forum.gif
Problēma ar bildēm datorā!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Problēma ar bildēm datorā!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.04.10 00:33
 citēt
Sveicināti, klātesošie!

Nezināju, kur vērsties ar savu problēmu - ar datorteniku saistītos forumos neviens konkrēti neko nevarēja palīdzēt...Varbūt šeit būs kāds zinošs cilvēks, kas varēs izlīdzēt.

Situācija patiesībā ir diezgan pastulba - ap 6Gb bilžu pilnīgi visām ir laikam bojāts bildes headeris - tas nozīmē, ka ar absolūti nevienu bildi nevar datorā apskatīt - neviena bilžu pārlūkprogramma to neparāda! Tas viss kopā saucas - neveiksmīgi nobackapoju bildes datora pārinstalēšanai - ierkastīju bildes 2 DVD +RW matricās...pārinstalēju un sakopēju bildes atpakaļ datorā. Viss nokopējās korekti - datu apjoms sakrīt gan datorā, gan uz diskiem. Taču tad konstatēju, ka gan uz cietā diska, gan uz matricas bildes ir redzamas tikai kā thumbnail - bildi pašu neparāda. Saka, ka no preview available, can't read jpg utt...Faila palašinājumu jau mēģināju mainīt - nepalīdz...izmēģināju dažus recovery softus - tie ar diez ko nelīdz...Varbūt kāds zin, kā šo visu labot - bildes ir ļoti ļoti svarīgas! :face-crying:
Saprotu, ka šeit viss vairāk vai mazāk ir saistīts ar fotografēšanu, taču pieļauju, ka kāds ir saskāries ar šāda rakstura problēmu!

Jau iepriekš pateicos par jebkādiem ieteikumiem un atbildēm!
Publicēts: 29.04.10 00:48
 citēt
Man kādreiz bija līdzīga problēma,par ātru izmetu misenē un izdzēsu vienu bilžu folderi,atjaunojās nekorekti.Toreiz izlaidu bojātos failus caur GraphicConverter(tas tāds softs priekš āboļa,vai logiem ir nezinu),bojātajās vietās protams bija gļuki,bet bildes veselā daļa bija ok,nācās nošķērēt vai pieklonēt gļuku vietas.
Publicēts: 29.04.10 08:41
 citēt
Gudris:dvd nav labaakais veids kaa glabaat bildes...man jau divi diski uzkaarushies :( tagad visas svarīgās glabaju internetā !

interneta vispar neko labak negrlabaa :D
ja nav savs servers :D
Publicēts: 29.04.10 13:05 labots
 citēt
Man tā probēma ir lielāka :( Apskatot jebkuru bildi ar HexEdit, bildēm vispār nav datu kā tādu - visas vienības ir pa 0 - nav ne headera, ne kas cits....Apjoms gan ir tāds pats...
Publicēts: 29.04.10 13:28
 citēt
A kā būtu,ja kādus 3-5 failus iemestu folderītī,to folderīti sazipotu un iemestu kādā failu apmaiņas vietā un linku šeit publiskotu kopā ar informāciju ar kādu kameru bildēts,tobiš cik rez cik pikseļu lielam jābūt failam.Varbūt arī kādas garāmgājējs paprovētu arī paķimerēties ar tiem failiem.
Vispār šī tēma būtu fotoskolas cienīga,jo sadaļas fotomācība nav,90% bildētāju bildes nedrukā ,bet priecājas par to cik kruta un ahueeno ērti ir skatīties savus šedevrus no kompja uz liela teļļuka.
Publicēts: 29.04.10 13:44
 citēt
yy.lv... - laipni lūgti!

Īsu info iemetu aprakstam kas un kā. Cik reiz cik px gan konkrēti nepateikšu, jo neviens skateklis au viņas neattēlo. Ehh, ja vien kāds viņas varētu dabūt pie dzīvības!
Publicēts: 29.04.10 14:00 labots
 citēt
Kalnis:yy.lv... - laipni lūgti!

Īsu info iemetu aprakstam kas un kā. Cik reiz cik px gan konkrēti nepateikšu, jo neviens skateklis au viņas neattēlo. Ehh, ja vien kāds viņas varētu dabūt pie dzīvības!

