forum.gif
Filmu skeneris
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Filmu skeneris
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.02.07 22:46
 citēt
Varbūt kādam cilvēkam kas savulaik (vai joprojām) ar filmām sadzīvojis diendienā ir kāda pieredze ar filmu skeneriem?

Es meklēju skeneri, kaut cik lādzīgu, bet cenā līdz 100 Ls(es zinu, ka tas ir maz, varat neteikt).

Vai kādam ir kādi ieteikumi? Būtu ļoti pateicīgs...
Publicēts: 09.02.07 22:51
 citēt
vot, man ar līdzīga problēma. ir pieejams tas fukin` RFS 3570 Plus, kas kā gudri vīri teica, pirms 3 gadiem piķojis 7000 USD, bet nav instalācijas programmas. šaize jau ne-pa-jokam
Publicēts: 09.02.07 23:14
 citēt
Jebkurš skaneris, kam nāk līdzi filmu režģis, ir iespēja iestādījumos ielikt, ka tu skanēsi filmu un kuram izķirtspēja ir vismaz 4800 dpi tev derēs... droši!!!
Publicēts: 09.02.07 23:14
 citēt
P.S. par cenām, gan nepateikšu
Publicēts: 09.02.07 23:20
 citēt
Jebkurš skaneris, kam nāk līdzi filmu režģis, ir iespēja iestādījumos ielikt, ka tu skanēsi filmu un kuram izķirtspēja ir vismaz 4800 dpi tev derēs... droši!!!

mani tie DPI tracina. Cik ar tiem 4800 no 35mm varees Pix dabuut aaraa? :)
Publicēts: 09.02.07 23:29
 citēt
Kkas šitāds man derētu?

* IZŠĶIRTSPĒJA (dpi) - 2400 x 4800 dpi
* ATBALSTĪTĀS VIDES - Mac OS X v 10.2 -
* ATBALSTĪTĀS VIDES - WINDOWS 2000
* ATBALSTĪTĀS VIDES - WINDOWS ME
* ATBALSTĪTĀS VIDES - WINDOWS XP
* VEIDS - FLATBED SKANERIS
* SLAIDU ADAPTERIS - JĀ
Publicēts: 09.02.07 23:30
 citēt
izrēķini - 4800 iekš vienas collas, tobiš iekš 2.54 cm... tātad 24 x 36 būs 4535 x 6803 pix, jeb 30 ar kapeikām Mpix (ja salīdzina ar digitālo kameru)...

Skaidrs? Ceru, ka izteicos tā, ka ir skaidrs?
Publicēts: 09.02.07 23:31
 citēt
vai kaut kas šitāds?

www.xnet.lv...
Publicēts: 09.02.07 23:33
 citēt
Domāju, ka vajadzētu derēt... ja tiešām ir filmu adapteris un softā ir iešūts, ka var pārlēgt uz filmu režīmu (jo ielikot filmu ar adapteri, fokusa attālums mainās par pusmilimetru un viss var aiziet tūttā, ja nav šī softa atbalsta...)...
Publicēts: 09.02.07 23:35
 citēt
vai kaut kas šitāds?

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=20766

Ja tam pēdējam tiešām var ielikt filmu, tad ir baigi Zo... es pats tagad skanēju skolā uz flatbed skanera un bildes iet uz urrā... nevajag nekādu spaciālo skaneri filmiņām, tā ir pagātne... varbūt process ir nedaudz lēnāks, bet pēc kvalitātes viss ir OK...
Publicēts: 09.02.07 23:37
 citēt
Es pat laikam sākumā kļūdījos... pietiek ar 2400 uz collu, nevis 4800 dpi...
Publicēts: 10.02.07 02:16
 citēt
nekadaa gadijumaa nepeerc parastos a4 saknerus ar tiem filmu adapteriem ! labaak nopeerc ebaya tikai filmu sakneri kaadu lietotu vecu. kvalitaate buus daudz reiz labaaka nekaaa tiem a4 skaneriem !
Publicēts: 10.02.07 02:33
 citēt
a4 ar filmu adapteriem ir riktiga parodija :) es piemeram nopirku sitaadu un peec vienas dienas nemsanaas noliku atpakalj kastee, taa jau staav kaadu gadu.. starp citu, kadam nevajag?

www.xnet.lv...
Publicēts: 10.02.07 07:24
 citēt
Nu sviests, es vairs neko nesaprotu...
Publicēts: 10.02.07 10:32
 citēt
Padomā par šo: emax.delfi.lv... vai šo emax.delfi.lv...
Publicēts: 10.02.07 12:04
 citēt
Padomā par šo: emax.delfi.lv... vai šo [url=http://emax.delfi.lv/lat/birojatehnika/skeneri/10985

Palasīju]http://emax.delfi.lv/lat/birojatehnika/skeneri/10985

Palasīju[/url] atsauksmes par šitiem, nu neieprriecināja viņas mani :)

Man labāk HP 4850...
Publicēts: 10.02.07 12:09
 citēt
ja vajadzība skenēt tikai šaurās filmas, ta pats jēdzīgākais variants ir ņemt filmu skeneri nevis planšetnieku ar filmu skenēšanas iespēju, jo filmu skeneris fokusējas uz negatīvu, a planšetnieks nē. ja nav pacietības klonēt putekļus uz filmas, ta jāmeklē skaneris ar digital ice f-ju.
Publicēts: 10.02.07 12:12
 citēt
labāk ebajā pameklē kaut ko no Nikon coolscan vai Minolta scan dulal sērijām - rezultāts būs daudz labāks :wink:

ja vajadzība skenēt tikai šaurās filmas, ta pats jēdzīgākais variants ir ņemt filmu skeneri nevis planšetnieku ar filmu skenēšanas iespēju, jo filmu skeneris fokusējas uz negatīvu, a planšetnieks nē. ja nav pacietības klonēt putekļus uz filmas, ta jāmeklē skaneris ar digital ice f-ju.
Publicēts: 10.02.07 12:22
 citēt
es jau skatījos ebay.de

Bet tur tādi Minola uz izķeršanu. Vēl pusotra diena līdz solīšanai, bet jau 12 cilvēki sasolījuši pāri pa 200 EURO :)) man nespīd!
Publicēts: 10.02.07 12:30
 citēt
nu es savulaik minolta dimage scan dual 2 pajēmu pa buy it now pa 40 eiro, kad paralēli tādi paši skeneri izsoliijās pa 2x lielāku cenu :D
Publicēts: 10.02.07 12:41
 citēt
Man labāk HP 4850...

Šitais ir te:www.metaleks.lv...
Publicēts: 10.02.07 12:44
 citēt
leetaakie planshetnieki ar adapteriem ir shausmiigi meesli - man bij taads epson 3*** photo par lashiem 140-160 - tie dpi ir pilniigs fufelis - iespeejams ieguut milzu failu ar nozheelojamu reaalo izshkirtspeeju un drausmiigi mazu kraasu diapazonu - pirmais njemamais ir f3200 epsons, bet arii tik tad ja plataa filma jaaskannee - kolosaals strokjis par savu naudu

shaurajai dabuu lietotu nikonu minoltu tik dieva deelj pirmstam paarliecinies, ka atbalsta SilverFast
Publicēts: 10.02.07 17:09
 citēt
Piekrītu iepriekšējam runātājam - arī kautkādos jūtu uzplūdos iepirku Canon 5000f. Bildēm pat ļoti OK, bet filmiņas skanēt - melnais vājprāts, ilgi un nekvalitatīvi....
Publicēts: 12.02.07 18:07
 citēt
nekadaa gadijumaa nepeerc parastos A4 skanerus ar tiem filmu adapteriem!
Sadalu viedokli. Es arii paardomaas, njemt vai ne pa 100 Ls Minoltas skaneri - skanee leeni un uz 10 Mpix.
Publicēts: 09.03.07 16:27
 citēt
Sveiciens!

Arī man aktuāla problēma ir veco diapozitīvu (ir par 30 un vairāk gadu veci) un negatīvu digitalizēšana :( Ir kombains ar skaneri Canon MP600, kuram gan nav paredzēta filmu skanēšanas opcija, bet izšķirtspēja ir 4800x2400 dpi. Vai ar šādu aparātu kaut kas sanāks?
Starp citu nesen kaut kur krievu lapās manīju ideju par pārfotografēšanu, ar ko it kā esot labāks rezultāts nekā skenējot. Ideja tāda, ka uztaisa adapteri, ko montē uz fočika, aizmugurē matēto stiklu un dienas gaismā saulainā laikā pārfotografē. Ir kāds kaut ko tādu mēģinājis? Vārdu sakot būtu priecīgs par ieteikumiem kā lētāk un kvalitatīvāk dabūt tās bildes iekš PC
Publicēts: 09.03.07 16:36
 citēt
Nu skenēšana jebkurā gadījumā būs laikietilpīga padarīšana, pārfotografēt būtu vieglāk un lētāk, bet nu kvalitāte šai gadījumā, protams, ir diskutējama lieta
Publicēts: 09.03.07 17:06
 citēt
Nu skenēšana jebkurā gadījumā būs laikietilpīga padarīšana, pārfotografēt būtu vieglāk un lētāk, bet nu kvalitāte šai gadījumā, protams, ir diskutējama lieta

