forum.gif
Fotoblog.lv/forums
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotoblog.lv/forums
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 23.04.10 14:40 labots
 citēt
o lunis beidzot deva kādu skaidrību bet nu ar tādu apšaubāmu jo principā cunfte var pasūtīt misteru x lasīt sēnes a misteram y piešķirt titulu :D
Nevienam jau nav liegts dibināt Latvijas foto māsu un brālu asociāciju un piešķirt savus titulu kam vien tīk :D

tātad vārds meistars amatnieks utt utt ir bezjēdzīgs :D
Publicēts: 23.04.10 14:52 labots
 citēt
didams:o lunis beidzot deva kādu skaidrību bet nu ar tādu apšaubāmu jo principā cunfte var pasūtīt misteru x lasīt sēnes a misteram y piešķirt titulu :D
Nevienam jau nav liegts dibināt Latvijas foto māsu un brālu asociāciju un piešķirt savus titulu kam vien tīk :D

DIBINĀT var jebko un jebkas , jautājums vai tam ir kāda jēga. Vienīgais funktiers lai Latvijā kaukto dibinātu ir šī DIBINĀJUMA starptautiska atzīšana mūsu gadījumā EU līmenis , lai šī "Dibinājuma" atzinumus akceptētu arī EU institūcijas , tas savukārt sakņojās dalībvalstu iekšējā likumdošanā kurās ir gadsimtiem izstrādāti kvalifikāciju akcepta principi un posmi :) Latvija šai ziņā ir saildzinoši vienkārši jo Latvijas Amatniecība skaitās taka jau nez kuros gadsimtu cunftu tradīciju pārmantotāja Lejasvācijas amatnieku cunftēm saistīta:):) Man piemēram savulaik diezgan nīgri skatījās ka man ir Izglītība un Sertifikācija BET nepiederu pie "Cunftēm" viņiem tādi baigi nepatīk , ierobežojumu OFICIĀLI nav nekādu bet praktiski lielā priekšroka tiek dota konkrētu cunftu pārstāvjiem:) Starptautiskos pasūtījumus mēs varējām taisīt BET kaut kādos lokālos mērogos TUKŠS NUMURS , a viņi uz tādiem ar ļot nelabprāt piesakās jo nepatīk viņiem ceļo kur nu vļe uz turieni kur nerunā viņu valodās :):)
Publicēts: 23.04.10 15:00
 citēt
FIAP?! :)
Publicēts: 23.04.10 15:01
 citēt
Zinu ka te ir gana visādu "Projektētāju" , tik retas piemēram zin ka strādājot profesionāli arī visam ar likumdošanu jābūt kārtībā. Viens no pirmajiem ko mums bija jāpiestāda tas ir programmnodrošinājuma licences ar kuru apstrādā failus , tik retais zin piemēram ka LĒTĀK ir pa 600Ls nopirkt Fotošopu nekā čakarēties ar "Brīvo softu" kura licencēs ir moinēt ka PRIVĀTAI lietošanai:):)
Publicēts: 23.04.10 15:02 labots
 citēt
alvils:FIAP?! :)

Tās visas ir MĪLĒTĀJU ORGANIZĀCIJAS , tas ir kā "SuperHOBIJISTS" tituls :):) Vai lai pat tupiem armijniekiem pielektu tad "Lauka komandieris" :):) Sanāk sētas čomu kompānija un ievēl tevi par ĢENERĀLI :):)
Publicēts: 23.04.10 15:03
 citēt
nu, un kas NAV mīlētāju organizācija, bet ĪSTĀ ģēla? :)
Publicēts: 23.04.10 15:04 labots
 citēt
a šitām cunftes padarīsņām ikš lv i kāda jēga?
vai principā es piekabinu sev super buper ūber ales photo meistars un ganos vietējās pļavās :D
Publicēts: 23.04.10 15:09
 citēt
īstā ģēla ir gada ienākumu deklarācija, pa lielam....ja vēl tā piepildās ar nodarbošanos, kas cilvēkam patīk un sagādā prieku, tad neko vairāk kā papildus dažus labus draugus, sakarīgu veceni, suni un labu konjaku cilvēks no dzīves vēlēties nevar!;)
Publicēts: 23.04.10 15:09 labots
 citēt
didams:a šitām cunftes padarīsņām ikš lv i kāda jēga?
vai principā es piekabinu sev super buper ūber ales photo meistars un ganos vietējās pļavās :D