Tur nekā nav 4 saarhivētas bildes 3k ja bilžu vidējais izmērs ir 1Mb. Tā kā bilde spiežas minimāli, tad tur tajos 3k noteikti nav bildes.:face-sad:

Turklāt tām bildēm neuzrādās kāds būtu tas izmērs ja skatās exploreri Dimensions.
Publicēts: 29.04.10 14:03
 citēt
Bet atarhivējot "bilžu" izmērs ir pār pa 1Mb :( Es točna nesaprotu ko iesākt...
Tagad ar vienu softu velku ārā no formatēta hdd visas bildes - iespējams, ka izdosies, bet tāpat gribās saprast, kas īsti notika...
Publicēts: 29.04.10 14:12
 citēt
Kalnis:Bet atarhivējot "bilžu" izmērs ir pār pa 1Mb :( Es točna nesaprotu ko iesākt...
Tagad ar vienu softu velku ārā no formatēta hdd visas bildes - iespējams, ka izdosies, bet tāpat gribās saprast, kas īsti notika...

Es atvēru bildi iekš notepad un rāda ,ka tur ir tikai tukšumi. saglabāju un ieguvu 0k lielu failu. ja reālu bildi atver notepada, tad tur ir visvisādi nesaprotami simboli vai kodējumi.
Tas ka rāda to 1Mb ir to tukšumu izmērs. Tas fails ir kā tukša bļoda, kas vietu aizņem, bet iekšā nekā nav. :face-sad:
Publicēts: 29.04.10 14:19
 citēt
Nja....tas tad arī laikam ir viss...es jau ar HexEdit skatījos, ka tur neviena paša simbola nav...bļin, kā kaut kas tāds varēja tik tupi noiet greizi...grrr....
Publicēts: 29.04.10 14:45 labots
 citēt
a rekuverot liki pārkopēto vai lai mēģina no cd izkasīt?
Publicēts: 29.04.10 14:49 labots
 citēt
didams:a rekuverot liku pārkopēto vai lai mēģina no cd izkasīt?

No cd viņš neko nenolasa - tobiš bilžu tur tipa nav, kaut gan reāli rāda, ka matrica ir pilna :face-grin: Arī pārkopētās neatrod...pareizi te viens teica, ka tas ir kā tukša bļoda :D

Recoveroju no formatēta hdd ar Recover My Photos - vienīgais mīnuss, ka viņš "velk ārā" pilnīgi visas *jpg un *jpeg, kas saistītas ar Digital Camera...nu jau no 200Gb cietņa ir izvilcis 6600 bildes - viss būs manuāli jābaksta, lai visu smuķi saliktu atpakaļ :face-grin: Vismaz wīkendā būs ko noņemties!
Publicēts: 29.04.10 17:01
 citēt
Tukši tie faili.Vienīgā cerība,ka tās bildes bija ticīgas un kristītas,tad ir cerība,ka pašas augšāmcelsies pastardienā.
Šito tēmu točna vajadzētu pārcelt uz fotoskolas sadaļu par mācību un biedinājumu citiem.
Publicēts: 29.04.10 19:10
 citēt
Droši tā var darīt - lai ir citiem mācība, ka uz matricām NEKAD nevar paļauties!

Savā gadījumā varu ieteikt softu (maksas gan :face-grin:, bet ar cepumu jau var palaist) - Recover My Photos. Perfekts gadījumos, ja arī cietais ir noformatēts! Man lielu daļu bildes izvilka un recoveroja no nebūtības, tiesa dažas ir zudušas neatgriezeniski, jo tika pārinstalēts Win.
Publicēts: 29.04.10 20:12
 citēt
Uz matricām var paļauties,tikai jāievēro daži sīkumi:Nepērkam ļevakus(jāskatās nevis etiķete uz iepakojuma,bet matricas ražotāja kods,kaut gan etiķetei arī ir nozīme sūdu atlasē),nerakstam ātrāk par 4x(DVD),nekad nerakstam sesijās,rakstam ISO 9660 (ābola gadijumā Mac/ISO),rakstītājsoftam ielēdzam pārbaudi pēc rakstīšanas,ierakstīto matricu tulīt ieliekam atpakaļ kompī un atveram dažas bildes izlases kārtībā,jo sevišķi tās,kas kataloga beigu galā.Šādi uz labajām (nu tur tayo yuden,piemēram) sarakstīto arhīvu pārrakstam jaunās ripās,teiksim,reizi 4~5 gados,vecās matricas protams laukā nemetam.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):