forum.gif
Gulbju gredzenotāja Dimas Boiko vēstule-lūgums plīdzēt!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Gulbju gredzenotāja Dimas Boiko vēstule-lūgums plīdzēt!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.04.10 09:47
 citēt
Uz e-pastu saņēmu šadu Dimas vēstuli.Tādi nu tagad laiki,ja kādam ir iespēja(zinu ka daudzi blogeri Dimu pazīst ,gredzenotus gulbjus ar ir redzējuši)-palīdziet!
Tā ir vēstule ar lūgumu palīdzēt gulbju pētījumam!Nav noslēpums, ka
šogad ir apstājies ne tikai gulbju pētījums, bet arī daudzi citi. Taču
lielā mērā no paša pētnieka un arī tā atbalstītājiem ir atkarīgs vai
pētījums turpināsies, vai arī vienkāršāk to ir pārtraukt. Uzskatu, ka
mans pētījums ir viens no atpazīstamākajiem un arī informatīvākajiem
Latvijā. Par to zin ne tikai vietāja auditorija, bet arī cilvēki ārpus
Latvijas.
Latvijā apgredzenotie ziemeļu gulbji ir noveroti 12 Eiropas valstīs.
Šoziem pirmo reizi pētījuma vēsturē 6 putni novēroti Austrijā, bet
pagājušziem viens putns - Francijā. Man ir prieks, ka beidzot vāciesi
zin, kur atrodas Lettland un tajā ir Kuldīga, Aizpute, Talsi utt. Man
ir patiess prieks piedalīties konferencēs un ar augsti paceltu galvu
prezentēt interesantus un vērtīgus datus! Man ir prieks, ka kolēģii no
Krievijas un Igaunijas prasa pēc padoma un arī aicina iemācīt viņus
pareizi un sekmīgi ķert ziemeļu gulbjus. Man ir prieks, ka pēc
apmācības Latvijā, arī Lietuvā jau trešo gadu notiks ziemeļu gulbju
izpēte. Man būs tas prieks Orenburgaa (Krievija) Ziemeļeirāzijas
Ornitoloģiskā kongresā (notiek vienreiz 4 gados) uzstāties ar ziņojumu
par ziemeļu gulbja pētījumiem Latvijā. Man ir prieks, ka cilvēki
vairāk pievēršas dabai un grib to iepazīt!
Jebkura informācija par ziemeļu gulbja ligzdvietām un arī kakla
gredzenu nolasījumiem ir apsveicama!
Ja kādam ir iespeja arī finansiāli atbalstīt šo projektu, tad aicinu
to darit, pārskaitot naudu uz:
Dabas muzeja atbalsta biedrība
Reģ. Nr. 40008065221
K. Barona 4, Rīga, LV - 1050
Konts : LV59HABA0551003137681
Swedbank
Pie pārskaitījuma mērķa norādīt: Ziedojums gulbju pētījumam.
Gulbja gredzeniem nepieciešami 700Ls, bet degvielai - 300Ls (ligzdu
uzskaite, gredzenošana, migrējošo gulbju uzskaites, gredzenu
lasīšana).
Tikai kopā esam speks! Ja zini, kas vēl varētu palīdzēt, parsūti arī
viņam šo vēstuli!!!

Paldies!
Dima
Publicēts: 20.04.10 11:17
 citēt
noreaģēju :face-smile:
Publicēts: 20.04.10 11:35
 citēt
Apraksts galīgi neaizrauj. Gulbis ir tāds vidusmēra garlaicīgs un visur redzams indivīds, ka viņa pētīšana bez īpaša apraksta par pētījuma nozīmīgumu(!) neliekas nekāda atbalsta vērta. Ja pētītājs tā izklaidējas un tērē savu naudu, tad tas ir apsveicams hobijs un mēs visi cieņā un respektā šamā pētītāja priekšā dziļi paklanamies un ieliekam 5 5 5! Ja pētītājs grib tā izklaidēties un tērēt mūsu naudu, nezinu vai tam tā vajadzētu būt.

Stilīgāk ir pētīt zvirbuļu populācijas nodarbes lielpilsētā - tie tādi jautri un drosmīgi putniņi. :face-glasses:
Publicēts: 20.04.10 11:51
 citēt
ir gulbis un ir ziemeļu gulbis. there is a starpība!
Publicēts: 20.04.10 13:24 labots
 citēt
shauttra:ir gulbis un ir ziemeļu gulbis. there is a starpība!

No pētījuma lietderības viedokļa starpība nav nekāda. Bet ja jau "pētījums" un ja jau "nauda", tad lietderīgums un fantastiskais nozīmīgums cilvēces labā ir neatņemama sastāvdaļa.
Publicēts: 20.04.10 13:48
 citēt
Vaards:
shauttra:ir gulbis un ir ziemeļu gulbis. there is a starpība!

No pētījuma lietderības viedokļa starpība nav nekāda. Bet ja jau "pētījums" un ja jau "nauda", tad lietderīgums un fantastiskais nozīmīgums cilvēces labā ir neatņemama sastāvdaļa.

Vaards, nav taisnība. Šie pie mums ligzdo diezgan reti. Visādā ziņā šie nav tie paugurknābja diedelnieki. Ziemeļu gulbji ligzdo stipri tālāk uz ziemeļiemparasti.

P.S. Arī pieteicos atbalstīt projektu.
Publicēts: 20.04.10 14:28
 citēt
ak34:
Vaards:

Vaards, nav taisnība. Šie pie mums ligzdo diezgan reti. Visādā ziņā šie nav tie paugurknābja diedelnieki. Ziemeļu gulbji ligzdo stipri tālāk uz ziemeļiemparasti.

P.S. Arī pieteicos atbalstīt projektu.

Agri, man jau itkā vienalga kādā krāsā gulbim knābis. Lai gan tīri subjektīvi ņemot sarkanais šķiet smukāks ;-)

V.

P.S. man vienkārši iegribējās nedaudz pakretinēt. :face-wink: Bet katrā kretinējumā es ieliku arī kādu domu graudu - (šad tad nodarbojos ar citu jomu pētījumiem). Tādejādi lai kaut ko pētītu, ir jābūt sakarīgākam pamatojumam par šo augšminēto. Protams, ornitologi un putniņu fani arī uz šādu tekstu uzķersies, bet arī tām pieminētajām konferencēm visdrīzāk ir nozīme tad, ja attiecīgais indivīds rod kaut kādu paliekošu funktieri, nevis vienkārši priecājas, ka ir kāds putniņš pat līdz austrālijai aizmaldījies.
Publicēts: 20.04.10 15:30
 citēt
Publicēts: 20.04.10 16:14
 citēt
Vaards, gan jau ka tas ir iemesls piedalīties kādā konferencē. Bet neredzu neko sliktu arī šajā.
Publicēts: 21.04.10 07:53 labots
 citēt
Schnircks:Slikts, ne slikts, bet cik vajadzīgs? Tieši tagad? Tieši par tādu naudu?

Ir tā, ka ja man dotu izvēleties, tad labāk dotu naudu šādām lietām nevis zemnieku atbalstm. pēdējais no vispār ir hīts - zemniekiem vajag apgrozāmos līdzekļus, tāpēc valdība pa galvu pa kaklu metas tos meklēt! kāpēc zemnieki ir īpaši starp citiem uzņēmējiem un parasti izdiedelē sev atbalstu? Tāpēc vien ZZS nav pelnījusi būt Saiemā. Ja bankas pašas pēc brīvas gribas nefinansē šos, tad tā nauda viņiem nepienākas!

Un "par tādu naudu" varēji nemaz nepieminēt ;) Dimam šogad vajag < 500 Ls, kas principā ir nekas. Kārīga ierēdņa nedēļas alga ar nodokļiem neskaitot citus bonusus.
Publicēts: 21.04.10 08:19
 citēt
ak34:
Schnircks:Slikts, ne slikts, bet cik vajadzīgs? Tieši tagad? Tieši par tādu naudu?

