Palasot fotoblogu vien redzams ka latviešu negatīvisms lien laukā pa visām spraugām. Šodien beidzot ieraugu kādu Lunja bildi kas man patīk, vēlējos nobalsot, bet pirms balsoju aizlasījos jau esošo viņa paša komentāru pie bildes, kur, kā jau pēdējā laikā pierasts dzirdēt no Lunja, kārtējo reizi rakstīts cik mēs visi truli, dumji, tupi ... Zuda vēlme pēc tā visa balsot. Apnikuši augstprātīgie, kas visu laiku vaimanā ka visapkārt pārsvarā visi stulbi.
tajā tvnet. īpašību sarakstā trūkst svarīga punkta - tieksme imitēt tos, kas patiesībā nav..., te jāsaprot muldēšana par lietām, no kurām nav ne mazākās saprašanas, attiecīgā dzīvesveida imitēšana, MāXlinieku, psihologu, lietpratēju imitēšana utt. .....
Labais Ne mazāko šaubu nebij kas autors TVNET @ DELFI pilns ar "Narcisveidīgiem" , kas tik raud ka visiem skaužot un kā šiem neejot Neesmu novērojis pie cilvēkiem ar kuriem strādāju kādas īpaši izteiktas "Raudāšanas @ skaušanas" varbūt tāpēc ka esmu viņu pats atlasijis no liela "Narcisu @ raudātāju" bara
alvils:jābrauc dzīvot uz austrāliju, tur pat latvieši esot laipni un draudzīgi...
Nemaz Australiju nevaig man lot laba sadarbiba ar Austrālijas Latviešiem tepatās EUropas galvaspilsētā kur to ir visai daudz, paļauties var vienmēr 100% , tiesa tā jau ir 2-3 paaudze bet latviski runā PERFEKTI Uz Latviju šos nevelk , uzskata ka te viss latvieši esot "Pārkrievojušies" ne valodas bet tikumiem un stila
No austrālijas paziņām dzirdēju, ka tagad, kad krīze, daudzi no tiem latviešiem, kas aizbraukuši uz UK treknajos gados, tagad bariem pārvietojas uz austrāliju.
alvils:No austrālijas paziņām dzirdēju, ka tagad, kad krīze, daudzi no tiem latviešiem, kas aizbraukuši uz UK treknajos gados, tagad bariem pārvietojas uz austrāliju.
Tas ir visādi "Strādnieki" tie kas ir Eiropā ne uz salas nekur netasās. Mani paziņas no UK praktiski 90% ir aiztinuši vai nu uz Austrāliju vai Canadu vai USA pietam ar daudz izdevīgākiem piedāvājumiem nekā pirms tam UK . Cik vairums tā stāsta sākumā viņus taka kavējis savādāks klimats utt bet ka aizlaiduši izrādijies ka nemaz tik traki nav vienīgi jocīgi ka gadalaiki pretēji Diegan savādi esot ka tur tikai 2 gadalaiki pretēji Eiropas 4 Bet nu āzijā viss taga notiek , nekādas krīzes riktīgs pacēlums
haralds:laikam jākonvertējas par jūdu, ēbreju vai žīdu!
Nelaiķa tēvam prasu - nuka tikai neapvainojies... kā pirms kara dzīvojiet...Vīņs saka - rokpeļņi vienmēr - no rokas - mutē... tad kalējs, skolotāj,s aptieķīece, māctīājs... Nbet kurš tomēr vislabāk? Jā Vecumniekos bija - Ebrejs, kurš uz augļiem (tagad laikam procentiem)_ nu kā Kargins...