LV var PRINCIPĀ darīti da jebkas jebko , taču REGULĀRI gadās kad starptautisku pasūtītāju nosacījumos ir minēt PROFESIONĀLS SPECIĀLISTS , kas nozīmē tik vienu DIPLOMS / SERTIFIKĀTS / CUNFTE un basta , lai kāds ar meistars nav papīru nav biznesa. Gluži vienkārši nevari AIZPILDĪT elektroniskās veidlapas formu kura jāsniedz pasūtītājā līgumslēdzējam. Tā šie atsijā visādus saulesbrāļus jau sākuma stadijā. Vienkārši nevar iesniegt PIETEIKUMU ja nav aizpildītas visas ailes atbilstoši LIKUMAM :) Eiropā diezgan bieži publika ir šausmās ka PRETENDENTI reāli ar visiem papīriem utt no Austrumeiropas ir VIŅIEM nepierasti jauni bez pietiekamas PIEREDZES bet ar ļoti augstu kvalifikāciju:):)
Publicēts: 23.04.10 15:14
 citēt
Tip ja es pienagloju virs savām studijas durvīm dēli ar uzrakstu FOTOMEISTARS vasiljs pupkins, var pieklauvēt onkulis pie duravām un prasīt kur tev cunftes tapīrs? un minēt likumīgu iemeslu man dēli raut nost?
Publicēts: 23.04.10 15:16
 citēt
/apcer domu pielikt virs studijas uzrakstu fotomeistars.../ skan jau lepni:D
Publicēts: 23.04.10 15:17 labots
 citēt
imgfoto:/apcer domu pielikt virs studijas uzrakstu fotomeistars.../ skan jau lepni:D

apakša smalkiem burtiem iesaka latvijas foto māsu un brāļu asociācija :bad_smile:
Publicēts: 23.04.10 15:18 labots
 citēt
didams:Tip ja es pienagloju virs savām studijas durvīm dēli ar uzrakstu FOTOMEISTARS vasiljs pupkins, var pieklauvēt onkulis pie duravām un prasīt kur tev cunftes tapīrs? un minēt likumīgu iemeslu man dēli raut nost?

RAKSTĪT var pilnīgi jebko , kautr vai "Imperātoram pietuvinātais" tam nav nekādas nozīmes , nu ja vien tas nerobežojās ar klaju klientu krāpšanu kā piemērām šādos gadijumos , klasisks klientu maldināšanas piemērs www.ogrenet.lv... Pa kaktiem un privātiem var kaut vai "Kalējs zobu rāvējs" būt , taču tiko runa ir par KATKO VĒRĀ ŅEMAMU ar nopietniem budzetiem par kuriem JĀTSKAITĀS kur vairāk kā "Čomiem" tad uzreiz uzpeld virkne nosacījumu :):)
Publicēts: 23.04.10 15:20
 citēt
Principā jau vēlme kataloģizēt, uzskaitīt un pasludināt par vienīgajiem īstajiem ir ļoti vilinoša, daže, miesta ietvaros...:D Regulārs darbs ar masu medijiem un lielā cīņa ar "nahaļavu palūrēt uz pupučiem" gribētājiem varētu sākties...bet vai to vajag...:D
Publicēts: 23.04.10 15:22
 citēt
nu značit tas tituls latvijas mērogos i tikpat bezjēdzīgs kā māsu un brāļu kantora tituls :D
Publicēts: 23.04.10 15:24 labots
 citēt
didams:nu značit tas tituls latvijas mērogos i tikpat bezjēdzīgs kā māsu un brāļu kantora tituls :D

