Ja kādam ir vēlme pārdot šādu stiklu, izskatīšu variantus. Iespējams taču, ka kādam stāv lieks plauktā... Konkrētos piedāvājumus uz PM. Ja paspamot, tad gan tepat!
dansiga:imgfoto, nu nu - kaapec tad 105/2D ir labaaks!?
Nav ko celt paniku imgfoto salīdzināja mašīnu ar riteni t.i. divus dažādus stiklus, dažādiem mērķiem. Viens makro ar VR otrs portretu karalis ar defocus fīču
ir jau arī atšķirība... piem., tam, kas mircro ar VR, autofokuss ir tikai skatam, reāli viņš nedarbojas. savukārt, ja Tu griez ar roku manuāli, tad trīcini vairāk un VR tā vien knapi kompensē savu eksistenci. ja man dikti savajadzētos macro stiklu, ļoti šaubos, ka mana izvēle kristu uz Nikkor 105mm F2.8G VR MICRO, esmu ar viņu padarbojies, nepatika...
dansiga:ja tu lieto prieksh macro - ta djau liec uz statiiva un tad tas VR nemaz nav vajadziigs!
ja bildē ko kustīgu, tad manuāli meklējot fokusu rausti kameru arī, ja tā ir uz statīva...
par AF. gandrīz neiespējami to atrast. vieglāk ir izslēgt un ar roku sameklēt, līdz ar to var teikt, ka šim stiklam NAV autofokusa. lielākā daļa makro bildētāju gan tāpat AF neizmanto. bet tad kāpēc maksāt vairāk par to, ka stiklam tipa ir tas AF?! kas vēl man šim stiklam nepatika... ir staigājošā fragma. man patīk, ka, ja es uzlieku f2.8, tad viņš uz 2.8 arī stāv, nevis pats izdomā, kad būs 3,5 un 4.
Nikon uc brendi būs no krieviem nošpikojuši - bija zenit objektīvi ar lēkājošo diafragmu. Ja diafragma no 2.8 lēzeni pārvietotos uz 2.81..utt., tad to varētu saukt par staigājošo. Dotajā gadījumā pāreja ir lēcienveidīga - uz stipri lielāku vērtību, tāpēc to tomēr vajadzētu saukt par *lēkājošo*.