balsotājus, un viss mierīgi......:big_smile:
Publicēts: 03.04.10 13:54
 citēt
Jā, daba ir skaista, tikai ir jāmāk arī skaisti nobildēt, atceries, ka šeit vērtē fotogrāfiju nevis objektu/modeli. Ja tas aizmirsies, nevajadzetu apvainoties, ka kārtējā peļķe pļavā ar pilkajiem zariem un pelēkajām debesīm tiek atbilstoši novērtēta. Ja šaubies par šejienes kritiķu vērtējumu, tad iesaku savu darbiņu izdrukāt vismaz 40x60cm formātā un piekārt pie sienas un tad pavērtēt cik labi sanācis, varbūt pat savu izstādi varēs izlikt kāda kultūras namā
Publicēts: 03.04.10 14:10
 citēt
Publicēts: 03.04.10 14:19
 citēt
Annnce:Ja nemāki teikt labus vārdus vai izpalīdzīgu kritiku, tad varbūt labāk būtu paklusēt.

Tikai labu vai neko parasti saka par mirušajiem
Publicēts: 03.04.10 14:26
 citēt
Eliks:
Annnce:Ja nemāki teikt labus vārdus vai izpalīdzīgu kritiku, tad varbūt labāk būtu paklusēt.

punkts uz i :face-grin:
Publicēts: 03.04.10 14:27 labots
 citēt
paskatijos bildes. nav bezceriigi, bet nu shopot, ja nemaaki, labak nevajag. vai ari kad parstasi gR13zzzT w33nazzZ var meginat velreiz.

bet idejas labas (varbut ne mega originalas), kompenes arii.
Publicēts: 03.04.10 15:30
 citēt
Annnce:Tiem, kas mīl kritizēt. Tas protams ir labi, tiekties uz ideālu, tomēr katram ir savs stils, sava pieeja un attieksme, mums nav tiesību noniecināt. Ja nemāki teikt labus vārdus vai izpalīdzīgu kritiku, tad varbūt labāk būtu paklusēt

Nu, tad laipni arī pret valdības lēmumiem, izprotoši pret sociālo sistēmu, ļoti iejūtīgi pret apkārt notiekošo, laipni, laipni, pirmdienas rītos un piektdienas vakaros
?
Publicēts: 03.04.10 15:40
 citēt
Rolands66:www.fotoblog.lv...
:face-crying::face-crying::face-crying:

Roland, raudāt gan nevajag!
Bet paskaidrojumi tiešām būtu labi, ja būtu.
Konstruktīvi.
Kā piemēram, es pajautātu Haraldam:
"Kas tad Tev šajā bildē tā patīk?!"
Publicēts: 03.04.10 16:03 labots
 citēt
uzdod sev par katru savu bildi shaaadus jautajumus :

1. ko es gribu skatiitaajam pateikt ar sho bildi ?
2. kaads ir bildes suutiijums ?
3. ko es esmu izdariijis lai sasniegtu savu ideju/suutiijumu ?
4. ko es esmu neizdariijis lai sasniegtu savu ideju/suutiijumu ?
5. bildee katram objektam ir jaabuut par labu idejai/suutiijumam. ja kaads gaismas/krasas/prieshmeta plekis ir lieks tad tam tur nav jaabuut (shito bidleeshans laikaa jaauzdod sev).

tikai loti retaa Tava bilde tieshaam ko jeedziigu pasaka, bet pie tam 4 punts ir kartiigi nolazhots un 5 punkts vispaar neieveerots !!!

tuliit no shitaa pats blogaa jauns raksts.
Publicēts: 03.04.10 18:01
 citēt
Paskatījos galeriju. Tā kā derētu skolā pamācīties, lai uzlabotu rezultātu! :face-wink:
Tomēr jāņem vērā, ka tur visu laiku kritizē un, ja tas nepatīk, var būt problēmas.
Tikai kā 1 ieteikums:
www.fotoskola.lv
Publicēts: 03.04.10 18:09
 citēt
Eliks:

-----------

:D
Publicēts: 03.04.10 23:11
 citēt
ak, es sliktaa - ieliku deest ;-(((( ij nepaskaidrojot ..... Es nekad nevienam nepaskaidroju, ja bilde ielikta tikai "apskatei".... tatad autoram neintersee viedoklis.....
Publicēts: 03.04.10 23:24
 citēt
punkts :face-grin:
Publicēts: 04.04.10 00:14
 citēt
Paldies par dažām sakarīgām atbildēm, tas iesākumā !
Skatoties, kā dažs labs diezgan aizsviļas par augstāk minēto tēmu, paliek pat bail teikt, ka fotogrāfēt neesmu mācījusies, visu cenšos izprast/saskatīt/noķert pašmācības ceļā + kkādām skolām/kursiem līdzekļu pagaidām nav, lai arī tas būtu diezgan liels piepildījums, ja būtu pretēji ! Tomēr es uzskatu, ka jebkurš darītājs ir augstākā godā par to, kas atmet ar roku un neturpina par spīti talantam.
Publicēts: 04.04.10 00:48
 citēt
dansiga:ak, es sliktaa - ieliku deest ;-(((( ij nepaskaidrojot ..... Es nekad nevienam nepaskaidroju, ja bilde ielikta tikai "apskatei".... tatad autoram neintersee viedoklis.....

Vajag paskaidrot!Es,piemēram,daudz mācos no komentāriem...kaut vairāk tādu būtu,jo sevišķi,no provesionālim/talantīgiem fotogrāfiem :)
Publicēts: 04.04.10 01:16
 citēt
Ivo, redz ... bet ljoti daudzi neveelas dzirdeet kritiku ..... ja man ir liaks un veelme - es pakritizeeju bildes, kas liktas uz kritiku .. un arii tad veel dabuu PM visaadas gaudas ;-((((
Publicēts: 04.04.10 01:26 labots
 citēt
Tad nav ko piebilst :( Vienīgā cerība,ka tiek dalīti tie,kas nemāk uztvert kritiku no tiem,kas to saprot,ņem vērā un vēlas mācīties :)
Publicēts: 04.04.10 01:41
 citēt
Nuu - par tiem, par kuriem zinu - tiem arii komenteeju ;-)
Publicēts: 04.04.10 08:15
 citēt
Annnnce-šeit ir tikai viedokļu izteikšana,kritikas kā tādas nepastāv,jo nezin cilvēki,kā jākritizē,Viedoklis nav kritika un nav arī apliecinājums Tavam talantam.Muļķīgi ir cerēt,ka ieliekot kādu bildi web vidē-saņemsi pamācības kā fotogrāfēt.Andre jau uzrakstīja paraugu pēc kura vadīties.
Publicēts: 04.04.10 08:26
 citēt
Annnnce, feel free....galvenais lai pašam patīk ko dari
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):