KAUTVAI "Marsiešu draugu kopa" lidz brīdim kamēr nav darīšana ar VALSTS / STARPTAUTISKU / LIELU naudu :) Pasūtijumi lidz 999Ls var pildīt arī "Kalējs Krišs" :):) Cits jautājums ka pašutītāju kuri gluži nemeklē "Lētāk" parasti pēta iepriekšējos pasūtijumus un nereti arī kvalifikāciju taka , tomēr tas ir no svara. Skuķus kāziņas var bildēt da jebkas kam prātā ienāk taču PAR NAUDU tas ir normālā izpratnē 4 zīmju cipars var pretendēt PRAKTISKI tikai ar papīriem, NU PIEMĒRAM lai saprastu par ko ir runa www1.iub.gov.lv...
Publicēts: 23.04.10 15:32
 citēt
vai vietējā Valsts pasuutijumaa nepietiek a pāris tapīriem un galiem?
Publicēts: 23.04.10 15:34
 citēt
slinkums mekleet un citeet, bet es zinu vairaakus bloga pasazhierus, kas riiko izstaades pa blatu. vajag tikai paziit iistos cilveekus. un peec tam lepojas. es pats, par provi, sevi neuzskatu pat par amatnieku, driizaak fotografeeshana ir garlaiciiga nodarbe. tachu neviens mani nepaarliecinaas, ka es nemaaku to dariit:face-devil-grin:
Publicēts: 23.04.10 15:36
 citēt
fottto:
didams:Tātad nevar būt art foto meistars un amatnieks?

Normāli nevar. Grūti būtu iedomāties gleznotāju, kurš piehaltūrētu ar žogu krāsošanu.
Kaut gan mūsu laikos... ļaudis ar labu izglītību lasa šampinjonus pie cilvēka, kam tā izglītība ir stipri zemāka.

paprasi Ivam kā reizēm nākas piehaltūrēt :))) nu ok - žogus nē, bet kautkādus ārprāta monumentālās *glezniecības* šedevrus bratanu pirtīs, katrs ir iemālējis :D
Publicēts: 23.04.10 15:37 labots
 citēt
didams:vai vietējā Valsts pasuutijumaa nepietiek a pāris tapīriem un galiem?

PAR NAUDU pie mums var vissu BET to var viegli apstrīdēt JA UZZIN:D Tāpēc ar NOPIETNIEM pasūtijumiem pie mums neplātās un samērā pagrūti pat REĀLOS izpildītājus uzzināt:)
Publicēts: 23.04.10 15:39
 citēt
Maris:
fottto:
Normāli nevar. Grūti būtu iedomāties gleznotāju, kurš piehaltūrētu ar žogu krāsošanu.
Kaut gan mūsu laikos... ļaudis ar labu izglītību lasa šampinjonus pie cilvēka, kam tā izglītība ir stipri zemāka.

paprasi Ivam kā reizēm nākas piehaltūrēt :))) nu ok - žogus nē, bet kautkādus ārprāta monumentālās *glezniecības* šedevrus bratanu pirtīs, katrs ir iemālējis :D

Kā teica boļševiku laikos: Darbs - goda un slavas lieta, bet haltūra - eksistences līdzeklis.
Tāpēc jau arī runāju, ka mūsu laikos iespējams ir viss.
Publicēts: 23.04.10 15:39
 citēt
a es godīgi saku ka nemāku fotogrāfēt un nekad ar nemčēšu i netaisos mācīties :D
man patīk čatiņš un pačolēt bildes un šad tad pašam nospiest pogu i to auto režīmā :) man pat nav spogulenes jo tā mugursomā aizņem pārāk daudz vietas :D

a pačatojot var uzināt kko jaunu :)
Publicēts: 23.04.10 15:45
 citēt
Laciz:...zinu vairaakus bloga pasazhierus, kas riiko izstaades pa blatu.

Izstādes rīkošanai nekādu blatu nevajag. Vajag naudu un dažas nagliņas. Sienu, kur tās nagliņas iedzīt un uz kurām savus šedevrus uzkabināt, nav problēmu dabūt.

