forum.gif
RAW un RAW+L
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / RAW un RAW+L
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.04.10 20:05
 citēt
kapēc jāfočē ar RAW ja var ar RAW+L
Tāda iespēja fotoaperātā ir ,bet priekškam ?..kur izmanto šo zemāko kvalitāti .Varbūt dažos apstākļos vienkārši RAW būs labāk ?? .es šito nesaprotu vēl
.paldies :)
Publicēts: 06.04.10 20:10
 citēt
dažreiz domāju-kāpec vispār jāfočē....nav arī kam īsti uzprasīt.........:exciting:
Publicēts: 06.04.10 20:13
 citēt
Gudris:es bildēju Raw+small jpeg...jpeg vienkarshi eertaak kompii apluukot :)

kada atschiriba?
Publicēts: 06.04.10 20:15
 citēt
man ir vinkarsi raw un raw + jpgg..bet ar ACDsee man nemazam jpg nevajag - bildeju tikai raw
Publicēts: 06.04.10 20:38
 citēt
bildeeju TIKAI jpg. iepuutiet!
Publicēts: 06.04.10 20:41
 citēt
reizēm bildēt RAWā nemaz nav nepieciešams, bet no visas sesijas daži kadri gaismas u.c. apstākļu dēļ , drošības labad tiek nobliezti RAW + L, gadījumam, ja no L[jpg] nevar izvilkt..... :big_smile:
Publicēts: 06.04.10 20:49
 citēt
RAW ir visa pamataa. Priekshkam vipaar JPG bildet.
Un tad kad R+J, tad rodas jautaajums prieksh kam to, jo beigaas sanaak labas kvalitaates bilde + apgraiziits taspats raw
Publicēts: 06.04.10 21:22
 citēt
Nez, es kā vienīgo attaisnojumu bildēšanai .jpg redzu cietā diska vietas ekonomēšanu - so tā kā man cietnis ir paliels, un ja vajadzēs piepirkt rezerves cietni, tad 1TB var dabūt zem 50 Ls, tad bildēju tikai RAWā. Ar atsevišķiem izņēmumiem, piemēram, ja jānobildē kāda pārdodamā lieta priekš sludinājuma u.c.
Publicēts: 06.04.10 21:45
 citēt
Pārsvarā bildēju RAW, bet ja vajag tūlīt apskatāmas dajebkādas kvalitātes bildes, tad RAW+L, ar domu, ka vēlak bildes būs no RAWa. Bet vispār tas tikpat šekspīrisks jautājums kā "ko dzert- šnabi, krutku, vai kandžu???" ja mērķis zaudēt saprātu.:face-grin:
Doma, protams, elementāra, vatson, bildē kā TEV vajag.:face-smile:
Publicēts: 06.04.10 22:12
 citēt
sapratu ,sapratu ..paldies visiem liels :face-glasses:
Publicēts: 06.04.10 22:15
 citēt
Kopš pārgaja vēlme bliezt nejēgā simtiem kadru,iecerēto uzbildēju RAWā,pēctam sviežu arā visu lieko.Kad ir pārvilts uz datoru,vēlreiz izmetu visu lieko.Pašu uz to brīdi šķietami pašu interesantāko apstrādāju un saglabāju TIFF.Pēc tam visu atlikušo konverteju DNG un prom uz arhīvu ,lai pūst nākotnei.....JPG tikai blogam vai klientam...:face-grin:
Publicēts: 07.04.10 03:21
 citēt
Laciz:bildeeju TIKAI jpg. iepuutiet!

pacieties, noteikti iepūtīsim!
negatIvs:reizēm bildēt RAWā nemaz nav nepieciešams, bet no visas sesijas daži kadri gaismas u.c. apstākļu dēļ , drošības labad tiek nobliezti RAW + L, gadījumam, ja no L[jpg] nevar izvilkt..... :big_smile:
nuka! :face-smile:
Publicēts: 07.04.10 06:53
 citēt
Es neesmu tāds meistars,lai ar pirmo šāvienu noteiktu pareizu WB un iecerēto ekspozīciju,tādēļ izvēlos raw.Nav nekādas starpības kādu failu apstrādāt,starpība ir tajā,kurš plastiskāks.
Publicēts: 07.04.10 06:58
 citēt
ekoist, bet vai tad Tavā fočukā nav eksponometrs iekšā? Man wb stāv uz auto defaultā un praktiski par tādu nedomāju vispār...
Publicēts: 07.04.10 07:08
 citēt
imgfoto:ekoist, bet vai tad Tavā fočukā nav eksponometrs iekšā? Man wb stāv uz auto defaultā un praktiski par tādu nedomāju vispār...

Nuuu es ja pogu "šedevrs"spiežu, tad ne fočene bet Pikasū glezna sanāk, tik rāmi jāpiepērk.:face-grin:
Publicēts: 07.04.10 07:15
 citēt
Elmār, Tu gribi teikt, ka neizmanto punkta ekspozīciju/ekspozīcijas fiksēšanu pārkadrējot kadru? Mēģini trāpīt uz čuju/ņuhu un poņu ekspozīciju, slēdža ātrumu un vēl uz aci kelvinus nosaki?

Ko jūs čaļi diršaties...vajag vēl asumu arī manuāli regulēt:D
Publicēts: 07.04.10 07:45
 citēt
mēs laikam par atškirīgām lietām runājam,man arī visu laiku stāv awb,tādēļ,ka par to nesatraucos,pa lielam paļaujos arī uz fotoaparata eksponometru.Jautājums par to,vai Tu arī klientam atdod bildes nekoriģējot WB un citas lietas?Bezpersoniskas bildes protams var nefotogrāfēt vispār...ne jpg,ne raw.
Publicēts: 07.04.10 09:45
 citēt
Nu wb nekoriģēju, jo vairāk paļaujos uz kameru, nekā uz savu samērā sūdīgo monitoru!
Publicēts: 07.04.10 09:55
 citēt
Davai taa :D pa nopietno.
1. eksponometrs. vai jaabuut spechukam lai traapiitu? ja tu bliez rawaa un netraapi - tobish nedaeksponee, tad... nu - kursh pirmais naaks klajaa ar sho jauko domu - pareizi!! rawaa labojot ekspoziiciju uz augshu notiek signaala pastiprinaashana - peec buutiibas process liidzveertiigs kaa iso palielinaashana ar visu no taa izrietosho - TROKSHNA palielinaashna ar tam sekojoshu aizsmeereeshanu. PAARSVARAA tieshi ekspoziicijas laboshana ir dzirdeets kaa nopietnaakais iemesls rawa lietoshanai.
2. Kaa man teica viens no Latvijas krutaakajiem fotograafiem, tad raw jeega paraadaas divaas vietaas/lietaas - kompliceeta gaisma wb sakaraa un ja ir redzams, ka kaut kaadas vietas bildee vareetu izdegt.
3. Ja kaads roku uz sirds var apgalvot, ka parastau bildi vinsh speej no raw uztaisiit labaak kaa vesels bars inzhenieru ir ieplaanojushi algoritmus raw paarveershanai uz jpg jau aparaataa - tad cepuri nost. Vismaz FB liimenii es taadus gjeenijus veel neesmu edzeejis :D
Publicēts: 07.04.10 09:58
 citēt
Gudris:laciz kko murgo atkal :amazing:
nju nju mazuli?
Publicēts: 07.04.10 09:59 labots
 citēt
LAciz!!!! Nu pilnīgi uzrakstīji manas domas! Telepāts ibio:)
+ vēl tie monitori, kas katram rāda savādāk:D

Es tik neesmu runājis ar nevienu krutu Latvijas fotogrāfu, lai neapvainojas tie ar kuriem runājis esmu;)

Bet kā teica viens cilvēks, ko Lunis šad tad piesauc - "es jau fotogrāfēt nemāku īpaši, bet galvenais taj lietā ir darbs ar cilvēku!"
Publicēts: 07.04.10 10:00
 citēt
imgfoto:LAciz!!!! Nu pilnīgi uzrakstīji manas domas! Telepāts ibio:)
+ vēl tie monitori, kas katram rāda savādāk:D
bljin - tas jau ir biistami.... ceru, ka nesaaksi par dofu un gaismasspeeju... :D :D :D
Publicēts: 07.04.10 10:01
 citēt
Laciz:Davai taa :D pa nopietno.

3. Ja kaads roku uz sirds var apgalvot, ka parastau bildi vinsh speej no raw uztaisiit labaak kaa vesels bars inzhenieru ir ieplaanojushi algoritmus raw paarveershanai uz jpg jau aparaataa - tad cepuri nost. Vismaz FB liimenii es taadus gjeenijus veel neesmu edzeejis :D

Šitā varētu būt dienas pērle :bad_smile:
Publicēts: 07.04.10 10:03
 citēt
nea, par dofu man viss skaidrs, bet par gaismasspēju norāvu lažu, ko arī atdzinu:D
Publicēts: 07.04.10 10:05
 citēt
ivog:
Laciz:Davai taa :D pa nopietno.

Šitā varētu būt dienas pērle :bad_smile:
paskatiijos Tavas bildes. No sarunas Tev pasham vajadzeetu diskvalificeeties.
Gudris:bildēt uzreiz Jpegaa ir tas pats kas ar filmkameru uzreiz foto naak aaraa bez negatiiva :haha:
jap - maaris taadas taisiija. gbaigi krutaa shtelle. Gudri - a juutuubee nemaaca kaa ieguut harizmu? Tu zini, ka fotograafs bez harizmas ir drachiitaajs???
Publicēts: 07.04.10 10:10
 citēt
Laciz:3. Ja kaads roku uz sirds var apgalvot, ka parastau bildi vinsh speej no raw uztaisiit labaak kaa vesels bars inzhenieru ir ieplaanojushi algoritmus raw paarveershanai uz jpg jau aparaataa - tad cepuri nost. Vismaz FB liimenii es taadus gjeenijus veel neesmu edzeejis :D
roku varu likt uz aknām vai nierēm, kur nu vajag. tiesa, algoritmu PhotōŽōpai ne pats esmu taisījis. :face-sad:
Publicēts: 07.04.10 10:13
 citēt
smiekliigaakais jau tas, ka daudzi nemaz nezina, ka arii shopaa defoltaa rawam staav gandriiz taadi pashi setingi kaa razhotaajam kameraa. jo kautkaadam izejas setingam jaabuut, citaadi rawu nemaz nevareetu apskatiities :D
Publicēts: 07.04.10 10:31
 citēt
ja nav speciālas progas, tad tas otrs JPG formāts ļaus Tev ātri pārskatīt sabildēto . Ja labi pārvaldi Fotošopu, Bildē obligāti RAWā ! Basta !
Publicēts: 07.04.10 10:35 labots
 citēt
ImkaSm:ja nav speciālas progas, tad tas otrs JPG formāts ļaus Tev ātri pārskatīt sabildēto . Ja labi pārvaldi Fotošopu, Bildē obligāti RAWā ! Basta !
basta ta basta :D es biezhaak esmu redzeejis ka rawaa tikai sachakaree bildes. bez nopietnas visu parametru izurbshanas un SAPRASHANAS - rokas nost no rawa!
Publicēts: 07.04.10 10:42 labots
 citēt
vienam patīk māte, otram meita, bet abi strīdās, kura labāka! :) Kā kuram ērtēk, tā arī lieto.
Man piem., raws baigi palīdz
Publicēts: 07.04.10 10:48
 citēt
shopa camera raw saskaitiiju visma 56 reguleejamas fignjas ar kuraam buutiibaa paveras matemaatiskaa progresijaa pieaugoshas iespeejas sapist bildi liidz nepaziishanai. un tas ir veel liidz shopam... un peec tam galerijaa redzam to ko redzam...
bet es jau teicu - cepuri nost tiem kas to paarvalda :D
Publicēts: 07.04.10 10:51
 citēt
imgfoto:Elmār, Tu gribi teikt, ka neizmanto punkta ekspozīciju/ekspozīcijas fiksēšanu pārkadrējot kadru? Mēģini trāpīt uz čuju/ņuhu un poņu ekspozīciju, slēdža ātrumu un vēl uz aci kelvinus nosaki?

Kamēr meistars griša to "šedvevrs" pogu kamerai nebij pielicis, to visu un ne to vien izmantoju, jā reizēm pat asumu manuāli liku, īpaši ar vecajiem stikliem, tagd šedevra režīmā navf jēgas... spied un būssss.:face-devil-grin:
Publicēts: 07.04.10 11:03
 citēt
Elmarss:
imgfoto:Elmār, Tu gribi teikt, ka neizmanto punkta ekspozīciju/ekspozīcijas fiksēšanu pārkadrējot kadru? Mēģini trāpīt uz čuju/ņuhu un poņu ekspozīciju, slēdža ātrumu un vēl uz aci kelvinus nosaki?

Kamēr meistars griša to "šedvevrs" pogu kamerai nebij pielicis, to visu un ne to vien izmantoju, jā reizēm pat asumu manuāli liku, īpaši ar vecajiem stikliem, tagd šedevra režīmā navf jēgas... spied un būssss.:face-devil-grin:

Norča, tu?:D
Publicēts: 07.04.10 11:15
 citēt
[ Gribēju rakstīt par tēmu, bet paskatījos pēdējo spamu un nolēmu, ka nav vērts ]
Publicēts: 07.04.10 11:31
 citēt
Man cs4 versijā RAW konvektoram patīk poga CLARITY
Vil:vienam patīk māte, otram meita, bet abi strīdās, kura labāka! :) Kā kuram ērtēk, tā arī lieto.

Vai vari minēt piemēru, kur RAW tev palīdz (tas ir , ka RAW stipri kabina JPG)
Publicēts: 07.04.10 12:02
 citēt
Haiduks:Man cs4 versijā RAW konvektoram patīk poga CLARITY
Vil:vienam patīk māte, otram meita, bet abi strīdās, kura labāka! :) Kā kuram ērtēk, tā arī lieto.

Tur pašam līdz tam ir jānonāk :)
Publicēts: 07.04.10 12:09
 citēt
Haiduks:Man cs4 versijā RAW konvektoram patīk poga CLARITY

Pirmkārt, baltā balanss. Kameras .jpg, kā esmu pamanījis salīdzināšanā, nāk ārā bieži vien jau sapists.
Otrkārt, vieglāk noslēpt highlights un izvilkt ēnas. Īsāk sakot, toņu korekcijas. Tomēr raw-am vairāk informācijas. Bet tur vēl daudz man ko mācīties. Tas ir viss, ko daru raw-ā. Visu pēc kārtas nekruķīju, lai neaizkruķītos par tālu :)
Pārējo šopā ar jpegu.
Publicēts: 07.04.10 12:11 labots
 citēt
Ja visi parametri ir normālās robežās, RAW neko pārāku nedod (pat piekritīšu Laciz, ka var sakruķit baigi nelāgi, salīdzinot ar jpg konvektoru fotokamerā), kad bildēts ekstremālās gaismās Raw ir neatvietojams :), bet to postu, ko tas dara cietajā diskā... aizņemot baigo vietu :(
Publicēts: 07.04.10 12:13
 citēt
Haiduks : - Man cs4 versijā RAW konvektoram patīk poga CLARITY -
* vai tad CS 3 nebija? :what:
Publicēts: 07.04.10 12:16
 citēt
Haiduks: bet to postu, ko tas dara cietajā diskā... aizņemot baigo vietu :(

tur es tev piekrītu :D :D :D
Un izdzēst arī žēl :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <