Šodien nupat pēkšņi sagribēja pafočēt "svītrainās zvaigznes". Nofočēju divas bildes. Viena ar 6 minūtēm un otra ar 11 minūtēm. Skatoties pirmajā (6min) bildē redzu savādu punktiņu. Palielinot tas punktiņš sastāv no dažiem pikseļiem. Pa vidu melns un apkārt vai nu sarkana vai dzeltenīga krāsa. Visi punktiņi ir gareni. Sliecos uz to, ka tās ir zvaigznes, kuras no mums atrodas pietiekami tālu, lai mans fotoaparāts nespētu uzņemt detalizētāk. Bet varbūt tas ir fotoaparāta defekts? Es lietoju Nikon D80 ar SIGMA APO DG. ISO 100, F4.5. Pielikumā paraugs.
Starp citu. SIGMA APO DG neko nepasaka par objektiivu. bet tam shaja gad. nav noziimes. pieljauju (exif neskatiju, slinkums) ka 70-300. Ja taa, tad kopa ar tiem iepr. burtinjiem pareizsa izveele.
man bija tāds gļuks, bildējot noteiktā apgaismojumā, uz billdes vienā un tai pašā vietā parādās sarkans (1) pikselis, bildējot uz cita fona citā gaismā viss ok. domāju ka te kas līdzīgs. nobildē atkal debesis, pagriez kameru pa 1-2 grādiem un nobildē atkal. ja abās bildēs būs tie paši punkti un tajās pašās vietās... kaut kā tā.
da karstie pikselji tie visdrizak ir. paradas tieshi pie ilgam ekspozicijam. ja baigi daudz, var meginat nest pa garantiju. katram razhotajam savs %, cik shamie tur var but.
Es vakar ar ar savu D80 bildēju zvaigznes - pie 5min. ekspozīcijas (Nikkor 50/1.8) man to punktu ir vēl vairāk. Pie 30s. ekspozīcijas tie sadegušie pikseļi uz matricas vispār nav redzami. Kamerai apm. 8000 kadru noskrējiens. Sanāk ka 0,000003% pikseļu ir beigti