Cita lieta ir tad, ja kāds tevi uzaicina savas bildes izstādīt.
Publicēts: 23.04.10 15:46 labots
 citēt
didams:a es godīgi saku ka nemāku fotogrāfēt un nekad ar nemčēšu i netaisos mācīties :D
man patīk čatiņš un pačolēt bildes un šad tad pašam nospiest pogu i to auto režīmā :) man pat nav spogulenes jo tā mugursomā aizņem pārāk daudz vietas :D

a pačatojot var uzināt kko jaunu :)

Šitais PIEMĒRS www1.iub.gov.lv... ir par nomaļu lauku miestu. NORMĀLI šādiem pašākumiem tāmes ir daudzi un daudzi desmiti štuku. Lielākais ko esmu tasijis ir bijis 6 zīmju cipars:):) Pēdējos gadus ŠĀDĀS lietas pamatā taisa ar EU piķa piedalīšanos vai pat 100% par EU piķi , pat bez jēbkādas LV lidzdalības vienkarši KAUTKĀDA EU institūcija savu projektu ietvaros LATVIJĀ kautko UZRAŽO , tikpat labi varētu uzražot arī Rumānijā vai Portugālē bet nu LATVIJA dienaskartībā LATVIJAI jātaisa , tad to mes arī taisam TUR ir jābut 100% visiem papīriem , kas mums ar ir. Viss pārejais ir sīkumu uz ko mēs pat nespringstam :):) Būtībā ja godīgi tad man pietiek 1-2 šādus projektus pa GADU lai "Peļņa" pa gadu pārsistu jebkuru pat visveiksmīgāko TIKAI LV strādājošu kolēģi:):) Vienmēr esmu teicis MAN / MUMS Latvijas bizness nav intresants , es šeit nedzīvoju naudu nesaņemu nodokļus nemaksāju , bet esmu ļoti beiži bet kopsumā ne vairāk kā 180 diena gadā:):) Es tikai "Konsultēju" un taisu Fanu štelles viss par ko man NEMAKSĀ naudu:):)
Publicēts: 23.04.10 15:56
 citēt
fottto:
Laciz:...zinu vairaakus bloga pasazhierus, kas riiko izstaades pa blatu.

Izstādes rīkošanai nekādu blatu nevajag. Vajag naudu un dažas nagliņas. Sienu, kur tās nagliņas iedzīt un uz kurām savus šedevrus uzkabināt, nav problēmu dabūt.

Cita lieta ir tad, ja kāds tevi uzaicina savas bildes izstādīt.

a cik bieži uzaicina tikai tapēc ka šitas onka i jāuzaicina jo viņam i tādi gali vai jams i deputāts vai ar kādu citu saftīgu mērķu vadīti (un po ka bildes i štruntīgas :D )?
Publicēts: 23.04.10 16:03 labots
 citēt
didams:a cik bieži uzaicina tikai tapēc ka šitas onka i jāuzaicina jo viņam i tādi gali vai jams i deputāts vai ar kādu citu saftīgu mērķu vadīti (un po ka bildes i štruntīgas :D )?

Es jau zinu uz ko tas velk , istenībā FUNKTIERS ir pavisam vienkāršs , IESTĀDE kura pelna uz Biļetēm + Dotācijām ir ieinteresēta APGROZĪJUMA celšanā a kā lai ceļa ka BUDŽETI apgriezti līdz minimumam? Da pavisam vienkārši , uzaicinam kaut ko SKANDALOZU , mūsu kolēģis apzināti vai neapzināti ir GANA SKANDALOZS brends kas piesista ZIŅKĀRĪGOS ar minimālu vai pat pilnīgi bez jebkādas reklāmas , publika pie mums STULBA , doāmā ka šim pieliks ka SPECIĀLIŽĒTĀ VALSTS MUZEJĀ nebūs viņa paurī iesēdušo "Pliko veceņu" , aizies pablenzt CERĪBĀ un nekā :):) Ka jau teicu mani ar aicina regulāri izstādīties pašam nekas nav pat jādara tik JĀIEDOD bildes , a mani tas nesaista , man patīk $$$$ ne "Liels pačots" :):)
Publicēts: 23.04.10 16:04
 citēt
didams:a cik bieži uzaicina tikai tapēc ka šitas onka i jāuzaicina jo ...

