forum.gif
PEĻĻUPIRTS 5.-6.jūnijā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / PEĻĻUPIRTS 5.-6.jūnijā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...
  11. 24
  12. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.04.10 00:11 labots
 citēt
Nemainot aizsākto tradīciju arī šogad tiekamies Peļļupirtī Ventspilī!
Cenšoties vairāk pielāgoties katra dalībnieka vēlmēm šogad dalīti plāni pirmajai dienai :

- Pilsētas aplūkotājiem un modelītes bildētkārajiem iespēja paceļot pa Ventspils pili un tās apkārtni, Ostas ielas promenādi, Dienvidu molu, uz sauszemes esošo zvejas kuģīti, skatu torni un jūrmalu, paralēli tam visas iemūžinot foto modelīti un vienam otru. Modelītes lomā būs eSeL māsīca Lāsma;)

- Tiem kas nevēlas piedalīties pilsētas gājienā, iespēja uzreiz doties uz viesu namu "Ķīvītes" atpūsties, ķert pirmo vasaras sauli Ventas krastā, pēc pašu ieskatiem iespēja pabildēt apkārtni un vienam otru, cept desas āra kamīnā, uzspēlēt volejbolu vai vienkārši laiskoties zaļā zālīte.

Pēc iebraukšanas Ventspilī tiekamies visi kopīgi pl.12.00 t/c TOBAGO stāvlaukumā karogu tuvumā, iepazīstamies ar tiem kas nav pazīstami un sadalamies pilsētgājējos un pa taisno uz viesu namu braucējos.

Pilsētgājēji kolektīvi brauc līdz tirgus stāvlaukumam (karte būs!) un dodas paceļot pa Ventspils pili un pārējiem plānotajiem tuvākās apkārtnes objektiem, tikšanos atpakaļ pie t/c TOBAGO ieplānojot ap pl.17.00 turpat karogu tuvumā. Tā kā baroti uz vietas viesu namā netiekam, tad dodamies uz tur pat esošo Rimi iepirkt ēdam un dzeramlietas nepārvērtējot savu ietilpību un cenšoties puslīdz objektīvi nodrošināt savu iztikšanu līdz svētdienas pēcpusdienai. Kā tika praktizēts iepriekšējos gados, viesu namā uzorganizējam kopgaldu no visu savestām un sagādātām ēdamlietām, ko daiļā dzimuma blogeres operatīvi izsaiņo, sakapā, sagriež un saservē uz lielā galda;) Dzeramlietas puslīdz individuāli katrs sagādā ko pats vēlas (šai ziņā pēc iepriekšējo gadu pieredzes redzēts ka par daudz nekā nemēdz būt, drīzāk gan nakts vidū kādam kas par īsu izrādījies;D)
Orientējoši ap pl.18.00 pilsētgājēji ar saviem iepirktiem groziņiem, pārliecinoties ka nevienu dalībnieku nav pusceļā pazaudējuši, nokomplektējas un startē no t/c TOBAGO stāvlaukuma un viesu namu.
Tiem, kas gājiena daļu izlaiž, pēc sadalīšanās gājējos un negājējos, pl.12.00 pie t/c TOBAGO dodas sagādāt savus ēdamgroziņus un ap pl.13.00 kopīgi brauc uz viesu namu.
Vakara izklaidēs ietilpst iestiprināšanās ko uzēdot,iedzerot, modeļu bildēšana rudzu laukos, desiņu cepšana, ugunskurs, pirts. Kas ieradies ar telti, līdz pēdējai gaismiņai uzslien un piekārto savu guļvietu. Svētdien bez stingra plāna katrs izguļ savu iepriekšējā naktī iekavēto miegu un mostas kad pašam tīk, aptuveni ap pl.11.00 rēķinoties ar kolektīvi gatavojamās aukstās zupas rituālu.