Tieši pārfočējot kvalitāte būs labāka. Ir dabūnamas speciālas uzpariktes priekš filmiņas un diapozitīvu pārfočēšanas (ebay-ā). Skanēšana jau vairāk tad, ja darbojas ar filmu aparātiem.
Publicēts: 09.03.07 18:48
 citēt
Tieši pārfočējot kvalitāte būs labāka. Ir dabūnamas speciālas uzpariktes priekš filmiņas un diapozitīvu pārfočēšanas (ebay-ā). Skanēšana jau vairāk tad, ja darbojas ar filmu aparātiem.

..............................................

pats saprati ko sarakstiiji ? :))))
Publicēts: 09.03.07 19:07
 citēt

Vai nevarētu sīkāk - kādas uzpariktes (vēlams links), vai nevar dabūt iekš LV, vai derēs visām kamerām (ir Canon PowerShot S3 IS)? ebajā kaut kā neesmu iesācis pirkties, tur cik zinu gemorojs ar maksāšanu, labāk patīk interneta veikali.
Pasaki kā angliski to verķi sauc, varbūt varu pasūtīt no dīķa otras puses, kaut vai no bhphotovideo.com, ar tiem ir laba pieredze :) Pie tam cik tas tāds var maksāt, ne jau simtus.
Publicēts: 09.03.07 19:43
 citēt

..............................................

pats saprati ko sarakstiiji ? :))))

Ne visai. Lūdzu pārtulko. :oops:
Publicēts: 29.10.13 15:45
 citēt
Maris: Ir dabūnamas speciālas uzpariktes priekš filmiņas un diapozitīvu pārfočēšanas (ebay-ā). Skanēšana jau vairāk tad, ja darbojas ar filmu aparātiem.

kādi tie ir?
Publicēts: 29.10.13 16:07 labots
 citēt
fotoreinis_lv:
Maris: Ir dabūnamas speciālas uzpariktes priekš filmiņas un diapozitīvu pārfočēšanas (ebay-ā). Skanēšana jau vairāk tad, ja darbojas ar filmu aparātiem.

kādi tie ir?

Pirms 7 GADIEM bija savādāk , tagad ir LĒTI filmu dipus akaneri pa ~30-50Ls :) Digitālie "Ziepji" kuriem ātri lēti pārfocīt nodigitalizēt šauro negatīvu pozitīvu mājas albuma vajadzībām:) www.pixmania.co.uk...
Publicēts: 13.01.14 20:05
 citēt
Varbūt kād tagad piedāvā kādu filmu skeneri vai kādu labāk pirkt?
Publicēts: 13.01.14 20:37 labots
 citēt
ivog:
="Reno33"

Vai nevarētu sīkāk - kādas uzpariktes (vēlams links), vai nevar dabūt iekš LV, vai derēs visām kamerām (ir Canon PowerShot S3 IS)? ebajā kaut kā neesmu iesācis pirkties, tur cik zinu gemorojs ar maksāšanu, labāk patīk interneta veikali.
Pasaki kā angliski to verķi sauc, varbūt varu pasūtīt no dīķa otras puses, kaut vai no bhphotovideo.com, ar tiem ir laba pieredze :) Pie tam cik tas tāds var maksāt, ne jau simtus.

ja nav slinkums, uztaisi pats. fiksais variants - pie dēlīša[ pamatne ~ 150x200mm] pieskrūvē nelielu , būvmat. veikalā pirktu leņķīti [ ~50x50mm]. pie tā leņķīša nostiprini kameru, ja nav maro gredzena, no objektīva, un bodija cauruma vāciņiem , tos savienojot, un izgriežot caurumu, uztaisi pats. ja izmanto kitveidīgos objetīvus, tjipa 18-55mm, tad diapozitīvs būs jānostiprina apmēram 20mm attālumā. diapozitīva nostiprināšana, brīvā improvizācija, ātri, lēti manuāli, neizejot no mājām. konstrukciju katrs var uzlabot pēc savas izdomas
Publicēts: 13.01.14 20:46
 citēt
negatIvs:
ivog:

bla bla bla, neizejot no mājām. konstrukciju katrs var uzlabot pēc savas izdomas

tu publicēšanas datumu apskatijies :haha::face-grin::haha::exciting::money::face-grin:
Publicēts: 13.01.14 21:01
 citēt
šitādi domu graudi nenoveco....... :bad_smile:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):