A cik bieži uzaicina?
Publicēts: 23.04.10 16:08
 citēt
fottto:
didams:a cik bieži uzaicina tikai tapēc ka šitas onka i jāuzaicina jo ...

A cik bieži uzaicina?

nav ne jausmas tapēc jautāju :)

bet zinot ka dzivojam iekš lv domāju ka 30% ir uzaicināti ne tapēc ka bildes labas :D
kas resnais putns kam tētus slevens mākslinieks kam tur 70 gadu jebeleja utt
Publicēts: 23.04.10 16:11
 citēt
ā un kur i tā latvijas Luvra kur ņem tik dižos darbus?
Publicēts: 23.04.10 16:15
 citēt
didams:bet zinot ka dzivojam iekš lv domāju ka 30% ir uzaicināti ne tapēc ka bildes labas...

Bet esot latvieši mēs skaidri zinām, ka Saeimā visi ir kretīni, visi ministri ir zagļi, visi ierēdņi ir korumpēti. Un tikpat labi zinām, ka latvju bāleliņš ir čaklākais zellis uz pasaules.

Kaut arī neviens no apgalvojumiem neatbilst patiesībai.
Publicēts: 23.04.10 16:16
 citēt
a kur tu redzēji vārdiņu visi?
Publicēts: 23.04.10 16:18
 citēt
A no kurienes 30% ???
Publicēts: 23.04.10 16:31
 citēt
ok 30% i mans minējums :)
bet ja viss būtu tik labi ka neviens ierēdnis/darbonies/politķis nefendarētu vai nedarbotos savtīgas interesēs diez vai iekš valsts būtu tāds bezpreģels :) un ja tie būtu nieka 5 procenti a nebūtu tāda bezpriģeļa :)

nē nu varbūt "mākslas" joma i kristāldzidra :)
Publicēts: 23.04.10 16:50
 citēt
didams:... diez vai iekš valsts būtu tāds bezpreģels

A kur ir "bezpreģels"? Vai tu zini kaut vienu ierēdni/darboni/politiķi, kurš kaut ko būtu nozadzis? Es, piemēram, nezinu nevienu. Un ja tu zini, bet neziņo kompetentām iestādēm, tad tu esi līdzdalībnieks, ja kas.
Un vispār, kāds veselam, darbaspējīgam cilvēkam ir sakars ar valsti??? Samaksā nodokļus un dari ko sirsniņa vēlas.

Vispār jau tā ir garāka saruna par tiem, kuri grib dzīvot uz manu nodokļu (valsts) rēķina, tāpēc labāk atgriezīsimies pie fotogrāfijas.

Bet ja runā par fotogrāfiju, tad, piemēram, ja kāda privāta galerija pērk/nepērk no kāda mākslinieka/amatnieka bildes, tad kāda tur var būt korupcija??? Kurš kuram maksā? Un par ko?
Publicēts: 23.04.10 17:31
 citēt
nu par šito tekstu jau ar te panesās netajā grāvī

tu rakstiji ja uzaicina bildes izstādīt ta tas i rādītājs pa fotogrāfa meistarību

un man jautājums bija cik bieži uzaicinājumam nav sakara ar foto kvalitāti bet ar blakus iemesliem
tur populārs cilvēks kādam tur jebeleja vai noderīgi sakari. Jo galerijām tomēr i jāpelna un ne vienmēr labākā prece ir pelnošākā :)

teiksim man būtu galerija :)
sk ka es aicinātu deputātu izstādīt plikpupu bildesi vēl avīzelēm uzrakstītu vai laprāt uzaicinātu Grodumu izstādīt bildes vai arī uzaicinātu izlikt misis Y bildes ja viņas vīrs izdod žurnālu pa fotomākslu :D
Publicēts: 23.04.10 17:45
 citēt
didams:... teiksim man būtu galerija