Viens no galvenajiem iemesliem kāpēc vairs nedzīvoju LV - turējos ilgi un biju patriots, bet tomēr neizturēju. Bēdīgi bet 99% patiesība. Nepiekrītu par strādīgumu - ja uztaisīšu savu bizīti te Kanārijās - latvieši man darbiniekos toč nebūs, ahūūūnie sliņķi, biku strādīgāki par arābiem, bet tā vai tā sliņķi - bezobid tautieši
Lutums: Nepiekrītu par strādīgumu - ja uztaisīšu savu bizīti te Kanārijās - latvieši man darbiniekos toč nebūs,
Ot ja neuztaisīsi būsi TIPISKS Kas tev traucē , ID karti dabūsi un tais tik aukšā Spānija gan nav tā lavbvēlīgākā biznesam vieta bet nu "Salās" varbūt ir izdevīgāki noteikumi . A man jau taga "Biznesā" no visa bara ir tikai viena "Itkā Latviete" tā pati "Pēc papīriem" dzimusi Anglijā familijā kur Latviski nerunāja Vienīgais iemesls kapēc man ir Igauņi Leiši Krievi bet nav "Tautieši" nav kvalificēti speci konkretās jomās , vienkarši "Visi prot focīt" bet kādus apliecinošus papīrus un nopietnu pieredzi dabūt neviens nav parūpējies EU bez papiriem un pieredzes nekas "Pārāk veiksmīgs" nesanāk , vairumā valstu nemaz biznesu nevar atvērt ja nav IZGLĪTĪBAS konkrētā jomā , tiesa var likt Kvalifikāciju BET arzemniekam tas nereāli nu ja neskaita pieminētos "Žīdu dakterus"
Lutums: Nepiekrītu par strādīgumu - ja uztaisīšu savu bizīti te Kanārijās - latvieši man darbiniekos toč nebūs,
vairumā valstu nemaz biznesu nevar atvērt ja nav IZGLĪTĪBAS konkrētā jomā,
Ja tu neplāno taisīt vaļā ķirurga vai kādu citu specifisku praksi vaļā un tev nav konkrētās izglītības - protams, bet veikaliem, kafeinīcām - tai skaitā arī fotosaloniem nekas nav vajadzīgs - ja nu vienīgi nauda sākuma kapitālam. Par ID kartēm, Latvietim neviens ID karti nedos, to dod konkrētā valsts, kuras pilsonis tu skaities - LV id karšu naf, sola, ka būšot no 2011 gada. A bet Spānijas rezidents es esmu jau pasen
Lutums:Ja tu neplāno taisīt vaļā ķirurga vai kādu citu specifisku praksi vaļā un tev nav konkrētās izglītības - protams, bet veikaliem, kafeinīcām - tai skaitā arī fotosaloniem nekas nav vajadzīgs - ja nu vienīgi nauda sākuma kapitālam.
Iespējams ka Spānijā kautkas ir savādāk bet visās citās EU valstīs kurās esmu ar šo lietu darbojies ir bijusi OBLIGĀTA prasība - apliecinājums / diploms profesijā , piemēram frizieris , fotogrāfs , konditors ,santehniķis , krāsotājs utt, pretējā gadījumā jākārto profesijas eksāmens. Beļģijā pat ar vietējo ID karti jāčakarējas, kamēr banka izlems atvērt vai neatvert tev kontu. Var protams mēģināt atvērt kontu kā "Nerezidents" bet nu tas uzreiz ir citi finansu aprites noteikumi. Nu sākumā kad "Piereģistrējies" valstī tas jaizdara liekas nedēlās laikā tev izdala PAGAIDU ID numuru , tas apliecinājums ka esi "Pieskaitīts" , tik pēc dažiem menešiem parasti ~6 saņem īsto ID ar kuru jau var atvert kontus ELEMENTĀRI bez pastāvīgā ID nevar MOD telefona numuru pieslēgt , pirms tam tikai "Priekšapmaksas kartes" ot kad istais ID saņemts tad var arī biznesu atvērt , pirmais ir PVN un APDROŠINĀŠANA tad pats bizness ID karti izdala uz 5 gadiem vēlāk jāiet jaņem jauna ,tās arī ir dažādas no Baltās lidz D Card ,kas jau ir pastāvīgais iedzīvotājs, tā vienmēr obligāti jānēšā līdz atceros rēcu ka pat pačurāt pretējā parciņā jānes lidz jo pēc noteikumiem tālāk kā 200m no mājas bez tās nedrīkst atiet Pašam gan nav nācies bet esmu reāli rezdējis kā tās arī parbauda tiesa visādiem "Melnajiem" , mantu patruļa uz ielas pienāk un palūdz uzrādīt ID karti
gribētos redzēt, kā turku veikaliņi, ar kuriem pilna eiropa piebirusi, īpaši vācija un UK, varētu pastāvēt, ja: 1) turkiem vajadzētu konkrētās valsts ID, nepietiktu ar rezidenta statusu, 2) prasītu izglītību (teiksim, veikalam ekonomista vai vadības). visdrīzāk mēs šos veikaliņus neredzētu. bet mēs tomēr tos redzam, un daudz, pērkam tur cigaretes un kolu.
Klausoties Lunī - liekas ka Beļģija kaut kāda fašistiska valsts ar policijas kontroli pie katras metro stacijas...
