forum.gif
Fotogrāfi un autortiesības!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotogrāfi un autortiesības!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.04.10 10:34 labots
 citēt
...
Publicēts: 06.04.10 11:20 labots
 citēt
Skatos kāds ir atbildējis, ka autortiesības nav jāaizsargā un aptaujas autors ir debīls..
Es gribētu dzirdēt argumentus kāpēc un kas ir šis jaukais respondents?
Publicēts: 06.04.10 11:24 labots
 citēt
:D neticeesi, bet tas nebiju es :D
pirmā tēze liek domāt par blackhalt'u, bet šauobs, vai viņš šādu anketu pildītu.
Publicēts: 06.04.10 12:06
 citēt
Autors ir debīls sekojošu iemeslu dēļ:
1. Anketa ir debīla pēc savas būtības un bakalaura darba izstrādē faktiski nav izmantojama sava škidruma un vispārīguma dēļ.
2. Arī konkrētais jautājums ir absurdi uzdots jo autoram nav nekā īpaši jālēkā un jāsit pie krūts par savu autorīgumu. Autors ir autors pats par sevi ar visām privilēģijām ko viņam piešķir likums.

Pirms raksti atbildi, gribēju pateikt, ka gandrīz desmit gadus jau pavasaros pieņemu RTU maģistriem diplomdarbus. Kādas pāris reizes esmu pat bijis eksaminizācijas komisijas prikšsēdētājs - ta kurš izdomā kādu gala atzīmi attiecīgajam censonim/slīmestam ielikt, attīecīgi pēcāk parakstos uz maģistra diploma, ikurāt pretim rektoram. Un katru gadu recenzēju kādus 2-4 darbus, vadu kādus 1-2 darbus un tamlīdzīgi.

Uzēdīšu pusdienas, tad varbūt uzrakstīšu detalizētāk kā vajadzētu pie tā darba piestrādāt (lai arī autortiesības gluži nav RTU tēma, bet tas nav svarīgi - galvenais ir kopējais karkass).
Publicēts: 06.04.10 12:30
 citēt
Jā,rekomendēju visiem aizpildīt visas iespējamās anketas!!
Man tikko zvanija no apdrošinātāju kantora Compensa,pie kam uz mobilo un saucot mani vārdā,kaut arī nekad neesmu bijis saistībā ar šo kantori,tātad vārds un telefona numurs ir nosperts no kādas datu bāzes(hmm..telefona operators?..nē nu tas tak NEVAR būt...).
Tā ka uz priekšu pilsoņi aizpildiet tik visas iespējamās anketas un sniedziet par sevi informāciju visiem,kas kaut ko pajautā,un pats galvenais-pēc tam NEBRĪNIETIES.
Publicēts: 06.04.10 12:37 labots
 citēt
Vispirms jau - atzinība Tev par drosmi no anonīma profila rakstīt, īsts vīra cienīgs gājiens.
Tālāk.. Kur ir noteikumi, kas paredz kā izstrādājama aptaujas anketa? Kā Tu vari zināt, kādam mērķim šī informācija bakalaura darbā tiks izmantota, mans darbs netiek balstīts uz šīs aptaujas, tā ir tikai viena jautājuma (tendences) noskaidrošanai. Mans darbs nav nekāds sasodīts socioloģisks pētījums, kur anketām ir vitāla nozīme.
Mana darba pamatā ir LV tiesu prakses, vietējo un starptautisko normatīvo aktu analīze.
Un debīli manuprāt ir kko piedirst internetā tikai diršanas pēc.
Un tas, ka Tu vēl apgalvo, ka esi RTU mācībspēkos, dara tikai kaunu šai iestādei. (kaut vai pareizrakstības pēc "eksaminizācijas", nerunājot par visu pārējo)

Apgalvot, ka autortiesības nav jāaisargā, un tās pastāv pašas par sevi ir tikpat muļķīgi kā apgalvot, ka īpašums nav jāaizsargā, jo īpašuma tiesības aizsargā likums. Priekškam durvis, priekškam atslēgas, likums taču aizsargā..
Publicēts: 06.04.10 13:00
 citēt
Paēdu kārtīgas pusdienas, izlasīju tavu atbildi un sparatu - nav vērts tērēt laiku ieteikumu rakstīšanai. Sākotnējais viedoklis parasti ir tas pareizākais. Vēl tikai novēlēšu veiksmi topošajam Maksimas pārdevējam atbilstošas un darba tirgū pieprasītās izglītības iegūšanā.
Publicēts: 06.04.10 13:03 labots
 citēt
60uz5komats6:Jā,rekomendēju visiem aizpildīt visas iespējamās anketas!!
Man tikko zvanija no apdrošinātāju kantora Compensa,pie kam uz mobilo un saucot mani vārdā,kaut arī nekad neesmu bijis saistībā ar šo kantori,tātad vārds un telefona numurs ir nosperts no kādas datu bāzes(hmm..telefona operators?..nē nu tas tak NEVAR būt...).
Tā ka uz priekšu pilsoņi aizpildiet tik visas iespējamās anketas un sniedziet par sevi informāciju visiem,kas kaut ko pajautā,un pats galvenais-pēc tam NEBRĪNIETIES.

Attiecīgais tirliņš nekādus sensitīvus datus neprasa uzrādīt. Droši var aizpildīt šķidro aptauju ar jautājumiem no sērijas: zāle ir ļoti zaļa vai nē? atbildēt var ar vērtējumu no 1 līdz 7. (pavasaris, vasara vai ziema - tas pēc katra paša izpratnes).
Publicēts: 06.04.10 13:11 labots
 citēt
Vaards:Paēdu kārtīgas pusdienas, izlasīju tavu atbildi un sparatu - nav vērts tērēt laiku ieteikumu rakstīšanai. Sākotnējais viedoklis parasti ir tas pareizākais. Vēl tikai novēlēšu veiksmi topošajam Maksimas pārdevējam atbilstošas un darba tirgū pieprasītās izglītības iegūšanā.

