forum.gif
Palīdziet izvēlēties?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Palīdziet izvēlēties?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 21.04.10 16:07
 citēt
Esmu iesācējs,gribētu nopirkt fotoaparātu.Priekš amatiera vajadzībām.Esmu noskatījies sony dsc hx1 un sony a230l (spoguļniece) abas ir vienādā cenā .Ja iesakat spogulnieci,tad kādi objektīvi vinam der un vai tie maksā dārgi?(salīdzinot ar CANON fotoobjektīviem)iesakiet kuru man ņemt. Paldies
Publicēts: 21.04.10 16:10 labots
 citēt
1. blog.andreart.lv...

2. www.dpreview.com...

3. laptop.lv...

4. laptop.lv...

Izlasi 1.
Izlasi 2.
Salīdzini 3. ar 4.

Izdari secinājumus un veic iegādi
Publicēts: 21.04.10 16:16
 citēt
1. nepeerc sony.
2. nepeerc sony,
3. paardomaa veelreiz
4. nepeerc sony.
Publicēts: 21.04.10 16:25
 citēt
es arī nosliektos uz to, ka nevaig ņemt Sony ar visu to, ka vienīgā firma, kurai gan FF, gan Zeiss glāzes ar AF.
Publicēts: 21.04.10 16:26
 citēt
Gudris:sony ražotie lētie objektīvi ir vēl sliktāki kā Canonam...bet labie zeiss maksā ļoti dārgi...amatieriem labāk pirkt canon...nebūs problēmas ar aksesuāriem
jaa, ar kanonu nevar iegraabties. ja gribi justies krutaaks - njem nikon :D
Publicēts: 21.04.10 16:33
 citēt
Laciz:jaa, ar kanonu nevar iegraabties. ja gribi justies krutaaks - njem nikon :D

C/N jautājums TIK nopietns, ka iesācējs, kurš neskaidrībā par saviem nākotnes nodomiem (kad un vai apgrādēties uz FF un kad un cik smalkus stiklus gādāt), nevar jaudāt. :face-sad:
Publicēts: 21.04.10 16:45
 citēt
Gudris:Nikon lenaam zaudee savu otraa brenda poziciju...oly un pana shim jau reaali min uz peedaam :)
man ne tik sen izskatījās, ka lēnām iet virzienā atgūt pirmo. bet šobrīd, man domāt, N vai C prātīgāk uzsākt, atkarājas no tā, ko grib un cik var un cik prognozē, ka varēs atļauties par to $ atdot. nākotni jau sūdu izzīlēsi. :face-sad:
Publicēts: 21.04.10 16:47
 citēt
Laikam jau būs jāņem canons vai nikon Bet vai ir iespējams iegādāties lietotu spoguļkameru ar objektīvu ar kuru varētu fotogrāfēt gan dabasskatus gan telpā par 300ls
Publicēts: 21.04.10 16:49
 citēt
ideaals starta komplekts - lietota Nikon D80 ar 50nieku 1,8. Gan jau tuuliit kaads piedaavaas.
Publicēts: 21.04.10 16:50
 citēt
fotografēt jau var, bet telpai prasās gaišu un tadu bez pāra soteļiem reti dod. nu, zoom'u. ar trokšņiem lētā gala Nikoniem šavkāk, kā Canoniem. :face-sad:
Publicēts: 21.04.10 17:21
 citēt
Negribu, bet varu pārdot savu komplektiņu, Pentax K10D (divi aķi) + Tamron 28-75/F2.8

260Ls
Publicēts: 21.04.10 20:29
 citēt
Gudris:
haralds:man ne tik sen izskatījās, ka lēnām iet virzienā atgūt pirmo. bet šobrīd, man domāt, N vai C prātīgāk uzsākt, atkarājas no tā, ko grib un cik var un cik prognozē, ka varēs atļauties par to $ atdot. nākotni jau sūdu izzīlēsi. :face-sad:
es runaaju par pardoshanas apjomiem...pro galaa nikons ir liideris ;)

Domaju ka Hasseblad vairak lideris pro limeni.

Laciz:
Gudris:sony ražotie lētie objektīvi ir vēl sliktāki kā Canonam...bet labie zeiss maksā ļoti dārgi...amatieriem labāk pirkt canon...nebūs problēmas ar aksesuāriem

Tas tiesham smiekligi! :face-smile:
Publicēts: 21.04.10 20:33
 citēt
mmax:Domaju ka Hasseblad vairak lideris pro limeni.
kā ta. un Linhoff. bet jaunietis jau ne par studijas kamerām laikam. :face-sad:
Publicēts: 21.04.10 21:33
 citēt
haralds:
mmax:Domaju ka Hasseblad vairak lideris pro limeni.
kā ta. un Linhoff. bet jaunietis jau ne par studijas kamerām laikam. :face-sad:

Es ari neteicu ka Hasselblad ir best of the best! :face-wink:
Publicēts: 21.04.10 23:03
 citēt
Laciz:

un, ja gribi būt VĒL krutāks, ņem Canon
Publicēts: 21.04.10 23:12
 citēt
Vil:un, ja gribi būt VĒL krutāks, ņem Canon
nuka - anglofonie izlasa - O - lielgabals, mūsējais, krievi a var salasīt - O, smotri, kakoi fotoaparat, SAPOP! :grimace:
Publicēts: 21.04.10 23:13
 citēt
"Domaju ka Hasseblad vairak lideris pro limeni".

arī formula 1 ir "pro" mašīna ātruma ziņā. Bet vai katram to vajag???
Publicēts: 22.04.10 08:25
 citēt
vinieks:Negribu, bet varu pārdot savu komplektiņu, Pentax K10D (divi aķi) + Tamron 28-75/F2.8

260Ls

Kāds noskrējiens?
Publicēts: 22.04.10 09:30
 citēt
alvils:
vinieks:Negribu, bet varu pārdot savu komplektiņu, Pentax K10D (divi aķi) + Tamron 28-75/F2.8

260Ls

Kāds noskrējiens?
Ja nemaldos, tad kādi 9k, diemžēl patreiz nevaru preciizi pateikt.
Publicēts: 22.04.10 09:54
 citēt
Vil:"Domaju ka Hasseblad vairak lideris pro limeni".

arī formula 1 ir "pro" mašīna ātruma ziņā. Bet vai katram to vajag???

Es jau ari ta domaju, ka ar vardiem "PRO" "labakais" un t.l. vajadzetu uzmanigak.
Publicēts: 22.04.10 11:25
 citēt
Es laikam piekristu Lacizam.. Mana pieredze. Sony DSCR1.. viss labi, pat rittiigi labi.. liizd briidim, kad gribi bik vairaak ISO uzgriezt.. TROKSHNJI!! nu, veekl nianses.. aareejaa zibenja peeda..:(( Tagad Es ar Nikon D90.
Publicēts: 22.04.10 14:52
 citēt
Nospļaujies uz foto un nopērc divriteni :)
Publicēts: 22.04.10 14:56
 citēt
A kur var pa lēto tikt pie divriteņa. Es gribu, bet tādu vidēji lētu...
Publicēts: 22.04.10 14:58
 citēt
alvils:A kur var pa lēto tikt pie divriteņa. Es gribu, bet tādu vidēji lētu...
Leišu tirgos.Lietoti.Vairumā gadijumu-zagti R-eiropā! :bad_smile:
Publicēts: 22.04.10 14:59
 citēt
Uz lietuvu pakaļ veļukam negribās braukt...
Publicēts: 22.04.10 15:01
 citēt
galīgi lētais bij Gandrā 103ls :D paprasi lai noņem mīksto ratu un vizinies pa asfaltu vēsā mierā :) rāmji laikam bij 18 un 20 colīgie :)
Publicēts: 22.04.10 15:02
 citēt
kas (kur) ir Gandra?
Publicēts: 22.04.10 15:04 labots
 citēt

Draugs vēlējās sev un savai dāmai nopirkt riteņus divus. Aizgāja uz Latgalīti, skatās tur liels klāsts, skaisti ričuki nu un noskatās divus (pārdevējs ļoti, ļoti piekodina, ka tie neesot zagti! :big_smile: ), prasa pārdevējam nu cik ta būs pa abiem, ir kāda atlaidītes iespēja...? Pārdevējs atsaka - jā, protams ir iespējama atlaidīte un nemaz tik dārgi nebūšot kopā... šis izvelk kalkulatoru un kaut ko tajā spaida - rēķina un tad tādā mierīgā balstiņā viņš atbild, nu kopā abi velosipēdi ar ATLAIDĪTI būs par "nieka" 860 (!!) Ls :bad_smile:
Publicēts: 22.04.10 15:04 labots
 citēt
kalnciema iela
www.gandrs.lv

kaučkas līdzīgs šim www.gandrs.lv...
piemet klāt vēl dubleķus ja nomaina to amartiņu dakšu uz cieto normāls divritenis lai dotos pēc piena vai mierīgi pa asfaltu paripinātos :)
Publicēts: 22.04.10 15:04
 citēt

Mums te Ogre ietotus tirgo. Cenas 40-100 lati. Pa 120 ar motoru pat bija.
Izskatas ne tik labi , bet labo ritini pa 50 var uzraur. :):face-smile:
Publicēts: 22.04.10 15:07
 citēt
mmax:

vot par maģisko Ogres bodi JAU biju dzirdējis... laikam būs jābrauc ciemos. ja aizbraukšu uz Ogri, palīdzēsi man atrast to tirgotavu un izvēlēties tehniski labāko no piedāvātajiem? :):face-smile:
Publicēts: 22.04.10 15:08
 citēt
nez es par gandru :) tur vismaz kādas divas sezonas būs garantija pieregulēs un pietaisnos tos bleķus :D
Publicēts: 22.04.10 15:10
 citēt
didams:nez es par gandru :) tur vismaz kādas divas sezonas būs garantija pieregulēs un pietaisnos tos bleķus :D

es labprātāk nopērku lietotu (galvenais, lai tehniski o.k. kārtībā, nav nekas jāmaina). pirmkārt vizuāli neizskatīsies tik pievilcīgs garnadžiem, otrkārt lietots vienmēr būs lētāk. :)
Publicēts: 22.04.10 15:16 labots
 citēt
a pa lietotiem hz te meklēja paziņa lietotu sakarā a sezonas atklāšanu visur baismie mēsli pa dārgo cenu :big_smile: pat ss.lv i baismekļi pa 100taku :D
sakarā a dižķezu laikam neviens negrib atbrīvoties no vecajiem bet nu varbūt ogres kantorī i kas pa sakarīgu cenu :)

reku tas brīnums iraida www.gandrs.lv...

un te sīkāk www.gandrs.lv...
Publicēts: 22.04.10 15:28
 citēt
Es te vienam čomam pajautāju, ko ir svarīgi ņemt vērā, pērkot lietotu ričuku. Rekādu viņš man skaidrojumu uzrakstīja! :)

"Zobrati un ķēde var būt aprūsējuši ja nav ilgi braukti, bet rūpīgi pārbaudi vai nav izlūzis kāds zobs.

Pedāļiem ir jākustās tikai mīšanas virzienā un atpakaļ. Tiem nevajadzētu ļurgāties uz sāniem :) Forši ir, ja uz pedāļiem ir atstarotāji, bet tos var pieskrūvēt arī vēlāk.

Bremzes lietotam ričukam būs lietotas. Izņēmums varētu būt ja kāds nav mācējis bremzēt un ar pirmo reizi pabraucis zem automašīnas... ;)
Ja ir pedāļu bremzes, tad neko nezinu - tādas man bija tikai bērnībā un vienīgais kā mēs ar sīčiem tās remontējām - berot virsū smiltis... :-O
Ja ir rokas bremzes, tad:
- bremžu kluču mainīšana ir normāla lieta, tādā veidā varēs uzlabot bremžu performanci un samazināt iespējamo bremžu čīkstoņu.
- SVARĪGI ir pārbaudīt vai spiežot bremzes abi kluči puslīdz vienmērīgi piespiežas pie riteņa un sāk bremzēt. Tas jāpārbauda gan aizmugurējām, gan priekšējām rokas bremzēm ja tādas ir. Spied ručkas kārtīgi!!!, lai zinātu vai bremžu trossītes vēl tur vai arī viss ir izrūsējis un tieši bīstamākajā brīdī plīsīs un ļaus tev izripot uz šosejas...... :-(
- ja viens vai abi riteņa rati ir salocīti astotniekā, tad bremzēšana būs traucēta. Agrāk vai vēlāk sanāks ieguldīt naudu pārspieķošanā vai pat pirkt citus ratus.

Pārbaudi vai uz riepām nav pumpas (izspiedušies pampaki) - tas nozīmēs ka drīz varētu būt jāmaina riepa.

Pārliecinies ka sēdekli var uzcelt pietiekoši augstu, lai tev ceļgali nav pie ausīm un vari arī līdz pedāļiem aizsniegt.

Paripinies un paslēgā ātrumus no vismazākā līdz lielākajam un atpakaļ - tam ir jānotiek bez pārāk lielas aiztures un bez ķēdes nokrišanas.

Ja uz ielas vari apdzīt kādu automašīnu un pēc tam apstāties bez kritiena, tad arī tā būs zīme gan par tavu, gan riteņa labo fizisko stāvokli... ;)

P.s.
Jautājumi par ķiverēm, atstarotājiem, lampiņām, bērnu sēdekļīšiem, drošības jostām, drošības spilveniem u.t.t. ir atrodami LR CSN."
Publicēts: 22.04.10 15:33 labots
 citēt
+ vēl rāmja izmēru a vajadzētu papētīt la istūre pret olām nebakstās :D ( ar piemērotāku būs vieglāk pagriezienus izņemt mugura nesāpēs utt)

rāmja izmēri vasara.xsports.lv...
Publicēts: 22.04.10 15:43
 citēt
alvils:
mmax:

vot par maģisko Ogres bodi JAU biju dzirdējis... laikam būs jābrauc ciemos. ja aizbraukšu uz Ogri, palīdzēsi man atrast to tirgotavu un izvēlēties tehniski labāko no piedāvātajiem? :):face-smile:

Ja tu atbrauksi ar mashinu tad jau var. Jo tas atrodas 5km apmeram no centra.
Jo mans sprodzeklis tagat neiet. :(
Publicēts: 22.04.10 15:58
 citēt
Nē, es ar vilcienu vai autobusu... :(
Publicēts: 22.04.10 16:03
 citēt
tā uz ātro kapēc nepirkt lietotu

tu īsti nezini kas notiek ar detaļām piemērs tā azirāvies fočēdams puķites ka aizripo 30km no civilizācijas a izrādās iepriekšejam ipašniekam bij nočakarējušies kautkādi mistiski sunīši aizmugurēja zobratu kasetē jams pieplačķājis a solidolu un ielicis kautkādas detaļas ko saslaucijis no garāžas grīdas :D vsjo stumies mājās vai zvans draugam

vēl variants riepa stāvējusi tukš kamerā izveidojies tāds kā salocijums laimīgs laimīgs ripo pa brīvībeni a te riepa PUFFFF

veļuks izrādās zagts un uz ielas sastopies ar īpašnieku :D

tomēr ja kautkas ir jāmaina pēc pāris mēnešiem braukšanas baksosi +- 10ls par detaļu, un izrādās senils ritenis un šitādas detaļas netirgo un dabūsi plusā mainīt vēl kādu detaļu i vēl + 10ls

a jaunam tomēr divas sezonas i bezmaksas pieregulēs un kādu bleķi nomainīs ja būs salūzis
un lai nepievilcīgāgu garnadzīem var padarboties ar smilšpapīru :face-devil-grin:
Publicēts: 22.04.10 17:39
 citēt
alvils:Nē, es ar vilcienu vai autobusu... :(

Un ja nopirksi, atpakalj ar ko vedisi? :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):