... Simbolu limita dēļ, turpinājums nākamajā postā;))...
Publicēts: 15.04.10 00:11 labots
 citēt
Karte maršrutam līdz viesu namam: www.kurzeme.com... (jpg failos ceļš pāri tiltam nepareizais, tilts ir ciet un jābrauc par blakus esošo apvedtiltu)
Tā kā viesu nama platība ierobežota un mūsu skaits neprognozējams, tiem, kas pretendē uz gultas vietu vēlams samaksāt pēc iespējas ātrāk. Gultasvietas pieejamas astoņas un šobrīd visas jau ir rezervētas. Tiem, kas vēl nav pieteikušies, bet plāno piedalīties jāpiedomā par nakšņošanas iespējām. Blakus viesu namam iespējams celt teltis, jeb gulēt savā auto, dažiem dalībniekiem, pēc telpu platības, iespējams paņemot līdzi guļammaisu apmesties iekštelpās līdzās gulētājiem gultās uz grīdas.

Dalības maksa 4Ls pārskaitāma: Maija Balode, personas kods 011081-10805, LV11HABA0551017866540

Neskaidrību un jautājumu gadījumos organizētāji esam mēs:
pelle (29948725), eSeL (29612618) un Andreass (26147057)

DALĪBNIEKI
1. pelle (Samaksāts)
2. eSeL (Samaksāts)
3. Lāsma (Samaksāts)
4.-5.Andreass + viena persona (Samaksāts)
6. Sundew (Samaksāts)
7. Haiduks (Samaksāts)
8. Lunis (Samaksāts)
9. Oliss (Samaksāts)
10. Afs (Samaksāts)
11.-12. Gabiz + viena persona (Samaksāts)
13. alvils (Samaksāts)
14. uljens (Samaksāts)
15. PrioRita (Samaksāts)
16. Ungus (Samaksāts)
17. Midnight_lady (Samaksāts)
18. ERA (Samaksāts)
19. armands_z (Samaksāts)
20. Murchiks (Samaksāts)
21. juulis (Samaksāts)
22. Ojaars
23. JRJ
24. Shadow
25. Schnircks
26.-29. OskarZ + brālis + 2 personas
30. Eliks
31. utopia
32.-33. AirArt + viena persona
34. Eltons
35. ekoists

TRANSPORTS
1. Gabiz (līdzpaņemtā persona) (brauc no Rīgas 5.jūnijā) Brīvas vietas 3
2. Andreass (līdzpaņemtā persona, uljens, Murchiks, Ansis) Brīvu vietu nav
3. Oliss (Afs, AirArt + viena persona) (brauc no Rīgas 5.jūnijā) Brīva vieta 1
4. Lāsma (eSeL, ERA, alvils) Brīvu vietu nav
5. Haiduks (pelle, Lunis) (brauc no Rīgas 4.jūnijā)
Publicēts: 15.04.10 00:19 labots
 citēt
Gudris:pelle kāpēc Tu publisko savu personas kodu ??? :amazing::amazing::amazing: lai veiktu vietejo maksajumu nevaig personas kodu !!!

vajag! cik esmu maksājumus veikusi (un man darba pienākumos tos sanāk veikt katru dienu lielos apjomos) tad personas kods vai reģistrācijas numurs, viens n oabiem, ir obligāts. Kaut gan.. pieņemu ka katrai bankai savas prasības var būt.
Publicēts: 15.04.10 00:28
 citēt
Gudris:
pelle:
vajag!
Kopš kuriem laikiem ? pazvani uz banku un paprasi ja netici man :) personas koda publicēšana nav pieļaujama :amazing:

Ar likumu aizliegts jau nav publicēt, bet nu.. es to daru nelabprāt, jo cik zinu, tad tiešām vienu no tiem abiem pārskaitījumam vajag.
Publicēts: 15.04.10 00:30 labots
 citēt
Gudris:
pelle:
cik esmu maksājumus veikusi personas kods ir obligāts.
parādi man to banku un rīt viņa būs slēgta par personas datu likuma pārkapumu !

Parex ir točna. Pārējās tagad tā uzreiz no galvas nepateikšu, tad man darbā jāpačolē kā citas bankas reaģē.