Maksimā laikam labi pārdevēji :)
Jautājums - kāda izglītība ir Tev?

Un palūgšu iztikt bez personiskiem apvainojumiem kā debīls autors, tirliņš utt.
Publicēts: 06.04.10 13:23
 citēt
Vaards, par RTU mācībspēkiem un to līmeni kas tur patreiz valda man būtu ko teikt. Pagājušajā gadā man sieva beidza jamo iestādījumu - inženierekonomistus, un pēc tā, kā viņai gāja ar bakalaura darba izstrādi un aizstāvēšanu, varu pilnīgi droši apgalvot, ka bakalaura darbu šajā iestādījumā var uzcept jebkurš lohs mēneša laikā, izmantojot pilnīgi izgudrotus datus + googli. Tas līmenis ir pilnīgi garām! Nekad nebūtu iedomājies, ka ir pilnīgi pofig, kas tajā darbā ir iekšā, bet ja būs pareizi sanumurētas tabulas un grafiki, pietiekami daudz ūdens no interneta, +/- secinājumi un, kas pats galvenais, pareizi (sviestaini) noformēts izmantotās literatūras saraksts, darbs aizies uz urrā. vai tas ir normāli - ne man par to spriest, es RTU beidzu 93. gadā, un tad prasības bija citas.
Publicēts: 06.04.10 14:09
 citēt
Oskarz:
Vaards:Paēdu kārtīgas pusdienas, izlasīju tavu atbildi un sparatu - nav vērts tērēt laiku ieteikumu rakstīšanai. Sākotnējais viedoklis parasti ir tas pareizākais. Vēl tikai novēlēšu veiksmi topošajam Maksimas pārdevējam atbilstošas un darba tirgū pieprasītās izglītības iegūšanā.

Maksimā laikam labi pārdevēji :)
Jautājums - kāda izglītība ir Tev?

Un palūgšu iztikt bez personiskiem apvainojumiem kā debīls autors, tirliņš utt.

Es taču Tavā naketā jau atbildēju ;-)
bak-->inž-->mag grāds ražošanas un kvalitātes vadībā. Doktora grādu budžetniekos nedavilku, jo biju pārāk zaļš, tēmu biju izraudzījies pārāk grandiozu un revolucionāru, arī jēgu īsti nesaskatīju pašā pasākumā kopumā, bardakā un tajā ko no tā visa varētu iegūt. Turklāt bija daudz sabiedriski-lietderīgais darbs, kur man nebija īsti bāzes ko varētu studentiem mācīt un tamlīdzīgi apstākļi.
Publicēts: 06.04.10 14:21
 citēt
ivog:Vaards, par RTU mācībspēkiem un to līmeni kas tur patreiz valda man būtu ko teikt. Pagājušajā gadā man sieva beidza jamo iestādījumu - inženierekonomistus, un pēc tā, kā viņai gāja ar bakalaura darba izstrādi un aizstāvēšanu, varu pilnīgi droši apgalvot, ka bakalaura darbu šajā iestādījumā var uzcept jebkurš lohs mēneša laikā, izmantojot pilnīgi izgudrotus datus + googli. Tas līmenis ir pilnīgi garām! Nekad nebūtu iedomājies, ka ir pilnīgi pofig, kas tajā darbā ir iekšā, bet ja būs pareizi sanumurētas tabulas un grafiki, pietiekami daudz ūdens no interneta, +/- secinājumi un, kas pats galvenais, pareizi (sviestaini) noformēts izmantotās literatūras saraksts, darbs aizies uz urrā. vai tas ir normāli - ne man par to spriest, es RTU beidzu 93. gadā, un tad prasības bija citas.

ivog, tad jau sanāk Tev dikti jauna sieva :face-grin:

Redzi, tava sieva izliekas, ka mācās. Pasniedzēji izliekas, ka māca. Kurš no tā ieguvējs? Maksima! Maksimā būs labs pārdevējs gan Oskarz, gan tava sieva - abi šie BAKALAURU studēšanas virzieni būtu jāaizliedz ar likumu. Es visai bieži esmu redzējis tuvumā 40 milj vērtus līgumus, kurus sagatavo cilvēki bez juridiskas un ekonomiskās izglītības. Kāpēc? Tāpēc, ka primāri ir būtība un tikai sekundāri saprast kā mikro/makro ekonomika darbojas un attiecīgās juridiskās žargona nianses. Protams, attiecīgas jomas speciālistiem būtu nepieciešams iziet attiecīgās apmācības profesionālajā līmenī (kā otru augstāko), bet bakalauri-juristi-ekonomisti ir pie sētas apglabājami.
Publicēts: 06.04.10 14:48
 citēt
Vaards:

ivog, tad jau sanāk Tev dikti jauna sieva :face-grin:

Šajos laikos ne tikai jaunie mācās :face-wink:
Publicēts: 06.04.10 15:05
 citēt
Schnircks:Aptaujai nav ne vaina, ko nevarētu teikt par RTU līmeni, vismaz ne-tehņiskajās zinātnēs. Tā iet, ja izdabā populismam.

Ne tikai. Man bail, ka problēma ir visaptveroša - uzņēmumos strādā gadījuma cilvēki, valsti vada gadījuma cilvēki un attiecīgi arī mācīties nav jēgas, jo izpratnei par tēmu nav īsti vērtības.