Nezinu kā beļģijā, bet Holandē - mazā biznesa uzsākšanai - valsts apmaksāti kursi darbam ar kases aparātu, HACAPP grāmatele par brīvu un taisi savu kebabu ēstuvi...nevajag nekādus sertifikātus Nedomāju, ka ar foto ir diži savādāk...
Lunis dzīvo 90. gadu sākuma sajūtās, liekas
Mēs esam ES pilsoņi, ja nu kas, tas labu laiku jau...labi vēl, ka neuzrakstīja, ka uzturēšanās atļauju vajag izņemt
alvils:gribētos redzēt, kā turku veikaliņi, ar kuriem pilna eiropa piebirusi, īpaši vācija un UK, varētu pastāvēt, ja: 1) turkiem vajadzētu konkrētās valsts ID, nepietiktu ar rezidenta statusu, 2) prasītu izglītību (teiksim, veikalam ekonomista vai vadības). visdrīzāk mēs šos veikaliņus neredzētu. bet mēs tomēr tos redzam, un daudz, pērkam tur cigaretes un kolu.
Kamēr tu taises tirgot "Kebabu uz stūra" viss O.k tas ir "Mikro bizness" jeb lidz 500.000 Eur gadā apgrozijums , tiko tu gribēsi raut ar normāliem klientiem un vairs runa nebūs par "Mikro" biznesu tā ar tevi neviens nerunās bez attiecīga papīra Pastāv jau daudz un dažādas uzņemējdarbības formas ir jau iespēja arī maksāt tuvu pie 70% nodokļos darīt praktiski jebko Starp PAGAIDU ID un "Pastāvīgais iedzīvotājs ID" ir liela atšķirība iespējās , vismaz tur kur es esmu ar to darbojies Vienā gadijumā tu vari "uzturēties , strādāt PIE KĀDA " otrā tu vari strādāt un pats dibināt biznesu nodarbināt citus Austrumnieki parasti izmanto fīču kas STRĀDĀ / DZĪVO pie radinieka, tur ir nianses
Jeb kurā eiropas valstī - nodibināt uzņēmumu, nodarbināt kādu... cilvim no 3. pasaules valstīm likumdošanas aspektā dofoltā ir vieglāk, kā tikt nodarbinātam... Tā kā mēs tagad dzīvojam vienā valstī, tīri no likumu viedokļa - POFIG, dari ko gribi, dibini kaut 100 uzņēmumus...
Nevienā Latvijas bankā keksam no Portugāles neliek uzrādīt kaut kādu mistisku ID...peitiek ar to, ka uzrāda pasi, ka ir ES pilsonis, process ir atgrieznisks...
a kādas problēmas piereģistrēt IK vai SIA tepat Rīgā, UR, un tad darīt JEBKĀDU uzņēmējdarbību JEBKURĀ Eiropas Savienības valstī? pilnīgi nekādu! un ar apgrozījumu te nekāds sakars. nodokļi 70% apmērā ir bulšits. valstī, kur reāli strādā, maksā PVN un nodokļus, kas attiecas uz nodarbinātajiem, ienākumu nodokli LV, kur pasākums reģistrēts un NEKĀDU problēmu. par šo tēmu, Luni, nav jēgas stāstīt savus minhauzena stāstus, jo, ja no foto (varbūt) Tu kaut ko jēdz, tad starptautiskā uzņēmējdarbības jurisdikcija (ES un Šengenas ter. robežās) Tev vai nu ir sveša vai Tu tišām spraud banānus ausīs (mērķi gan grūti saprast).
alvils:a kādas problēmas piereģistrēt IK vai SIA tepat Rīgā, UR, un tad darīt JEBKĀDU uzņēmējdarbību JEBKURĀ Eiropas Savienības valstī? pilnīgi nekādu! un ar apgrozījumu te nekāds sakars. nodokļi 70% apmērā ir bulšits. valstī, kur reāli strādā, maksā PVN un nodokļus, kas attiecas uz nodarbinātajiem, ienākumu nodokli LV, kur pasākums reģistrēts un NEKĀDU problēmu. par šo tēmu, Luni, nav jēgas stāstīt savus minhauzena stāstus, jo, ja no foto (varbūt) Tu kaut ko jēdz, tad starptautiskā uzņēmējdarbības jurisdikcija (ES un Šengenas ter. robežās) Tev vai nu ir sveša vai Tu tišām spraud banānus ausīs (mērķi gan grūti saprast).