Latvijā ne viens vien likums nedarbojas kā vajadzētu.
Publicēts: 15.04.10 00:39
 citēt
Vairums bankas lai ieskaitītu naudu konkrētā privātā kontā prasa konta īpašnieka PK tas tāpat ka uzņēmumamam nezinot REĢ numuru būs grūti ieskaitīt ZINĀMĀ kontā:):)
Publicēts: 15.04.10 00:41 labots
 citēt
Gudris:
pelle:

Ar likumu aizliegts jau nav publicēt, bet nu.. es to daru nelabprāt, jo cik zinu, tad tiešām vienu no tiem abiem pārskaitījumam vajag.
vietējiem maksājumiem pietiek ar vārdu uzvārdu un konta nummuru ! ja nu kādam patiešām vaig personas kodu tad labaak aizsuuti pm !

Ja nu kādam vajag nospert manu personas kodu, tad tas jau te ir publiski pieejams forumā jau gadiem no iepriekšējām Peļļupirtīm, kur tie paši dati. Es reiz mēģināju izštukot.. a kur īsti to personas kodu var pret mani izmantot? Tā taču nav pietiekama informācija lai ar to baigi manipulētu. Tik pat labi da jebko var sagrozīt.. nu kaut vai cilvēka paraksts (parastais, ne elektroniskais) ir viegli viltojams un tu nevienam nevari pierādīt, ka tas nav tevis paša, bet kāda cita vilkts.
Ja par tiem personas kodiem.. visiem man ienākošiem maksājumiem no privātpersonām uzrādās taču viņu vārds, uzvārds, personas kods, un GE Money bank vēl "pilnai laimei" norāda maksātāja dzīvesvietas adresi. Kā tad darbojas personas datu aizsardzība, ja par katru nosūtītu latu jebkurš saņēmējs uzzina pietiekami lai ar tavu identitāti manipulētu?

Tad jau man ir pieejama vesela slepeno datu laboratorija no iepriekšējo gadu pārskaitījumiem kur man ir redzami visu pasākuma dalībnieku personas kodi, vārdi, uzvārdi:face-smile: Tāds "kaifs" ka es par citiem zinu to, ko ne visi par visiem te zin! :face-grin: Pa manam tā datu aizsardzība tā īsti točna nedarbojas!:amazing:

Un tad vēl ir "gudrie" preču katalogi kurus sūta pa pastu.. Ja kaut vienreiz kādu preci pasūti, viņi tevi neizņems no savas datu bāzes pat gadus 200, cilvēks pa to laiku var paspēt kaut reizes piecas nomirt, bet katalogu pa pastu viņš saņems regulāri un vienmēr kur veidlapā būs viņa personas kods uz adresi kuru viņs pirms gadiem ir nomainījis. Jaunais mājas iemītnieks saņems iepriekšējā iemītnieka personas kodu un rīkojas kā tīk. Esmu mēģinājusi tos sūtītājus informēt ka saņemu katalogus uz cilvēka vārdu ko pat nepazīstu, viņiem vienalg, nekas nemainās un nākamā mēnesī man ir jauns katalogs. Tāpat notiek ar pirms gadiem mirušu tuvinieku vārdā.. tai situācijā ir jau nepatīkamāk, bet ir zvanīts un ir teikts, bet nekas nemainās.
Publicēts: 15.04.10 08:44
 citēt
Gudris:pelle kāpēc Tu publisko savu personas kodu ??? :amazing::amazing::amazing: lai veiktu vietejo maksajumu nevaig personas kodu !!!

:D:D:D slepenība ir domāta pelēkajām masām, lai attaisnotu un neparādītu, kur paliek nodokļu naudas. Visiem pārejiem slepenības vienkāši naf :D
Uz šodienu gandrīz ne viens dokuments ar vārdu un uzvārdu vien netiek pieņemts- galvenais ir tie cīpari un Lembergs nodemonstrēja uzvarot tiesu!!!
Publicēts: 15.04.10 09:05
 citēt
Gudris laikam nav skaitijis naudu internetbankā...;)
Tas gan tiesa, ka pases kopiju drīkst prasīt tikai vienā vietā - pie bankas konta atvēršanas. Visur citur, kur to prasa - riskē iedzīvoties soda naudā.

Pieraxti mani arī uz pirtspasākumu + 1 cilvēks
Publicēts: 15.04.10 09:08
 citēt
kas tur ar to auksto zupu?
Publicēts: 15.04.10 09:10
 citēt
Kas ir ar augsto zupu? Daudz kefīra+ie[riekšējā vakara dzīru sakapāti pārpalikumi, ko tad tur vēl vajag citu?;)
Publicēts: 15.04.10 09:37
 citēt
Nu, es turpinu aizsāktā gada tradīciju - 7dienas rīta eSeL aukstā zupa :)

Kad nāks tuvāk, tad nospriedīsim, kurš ko var nopirkt :) Nekā jau sarežģīta tur nav :)
Publicēts: 15.04.10 09:39
 citēt
imgfoto:Kas ir ar augsto zupu? Daudz kefīra+ie[riekšējā vakara dzīru sakapāti pārpalikumi, ko tad tur vēl vajag citu?;)

Šampanieti :)
Publicēts: 15.04.10 11:42
 citēt
Gudris:
imgfoto:Gudris laikam nav skaitijis naudu internetbankā...;)
lietoju regulaari un personas kontu nevienam nedodu....bet jums laukos laikam savaadaak kaa riigaa viss notiek :D

Labi, atsūti man vienu latu, bez personas koda :)
Publicēts: 15.04.10 11:44
 citēt
Šoreiz piekritīšu Gudrim par to personas koda nebūšanu, es arī esmu dažiem maksājis bez personas koda. Viss notiekas. Varbūt no juridiskā konta to nevar izdarīt, nezinu, tas speciālistiem jājautā.
Publicēts: 15.04.10 11:47
 citēt
Spriežot pēc saraksta, vai ir tā, ka guļvietas visas jau aizņemtas?
Publicēts: 15.04.10 12:24
 citēt
Gudris:
imgfoto:Gudris laikam nav skaitijis naudu internetbankā...;)
lietoju regulaari un personas kontu nevienam nedodu....bet jums laukos laikam savaadaak kaa riigaa viss notiek :D

Tu ta ka no plauktiņa nocelts !!:what: Kāds sakars internetbankai ar to kurā pasaules malā maksājuma veicējs konkrētā brīdī atrodas!??

Kāda tev ir banka?:what:
Publicēts: 15.04.10 12:25
 citēt
Andreass:Šoreiz piekritīšu Gudrim par to personas koda nebūšanu, es arī esmu dažiem maksājis bez personas koda. Viss notiekas. Varbūt no juridiskā konta to nevar izdarīt, nezinu, tas speciālistiem jājautā.

kurai bankai tā ir??:what:
Publicēts: 15.04.10 12:26
 citēt
sp . ..... banka...... :bad_smile:
Publicēts: 15.04.10 12:27 labots
 citēt
alvils:Spriežot pēc saraksta, vai ir tā, ka guļvietas visas jau aizņemtas?

nē, ir astoņas brīvas uz šo brīdi :) Uz organizētājiem un modelēm neskaties, viņi ir ārpus šīs statsitikas. Kad kādas vietas būs aizņemtas es to sarakstā norādīšu.
Publicēts: 15.04.10 12:28
 citēt
negatIvs:sp . ..... banka...... :bad_smile:

saprotamāk nevar?
Publicēts: 15.04.10 12:34
 citēt
Gudris:
pelle:

Kāda tev ir banka?:what:
swedbanka un danske

nezinu tādu danske. Swedbanku kad būs izdevība pačekošu.
Man pat seb bankā pārskaitot naudu no viena sava seb konta uz otru savu seb kontu personas kods obligāti jānorāda, savādāk internetbanka tādu maksājumu vispār neņem.
Publicēts: 15.04.10 12:37
 citēt
pelle:
Gudris:swedbanka un danske

Man pat seb bankā pārskaitot naudu no viena sava seb konta uz otru savu seb kontu personas kods obligāti jānorāda, savādāk internetbanka tādu maksājumu vispār neņem.