Ja tev būtu galerija, tad, pilnīgi iespējams tu tā arī darītu. Tas, vispār ir ļoti populārs viedoklis, ka mērķis attaisno līdzekļus un naudu var pelnīt jebkurā veidā. Teiksim, strādājot par reketieri, dzenājot tirgus tantukus ar beisbola nūju un nicigi raugoties uz inteliģentu brillēs ar mazu aldziņu.
Ja man būtu galerija, tad man rūpētu galerijas līmenis un reputācija, kas galarezultātā arī nosaka galerijas peļņu. Un nebūtu manā galerijā kaut kāda onkuļa bildes, kaut īstermiņā man tas dotu kaut kādu labumu.
Publicēts: 23.04.10 18:01
 citēt
es nezinu un tapēc jautāju :P
Publicēts: 23.04.10 18:07
 citēt
Vot fotto pēdējais teikums arī izsaka atšķirību nopietnam no nenopietna!Es te nerunāšu par fotomākslu un galerijām,jo ne visai daudz ko tur jēdzu.Vispār par biznesu un dzīvi galu galā.Viena lieta ir ātrā peļņa un gali ūdenī.Pavisam cita,ja gribi lai tavs pasākums attīstītos un celtos kvalitātē un līdz ar to arī peļņā.Latvijā īpaši populārs bija un ir vēl joprojām pirmais variants.Tas arī ir viens no galvenajiem krīzes iemesliem.Ne galvenais un ne vienīgais,bet 100-reiz svarīgāks par kādu tur deputātu zagšanu.Ilgtermiņš un īstermiņš.Diemžēl tas ilgtermiņš prasa lielas pūles un ir grūti un sākumā neizdevīgi utt.Tāpēc arī vairums izvēlas īstermiņa stratēģiju un aizbrauc džipā,kuru pēc tam līzinga kompānija atņem...
Publicēts: 23.04.10 18:44
 citēt
fottto:
didams:... teiksim man būtu galerija

Ja tev būtu galerija, tad, pilnīgi iespējams tu tā arī darītu. Tas, vispār ir ļoti populārs viedoklis, ka mērķis attaisno līdzekļus un naudu var pelnīt jebkurā veidā. Teiksim, strādājot par reketieri, dzenājot tirgus tantukus ar beisbola nūju un nicigi raugoties uz inteliģentu brillēs ar mazu aldziņu.
Ja man būtu galerija, tad man rūpētu galerijas līmenis un reputācija, kas galarezultātā arī nosaka galerijas peļņu. Un nebūtu manā galerijā kaut kāda onkuļa bildes, kaut īstermiņā man tas dotu kaut kādu labumu.

Ja Tev būtu galerija un Tev būtu no tās jāizdzīvo, Tu kārtu pie sienām DA JEB KO, ja tas Tev ļautu īstermiņā nomaksāt komunālos maksājumus par studiju un apkuri mājās...filozofs ibio...un čatiņā kulturkapitāla finansētā saitā kopā ar norču varētu pļāpāt par augsto mākslu un reputāciju...

Tā pat kā par tiem māksliniekiem, kas halenes neuzņemtos...pļurkšķis
Publicēts: 23.04.10 19:04
 citēt
imgfoto:Ja Tev būtu galerija un Tev būtu no tās jāizdzīvo, Tu kārtu pie sienām DA JEB KO, ja tas Tev ļautu īstermiņā nomaksāt komunālos maksājumus par studiju un apkuri mājās.
A kāpēc tu savas personiskās problēmas reducē uz citu biznesu? Tev ir grūti? Nevari savilkt galus kopā un nomaksāt kredītus, ko? :-)
Man tādā ziņā ir vieglāk, jo nenākas darīt darbu, kas pašam nepatiktu un arī pie sienām nekarinu "da jeb ko" :-)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas