forum.gif
uz brīdi nē-digitalizācijas ērai
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / uz brīdi nē-digitalizācijas ērai
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 10.05.10 00:33
 citēt
Piektdien, 14.maijā, Strēlnieku ielā 4a (Rīgas Ekonomikas augstskolā) notiks foto workshop par godu analogajai fotogrāfijai jeb "nē-digitalizācijai". Tā laikā dalībnieki varēs paši fotografēt ar 35 mm melnbaltajām filmiņām (tiks dots pat spec-uzdevums :) ) un pēc tam iepazīt īsto fotofilmiņas attīstīšanas procesu!

Meklējam vecmāmiņu zenit un citus vecos ūber-fotoaparātus !
Francijas kultūras centrs nodrošinās ar divdesmit piecām 35 mm melnbaltām fotofilmiņām, kuras varēs ņemt un piepildīt ar lieliskām bildēm, pēcāk ar Baltijas fotoservisa palīdzību iepazīsim, kā attīsta fotofilmiņu :)

Labākās bildes tiks izstādītas Rīgas ekonomikas augstskolā Muzeju Naktī !

Visi interesanti aicināti 14.maijā 16:00 Strēlnieku ielā 4a (Klusajā centrā)
Pieteikšanās uz fotofilmiņām - jejoue2010@gmail.com (atsūti savu vārdu, uzvārdu, e-pastu un tel.nr ar tēmu : fotodarbnīca)

Muzeju naktī, 15.maijā 20:00 notiks labāko fotogrāfiju izstāde :)
Visi mīļi gaidīti :face-smile:
Publicēts: 10.05.10 00:50
 citēt
aa es jau pieteicoss. jaaierodas cik noprotu ar savu aparaatu? jaavelk laikam no skapja aaraa kodak retina.
Publicēts: 10.05.10 00:52
 citēt
briedis aiziet aplūrēt, ka viņa 40-gadīgajam ricoh 401 TLS'am iet ;)
Publicēts: 10.05.10 01:21
 citēt
Filmai nav ne vainas bet "nē-digitalizācijai" skan tā diezgan jokaini maigi sakot.
Publicēts: 10.05.10 01:43
 citēt
arturso:Filmai nav ne vainas bet "nē-digitalizācijai" skan tā diezgan jokaini maigi sakot.

jap, vajadzēja - "jā-analogoizācijai" :D
Publicēts: 10.05.10 02:03
 citēt
Jautrs pasaciens , vienīgi es jau atkal sanceju tai laika , pietam tur platās neviens nesola:(
Publicēts: 10.05.10 02:15 labots
 citēt
briedis:
arturso:Filmai nav ne vainas bet "nē-digitalizācijai" skan tā diezgan jokaini maigi sakot.

Nu šis variants pieņemamāks :D vai mož mazliet nodarbojoties ar plaģiātismu var salipināt šādu "Filma vēljoprojām dzīva! *Bet vienīgi mazliet dīvaini ož" :exciting:
Publicēts: 10.05.10 02:16
 citēt
butu stiligi lidz alma mater aizchapot, bet filmu aparatu no laukiem lauzh vest...
Publicēts: 11.05.10 07:09
 citēt
arturso:
briedis:

Nu šis variants pieņemamāks :D vai mož mazliet nodarbojoties ar plaģiātismu var salipināt šādu "Filma vēljoprojām dzīva! *Bet vienīgi mazliet dīvaini ož" :exciting:

Filma nemirst vai filma rullē pāri laikiem - moš tā
Publicēts: 11.05.10 12:35
 citēt
būtu man filminieks, droši vien aizietu... :shame:
Publicēts: 11.05.10 13:54
 citēt
daiga_a:būtu man filminieks, droši vien aizietu... :shame:

filminieks nav pelmeņi - to es varu aizdot, bet pasākums tomēr sviestains... barā bildēšana arī Āfrikā ir barā bildēšana + tīstīšanas process ir vnk un absolūti *neredzams* - pastulbi ir domāt, ka no tā kāda jēga

palaist, lai katrs bildē, notīstīt šim filmu un ļaut pasēdēt blakus pie bilžu kopēšanas + to pašu kadru noskenēt da izprintēt un kopētajam blakus nolikt - tā būtu štelle kas apjēgšanu dotu
Publicēts: 11.05.10 14:00
 citēt
Maris:
daiga_a:būtu man filminieks, droši vien aizietu... :shame:

filminieks nav pelmeņi - to es varu aizdot, bet pasākums tomēr sviestains... barā bildēšana arī Āfrikā ir barā bildēšana + tīstīšanas process ir vnk un absolūti *neredzams* - pastulbi ir domāt, ka no tā kāda jēga

palaist, lai katrs bildē, notīstīt šim filmu un ļaut pasēdēt blakus pie bilžu kopēšanas + to pašu kadru noskenēt da izprintēt un kopētajam blakus nolikt - tā būtu štelle kas apjēgšanu dotu
tiistiishanas procesu var padariit redzamu izdalot tehnisko filmu, kuru var attiistiit sarkanaa gaismaa... atceros bija padomju laikos taada, ar juutiibu 3 gosti... bildes ar sanaaca janciigas, kaa nekaa sarkano gaismu no spektra nenjeema pretii... :D
Publicēts: 11.05.10 14:03
 citēt
Maris:pasākums tomēr sviestains...

Sviestains gan jau kaut kādās kategorijās. Bet pēc gaumes, vajadzības, saprašanas, attieksmes un mērķiem - katram tak savs. Marim sviestains (es pieņemu, ka man tāpat, vai vismaz līdzīgi), bet vienam otram trešam trīsdesmit ceturtam tieši kā vajadzīgs, kas vajadzīgs.

- kas Tev svarīgāks: mīlestība vai sekss? (c) Gacho
- es Tev saku godīgi, man svarīgi ir abi (c) meičas balsī, arī laikam Gacho :)
Publicēts: 11.05.10 14:14
 citēt
eh zeel ka 6x9 vini nedod :(
Publicēts: 11.05.10 14:15
 citēt
anonims_:eh zeel ka 6x9 vini nedod :(

Kas tas tāds ?
Publicēts: 11.05.10 14:16
 citēt
Laciz:
Maris:

tiistiishanas procesu var padariit redzamu izdalot tehnisko filmu, kuru var attiistiit sarkanaa gaismaa... atceros bija padomju laikos taada, ar juutiibu 3 gosti... bildes ar sanaaca janciigas, kaa nekaa sarkano gaismu no spektra nenjeema pretii... :D

nav jau liela kaifa skatīties kā tīstās 24x35mm kadrs, pat ja to var redzēt :) turklāt filma jau ar tonētu pamatni - ne mb tur, bet pelēks/tumšākpelēks

papīrs tomēr liels un kontrastains - process kā uz delnas

var arī bildēt uz papīra - polietilēna bāzes Ilford papīram iso ir 6 - protams uz zilo spektru daudz jūtīgāks - lai to novērstu var bildēt ar dzeltenu filtru - tad iso var nokrist uz vēl 3-4 stopi :D

kam alvil varētu būt vajadzīgs bildēšanas process (kas vispār neatšķiras) un filmas tīstīšana (kur neko neredz) ja visi tālākie - redzamie, kontrolējamie procesi tiek izlaisti un kopijas uz papīra nav? noskenēt to mb un ieraudzīt, ka krievu optika da tehnika ir ārprāts (aicinājums pēc zenit) + daudz putekļu... un caur šo drazu datora ekrānā saskatīt, ka dinamiskais diapazons lielāks?........ ar tik aplamu pieeju no mb procesa cilvēku tik var aizbaidīt :)
Publicēts: 11.05.10 14:27
 citēt
aparati tad pasiem janem?
japapeeta kuri no manas kolekcijas labak strada un mosh tiesham jaiet... :D
Publicēts: 11.05.10 14:35
 citēt
Lunis:
anonims_:eh zeel ka 6x9 vini nedod :(

Kas tas tāds ?

Lunis?! Kas tas par dīvainu jautājumu? Nevar būt, ka nezini, kas ir 69! Es pat dzīvokli nopirku mājā, kas uz konkrētās ielas ir numur 69... :bad_smile:
Publicēts: 11.05.10 14:39
 citēt
alvils:
Lunis:
Kas tas tāds ?

Lunis?! Kas tas par dīvainu jautājumu? Nevar būt, ka nezini, kas ir 69! Es pat dzīvokli nopirku mājā, kas uz konkrētās ielas ir numur 69... :bad_smile:

tev nu gan pavejcaas! :"D
Publicēts: 11.05.10 14:42
 citēt
Publicēts: 11.05.10 14:46
 citēt
alvils:
Lunis:
Kas tas tāds ?

Tev liekās ka šams domāja šito www.69.lv
Publicēts: 11.05.10 14:48
 citēt
bet vispar es domaaju 6x6 filmu...bet lainu paliek :D
Publicēts: 11.05.10 14:48 labots
 citēt
alvils:
Lunis:

Kas tas tāds ?

Tā jau varēja gaidīt, ka sarunas aizvirzīsies līdz sexam...

Bet ar reklāmā minēto procesu jau sen esmu pazīstams un uzskatu ka ķīmija pret elektroniku jau sen ir zadējusi.
Kālab lai aizgājēju lieki traucētu?
Publicēts: 11.05.10 14:50
 citēt
Ha, filmas! Stikla plašu aparāti, tie rullē! :)
(šodien kā reiz ar tādu pētīju apkārtni )
Publicēts: 11.05.10 14:53
 citēt
Zaiga_:Ha, filmas! Stikla plašu aparāti, tie rullē! :)

Rullē, rullē... drīz aizrullēsimies līdz zīmējumiem uz alu sienām...
Publicēts: 11.05.10 14:54 labots
 citēt
6x6 vai 6x9 vai pofig kādas 6x filmas neeksistē... protams izņemot tos ļaudis kuriem ir Latvijas globuss utt
Publicēts: 11.05.10 14:56
 citēt

varētu padomāt, ka stikla plašu aparāti atšķirās no citiem :D
Publicēts: 11.05.10 15:05
 citēt
Maris:

varētu padomāt, ka stikla plašu aparāti atšķirās no citiem :D

Kas nu kuram ir atšķirības :D
Publicēts: 11.05.10 15:15
 citēt
pastkastīte ar žurnālu iekšā ir pavisam kas cits kā pastkastīte kurā ir avīze
Publicēts: 11.05.10 15:36
 citēt
Maris:pastkastīte ar žurnālu iekšā ir pavisam kas cits kā pastkastīte kurā ir avīze

Ja avīze iespiesta ar tipogrāfijas krāsā iemērcētām svina burtu matricām, tad tā "rullē" salīdzinot ar nez uz kāda makintoša nomaketēta un uz nez kādiem speedmasteriem izpirintēta avīze. (tā vismaz sapratu no šīs tēmas pieteikuma raksta)
Publicēts: 11.05.10 15:36
 citēt
pastkastīte ar bumbu viennozīmīgi krutāka.
Publicēts: 11.05.10 15:38
 citēt
Un vispār. Man bērnībā bija apstkastīte ar putnu ligzdu. Kaķu izgrebtie caurumi saglabājušies vēl šodien.
Publicēts: 11.05.10 15:50
 citēt
Lunis:

Tev liekās ka šams domāja šito [url=http://www.69.lv/

hehe]http://www.69.lv/

hehe[/url] :D es pat nezināju, ka ir tāds saits. :face-devil-grin::face-crying:
Publicēts: 11.05.10 15:52
 citēt
Eltons:
Maris:pastkastīte ar žurnālu iekšā ir pavisam kas cits kā pastkastīte kurā ir avīze

Ja avīze iespiesta ar tipogrāfijas krāsā iemērcētām svina burtu matricām, tad tā "rullē" salīdzinot ar nez uz kāda makintoša nomaketēta un uz nez kādiem speedmasteriem izpirintēta avīze. (tā vismaz sapratu no šīs tēmas pieteikuma raksta)

nesaprati - paskastīte jau ir apakšrubrika - emulsija uz stikla un filmas ir tāda pati - kameras vienādas tik to kasetēm šķirbas platums atšķirās

tikpat labi var teikt, ka ir baigā šķirba ja kamerai ādas vai dermantīna čehols utt
Publicēts: 11.05.10 16:15
 citēt
"palaist, lai katrs bildē, notīstīt šim filmu un ļaut pasēdēt blakus pie bilžu kopēšanas + to pašu kadru noskenēt da izprintēt un kopētajam blakus nolikt - tā būtu štelle kas apjēgšanu dotu" (c) Maris

laikam jau savā naivumā iedomājos kaut ko tādu... barā bildēt nav ne mazākās vēlēšanās... :what:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):