Ir tā, ka ja man dotu izvēleties, tad labāk dotu naudu šādām lietām nevis zemnieku atbalstm. pēdējais no vispār ir hīts - zemniekiem vajag apgrozāmos līdzekļus, tāpēc valdība pa galvu pa kaklu metas tos meklēt! kāpēc zemnieki ir īpaši starp citiem uzņēmējiem un parasti izdiedelē sev atbalstu? Tāpēc vien ZZS nav pelnījusi būt Saiemā. Ja bankas pašas pēc brīvas gribas nefinansē šos, tad tā nauda viņiem nepienākas!

Un "par tādu naudu" varēji nemaz nepieminēt ;) Dimam šogad vajag < 500 Ls, kas principā ir nekas. Kārīga ierēdņa nedēļas alga ar nodokļiem neskaitot citus bonusus.

Agris ņēma slikto piemēru un arī pakretinēja :D
Publicēts: 21.04.10 08:27
 citēt
atcerējos šo Dimitera plakātu!
www.andrejsala.lv...
Publicēts: 21.04.10 08:27
 citēt
zo:http://www.fotoblog.lv/rep/15135/?cid=34227

Jā. Pareizi, atcerējos kā cilvēki Lapmežciemā, pie Starpiņupītes ietekas jūrā, šausminājās par gulbīti, kurš iebāzis galvu kaut kādā zilā plastmasas caurulē, kas palikusi šim uz kakla. Cilvēki centās to pievilināt ar baltmaizi, lai atbrīvotu no gūsta. ;-)

Diez, ja Dimam naudu neiedos, vai ir cerības, ka mazāk gulbji tiks šitā sacūkoti? Ja tā, tad mums šeit vienbalsīgi jāvienojas viedoklim - nost ar Dimas destruktīvo rīcību! :anger:

Fotogrāfi šādu ņirgāšanos par fotoainavu ar baltiem gulbīšiem nekādi nedrīkst atbalstīt!
Publicēts: 21.04.10 09:56 labots
 citēt
Vaards, man nepatīk, ka ZZS politiķi, kuriem atlicis vēl nepilns pus gads Saeimas krēslā, filozofē par projekta nepieciešamību, kuru šobrīd finansē cilvēki par saviem privātiem līdzekļiem. Tai pat laikā viņa partija mēģina izaimniekot naudu dodot to zemniekiem apgrozāmajiem līdzekļiem, lai viņi varētu turpināt nodarboties ar savu dārgo hobiju
Publicēts: 21.04.10 10:26
 citēt
Neņem nu ļaunā bet bikk dusmu parāva!Cik izmaksāja Tava izstādīte muzejā(pabaisi lielas bildes un prezentācijas dzērieni?)Pieņemu ka cipars ir līdzīgs!!!:anger: Saki mana nauda,kā gribu tā...Bet te jau tas pats,kas gribēs -ziedos ,kas negribēs... Tikai atšķirība tāda ,šeit runa iet vismaz par Eiropas nozīmes pētijumu ,ne par paša spalvu spodrināšanu! Igaunīši -bālēliņi kā vienmēr mums priekšā,mellie stārķi,vidējie ērgļi ar raidītājiem lido, precīzi iespējams izsekot visai migrācijai no Āfrikas līdz Estiem(tas toč smieklīgu deputāta 1/3 algu nemaksā).Palasies tak vēstuli,Vācijas putnupētnieki zin kur it Lettland,pieņemu ka jau tas ir lielāks ieguldījums Latvijas labā kā...
Publicēts: 21.04.10 10:27
 citēt
haralds:atcerējos šo Dimitera plakātu!
http://www.andrejsala.lv/data/image_gallery/0003452_GALL_TH_Juris_Dimiters_izstade8.JPG

Jā ,un nekas nav diži mainijies ! :haha:
Publicēts: 21.04.10 10:43
 citēt
tieshaam nesaprotu par ko cepiens. gribi atbalsti, gribi neatbalsti. viss.
Publicēts: 21.04.10 11:00
 citēt
ak34:

kāda ir tava pieredze lauksaimniecībā ?
Publicēts: 21.04.10 11:06
 citēt
ak34:Vaards, man nepatīk, ka ZZS politiķi, kuriem atlicis vēl nepilns pus gads Saeimas krēslā, filozofē par projekta nepieciešamību, kuru šobrīd finansē cilvēki par saviem privātiem līdzekļiem. Tai pat laikā viņa partija mēģina izaimniekot naudu dodot to zemniekiem apgrozāmajiem līdzekļiem, lai viņi varētu turpināt nodarboties ar savu dārgo hobiju