Augstākā izglītība ir iespēja studentam padziļināti apgūt tādu vai šādu jautājumu. Iespēja rast kontaktus ar attiecīgas tēmas gudrajiem. Un studiju beigās paredzētais darbs būtu vispār jāuztver kā debesu dāvana - tu izraudzies tēmu, kas tev ir aktuāla (aptuveni kā biznesa plāns, kur konsultantiem nāktos maksāt baiso naudu, bet tu pats ņem un kod cauri to tēmu - un tev ir pieejama gan universitātes bibliotēka, gan speciālisti u.t.t.) un roc.

Apraksti tēmas pamatojumu, reāla sāpe kaut kāda. Tad sāc strukturēti kost cauri teoriju, neliekot mieru mācībspēkiem, izraudzītajam darba vadītājam un citiem viedajiem. Tad līdz darba beigām visdrīzāk būsi apkopojis gan reālu teoriju par attiecīgo jautājumu, mācēsi to smuki sarakstīt un tikai ielikt atsauces kurā bībelē to esi saklausījies. Tad viducī praktiskajā dalā reāls savas sāpes analītiski praktisks izklāsts un tad beigās kaut kādi secinājumi par tēmu - ko nepieciešams darīt (ja jādara), kas ir pilnīgā tūtā, kas ir forši ar jautājumu un tā tālāk. Skatījums nākotnē. bet parasti tam jautājumiam pieiet formāli - izraudzītā tēma tiek sameklēta kaut kāda vienkāršākā, sakopēts kaut kāds vispārīgs ūdenis teorijai, saliets kaut kāds vispārīgs ūdens praktiskajā daļā un piedzejoti kaut kādi secinājumi. Tālāk jau atzīme tiek ielikta pamatojoties no tā cik centīgi acu aizmālētājs ir mālējis graficiņus, tabuliņas un tamlīdzīgi. Komisijai tācu pie kājas, ka cilvēks ir tos 4 gadus atsēdējis, lai dabūtu ķēķsīti, nevis, ka viņs ir tomēr izmantojis šos četrus gadus lai kļūtu par speciālistu.

P.S. Es neesmu mācībspēks. Es izvairos no bakalauriem un arī to aizstāvēšanās. Vienreiz (patriotiskas muļķības pēc) izdomāju vienu izvēles priekšmetu otrā kursa bakalauriem pamācīt. Strādāju tad attiecīgo bakalauru virziena vienā no vadošajiem nozares uzņēmumiem, saskaņoju ar uzņēmuma vadību (loģiski, ka vadībai nah tādus tirliņus nevajag), ka studentiem būs praktiskie darbi uzņēmumā. Sadalīju šos grupiņās, uzdevu katrai grupiņai izveikt attiecīgu pētījumu, izlasīt teoriju, izdomāt ko dzīvē ar konkrēto jautājumu varētu darīt, pamatot un visu smuki noformēt uz 30 lpp - pieejami attiecīgie uzņēmuma speciālisti, strādnieki, informācija, reāli praksē visu var apskatīties u.t.t.. Paralēli viņiem bija viena teorētiskā lekcija nedēļā. Pasākums beidzās tā, ka studenti pirmoreiz atbrauca, iepazinās ar uzņēmumu un vairāk viņus neredzēju. Pēc pusotra mēneša šiem leksijā prasu - nah, bļe, nevienu prakstiskajās nodarbībās neredz? Šie saka, ka, bļe, viņiem tālu jābrauc un neviens viņiem nepamaksā transportu (troļļuks 45 min no centra+10min ar kājām). Es teicu, ka nevienam ieskaišu grāmatiņu neparakstīšu, kamēr neiesniegs man praktiskos darbus. Šie niķojas pretim, ka viņiem neviens tā neliek darīt, ka viņiem vajag iedot teorētiskākus uzdevumus... Iedevu, sarakstīja četrus šķidrus darbus. Bēdīgi. Bakalauram galvenais ir kladītē no tāfeles pārrakstīt formulu, tad pēc formulas sarakstīt ciparīnus un gatavs - ieskaitīts! Darbam maksimā un īrijā vienmēr gatavs!
Publicēts: 06.04.10 15:07
 citēt
Oskarz:Vispirms jau - atzinība Tev par drosmi no anonīma profila rakstīt, īsts vīra cienīgs gājiens.
Tālāk.. Kur ir noteikumi, kas paredz kā izstrādājama aptaujas anketa? Kā Tu vari zināt, kādam mērķim šī informācija bakalaura darbā tiks izmantota, mans darbs netiek balstīts uz šīs aptaujas, tā ir tikai viena jautājuma (tendences) noskaidrošanai. Mans darbs nav nekāds sasodīts socioloģisks pētījums, kur anketām ir vitāla nozīme.
Mana darba pamatā ir LV tiesu prakses, vietējo un starptautisko normatīvo aktu analīze.
Un debīli manuprāt ir kko piedirst internetā tikai diršanas pēc.
Un tas, ka Tu vēl apgalvo, ka esi RTU mācībspēkos, dara tikai kaunu šai iestādei. (kaut vai pareizrakstības pēc "eksaminizācijas", nerunājot par visu pārējo)

Apgalvot, ka autortiesības nav jāaisargā, un tās pastāv pašas par sevi ir tikpat muļķīgi kā apgalvot, ka īpašums nav jāaizsargā, jo īpašuma tiesības aizsargā likums. Priekškam durvis, priekškam atslēgas, likums taču aizsargā..

Interesanti kā pats domā aizsargāt autortiesības? Tie piemēri, kuri minēti anketā nekādi nesaistās ar autortiesību aizsardzību, bet gan ar konkrētās kopijas iezīmēšanu, kas 'vai nu ļauj atrast autoru vai apgrūtina tālāku izmantošanu. Tā pat salīdzināt fizisku īpašumu un tā aizsardzību ar intelektuālu nav īsti korekti un tas parāda, ka neesi pārāk iedziļinājies tēmā.

