forum.gif
putekli/smiltis fotoaparata
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / putekli/smiltis fotoaparata
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.05.10 01:27 labots
 citēt
vai potoaperātos ,nenoņemot objektīvu var tikt iekšā putekļi ? cik tas ir nopietni ,vai tiešām jaizvairās no jūrmalas
Canon D450
Publicēts: 05.05.10 01:28
 citēt
PAR SMILŠUGRAUDIEM arī ;)
Publicēts: 05.05.10 01:41
 citēt
Stulbs diskusijas nosaukums, ieteiktu nomainīt...
Publicēts: 05.05.10 01:47
 citēt
briedis:Stulbs diskusijas nosaukums, ieteiktu nomainīt...
+++

Par jautājumu - tīri teorētiski nevajadzētu, bet ja tu vilksi aiz siksniņas kameru pa smiltīm, kas zin..
Publicēts: 05.05.10 07:18
 citēt
Drošivien 450D. Ja nav eL stikli, tad var, bet tie arī simt gadiem nav paredzēti. Ja saprot, ka kamera morāli noveco diezgan ātri, tad ar vēju sapūstie putekļi nav aktuāli.
Publicēts: 05.05.10 07:25
 citēt
briedis:Stulbs diskusijas nosaukums, ieteiktu nomainīt...

Arī rakstīt tā kā būtu laiks iemācīties...:)))

Bet pa tēmu- protams, ar "atvērtu" spoguļkameru jebkurā vējainā vietā jābaidās no putekļiem, smiltīm, šļakatām utt. un objektīva maiņa jāveic ļoti uzmanīgi, sargājot no svešķermeņu iekļūšanas.
Taču fotoaparāts tomēr ir tikai darba rīks un pašam jāizlemj- izmantot to pilnvērtīgi (tsk mainot optiku) , vai turēt smukumam hermētiskā vitrīnā.
Ja man pašam jābildē "nekomforta" apstākļos (ceļojums, tusiņš utml), cenšos izmantot nievāto hiperzūmu (Sigma 18-200) un, tikai, ja tiešām jūtu, ka kadrs ir kvalitatīvas optikas vērts, uzmanīgi pārlieku attiecīgu labāku stiklu.
Publicēts: 05.05.10 07:32
 citēt
Ievērojot 2 lietas var bez bēdām mainīt objektīvus:
1. Pēc iespējas īsāku laiku atstāt bajoneti bez vāciņa vai objektīva virsū, t.i., objektīvi jāmaina ir ļoti ātri!
2. Mainot objektīvus turēt bajoneti pagrieztu pret zemi, nedaudz pavērstu pret sevi.. tādā veidā putekļiem mazāk šances tikt iekšā.
Publicēts: 05.05.10 09:32
 citēt
Nu kāpēc tad pro aparatūra ir tik dārga?Pirmkārt resurss un otrkārt aizsardzība pret sitieniem,putekļiem,mitrumu un visu pārējo.Visur smiltis lien,bet jo dārgāks,jo mazāk.
Publicēts: 05.05.10 10:22
 citēt
pipar_dooza:vai potoaperātos ,nenoņemot objektīvu var tikt iekšā putekļi ? cik tas ir nopietni ,vai tiešām jaizvairās no jūrmalas
Canon D450

Protams ka var tikt . 450D nau puteklju un mitrum aizsardzibas uz 100% .
Iesaku izmantot specialu maisu, tipa leto variantu zemudens bildeshanai.
Preteja gadijuma , zledzhja pogu nomainit maksa tik pat dargi ka sledzi.
Publicēts: 05.05.10 10:33
 citēt
Lutums: ja tu vilksi aiz siksniņas kameru pa smiltīm, kas zin..

:bad_smile:
Publicēts: 05.05.10 10:34
 citēt
Es līdz šim esmu arī objektīvus mainījis jūrmalā (cenšoties ar muguru nostāties pret vēju). Putekļi kaut kad kaut kādā veidā nokļūst uz matricas (pat ziemā) tik un tā, un attiecīgi matrica kaut kad ir jātīra jebkurā gadījumā... Ar to jāsamierinās... (vai jābildē ar filmām)
Publicēts: 05.05.10 10:44
 citēt
alvils:Es līdz šim esmu arī objektīvus mainījis jūrmalā (cenšoties ar muguru nostāties pret vēju). Putekļi kaut kad kaut kādā veidā nokļūst uz matricas (pat ziemā) tik un tā, un attiecīgi matrica kaut kad ir jātīra jebkurā gadījumā... Ar to jāsamierinās... (vai jābildē ar filmām)

Bildejot filminieka tochno naksies atvert lai mainit filminju, un tad puteklji var trapit tieshi uz sledzhja :)
Publicēts: 05.05.10 10:50
 citēt
Gudris:
alvils:... Ar to jāsamierinās...
vai jaapeerk olympus :face-grin:

Tas jau tochno. Nebus zhel !
Publicēts: 05.05.10 11:05
 citēt
Gudris:
mmax:
Tas jau tochno. Nebus zhel !
http://www.youtube.com/watch?v=4na4L7iNgtc

Kaukads gljuks reklama vai nu Oly pavisam glups. Stav CCD matrica ar Lowpass filtru.

450D ari ir integreta tirishanas sistema, ja kas
Publicēts: 05.05.10 11:16
 citēt
Gudris:
mmax:

Kaukads gljuks reklama vai nu Oly pavisam glups. Stav CCD matrica ar Lowpass filtru.

450D ari ir integreta tirishanas sistema, ja kas
nezinu man cmos matrica...suuds taa canon integreetaa sisteema ...vieniigi veel pentax laikam bij normaals anti dust

Ja esmu jau redzejis daudz reizes cik laba ir Oly tirishanas sistema.

Davai paradi labak bildes uz F16, nobildetas uz gaisha fona . :)
Publicēts: 05.05.10 11:22
 citēt
arī nikon D300 man bija iebūvētā tīrīšanas sistēma. godīgi jāatzīst - buļļa sūds, mārketinga triks. domāju, ka canoniem un olimpiem, pentakšiem un citiem viltniekiem nav diez ko citādāk...
Publicēts: 05.05.10 11:29
 citēt
Pludmalē ir daudz bildēts gan uz filmas gan digi-nu visur un vienmēr tie draņķi mēģina sariebt.Vienkārši ar to jārēķinās un jācenšas cik nu var samazināt tos sūdus.Bet,ka vispār nebildēt vai nemainīt objektīvus?Tad kādam hrenam man vispār tā aparatūra ir?Sajās šito,štukos kā tikt pie citas...
Publicēts: 05.05.10 11:29
 citēt
Gudris:
alvils:arī nikon D300 man bija iebūvētā tīrīšanas sistēma. godīgi jāatzīst - buļļa sūds, mārketinga triks. domāju, ka canoniem un olimpiem, pentakšiem un citiem viltniekiem nav diez ko citādāk...
man ir triis gadi olimpam un ne reizi neesmu tiiriijis jo tiiri fiziski vinju nevar nemaz notiiriit pat gribot ...rekur svaiga bilde content5-foto.inbox.lv... pameegjini atrast kaadu putekli ! :face-wink:

uz F4 parasti nevar redzet putekljus! :face-grin:
Publicēts: 05.05.10 11:35
 citēt
mmax:

ja ir tādi pamatīgi, var pat uz f/2.8 saskatīt. :)

Gudris: paskaties exif ;)

tas bija pirmais, ko izdarīju, kad nolādēju bildi. :D uzņemšanas datumu un F skaitli piefiksēju, tikai tad sāku meklēt putekļus, tiesa neatradu... :face-crying:
Publicēts: 05.05.10 11:36
 citēt
Gudris:
mmax:
f16 kaa prasiiji....paskaties exif ;)

ja tochno, ir F16
Bet es ieraudziju aizkarsotus punktus
:face-grin:
Publicēts: 05.05.10 11:42
 citēt
Gudris:
mmax:

ja tochno, ir F16
Bet es ieraudziju aizkarsotus punktus
:face-grin:
jaa jaa :D

P.S. man šajā objektīva gandrīz pa vidu ir paliels smilšu grauds iestrēdzis ...ka redzat pat uz f16 vinju nevar redzeet !

Goda vards.
Var but fochiks aizklone pats. Ta pat ka ar dead pikseljiem.
Publicēts: 05.05.10 12:49 labots
 citēt
Vsjo, eju pirkt oliju :face-glasses: un tas nemaz nav kruta, ka pats nevari tīrīt matricu. ;)

PS. vispār jautājums bija - nenoņemot objektīvu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):