Ir tāds interesants funktieris politekonomikā, diemžēl precīzi neatceros definējumu, bet varētu skanēt kā "nabadzības infrastruktūra". Cilvēce laiku pa laikam piedzīvo visāda veida lielākus vai mazākus eksistenciālus sūdus. Šādos brīžos vieglāk izdzīvot ir visādiem lumpeņiem, kas čuhņā nodarbojas ar primitīvām lietām. Tamdēļ nabadzības infrastruktūru pilnībā zaudēt nedrīkst, lai arī šobrīd tas varētu izskatīties kā dārgs hobijs. Valstiskā līmenī par šo hobiju nepieciešams šo to maksāt. Bet par gulbju applastmasošanu valstiskā līmenī neko īpaši maksāt nevajag - tie labāk izdzīvos bez plastmasām un lieliski noderēs kā viens no nabadzības infrastruktūras elementiem tautas pabarošanā - kopā ar zivīm jūrā, baložiem Rīgā, kaijām izgāztuvēs un sēnēm mežā.
Publicēts: 21.04.10 11:10
 citēt
Ja nauda paredzēta tieši šādām izdarībām:

www.fotoblog.lv...

Tad teikšu kā fotogrāfs,fotogrāfijas interesēs šādas lietas vajadzētu nevis atbalstīt.bet gan apkarot visiem iespējamajiem līdzekļiem,jo tā zilā huiņa ar cipariem uz putna kakla neglābjami sačakarē bildi.Prasīt naudu šādām izdarībām no fotografējošiem ļaudīm ir tik pat gaumīgi kā ebrejiem lūgt ziedot naudu Hitlera pieminekļa būvei.
Publicēts: 21.04.10 11:15
 citēt
diezvai latvijā daudzi ''fotogrāfi'' ir nobildējuši ziemeļu gulbjus, un vēl mazāk ar gredzeniem. pārsvarā jau tiek sabildēti paugurknābja gulbji.
Publicēts: 21.04.10 11:23
 citēt
60uz5komats6:Ja nauda paredzēta tieši šādām izdarībām:

www.fotoblog.lv...

Tad teikšu kā fotogrāfs,fotogrāfijas interesēs šādas lietas vajadzētu nevis atbalstīt.bet gan apkarot visiem iespējamajiem līdzekļiem,jo tā zilā huiņa ar cipariem uz putna kakla neglābjami sačakarē bildi.Prasīt naudu šādām izdarībām no fotografējošiem ļaudīm ir tik pat gaumīgi kā ebrejiem lūgt ziedot naudu Hitlera pieminekļa būvei.

nesatraucies - nečakarē, jo to gredzenoto nemaz tik daudz nav.Reku: neviena paša kakla gredzena: gallery.agriskrusts.lv...
Publicēts: 21.04.10 11:35
 citēt
ak34:
60uz5komats6:Ja nauda paredzēta tieši šādām izdarībām:

www.fotoblog.lv...

nesatraucies - nečakarē, jo to gredzenoto nemaz tik daudz nav.Reku: neviena paša kakla gredzena: [url=http://gallery.agriskrusts.lv/photos/827525788_Fh3jf-M.jpg

ja]http://gallery.agriskrusts.lv/photos/827525788_Fh3jf-M.jpg

ja[/url] atbalstīsim visādus Dimas - būs daudz :face-wink:
daudz pilnīgi nfotografējamu putnu :face-sad:
Publicēts: 21.04.10 11:35
 citēt
NilsS:

pilnīgi nekāda, bet ir šāda tāda uzņēmējdarbībā. saprotu, ka vajag naudu lai iesētu kaut ko zemē, bet tas tomēr nav nekas neparedzams - katru gadu tā notiek. to var diezgan mierīgi saplānot. un ja nav naudas, tad nav lemts. banku darbība arī - ja banka redz, ka to naudu nevarēs dabūt atpakaļ, tad neaizdos. lauksaimniecība ir bizness. Un lauksaimnieki, kuri to saprot ļoti mierīgi iztiek bez šādas diedelēšanas. Savukārt tie, kas sapirkušies \m/ \m/ traktorus un kombainus darbināšanai uz nelieliem zemes pleķīšiem nodarbojas ar hobiju. Un naudu no valsts etiski var prasīt tieši uz tadiem pašiem principiem kā es, piemēram, savam foto hobijam.

kamēr mūsu līdzpilsoņi nespēs padomāt tālāk par 1 gājienu, būs šāds bardaks. Jo tas, ko tagad mēģina izshēmot zemniekiem apgrozāmajiem līdzekļiem sējai nozīmē, ka citi biznesi, kas ir daudz konkurētspējīgāki un nodrošina darbavietas, sev nepieciešano naudu apgrozāmajiem līdzekļiem nedabūs vai dabūs dārgāk. Ja zemnieku parādus garantēs valsts, tad par tiem samaksās Latvijas nodokļu maksātāji, lai Jānis no Pampāļiem var mierīgi tusēt savā jaunuzceltajā mājā un banka šim neatņem kruto kombainu, jauno traktoru un Landcruiseru. Tik daudz es no lauksaimniecības saprotu
Publicēts: 21.04.10 11:36 labots
 citēt
NilsS:
ak34:
nesatraucies - nečakarē, jo to gredzenoto nemaz tik daudz nav.Reku: neviena paša kakla gredzena: [url=http://gallery.agriskrusts.lv/photos/827525788_Fh3jf-M.jpg

ja]http://gallery.agriskrusts.lv/photos/827525788_Fh3jf-M.jpg

ja[/url] atbalstīsim visādus Dimas - būs daudz :face-wink:
daudz pilnīgi nfotografējamu putnu :face-sad:

jaa nu galeejiibaas arii gluzhi nevajag braukt.
Publicēts: 21.04.10 11:36
 citēt
Vēl nav daudz,bet slkts tas gredzenotājs,kas netiecas apgredzenot visu dabā sastopamo populāciju :)
Problēma radniecīga govju problēmai,laukos bildējot vairs nevar atrast goču,kurai nebūtu tie dzeltenie mēsli ausīs.
Publicēts: 21.04.10 11:43
 citēt
60uz5komats6:Vēl nav daudz,bet slkts tas gredzenotājs,kas netiecas apgredzenot visu dabā sastopamo populāciju :)
Problēma radniecīga govju problēmai,laukos bildējot vairs nevar atrast goču,kurai nebūtu tie dzeltenie mēsli ausīs.

krotālijas, jau vārds vien derdzīgs !
mazzemnieku telēm pa reizei nav
Publicēts: 21.04.10 11:49 labots
 citēt
ak34:
NilsS:

pilnīgi nekāda, bet ir šāda tāda uzņēmējdarbībā. saprotu, ka vajag naudu lai iesētu kaut ko zemē, bet tas tomēr nav nekas neparedzams - katru gadu tā notiek. to var diezgan mierīgi saplānot. un ja nav naudas, tad nav lemts. banku darbība arī - ja banka redz, ka to naudu nevarēs dabūt atpakaļ, tad neaizdos. lauksaimniecība ir bizness. Un lauksaimnieki, kuri to saprot ļoti mierīgi iztiek bez šādas diedelēšanas. Savukārt tie, kas sapirkušies \m/ \m/ traktorus un kombainus darbināšanai uz nelieliem zemes pleķīšiem nodarbojas ar hobiju. Un naudu no valsts etiski var prasīt tieši uz tadiem pašiem principiem kā es, piemēram, savam foto hobijam.

kamēr mūsu līdzpilsoņi nespēs padomāt tālāk par 1 gājienu, būs šāds bardaks. Jo tas, ko tagad mēģina izshēmot zemniekiem apgrozāmajiem līdzekļiem sējai nozīmē, ka citi biznesi, kas ir daudz konkurētspējīgāki un nodrošina darbavietas, sev nepieciešano naudu apgrozāmajiem līdzekļiem nedabūs vai dabūs dārgāk. Ja zemnieku parādus garantēs valsts, tad par tiem samaksās Latvijas nodokļu maksātāji, lai Jānis no Pampāļiem var mierīgi tusēt savā jaunuzceltajā mājā un banka šim neatņem kruto kombainu, jauno traktoru un Landcruiseru. Tik daudz es no lauksaimniecības saprotu

nez vai šī loģika būs īsti pareiza.
esmu ievērojis, ka jo mazāk zini par kādu lietu, jo tā šķiet vienkāršāka un saprotamāka:face-smile:
nu, teiksim - zemnieki, tas ir hobijs, iedzīvojas uz platību maksājumiem, katram ir vismaz 3 tuktakaļas pa 40 k gab utt.
Pirmkārt - zemnieks ir uzņēmējs, kurš dod darbu sev, ģimenei, lielākoties arī vismaz pāris kaimiņiem uz virkni sezonas darbu.
Rada to ko tu un mēs apēdam, ļauj pelnīt pārstrādes uzņēmumiem, uztur veselu nozari ar tūkstošiem strādājošo.
Pērkot mēslojumu, degvielu, tehniku utt atkal nodrošina krietnu tiesu uzņēmumu ar darbu, peļņu.
Dod darbu vietējam vetārstam, kaudzei birokrātu no valsts puses.
Sakārto vidi !
Maksā nodokļus, lielākoties man šķiet godīgi !
Pretī prasa dažāda veida atbalstus, ik pa laikam BET tos pašus un reiz x saņem visu ES zemnieki. Interesanti - kā mūsējie lai izkonkurē BEZ subsīdijām, normāli subsidētos ES zemniekus ?!
Un galu galā - joprojām tas zemnieks un viņa ģimene ir šeit Latvijā, nevis pārcēlies uz īriju ganīt aitas, aiz pilnīga bezdarba dzimtenē.

Drīzāk vajadzēja kastrēt Rīgas tilta cēlājus, Pareksa augšāmcēlājus un Airbaltika finansētājus, nevis piesieties vienai no retajām profesijām, kurā tiešām nežēlīgi jāstrādā !
Publicēts: 21.04.10 12:12
 citēt
Nils, ar ko zemnieki ir labāki par citiem uzņēmējiem, izņemot to ka šiem ir liels politisks lobijs? Apgrozāmie līdzekļi vajadzīgi daudziem.

Ja runā par konkurēšanu ar ES - nevajag! Ja citu valstu valdības ir gatavas piemaksāt par to, ka man ir lētāka pārtika, tad esmu priecīgs. Savukārt, ja par manu nodokļu naudu subsidē to priekš citiem, tad tas nav forši.
Publicēts: 21.04.10 12:37
 citēt
AK, viss jau nav tik viennozīmīgi...
Tīri tā emocionāli...pa lielam tā arī ir. Zemnieki ir bizness, kā arī visatbalstītākais bizness eiropā:)

Taču ir dažas lietas... tas ko te par nabadzības infrastruktūru runāja ir viens un otrais - tas ir milzonīgs mīts, ka konkurētspējīgas ir tikai lielās saimniecības. Šausmīgi līdzīgi ar to mītu, ka ekonomiku "ceļ" lielie uzņēmumi...

ES savā ekspansijā ir atdūrusies pret Krieviju un vairs īpaši nav uz kā rēķina eiropas zemnieku biznesam parazitēt( vēl tikai Ukraina turpina koķetēt ar tālās nākotnes iestāšanās banānu)...ja novienādos subsīdijas...vēl tādus veiksmes stāstus dzirdēsim no Latvijas laukiem:)

Ja turpinās palielināt biodegvielas īpatsvaru - pārtika pasaulē vienkārši sāks trūkt, pa lielam jau po, ka āfrikā/āzijā cilvēki apsprāgs...bet katrai valstij ir jāspēj saražot pārtiku savām vajadzībām!

Nekas jau nav mainījies... ne politikā, ne valstu attiecībās, ne ekonomikā kopš 19. gs, lai kā mēģina visiem izskalot smadzenes jau kopš skolas sola... Atliek tikai palasīt A.Hitlera hrestomātiskās grāmatas Mana Cīņa pirmās daļas un šausmās saķert galvu - rakstīts par Austriju pēc 1. pasaules kara, bet būtībā par mums...:D
Publicēts: 21.04.10 12:37 labots
 citēt
ak34:Nils, ar ko zemnieki ir labāki par citiem uzņēmējiem, izņemot to ka šiem ir liels politisks lobijs? Apgrozāmie līdzekļi vajadzīgi daudziem.

Ja runā par konkurēšanu ar ES - nevajag! Ja citu valstu valdības ir gatavas piemaksāt par to, ka man ir lētāka pārtika, tad esmu priecīgs. Savukārt, ja par manu nodokļu naudu subsidē to priekš citiem, tad tas nav forši.

tev nebūs lētāka pārtika. Subsidēts ražotājs vienkārši nopelnīs vairāk, un varēs turpināt darbu, cenas ES zonā ir pietiekami līdzīgas.
Un kuri ir tie - citi, tie labie ?
Publicēts: 21.04.10 13:25
 citēt
NilsS:

Drīzāk vajadzēja kastrēt Rīgas tilta cēlājus, Pareksa augšāmcēlājus un Airbaltika finansētājus, nevis piesieties vienai no retajām profesijām, kurā tiešām nežēlīgi jāstrādā !

Nezinu gan.
Pa manam tomēr labāk kastrēt lauksaimniekus. Pārtiku subsidējot (citur tā dabonama lētāk) nauda iztērējas. Savukārt importējot vēl nedaudz paliks pāri. Varēs vēl kādu tiltu uzcelt.

Vaards,
Rīgas tilta cēlājs :face-grin:
Publicēts: 21.04.10 13:37
 citēt
ak34:Nils, ar ko zemnieki ir labāki par citiem uzņēmējiem, izņemot to ka šiem ir liels politisks lobijs? Apgrozāmie līdzekļi vajadzīgi daudziem.

Šajā Agra citātā ir aizmirsts viens interesants knifiņš, ko saprot ar multipilkatora efektu. Lauksaimniecībai, celtniecībai un citām vienkāršās tautas nodarbēm ir kolosāls iespaids uz pārējo tautsaimniecību.
Publicēts: 21.04.10 13:43
 citēt
NilsS:

tev nebūs lētāka pārtika. Subsidēts ražotājs vienkārši nopelnīs vairāk, un varēs turpināt darbu, cenas ES zonā ir pietiekami līdzīgas.
Un kuri ir tie - citi, tie labie ?

Tad Tev ir maza saprašana kā strādā tirgus. Subsīdijas īstermiņā samazina cenu, bet ilgtermiņā veicina neefektīvu saimniekošanu.

Labo nav. Uzņēmējiem vispār nevajag dot valsts nodrošinātu atbalstu - ne vienam!
Publicēts: 21.04.10 13:45
 citēt
Vaards:

Šajā Agra citātā ir aizmirsts viens interesants knifiņš, ko saprot ar multipilkatora efektu. Lauksaimniecībai, celtniecībai un citām vienkāršās tautas nodarbēm ir kolosāls iespaids uz pārējo tautsaimniecību.

Vaards, tas ir no ekonomikas skolas atkarīgs. ;)
Publicēts: 21.04.10 15:06
 citēt
vispaar saakuma teema bija par gulbjiem...
Publicēts: 21.04.10 15:21
 citēt
zo:vispaar saakuma teema bija par gulbjiem...

Aizmirsti! ;)
Publicēts: 21.04.10 22:35
 citēt
Vienīgais čalīts, kurš tīri labi tika galā ar "riebīgajiem, kastrējamajiem" lauksaimniekiem bija Staļins. Kopā ar citiem dergļiem salādēja vilcienos un - no problems.
Bet, redz, tik un tā visus neaizveda.

Bet kas attiecas uz gulbjiem - tiešām, Dimam derētu mazliet patosaināku pamatojumu, kāpēc pētījums ir jāturpina. Ja es būtu cilvis vulgaris ar baigo piķi kabatā, izlasot ŠO e-pastu, nesaprastu, kāpēc man jāziedo nauda, lai kādam putnu vecim ir prieks citu putnu veču konferencēs stāstīt par letiņu gulbjiem. Jo no šī e-pasta tieši to arī var saprast.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):