Visādā ziņā aptauja ir vidusskolas skolnieka līmenī. Pie tam ar gramatiskām kļūdām.
Publicēts: 06.04.10 16:16
 citēt
Vaards:

Maksimā būs labs pārdevējs gan Oskarz, gan tava sieva - abi šie BAKALAURU studēšanas virzieni būtu jāaizliedz ar likumu. Es visai bieži esmu redzējis tuvumā 40 milj vērtus līgumus, kurus sagatavo cilvēki bez juridiskas un ekonomiskās izglītības. Kāpēc? Tāpēc, ka primāri ir būtība un tikai sekundāri saprast kā mikro/makro ekonomika darbojas un attiecīgās juridiskās žargona nianses. Protams, attiecīgas jomas speciālistiem būtu nepieciešams iziet attiecīgās apmācības profesionālajā līmenī (kā otru augstāko), bet bakalauri-juristi-ekonomisti ir pie sētas apglabājami.

Juutu Tevii saapi, neapmierinatibu ar kaut ko.. laikam dziivee nav iisti veicies, taapec arii klaigaa te. Bet nu lai jau Tev tiek, tagad jau populaari ir visu nolikt.
Kas tagad visiem vajadzeetu buut inzenieriem, fizikiem un biologiem? Es cienu cilvekus, kas maacaas eksaktaas zinatnes, bet tas nav prieks manis. Nevaru saprast par ko taads negativisms? Kapec taadi skalji vaardi "jaaizliedz ar likumu"? Jurisprudence un ekonomika man ir vairak saistosas nozares un turklaat viena otru papildina.
Publicēts: 06.04.10 16:17
 citēt
vidusskolaas jau nemaaca logjiski domaat un maaciities, bet tikai iezubriit .... un ja veel augstskolaa pasniedzeeji so so .... taapeec taada arii studentu attieksme ....
Publicēts: 06.04.10 16:53 labots
 citēt
Osi es tev apbēdināšu , man vairākus gadus kantorim kur es tāka biju viens no čiekuriem bij nepieciešami darbinieki viņu atlasi mums veica pietiekami kruts starptautisks iestādijums par iespaidīgu piķi. Prasības mums bija 2 , pretendentiem jābūt ar EU atzītu izglītības diplomu un no Baltijas . Divainā kārtā KATREIZ lidz mums nonāca 3-4 speci pa 1-2 no Igaunijas Lietuvas. Parbaudes izturēja parasti Igauņi retāk Leiši un NE REIZI netika piedāvāts neviens no Latvijas. Kautkā sanca man satikt vienu šis lielās atlases kompānijas čiekuru ārzemju Latvieti mēs ar šo ar ģimenēm jautri svinējām kādus svētkus vienā Briseles mauriņā un es tā izdomāju parunāties par šito štelli par cik kādreiz bijām nodarbojušies ar vienu sportaveidu tik es sporta skolā ar viņš pat Olimpiādē startējis. Ot es šim prasu KĀPĒC jūs mums no Latvijas nevienu neatsūtāt uz ko onka brīdi padomājis arī atbildēja ,"No Latvijas nav ko atlasīt , VIENI AMBICIOZI MUĻĶI karjēristi" es tā zin apstulbu , un zin viņš man pieveda vienreizēju piemēru ar kuru sākumā biju neizpratnē par viņa REAKCIJAS SENĀK bet kad šis man to pieveda SAPRATU viņa tās reizes reakciju. Viņš teica tā PIEMĒRAM TAVA RADINIECE, tu ko domā kāds pie pilna prāta esoš uzņemums riskēs ņemt darbā cilvēku kuram 26 gados ir 3 aukstākās izglītības DAŽĀDĀS jomās un CV amats "Departamenta vadītāja , ministra vietniece" , priekš speciālistu hierarhijas un vadības atbildības kēdes tas ir APSALŪTI NEIESPĒJAMI arprāts un katastrofa. Tas nozīmē tikai viena PAT VADOŠO SPECIĀLISTU sagatavotība ir ĻOTI ZEMĀ LĪMENĪ tiem nav nekādas praktiskā darba un pardomātu atbildīgu lēmumu pieņemšanas piredzes NO TĀDIEM ir jāizvairās kā no uguns iespējami ārkārtīgi radikālas ar dzilām sekām klūdas augstākajā vadības līmenī. Ot tev isa atbildes Latvija "Ambiciozi muļķi karjēristi" bez nopietnām zināšanām un jebkādas praktiskā darba pieredzes:) Pareiz Vards teica TURĪBA @ Ko sagatavo "Juristus -- Maksimas kasierus"
Publicēts: 06.04.10 17:03
 citēt
Oskarz:

Juutu Tevii saapi, neapmierinatibu ar kaut ko.. laikam dziivee nav iisti veicies, taapec arii klaigaa te. Bet nu lai jau Tev tiek, tagad jau populaari ir visu nolikt.
Kas tagad visiem vajadzeetu buut inzenieriem, fizikiem un biologiem? Es cienu cilvekus, kas maacaas eksaktaas zinatnes, bet tas nav prieks manis. Nevaru saprast par ko taads negativisms? Kapec taadi skalji vaardi "jaaizliedz ar likumu"? Jurisprudence un ekonomika man ir vairak saistosas nozares un turklaat viena otru papildina.

Jurisprudence un ekonomika NAV NOZARES. Paskaidrošu Tev SPECIĀLI uz pirkstiem.