Swed bankas iekšienē ļauj bez pk skaitīt :)
Ārkārtīgi interesanti, ko seb darīs gadījumos, ja jāskaita ir cilvēkam bez pk, piem., ārzemniekam? :)
Publicēts: 15.04.10 12:39
 citēt
Bzh:
pelle:

Ārkārtīgi interesanti, ko seb darīs gadījumos, ja jāskaita ir cilvēkam bez pk, piem., ārzemniekam? :)

kas tā par "iekšieni" ??
Publicēts: 15.04.10 12:44
 citēt
No viena swedbankas kontu uz citu swedbankas kontu. Nav būtiski, pieder tam pašam cilvēkam vai citam.
Publicēts: 15.04.10 12:51
 citēt
Gudris:
Bzh:

es tieši par vietējiem maksājumiem arī runāju...starptautiskiem maksājumiem ir pavisam cita kārtība !

Nekas pa lielam nemainās. Norādi banku, norādi kontu un norādi saņēmēju. Tikai banka lielāku komisijas maksu piemēros un viss.. :)
Publicēts: 15.04.10 12:54
 citēt
alvils:Spriežot pēc saraksta, vai ir tā, ka guļvietas visas jau aizņemtas?

Pašlaik jau sešas vairs brīvas.
Publicēts: 15.04.10 12:59 labots
 citēt
Gandrīz noteikti (90%) var pieskaitīt mani + viens.
Divvietīgas istabiņas ir?
Publicēts: 15.04.10 13:04
 citēt
Gabiz:Gandrīz noteikti (90%) var pieskaitīt mani + viens.
Divvietīgas istabiņas ir?

istabiņas dalībniekiem ir trīs, katrā pa 3-2 gultām + rēķinies ka var būt arī tādi kas vēlēsies līdzās guļammaisā uz grīdas nakšņot. Nav mums tur 5zvaigžņu komforts, tas arī attiecīgi maksātu ne 5Ls:face-wink:
Publicēts: 15.04.10 13:19 labots
 citēt
Da nu ņirdzīgi storiji "Bankas ietvaros" tāpat parādās PK personai uz ko viņš reģistrēts , tāpēc ar neprasa jo jau automāt`air datubāzē:):) Pamēģiniet atvērt kautkur EU bankas kontu bez PK/ ID nu nesanāks . Vairums banku neņemās ar "Nerezidentiem" no citām valstīm jebkurā gadijumā lai veiktu jebkuru maksājumu JEBKUR būs jaurāda kādi identifikācijas papīri ar ID / PK un tos piefiksēs , Uz Latvijas PK istenibā skatās diezgan šķibi , bet piemēram Beļģijas ID karti mierīgi , vārdu uzvārdu var nepiefiksēt bet ID numuru vienmēr:):)
Publicēts: 15.04.10 13:31 labots
 citēt
Gudris:
Bzh:

es tieši par vietējiem maksājumiem arī runāju...starptautiskiem maksājumiem ir pavisam cita kārtība !

eu nu ko var ņemties, jau kādu laiku ...kopš LV un lielāka daļa pārējas pasaules ir ieviesusi IBAN konta Numurus, kas identificē gan valsti gan banku, gan saņeemeju, nav jānorada ne PK un pat ne saņemēja vards un uzvards. Kredītiestažu likumātas viss rakstīts!...tas ka Anniņa vai Pēterītis tev aiz lodziņa saka savadak tes nevienu ņejebjot!
Publicēts: 15.04.10 13:53 labots
 citēt
Gudris:
Haiduks:
Labi, atsūti man vienu latu, bez personas koda :)
varbut labāk Tu man :D