Zini cik Beļgijā ir pašnodarbinātā likme ? 63% tas ir 50% IIN + 13% sociālie TEORĒTISKI viss ir skaisti , tik redz ar "Austrumeiropas" rezidentiem un vispār "Arvalstu" maziem uzņemumiem ir bix savādāka tā prakse nekā tev liekās un jomas ir ļoti nopietni reguletas arī CENĀS un kārtība kā veido un norāda cenas arī ir visai stingri reglamentēta , tā nav Latvija kur visu var izzīst no pirksta un "sadzejot" pēc tam VID tevi var drast ari uz "Iedomu pamata" piemēram Fotografs ir dažādi veida cenu veidošanas un uzrādišanas princips individuālam FOTOGRĀFAM un FOTO BODĪTEI , Pour certaines professions, il existe des modèles réglementés de tarifs (Horeca, banquiers, coiffeurs, photographes, etc.). Attiecībā uz dažām profesijām regulētās cenas (pārtika, bankas, frizieri, fotogrāfi utt.). Jūs spriežat tā itkā būtu viens pīpis ko ATVER "Mega koncernu" vai "Foto servissu" eiropā tas ievērojami atškirās visos līmeņos , pilnīg savādākas nodokļu likmes un cenu un maksājumu principi dažāda veida un apgrozijuma VIENA PROFILA bzinesiem Individuāli strādā tikai pilnīgi TRAKIE vai tādi kam nenormāli augsta pievēnienotā vertība , visas pārējās jomā ir izdevīgi pilnīgi citas uzņemējdarbības formas JUMS TO NESPARAST jo jūs tirčijat valsti kur ALGSVIENS tev ir BZINES ar 1000 stradajošiem vai 1 strādājošai Nodokļi un Paīri neatškiras CITUR ir pavisma savādāk un arī no "Pastrādāt arzemniekam" tā nav Latvija tur ir pilnīgi cita prakse šai jautājumā Latvijā ir izdevīgi būt ARZEMNIEKAM un nemaksāt LV nodokļus bet CITUR noteikti ir izdevīgi būt VIETĒJAM , piekam vietējie arī ļoti skatās ar ko viņi sadarbojās un tur nekādi "Likumi" nepalīdzēs , šie vienkarši laielā daļā gadijumu nekomunicēs ar tevi un neslēgs līgumu KAMĒR neatradīsi vietējo kompanjonu vai arī tev pašam jābūt VIETĒJAM uzņemumam Vēl viņi neņem papīrus svešvalodās tas ir Angļu , visiem papīriem jābūt vietējās valodās tur Fraņču , Flāmu , Vācu un nekāda "Starptautiska" anglene vai xvz kas tevi neglābs Arī visus rēķinus un dokumentāciju UZ JEBKURIENI viņi sūta tuikai vietējās valodās , Latvijā LATVISKI dokumentāciju uz ārzemēm bez vaida pieņem tikai ĶINIEŠI Noteikt dimā NAFIX viņam tā "Beļģija" pavisam vienkarši tad bēz nekādām problemām var darboties visā Beniluxsā + Francija + Vācija vieņiem saslēgti visie iespējāmie līgumi kā nevienam citām valstīm tas tad arī ir REĀLS EU , visi pārējie ir ar "Iebildēm"
alvils:Luni, nav jēgas stāstīt savus minhauzena stāstus, jo, ja no foto (varbūt)!!!!!!!!!!!!!!!!! Tu kaut ko jēdz, tad starptautiskā uzņēmējdarbības jurisdikcija (ES un Šengenas ter. robežās) Tev vai nu ir sveša
alvils:Luni, nav jēgas stāstīt savus minhauzena stāstus, jo, ja no foto (varbūt)!!!!!!!!!!!!!!!!! Tu kaut ko jēdz, tad starptautiskā uzņēmējdarbības jurisdikcija (ES un Šengenas ter. robežās) Tev vai nu ir sveša
labs
Lapss laps , lidz brīdim kamēr "Turienes" vietējie kleriki tev populari paskaidros ka PIE VIŅIEM lai darbotos konkrētā jomā vaig "Papīru" ja tādā kautkādā "Latvijā" nevaig tad uz viņiem tas neatiecas. Licences vaidzēs lai atvērtu da jebkādu publisku servissu kas ir komunikācija ar klientiem un pasūtītājiem, pēdējais stūmies tekstiem ka "Latvijā Fotogrāfs @ foto pakalpojumi" nav klasifikātorā ari ir garām IR un tos te vienam nezinošajam jau paspēja VACIJĀ parādīt ir ar visu patentmaksu www.likumi.lv... lidz ar to Latvijā ir tāda