Mums darbā ir divas ražotnes. Ražotnē ir visai ievērojama materiālu plūsma, energoresusi un kas tik vēl ne. Turklāt tas viss vēl sajaukts kopā ar loģistiku, pasaules naftas cenas svārstībām un vēl šo to. Divu gadu laikā tur nomainījas astoņi (!) ekonomisti. Tagad ir viens foršs un gados jauns jaunēklis, kurš jau gadu strādā, riktīgi visu jautājumu rubī un galvenais - ir sakārtojis jautājumu ar materiālu atlikumiem un citām problēmām (materiālu atlikumi bija pāri par miljonu latiem, kas krīzes laikā ir ievērojams kāposts, kas iesaldēts n-maziņos nezināmajos).

Kur fiška?

Iepriekšējie ekonomisti darbojās ar pavadzīmēm, cipariņiem un tamlīdzīgi. Tiem bija tumša bilde ko darīt ar zudumiem, mitruma izmaiņām (būtiski mainās un ietekmē apjomus) tādejādi viņu formulām nav nekādas jēgas, ja kājās nav ķirzavnieki un netiek iziets praktiskais process, lai saprastu būtību.

Vispirms ir būtība, tālāk sākas ekonomēšana.

Cits piemērs. Par juridisko pusi. Man pašam nācās vadīt projektiņu uz pusmiljonu lvl. vajadzēja būvēt pievadceļu dzezceļam, lai šajā pašā zūdošo materiālu ražotnē varētu materiālus ar vagoniem ievest, nevis ar kravas auto. Nevienam ar dzelzceļa jautājumiem īstas pieredzes nebij, tamdēļ līgumu nopietni visi caurskatīja, juristi tur visādi krutie un tamlīdzīgi. No dzežceļa cēlāju puses līgumu rakstīja un skatījās urlas-parastie, kas īpaši latviski pat nerubī. Viss bija forši un čotka saplānots, biznes plāni, pievadceļš pēc pusotra gada sāk šancēt un viss notiek!

Skuju, attiecīgie nozares speciālisti-urlas izdomāja, ka šiem ir izdevīgi pasākumu stiept garumā. Tur izrādijās tik daudz visādas foršas dzelzceļa fiškas par tādiem, šadiem darbiem par tādām un šādām atļaujām, par vēju, temperatūru un ko tik vēl ne, ka pasākums ievilkās uz vienu papildus gadu. Tādejādi zaudējums vedot materiālus ar auto sanāca uzreiz kādi 200 k lvl par to gadu.

Praktiķis-urla-gumijniekos vs kruts jurists... Urla uzvar. ;)

Bet tad ķērās klāt praktiķi no mūsu puses (urlas citos miljonu darbos visus savus resursus noslogoja, tādejādi kaut kāds nieka objekts šiem neinteresants bija palicis) un pieštopēja šiem tos miljonu projektus - tā veiksmīgi bija kārtis iegrozijušās. Savādāk 'droši vien ilgi tas jautājums risinātos.

Saproti, problēma ir tajā, ka tu vienkārši nezini, ka tu nezini. Tādejādi pieņem slēdzienus vienkāršoti, skaisti un viegli.
Publicēts: 06.04.10 17:09
 citēt
Tas
Lunis:Osi es tev apbēdināšu , man vairākus gadus kantorim kur es tāka biju viens no čiekuriem bij nepieciešami darbinieki viņu atlasi mums veica pietiekami kruts starptautisks iestādijums par iespaidīgu piķi. Prasības mums bija 2 , pretendentiem jābūt ar EU atzītu izglītības diplomu un no Baltijas . Divainā kārtā KATREIZ lidz mums nonāca 3-4 speci pa 1-2 no Igaunijas Lietuvas. Parbaudes izturēja parasti Igauņi retāk Leiši un NE REIZI netika piedāvāts neviens no Latvijas. Kautkā sanca man satikt vienu šis lielās atlases kompānijas čiekuru ārzemju Latvieti mēs ar šo ar ģimenēm jautri svinējām kādus svētkus vienā Briseles mauriņā un es tā izdomāju parunāties par šito štelli par cik kādreiz bijām nodarbojušies ar vienu sportaveidu tik es sporta skolā ar viņš pat Olimpiādē startējis. Ot es šim prasu KĀPĒC jūs mums no Latvijas nevienu neatsūtāt uz ko onka brīdi padomājis arī atbildēja ,"No Latvijas nav ko atlasīt , VIENI AMBICIOZI MUĻĶI karjēristi" es tā zin apstulbu , un zin viņš man pieveda vienreizēju piemēru ar kuru sākumā biju neizpratnē par viņa REAKCIJAS SENĀK bet kad šis man to pieveda SAPRATU viņa tās reizes reakciju. Viņš teica tā PIEMĒRAM TAVA RADINIECE, tu ko domā kāds pie pilna prāta esoš uzņemums riskēs ņemt darbā cilvēku kuram 26 gados ir 3 aukstākās izglītības DAŽĀDĀS jomās un CV amats "Departamenta vadītāja , ministra vietniece" , priekš speciālistu hierarhijas un vadības atbildības kēdes tas ir APSALŪTI NEIESPĒJAMI arprāts un katastrofa. Tas nozīmē tikai viena PAT VADOŠO SPECIĀLISTU sagatavotība ir ĻOTI ZEMĀ LĪMENĪ tiem nav nekādas praktiskā darba un pardomātu atbildīgu lēmumu pieņemšanas piredzes NO TĀDIEM ir jāizvairās kā no uguns iespējami ārkārtīgi radikālas ar dzilām sekām klūdas augstākajā vadības līmenī. Ot tev isa atbildes Latvija "Ambiciozi muļķi karjēristi" bez nopietnām zināšanām un jebkādas praktiskā darba pieredzes:) Pareiz Vards teica TURĪBA @ Ko sagatavo "Juristus -- Maksimas kasierus"