Labi, atsūti savu kartes nummuru, derīguma laiku un tos trīs cīpariņus, pārskaitīšu.
Personas kodu nesūti.
Publicēts: 15.04.10 14:12
 citēt
Pieskaiti mani tiko samaksāju :face-smile:
Publicēts: 15.04.10 14:46
 citēt
vasis8:
Gudris:es tieši par vietējiem maksājumiem arī runāju...starptautiskiem maksājumiem ir pavisam cita kārtība !

eu nu ko var ņemties, jau kādu laiku ...kopš LV un lielāka daļa pārējas pasaules ir ieviesusi IBAN konta Numurus, kas identificē gan valsti gan banku, gan saņeemeju, nav jānorada ne PK un pat ne saņemēja vards un uzvards. Kredītiestažu likumātas viss rakstīts!...tas ka Anniņa vai Pēterītis tev aiz lodziņa saka savadak tes nevienu ņejebjot!

Man parexam nav Anniņa aiz loga, bet gan internetbanka un tur personas kodu vajag!
Publicēts: 15.04.10 14:52
 citēt
Fufelis ,arī IBAN jānorādā kopā ar saņēmēja vārdu(nosaukumu)vēlams arī reģ.nr. vai personas kods.Par nepilnu versiju dažas bankas var pat papildus komisiju nodīrāt! :face-wink:
Publicēts: 15.04.10 15:45
 citēt
pelle:
vasis8:

Man parexam nav Anniņa aiz loga, bet gan internetbanka un tur personas kodu vajag!

Nu jopcik:
Citēju Latvijas Bankas komentaru par IBAN: "Kāds ir ieguvums no jauno (IBAN) konta numuru ieviešanas?
Pirmkārt, mazināsies iespēja, ka neprecīzi norādītu rekvizītu dēļ maksājums var aizkavēties vai pat tikt noraidīts, jo naudu saņēmēja kontā ieskaitīs, pamatojoties tikai uz IBAN.

Citēju Swedbankas internetbanku: "Maksājums var tikt izpildīts pamatojoties tikai uz Jūsu norādito saņēmēja konta numuru. "

Pieredze - pac skaitu sev naudu starp dažādām bankām izmnatojot tik IBANu.
Publicēts: 15.04.10 15:47
 citēt
Vai tad šitais topiks ir par bankām vai tomēr par pirtspasākumu :amazing:
Publicēts: 15.04.10 15:50
 citēt
zazis:Vai tad šitais topiks ir par bankām vai tomēr par pirtspasākumu :amazing:

Šajā blogā visi temati ir par VISU :D :D
Publicēts: 15.04.10 15:59
 citēt
vasis8:
pelle:

Nu jopcik:
Citēju Latvijas Bankas komentaru par IBAN: "Kāds ir ieguvums no jauno (IBAN) konta numuru ieviešanas?
Pirmkārt, mazināsies iespēja, ka neprecīzi norādītu rekvizītu dēļ maksājums var aizkavēties vai pat tikt noraidīts, jo naudu saņēmēja kontā ieskaitīs, pamatojoties tikai uz IBAN.

Citēju Swedbankas internetbanku: "Maksājums var tikt izpildīts pamatojoties tikai uz Jūsu norādito saņēmēja konta numuru. "

Pieredze - pac skaitu sev naudu starp dažādām bankām izmnatojot tik IBANu.

Ko man tie citāti dod? Es katru dienu ar pārskaitījumu taisu maksājumus un ja ir bez personas koda, banka neņem.
Publicēts: 15.04.10 16:02
 citēt
vasis8:
zazis:Vai tad šitais topiks ir par bankām vai tomēr par pirtspasākumu :amazing:

Šajā blogā visi temati ir par VISU :D :D

Atceros ka reiz kādā topikā es ko kometēju PA tēmu un kāds man norādīja cik es muļķīgi izskatoties izsakoties PA tēmu, ņemot vērā ka visi citi ne pa tēmu komentēja:face-smile:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...