profesija , ja LV papīru nevaig bet vairumā citu valstu lai darbotos "Pakalopojumu sfērā" VAIG , pirmkārt jau lai varētu kontrolēt cenas par pakalpojumiem un darbalaiku kas vairumā valstu aŗi ir reglamantēts Tas ka tev būs LV uzņemuma kautkāda "Filiāle" nenozīmē ka tai nebūs jaatbilst vietējai likumdošanai. Vinīgais pluss no "Da jebkur ES " ir tas ka tev nevar atšūt un aizliegt , DARBOJIES bet jāievēro visi VIETĒJIE noteikumi un tie paredz gan licences gan sertifikātus "Kantorī" un valodu personālam
Luni, wellcome studijā beļģijas likumdošanas aktu, kas pieprasa vietējo licenci, lai nodarbotos ar foto pakalpojumiem - uzzvanīšu māsai, lai iesaka pazīstamiem klerkiem sākt procedūru par konkurences ierobežošanu pret Beļģijas valsti
Nezinu, kāpēc tādi gari raksti... viens ir galīgi skaidrs, grāmatvedim jāb;ut ar t;as valsts izglītību (pieredzi) , lai pareizi vadītu uzņēmumu pa grāmatvedības līniju. Tur nespēlējās ar nod. nemaksātājiem , likumu nezinātājiem .
imgfoto:Luni, wellcome studijā beļģijas likumdošanas aktu, kas pieprasa vietējo licenci, lai nodarbotos ar foto pakalpojumiem - uzzvanīšu māsai, lai iesaka pazīstamiem klerkiem sākt procedūru par konkurences ierobežošanu pret Beļģijas valsti
Tur ne tikai vaig VIENU tur veselus divus vaig kas reģistrējās atseviški ja vēlies darboties visā teritorijā ,Flāmiem flāmiski Voloņiem franciski savu , tātad ABAS VALODAS lai var šancēt visā valsts teritorijā , da lūdzu var pats palasities un UZSĀKT) Federāla divkopienu valsts katrai daļai sava valoda un uzņēmuma staūti jāreģisrē abās ja gribi šancēt visā valstī www.guichetentreprises.partena.be... man to kārtoja partneru nolīgts speciāls kantoris , tas vel neko katru gadu jāmaksā vēl sava vaida "Lidzdalības maksājums" par to ka tev bisnes notiek ~9000 Eur Pakalpojumu bizness EU nav nekāds "Atskrēja paņema ar zemo cenu" , tur ir ļoooooti daudz ļooti specifisku vietēju noteikumu kuri jāpilda arī vsiekm ARVALSTU uzņēmuemiem tiem par stingrāki , kā jau teicu TUR nav Latvija un tā ir praktski visās valstīs , cenas ar ir visai konkrēti reglametētas Pie gramatvedības pieder arī visi Faksi , E-PASTI , un līgumiem pievienotie darbu paraugi ja vien nav baig lielie Principā pasākums ir tik "Reglamentēts" ka mums ar to nodarbojās speciāls serviss + mūsējā Lietvede Taka istenībā VAR VAR darboties arī kantoris no CITĀM valstīm ja vēlies lielāku čakaru , ertāk un lētāk noteikti ir VIETĒJAIS Individuālām purnam bez visādiem "Papīriem" vispār nav cerību tur darboties , pašnodarbinātam aŗi pirmkārt ahūnais nodoklis jau minētie 63% Vecai eiropai ir pierasta lieta vispādi belēži imigranti taka kamēr "Pa drupačām" var riskēt tiko kā KAUTKAS bix liekāks tad droši būs problēmas bez legāla bzinesa Mna arī sākuma tieši bija LV uzņemums kurš bija partneris bet beigās bez domāšanas tas NEBIJA izdevīgi uztasijām uz vietas unn LV vienarši kacelējām
imgfoto:Luni, wellcome studijā beļģijas likumdošanas aktu, kas pieprasa vietējo licenci, lai nodarbotos ar foto pakalpojumiem - uzzvanīšu māsai, lai iesaka pazīstamiem klerkiem sākt procedūru par konkurences ierobežošanu pret Beļģijas valsti
Blin , tiko man pieleca! Man viens nezināms labvēlis kādu laiku atpakaļ spamu ar vecu linku atsutija par "Atbalsta fondu izšķerdēšanu" mistiskos projektos ,palūdza konsultāciju un novērtējumu , tiko ar atslēgas vārds parādijās , Bingo