Es vēljoprojām neredzu neko negatīvu.. 26 gadi 3 augstākās, Ministra vietniece, departamenta vadītāja - visu cieņu.. Tas ka tādus kadrus neatlasa kaut kādiem kantoriem, liecina tikai to, ka viņiem ir vajadzīgi "neambiciozi zombiji", kas dara ko liek. Turklāt drošvien apzinās, ka šāds cilvēks nekad nepiekritīs strādāt uz tādiem nosacījumiem, ko tas kantorītis var piedāvāt..
Publicēts: 06.04.10 17:17
 citēt
Vaards:

Praktiķis-urla-gumijniekos vs kruts jurists... Urla uzvar. ;)

Bet tad ķērās klāt praktiķi no mūsu puses (urlas citos miljonu darbos visus savus resursus noslogoja, tādejādi kaut kāds nieka objekts šiem neinteresants bija palicis) un pieštopēja šiem tos miljonu projektus - tā veiksmīgi bija kārtis iegrozijušās. Savādāk 'droši vien ilgi tas jautājums risinātos.

Saproti, problēma ir tajā, ka tu vienkārši nezini, ka tu nezini. Tādejādi pieņem slēdzienus vienkāršoti, skaisti un viegli.

Piekrītu, ka vajag praktiskās zināšanas, un protams nevar būt universāls jurists visās sfērās, bet tikpat labi - būtu pieacinājuši ekspertu par dzelzceļa būves fiškām un kopā ar juristu uztaisītu tādu līgumu, ka urlas gumijniekos maksātu līgumsodu par katru nokavēto dienu kā miļinkiji..
Publicēts: 06.04.10 17:25
 citēt
Oskarz:

Es vēljoprojām neredzu neko negatīvu.. 26 gadi 3 augstākās, Ministra vietniece, departamenta vadītāja - visu cieņu.. Tas ka tādus kadrus neatlasa kaut kādiem kantoriem, liecina tikai to, ka viņiem ir vajadzīgi "neambiciozi zombiji", kas dara ko liek. Turklāt drošvien apzinās, ka šāds cilvēks nekad nepiekritīs strādāt uz tādiem nosacījumiem, ko tas kantorītis var piedāvāt..

8 gados 3 augstākās izglītības nav normāli :) Pat divas augstākās izglītības nozīmē tikai studēšanu bez jebkādas praktiskas pieredzes darbā.
Un, ja šāds tantuks ir ministra vietniece, departamenta vadītāja, tad ir kā Latvenergo ar Ķeguma hesu. Speciālisti saka - nevajag, būs sūdi. Priekšnieki saka, pohuj, un pēc 3 dienām meklē tos speciālistus, lai šos sūdus mazinātu.
Publicēts: 06.04.10 17:27
 citēt
Divus gadus atpakaļ pie manis nonāca statistikas dati par profesiju sadali Latvijā...... Situācija bija graujoša
Uz katriem 18 Latvijas iedzīvotājiem ir 1 jurists.......
Uz katriem 29 Latvijas iedzīvotājiem ir 1 ekonomists........
Uz katriem 32 Latvijas iedzīvotājiem ir 1 finanšu speciālists......

Jautājums kāpēc mēs (Latvija) esam tādā d**** kādā esam ja pie mums ir tik daudz gudri spediālisti :(

Atbilde ir viena jaunieši ir par stulbu lai mācītos eksakto zinātņu profesijas, daudz vieglāk ir noļurināt 4 gadus pa universitātēm plāno galdiņu speciālitātēs. Un tad izgāstu krūti teikt ES esu jurists!!!!!
Publicēts: 06.04.10 17:41 labots
 citēt
Un pirms tiem pašiem 2 gadiem katrs 3 bija būvnieks vai celtnieks, elektriķis, santehniķis, flīzētājs u.c. :D
Es personīgi zinu ntos piemērus, kad cilvēks ar inženiera/bakalaura grādu strādā par pārdevēju narvessen, oficiantu uz kuģa vai apsargu klubā - nu un tad? Daudzi no tiem kas pabeidz RTU, paši beigās nevar pateikt ko viņi zina. Vai tad tāpēc es kliedzu, ka eksaktās zinātnes nav jēgas mācīties? IR!
Vienkārši vajag atkāpties no stereotipizācijas.. Nevar visus vienā grozā mest..
Tā vien liekas ka šeit populisms valda.
Publicēts: 06.04.10 17:48 labots
 citēt
Schnircks:
zazis:Divus gadus atpakaļ pie manis nonāca statistikas dati par profesiju sadali Latvijā...... Situācija bija graujoša

Jautājums kāpēc mēs (Latvija) esam tādā d**** kādā esam ja pie mums ir tik daudz gudri spediālisti :(

Atbilde ir viena jaunieši ir par stulbu lai mācītos eksakto zinātņu profesijas, daudz vieglāk ir noļurināt 4 gadus pa universitātēm plāno galdiņu speciālitātēs. Un tad izgāstu krūti teikt ES esu jurists!!!!!

+++

Nepiekrītu, abās universitātēs gan RSU (MVU vadība), gan LU (jurisprudence) ar augstu motivāciju esmu ieguldījis NE MAZUMS pūļu, nekāda noļurināšana tur nesanāk, realitātē tas ir diezgan pamatīgs un smags darbs, ko daudzi šeit nesaprot vai negrib saprast, bet tikai kliedz skaļus saukļus. Protams visur ir izņēmumi, bet vai tāpēc tas jāatiecina uz visiem?
Un mani kaitina, ka tā vienkārši var ņemt un nodirst cita darbu 7 gadu garumā.
Publicēts: 06.04.10 17:50
 citēt
Oskarz - tas nav populisms
Cik tu pats esi redzējis brīvas vakances kur vajadzīgi ir juristi, ekonomisti, finansu speciālisti Latvijā??? vai ārpus Latvijas??? Un tu kād beigsi augstskolu varēsi kā speciālists atrast darbu speciālistē Spānijā, ASV, Vācijā utt.????????????
Publicēts: 06.04.10 17:57
 citēt
zazis:Divus gadus atpakaļ pie manis nonāca statistikas dati par profesiju sadali Latvijā...... Situācija bija graujoša

Vēl jaukāks cipars ir ar datiem CIK cilvēku strādā ar savu izgļitību saistītās speciālitātēs , IZRĀDĀS ka mazāk kā 20%!!! Tas nozīmē ka LAIKS / NAUDA kas patērēta šīs izglītības iegūšanai ir BEZJĒDZĪGS laika un līdzekļu patēriņš un vēl tālāk SPECIĀLISTI kuri strādā bez jebkādas izglītības kādas specifiskās nozarē ir nekvalifivēti sava darba darītāji bez normālas attīstības un izaugsmes iespējām nevar savus pienākumus pildūt pilnvērtīgi ar pienācīgu atdevi. Tāpēc pie mums darba ražigums un kompetences līmenis ir ļoti zems salidzinājumā ar pārējo EU .
Publicēts: 06.04.10 18:05
 citēt
Oskarz, pamatoti nodirst darbu nav nekas slikts, ja protams darbs to ir pelnījis. Bet ja runā par Tavu anketu - neizskatās tā diži nopietni. Tā pat kā Luņa minētais piemērs par 26 gadiem, 3 augstākajām izglītībām un krutiem amatiem. Turklāt valsts pārvaldē ministra vietnieks, departamenta vadītājs var nozīmēt (ne vienmēr gan tā ir) labus draugus kādas partijas vadībā un neko citu
Publicēts: 06.04.10 18:07
 citēt
Luni - "SPECIĀLISTI kuri strādā bez jebkādas izglītības kādas specifiskās nozarē ir nekvalifivēti sava darba darītāji bez normālas attīstības un izaugsmes iespējām nevar savus pienākumus pildūt pilnvērtīgi ar pienācīgu atdevi." - šitam var daļēji piekrist, piemēram ķirurgs bez diploma nevar graizīt cilvēciņus, bet pavārs bez diploma var taisīt ēst..... Un tādi salīdzinājumi ir daudzi.
Publicēts: 06.04.10 18:08 labots
 citēt
ak34:Oskarz, pamatoti nodirst darbu nav nekas slikts, ja protams darbs to ir pelnījis. Bet ja runā par Tavu anketu - neizskatās tā diži nopietni. Tā pat kā Luņa minētais piemērs par 26 gadiem, 3 augstākajām izglītībām un krutiem amatiem. Turklāt valsts pārvaldē ministra vietnieks, departamenta vadītājs var nozīmēt (ne vienmēr gan tā ir) labus draugus kādas partijas vadībā un neko citu

Nopietna vai ne nopietna, bet tik minimāli cik man viņu vajadzēja, tik viņa arī savu lomu perfekti pilda. Kā jau teicu, man tā aptauja nav darba pamats, drīzāk viedokļa (tendences) noskaidrošana.
A pārējais te viss ir tīri offtopiks.. kkāda tautas neapmierinātības izpausme.
Publicēts: 06.04.10 18:13
 citēt
Oskarz: Un mani kaitina, ka tā vienkārši var ņemt un nodirst cita darbu 7 gadu garumā.

Diemžēl apbēdināšu , man māsica kurai 26 gadi ir Juriste Hanoverā , viņas čalis ar ir Jurists. Viņi mācās un strādā joprojām UN ZIMĪGI viņus nekas cits NEITRESĒ izņemot jurisprudenci un klasisko mūziku , man tuva radiniece ekanomiste ar LU un Vacijas izglītību ar fantastisku karjēru 22 gados milzīga Vacu zālu koncerna Latvijas filiāles galvenā grāmtvede , 24 kāda Latvijas rajona pilsētas galvenā grāmatvede + ģimenes privātbiznesā Reklāmas un PR jomā kā finasu konsultante. NEKAS CITS viņu neintresē NAV LAIKA tikai Finanses / Dejošana . Zinu ļoti pietiekami daudz aukstākā un vidējā līmeņa specu JOMĀS viņiem nekam citam nav laika TIKAI "Darbs / Relaxs" , tu mums te kāziņas bildē , kautkādas reklāmīņas utt. SECIŅAJUMS esi savus 7 gadus PADIRSIS PA VELTI tā nav joma kurai tu esi veltijis PIETIEKAMI uzmanības un laika lai BŪTU KOMPENTS SPECILISTS pretējā gadijumā tev nekam citam neatliktu LAIKA / SPĒKA
Publicēts: 06.04.10 18:24 labots
 citēt
Lunis:
Oskarz: Un mani kaitina, ka tā vienkārši var ņemt un nodirst cita darbu 7 gadu garumā.

Diemžēl apbēdināšu , man māsica kurai 26 gadi ir Juriste Hanoverā , viņas čalis ar ir Jurists. Viņi mācās un strādā joprojām UN ZIMĪGI viņus nekas cits NEITRESĒ izņemot jurisprudenci un klasisko mūziku , man tuva radiniece ekanomiste ar LU un Vacijas izglītību ar fantastisku karjēru 22 gados milzīga Vacu zālu koncerna Latvijas filiāles galvenā grāmtvede , 24 kāda Latvijas rajona pilsētas galvenā grāmatvede + ģimenes privātbiznesā Reklāmas un PR jomā kā finasu konsultante. NEKAS CITS viņu neintresē NAV LAIKA tikai Finanses / Dejošana . Zinu ļoti pietiekami daudz aukstākā un vidējā līmeņa specu JOMĀS viņiem nekam citam nav laika TIKAI "Darbs / Relaxs" , tu mums te kāziņas bildē , kautkādas reklāmīņas utt. SECIŅAJUMS esi savus 7 gadus PADIRSIS PA VELTI tā nav joma kurai tu esi veltijis PIETIEKAMI uzmanības un laika lai BŪTU KOMPENTS SPECILISTS pretējā gadijumā tev nekam citam neatliktu LAIKA / SPĒKA

Nu tas gan ir diezgan absurds apgalvojums. Tas, ka man ir vairāk intereses nekā 1 un vairāk enerģijas nekā viduvējam pilsonim, nebūt neliecina ne par ko sliktu jo īpaši, ka es savu laiku būtu padirsis. Man foto, kaut arī komerciāli pasākumi (kāzas, reklāmas utt.) ir relax, kas nes peļņu.. Pietam visu šo laiku esmu nostrādājis nekustamā īpašuma pārvaldē pielietojot ikdienā abas izglītības, kuras esmu apguvis.
Neskaitot vēl visādus projektus, kuros esmu piedalījies, īstenojis utt.
Publicēts: 06.04.10 18:31
 citēt
Vaards:
Vispirms ir būtība, tālāk sākas ekonomēšana.

Piekrītu par visiem 120%... būdams ekonomists. Lai kaut ko darītu, ir jāsaprot tas, kas notiek uzņēmumā. Atkarībā no speca un iepriekšējās pieredzes tas laiks "iebraukšanai" svārstās no mēneša līdz pat gadam... Protams, vairumā gadījumu pietiek ar 3 mēnešiem lai saprastu biznesu. Bet ir jāiet visur līdzi, jāskatās kā notiek bizness un par to jāinteresējas.

problēma ir faktā, ka, piemēram, lielā daļā augstskolu ekonomistiem māca rēķināt. Tur šitādu rādītāju, tur tādu. nevis SAPRAST kas tev vajadzīgs un tad atrast vajadzīgo formulu. Un beigās sanāk, ka vērtē nevis tevi kā ekonomistu, bet kā kalkulatoru ar paplašinātu formulu atmiņu.

Lūk, piemērs. parādījies partneris no austrumiem. Piedāvā norēķināties par preci skaidrā naudā, pat ne saņemot, bet caur citu kanālu. Vadība palūdza atrast un novērtēt visus iespējamos riskus, kas tā var rasties, ja viss tiek kārtots oficiāli. Kādu riska novērtējuma modeli/matricu pielietot? :haha:
Publicēts: 06.04.10 18:32 labots
 citēt
ak34:Oskarz, pamatoti nodirst darbu nav nekas slikts, ja protams darbs to ir pelnījis. Bet ja runā par Tavu anketu - neizskatās tā diži nopietni. Tā pat kā Luņa minētais piemērs par 26 gadiem, 3 augstākajām izglītībām un krutiem amatiem. Turklāt valsts pārvaldē ministra vietnieks, departamenta vadītājs var nozīmēt (ne vienmēr gan tā ir) labus draugus kādas partijas vadībā un neko citu
Ir amati un vietas kur partijas nevar dabūt pat tuvumā , dēl viena iemesla tās ir slēgtas ar finansu apriti nesaistītas struktūras ar daudzpakāpju paškontroles mehānismiem tas tā ir tradicionāli un specus tur vāc un atlasa konkursa kārtībā apstiprina daudzās ar politiku neaistītās vietās:):) Notikumi attiecās uz savu turpat 8-10 gadu senu pagātni un tur ir viena visai intresanta nisanse kas PRAKTISKI NEVIENAM kas pretendē uz tādiem amatiem pirms neiepazīst specifiku nepielec , tāpēc kā uzzin tā atsakās paši vai neistur konkursu , atliek ņemt no iekšienes lidz ar to ir iespēja tasit visai satraujas karjēras kas gan PASAULES kontehstā ir pilnīgs nonsenss bet pie mums vēl nesen iespejami:):)
Publicēts: 06.04.10 18:33
 citēt
Lunis: Zinu ļoti pietiekami daudz aukstākā un vidējā līmeņa specu JOMĀS viņiem nekam citam nav laika TIKAI "Darbs / Relaxs"

praktiski lielākā daļa manu skolas biedru tādu, īpaši to, kas uz finansēm aizgāja. Finanses gan ir industrija, kurā 80-120h darba nedēļa ir norma. Tā ka in general varu tikai piekrist.
Publicēts: 06.04.10 18:41
 citēt
Oskarz:...Tas, ka man ir vairāk intereses nekā 1 un vairāk enerģijas nekā viduvējam pilsonim, nebūt neliecina ne par ko sliktu jo īpaši, ka es savu laiku būtu padirsis. Man foto, kaut arī komerciāli pasākumi (kāzas, reklāmas utt.) ir relax, kas nes peļņu.. Pietam visu šo laiku esmu nostrādājis nekustamā īpašuma pārvaldē pielietojot ikdienā abas izglītības, kuras esmu apguvis.
Neskaitot vēl visādus projektus, kuros esmu piedalījies, īstenojis utt.

Cits būtu palielījies...
Publicēts: 06.04.10 18:46
 citēt
versatile:... Finanses gan ir industrija, kurā 80-120h darba nedēļa ir norma. Tā ka in general varu tikai piekrist.

Bet kurā specialitātē tā nav? Vienkārši ir divu kategoriju cilvēki - vieni, kas sēž no zvana līdz zvanam un funkcionē un otri, kuri strādā, dara darbu. Neatkarīgi vai tas ir gleznotājs, programmētājs, elektriķis vai dārznieks.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):