Piektdien, 14.maijā, Strēlnieku ielā 4a (Rīgas Ekonomikas augstskolā) notiks foto workshop par godu analogajai fotogrāfijai jeb "nē-digitalizācijai". Tā laikā dalībnieki varēs paši fotografēt ar 35 mm melnbaltajām filmiņām (tiks dots pat spec-uzdevums ) un pēc tam iepazīt īsto fotofilmiņas attīstīšanas procesu!
Meklējam vecmāmiņu zenit un citus vecos ūber-fotoaparātus ! Francijas kultūras centrs nodrošinās ar divdesmit piecām 35 mm melnbaltām fotofilmiņām, kuras varēs ņemt un piepildīt ar lieliskām bildēm, pēcāk ar Baltijas fotoservisa palīdzību iepazīsim, kā attīsta fotofilmiņu
Labākās bildes tiks izstādītas Rīgas ekonomikas augstskolā Muzeju Naktī !
Visi interesanti aicināti 14.maijā 16:00 Strēlnieku ielā 4a (Klusajā centrā) Pieteikšanās uz fotofilmiņām - jejoue2010@gmail.com (atsūti savu vārdu, uzvārdu, e-pastu un tel.nr ar tēmu : fotodarbnīca)
Muzeju naktī, 15.maijā 20:00 notiks labāko fotogrāfiju izstāde Visi mīļi gaidīti
daiga_a:būtu man filminieks, droši vien aizietu...
filminieks nav pelmeņi - to es varu aizdot, bet pasākums tomēr sviestains... barā bildēšana arī Āfrikā ir barā bildēšana + tīstīšanas process ir vnk un absolūti *neredzams* - pastulbi ir domāt, ka no tā kāda jēga
palaist, lai katrs bildē, notīstīt šim filmu un ļaut pasēdēt blakus pie bilžu kopēšanas + to pašu kadru noskenēt da izprintēt un kopētajam blakus nolikt - tā būtu štelle kas apjēgšanu dotu
daiga_a:būtu man filminieks, droši vien aizietu...
filminieks nav pelmeņi - to es varu aizdot, bet pasākums tomēr sviestains... barā bildēšana arī Āfrikā ir barā bildēšana + tīstīšanas process ir vnk un absolūti *neredzams* - pastulbi ir domāt, ka no tā kāda jēga
palaist, lai katrs bildē, notīstīt šim filmu un ļaut pasēdēt blakus pie bilžu kopēšanas + to pašu kadru noskenēt da izprintēt un kopētajam blakus nolikt - tā būtu štelle kas apjēgšanu dotu
tiistiishanas procesu var padariit redzamu izdalot tehnisko filmu, kuru var attiistiit sarkanaa gaismaa... atceros bija padomju laikos taada, ar juutiibu 3 gosti... bildes ar sanaaca janciigas, kaa nekaa sarkano gaismu no spektra nenjeema pretii...
Sviestains gan jau kaut kādās kategorijās. Bet pēc gaumes, vajadzības, saprašanas, attieksmes un mērķiem - katram tak savs. Marim sviestains (es pieņemu, ka man tāpat, vai vismaz līdzīgi), bet vienam otram trešam trīsdesmit ceturtam tieši kā vajadzīgs, kas vajadzīgs.
- kas Tev svarīgāks: mīlestība vai sekss? (c) Gacho - es Tev saku godīgi, man svarīgi ir abi (c) meičas balsī, arī laikam Gacho
tiistiishanas procesu var padariit redzamu izdalot tehnisko filmu, kuru var attiistiit sarkanaa gaismaa... atceros bija padomju laikos taada, ar juutiibu 3 gosti... bildes ar sanaaca janciigas, kaa nekaa sarkano gaismu no spektra nenjeema pretii...
nav jau liela kaifa skatīties kā tīstās 24x35mm kadrs, pat ja to var redzēt turklāt filma jau ar tonētu pamatni - ne mb tur, bet pelēks/tumšākpelēks
papīrs tomēr liels un kontrastains - process kā uz delnas
var arī bildēt uz papīra - polietilēna bāzes Ilford papīram iso ir 6 - protams uz zilo spektru daudz jūtīgāks - lai to novērstu var bildēt ar dzeltenu filtru - tad iso var nokrist uz vēl 3-4 stopi
kam alvil varētu būt vajadzīgs bildēšanas process (kas vispār neatšķiras) un filmas tīstīšana (kur neko neredz) ja visi tālākie - redzamie, kontrolējamie procesi tiek izlaisti un kopijas uz papīra nav? noskenēt to mb un ieraudzīt, ka krievu optika da tehnika ir ārprāts (aicinājums pēc zenit) + daudz putekļu... un caur šo drazu datora ekrānā saskatīt, ka dinamiskais diapazons lielāks?........ ar tik aplamu pieeju no mb procesa cilvēku tik var aizbaidīt
Maris:pastkastīte ar žurnālu iekšā ir pavisam kas cits kā pastkastīte kurā ir avīze
Ja avīze iespiesta ar tipogrāfijas krāsā iemērcētām svina burtu matricām, tad tā "rullē" salīdzinot ar nez uz kāda makintoša nomaketēta un uz nez kādiem speedmasteriem izpirintēta avīze. (tā vismaz sapratu no šīs tēmas pieteikuma raksta)
Maris:pastkastīte ar žurnālu iekšā ir pavisam kas cits kā pastkastīte kurā ir avīze
Ja avīze iespiesta ar tipogrāfijas krāsā iemērcētām svina burtu matricām, tad tā "rullē" salīdzinot ar nez uz kāda makintoša nomaketēta un uz nez kādiem speedmasteriem izpirintēta avīze. (tā vismaz sapratu no šīs tēmas pieteikuma raksta)
nesaprati - paskastīte jau ir apakšrubrika - emulsija uz stikla un filmas ir tāda pati - kameras vienādas tik to kasetēm šķirbas platums atšķirās
tikpat labi var teikt, ka ir baigā šķirba ja kamerai ādas vai dermantīna čehols utt
"palaist, lai katrs bildē, notīstīt šim filmu un ļaut pasēdēt blakus pie bilžu kopēšanas + to pašu kadru noskenēt da izprintēt un kopētajam blakus nolikt - tā būtu štelle kas apjēgšanu dotu" (c) Maris
laikam jau savā naivumā iedomājos kaut ko tādu... barā bildēt nav ne mazākās vēlēšanās...