no objektīviem maz ko saprotu ,tapēc inernetā meklēju bildes kas ar kādu objektīvu bildēts un ieķērās šis Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM .lietots maksā ap 180.ls
1.Bildes vari neskatiities, taas visas ir 3x caur shopu izlaistas un asums ir pa virsu, iesaku peec pieredzes - aizej un veici un ietestee, tad zinasi skalsh/kluss, kaads asums uttt 2.Tumsh, iekshtelpaas buus tas pats, kas ar ziepeni bildeet.. 3. Iesaku sigmu panjemt vismaz 3.5(tas jau ir pa-tumsh), buutu ok ja 2.8 dabuutu bet tur buus cita cena uzreiz.. 4. Lai veicas.
mans pirmais objektīvs, kuru nopirku, bija 50mm f1.4 un to lietoju vēl tagad (nosacījumi bija gaišs portretiem paredzēts objektīvs ar kuru varētu pludināt fonu)...
uljens:mans pirmais objektīvs, kuru nopirku, bija 50mm f1.4 un to lietoju vēl tagad (nosacījumi bija gaišs portretiem paredzēts objektīvs ar kuru varētu pludināt fonu)...
+ + + Šādam vajadzētu būt pirmajam nopietna jūzera stiklam. Nevis zōm stikls, "jūzeris vulgāris" izlaišanai. Jāmācas bildēt ar fiksu, kā senos laikos, kad zūm stikli bija LIELS retums. Var ņemt arī nedaudz tumšāku 1.8
Nekas naf labāks par ZOOM, naf jāskraida. Pietiekoši izskraidījos jaunībā ar Zenitu un fiksu... rezultātā pašam bija jābūt fiksam . Tie , kas bļaus par kvalitāti... internets nespēj norīt vissliktākā zoom kvalitāti... 300kb un 1000 pikseļu pa garo malu . Cita lieta, kad tev ir izcīnīts vārds un tavas bildes pērk... tad var domāt par pilno matricu un fiksiem (dārgajiem)
Haiduks:Nekas naf labāks par ZOOM, naf jāskraida. Pietiekoši izskraidījos jaunībā ar Zenitu un fiksu... rezultātā pašam bija jābūt fiksam . Tie , kas bļaus par kvalitāti... internets nespēj norīt vissliktākā zoom kvalitāti... 300kb un 1000 pikseļu pa garo malu . Cita lieta, kad tev ir izcīnīts vārds un tavas bildes pērk... tad var domāt par pilno matricu un fiksiem (dārgajiem)
Gudris:fiksi sūkāāāāāā...kvalitāte ir labāka kā zūmiem bet nu normāli pabildēt ar tādu nevar...manuprāt fiksi der tikai fiksētiem darbiem....makro studijā utt. līdz ko parādās kāda dinamika bildēšanas procesā fiksi ir metami ārāāā !
pats tak arī ar fiksu bildē
es gan pāreju uz fiksiem un nesūdzos. + zoomiem nav tāds gaišums + asāki
nepareizi stādīts jautājums. pareizi: "vai vēl kādai firmai tāds 70-200 f2 ir, vai tikai olympus?". P.S. jo, ja ir, drīzāk jau olimpam. sagooglēt gan neizdevās.
nu, nez vai vērts 2X vairāk maksāt, kā par 80-200. bet baigi patīkams jau ir gan. dabiskā veidā paņemot, pa pirkstam AF fiksēšanas pogas uz stikla un tā!
Laurelz:Uljens, varbuut padaliisies, kaadus gaishos fixus biji domaajis, es ar labpraat 17-85 izmestu miskatee un panjemtu kaadu gaisho.
man pašlaik ir 200mm f2.8 L II, nākamnedēļ būs 85mm f1.8 (85mm f1.2 nevaru pacelt pašlaik, varbūt kaut kad nākotnē) un domāju 50mm f1.4 iemainīt/pārdot pret 28mm f1.8 (35mm f1.4 nevaru pacelt pašlaik, varbūt kaut kad nākotnē)
man pašlaik ir 200mm f2.8 L II, nākamnedēļ būs 85mm f1.8 (85mm f1.2 nevaru pacelt pašlaik, varbūt kaut kad nākotnē) un domāju 50mm f1.4 iemainīt/pārdot pret 28mm f1.8 (35mm f1.4 nevaru pacelt pašlaik, varbūt kaut kad nākotnē)
tad Tev vaig daudz fočikus lai nav jaamaina visu laiku stikli
Laurelz:Uljens, varbuut padaliisies, kaadus gaishos fixus biji domaajis, es ar labpraat 17-85 izmestu miskatee un panjemtu kaadu gaisho.
85/1.8 noteikti vajag, vel otru vajadzeetu 24/1.4, bet deelj cenas 28/1.8, njaa liidziigi. sk.
Kaa, Gudri, neapniik tev muldeet bez jeegas? Nav briinums, ka paardevi fixu, nerubii kas labs kas nee, tik zuumi, zuumi.. man jau nekas pretii nav pret tevi, bet zheel tevi, ka suudzies visu laiku..
Es tochno nemaksatu 1500 par tadam aberacijam . Panjem kanona 70-200/2,8 vai nikona un salidzini. Vari pat jebkuru stiklu panjemt par lidzigu naudu un tu redzesi ka tiem nau vis tik slikti.
mmax:
Es tochno nemaksatu 1500 par tadam aberacijam . Panjem kanona 70-200/2,8 vai nikona un salidzini. Vari pat jebkuru stiklu panjemt par lidzigu naudu un tu redzesi ka tiem nau vis tik slikti.
ok...vajadzees kaadu dienu uztaisiit testus...canon nikon un olympus 70-200 vienaados apstaakljos
Apsveicami! Ieliec arī test bildes salīdzināšanai, kaut vai Fotoskolā! Gaidīsim rezultātus!
Oblja nebiju sito kadru redzejis , DRAUSMIGA aberacija skukjim pie somas melnā un baltā robežās , UZ LIELAS BILDES isstisies ka slikti izgriezta kolazja.