Gabiz:Pasargdies' viss fotoblogs, tad jau sāksies trešais pasaules...
Provizoriski varētu būt tāpat kā iepriekšējos gadus ap 30 cilvēkiem. Tas ne būt nav visu aktīvo fotoblogeru skaits. Mums nav Gudris, Laciz, dansiga, Eliks, Dambis, elis_pelis, ekoists... ... visus uzreiz neatminos kas vēl trūkst. Visi plēšas virtuālā vidē, bet dzīvē ir forši cilvēki, ... izņemot pāris, kas "godam" izpelnījušies vēlmi turēties pa gabalu.
Gabiz:Pasargdies' viss fotoblogs, tad jau sāksies trešais pasaules...
Provizoriski varētu būt tāpat kā iepriekšējos gadus ap 30 cilvēkiem. Tas ne būt nav visu aktīvo fotoblogeru skaits. Mums nav Gudris, Laciz, dansiga, Eliks, Dambis, elis_pelis, ekoists... ... visus uzreiz neatminos kas vēl trūkst. Visi plēšas virtuālā vidē, bet dzīvē ir forši cilvēki, ... izņemot pāris, kas "godam" izpelnījušies vēlmi turēties pa gabalu.
Gudris Laciz - nebūs. Dambis & elispelis - netiek Eliks & ekoists - iespējams būs.
V-pils puikas vēl domā (Hellman, pesix + vēlviens (niks izkrita no galvas), bet domājams, ka būs, ja reiz no V-pils Nu, jācer, ka arī zviezha pievienosies
alvils:tagad saprotu, kāpēc canonistiem BALTI stikli. saulē tik ļoti neuzkarst. bet nu jā, tā jau arī vienīgā priekšrocība.
tieši tā, baltie Canon stikli tieši tāpēc ir balti, ka viņiem kautkādas problēmas bija ar uzkaršanu saulē, bet par to vai tā vienīgā priekšrocība, vēl varētu strīdēties, bet ne šajā sadaļā
Ar jebkuru kameru bildē persona, nevis bodijs (es pat teiktu, ka pat stiklam ir lielāka nozīme, nekā bodijam). V-10 neko no kompozīcijas nerubī, plus standarta likumi portretu kadrēšanā (graizīšanā) viņam sveši... Kad iemācīsies to, sanāks trīs reiz labākas bildes arī ar 350D, bet kamēr nē... var kaut vai ar haseli, māmiju vai rolliju močīt, rezultāts būs knapi viduvējs...
alvils:tagad saprotu, kāpēc canonistiem BALTI stikli. saulē tik ļoti neuzkarst.
apsudraboti vēl mazāk karstu! Putriņš Juris bija nopircis zolīdu Canon ziepeni un baltu. es teicu, Tevi pirmo nošaus, kad bildēsim karstajos (.)-tos, a viņš lielījās, ka savu var ātrāk atrast. bet beidzās ar to, ka viņam pirmajam nozaga.
Gudris:
alvils: (es pat teiktu, ka pat stiklam ir lielāka nozīme, nekā bodijam)
aptuveni 10x lielāka nozīme...ja stikls ir sūds arī bilde būs sods un pofig cik Tev kruta matrica
tikpat filozopisks un [ar to pašu! ] bezjēdzīgs jautājums, kā filmu laikā man bieži uzdotais - "kā tad tomēr prātīgāk, bildēt ar sūdīgu kameru un pirkt krutāko filmu vai sūds par filmu, bet bildēt ar labu kameru?"! es ieteicu bildēt ar sūdīgu kameru un ar sūdīgu filmu - uz sūdīgas filmas nesanāks arī ar labu kameru, a labu nahren izķērnāt sūdīgā kamerā! nu, rumpītis ar visu matricu būtu tā kā rumpītis ar filmu filmu laikos. cita lieta, ja ?-mu kaut kā tā formulēt - man vaig 1 kameras rumpīti un 3 glāzes un man ir 4372 Ls, cik atdot par kameru, cik par stikliem, lai dabūtu par savu kāpostu to labāko variantu priekš sevis.
haralds:kā tad tomēr prātīgāk, bildēt ar sūdīgu kameru un pirkt krutāko filmu vai sūds par filmu, bet bildēt ar labu kameru?
katra filma, katrs kadrs - jauna matrica. kamera šai gadījumā sniedz tikai tādas priekšrocības kā slēdža ātrums, ērtums un motora (AF) saskaņa ar objektīvu. muļķīgs jautājums, jo skaidrs, ka attēlu veido TIKAI optika plus ķīmija (filmas).
Ar jebkuru kameru bildē persona, nevis bodijs (es pat teiktu, ka pat stiklam ir lielāka nozīme, nekā bodijam). V-10 neko no kompozīcijas nerubī, plus standarta likumi portretu kadrēšanā (graizīšanā) viņam sveši... Kad iemācīsies to, sanāks trīs reiz labākas bildes arī ar 350D, bet kamēr nē... var kaut vai ar haseli, māmiju vai rolliju močīt, rezultāts būs knapi viduvējs...
Par kompozīciju nerunāsim, Tu esi pilnīgs lohatrons!!! Nebrauc augumā, ja pats esi lohs! Vienīgais kas no Tavām bildēm atmiņā ir nepareizas gaismas! Man ir mākskslas bakalaurs kompozīcijā un vari dirst ko negribi! Protams vietējā blogeru vidē kotējies, Nikon Guru, bet tas viss ir sūds! Varu katru Tavu bildi pamatoti nolikt, bet aiz cieņas to nedaru! Tāpēc ka esi amatieris!
laikam jābūt pilnīgam āmuram, lai pa 8 gadiem NEKO neiedzītu paurī... bet gadās. ne tādi vien manīti. tas gadījumā, ja netiek dirsts par to 8 gadu bakalauru KOMPOZĪCIJĀ.